Dodaj do ulubionych

za 500 dni rozliczenie

05.07.10, 07:46
1) 50% ulgi dla studentow
2) utrzymanie 1,95% PKB na armie
3) Emerytury wojskowe bez zmian
4) nie laczenie zus i krus
5) 1000km drog w 500 dni
6) wycofanie wojsk z afganistanu do 2012
7) wieksza kasa dla powodzian
8) internet dla wszystkich
9) parytety
10) poparcie dla in vitro

zobaczymy jak to wszystko bedzie smile

Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 07:53
      Czego Elzo i reszta oczekiwałaś po prezydencie Kaczyńskim? Facet obiecał
      wszystkim wszystko. tongue_out Pytam nie przez złośliwość ale tak mnie ciekawi to od
      wczoraj.

Ja myślę, że obietnice Komorowskiego są realne. No, może poza tymi drogami. big_grin
      • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 07:58
        Teraz będą szukać dziury w całym ,to jest właśnie twarz Kaczyńskiego i jego
        elektoratu.
        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:01
          nie ja tylko sie zastanawiam jak on to wszystko wykona w czasach kryzysu -
          zwiekszy deficyt pewnie jak za gierka big_grin
          • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:03
            Czego oczekiwałaś od od Kaczyńskiego jako prezydenta?
            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:07
              kontrastu kochanie, kontrastu tongue_out
              wladza w rekach jednej partii juz byla za komuny
              • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:09
                Masz wybiórczą pamięć.
              • marianczyk0 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:39
                > wladza w rekach jednej partii juz byla za komuny

ale jak w 2005 roku kaczory wygraly wybory prezydenckie i parlamentarne to juz bylo w porzadku, nie?

jakiez to typowe dla wyznawcow pisu, dwojmyslenie pelna geba
                • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:51
                  poczytaj dalej jakiez to typowe dla wyznawcow PO wyrazanie opinii o czyms czego
                  nie doczytali do konca big_grin
              • figrut Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:09
                elza78 napisała:

> kontrastu kochanie, kontrastu tongue_out
                Kontrastu i nieustannego robienia sobie na złość jak to było za
                rządów PO i prezydenta PiS ? Co da Ci ten kontrast po za ciągłą walką
                i wytykania sobie palcami błędów ?
                Teraz PO ma możliwość się wykazać. Prezydent nie będzie robił PO na
                złość według zasady "nie bo nie, bo to nie mój kolega", więc będziemy
                mieli możliwość zobaczyć, czy coś im z tego wyjdzie. Jeśli się
                sprawdzą i będzie lepiej, wtedy wszyscy na tym skorzystamy. Jeśli się
                nie sprawdzą, to nie będą mieli na kogo zrzucić winy i utoną.
                Wszystko będzie klarowne. Osobiście mam już dość kłótni i zrzucania
                winy na przeciwnika. Chcę konstruktywnego działania, a nie
                podstawiania nóg przeciwnikom. Nie jestem politycznym fanem żadnej z
                partii. W każdej z nich znalazłoby się coś, co mi się podoba i co nie
                podoba. Pod tym względem jestem dość wyrachowana.
          • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:14
            > zwiekszy deficyt pewnie jak za gierka big_grin

przeciez prezio chwalil Gierka? o co ci chodzi?
            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:15
              raczej z tego co mi wiadomo nei za deficyt, ale aby to pojac trzeba myslec smile
              • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:23
                taaaaak za patriotyzm, a Oleksy jest osoba lewicowa w srednim wieku...
              • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:18
                elza78 napisała:

> raczej z tego co mi wiadomo nei za deficyt, ale aby to pojac trzeba myslec smile

Nie, nie za deficyt, za brak więzień politycznych.
        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:02
          gabi cofnij sie piec lat jak wybrano lecha jakie byly komentarze, tu
          przynajmmiej nikt nie nalewa sie z pani komorowskiej ktora uroda nie grzeszy, ja
          sie pytam tylko jak on to zrealizuje wszystko big_grin
          afganistan mnie bardzo ciekawi na przyklad big_grin
        • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:41
          gabi683 napisała:

> Teraz będą szukać dziury w całym ,to jest właśnie twarz Kaczyńskiego i jego
          > elektoratu

wow, teraz zabłysnęłas smile rozliczenie kandydata z tego co obiecał to szukanie
          dziury w calym smile
          • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:55
            iuscogens napisał:

> gabi683 napisała:
            >
            > > Teraz będą szukać dziury w całym ,to jest właśnie twarz Kaczyńskiego i je
            > go
            > > elektoratu
            >
            > wow, teraz zabłysnęłas smile rozliczenie kandydata z tego co obiecał to szukanie
            > dziury w calym smile

Tak aby taka idiotka jak Ty mogła sobie pogadać ,która jeszcze nie ma męża
            rodziny i chrzani o in vitro
            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:21
              czemu obrazasz ? czyzbys nie potrafila dyskutowac bez inwektyw?
              • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:44
                elza78 napisała:

> czemu obrazasz ? czyzbys nie potrafila dyskutowac bez inwektyw?

Eliza wiesz mogła byś mi zwrócić uwagę gdybyś sama nie obrażała a tak
                ....dopowiedz sobie sama
                • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:45
                  taa big_grin
            • kannama Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:00
              Jak Ty Gabi możesz twierdzić, że elektorat PISowski jest chamski i zacofany
              jeśli jedyną forma w jakiej prowadzisz dyskusje to inwektywy...rzadko się
              włączam w dyskusje polityczne, ale często je podczytuje i Twój sposób
              "wyrażania" myśli strasznie się rzuca w oczy...
              Ja mam nadzieje, że Komorowskiemu się uda zrealizować to co obiecał, w końcu
              ludzie Go wybierali, żeby było lepiej prawda?
              • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:43
                kannama napisał:

> Jak Ty Gabi możesz twierdzić, że elektorat PISowski jest chamski i zacofany
                > jeśli jedyną forma w jakiej prowadzisz dyskusje to inwektywy...rzadko się
                > włączam w dyskusje polityczne, ale często je podczytuje i Twój sposób
                > "wyrażania" myśli strasznie się rzuca w oczy...
                > Ja mam nadzieje, że Komorowskiemu się uda zrealizować to co obiecał, w końcu
                > ludzie Go wybierali, żeby było lepiej prawda?

Wybacz zobacz na film jak się zachowuje elektorat z PIS
                • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:47
                  elektorat Z PiS czy elektorat PiS?
                  rozumiesz w ogole pojecie elektorat? jesli nei to ciocia wiki doskonale zrodlo
                  wiedzy ci na nie odpowie smile
            • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 07:41
              gabi683 napisała:

> iuscogens napisał:
              >
              > > gabi683 napisała:
              > >
              > > > Teraz będą szukać dziury w całym ,to jest właśnie twarz Kaczyńskieg
              > o i je
              > > go
              > > > elektoratu
              > >
              > > wow, teraz zabłysnęłas smile rozliczenie kandydata z tego co obiecał to szuk
              > anie
              > > dziury w calym smile
              >
              >
              >
              > Tak aby taka idiotka jak Ty mogła sobie pogadać ,która jeszcze nie ma męża
              > rodziny i chrzani o in vitro

Ty masz jakąs fobię kobieto, wszedzie mi piszesz, ze mam siedziec cicho, bo nie
              mam dzieci ani meza. wez ty się nie kompromituj. Nie kazdy rodzi dzieci w wieku
              20 lat i po zdaniu matury bierze ślub. Na tym forum jest wiecej osob, które
              dzieci nie mają a wypowiadają się na rózne tematy. A co do tekstu o idiotce, to
              naprawde masz obogie slownictwo, nie potrafisz napisac jednej wiadomosci bez
              obrazania innych. Swoje dzieci tez tak uczysz?? "Obrzucajcie błotem kogo się
              da?? Jak ktoś ma inne zdanie to od razu debil, bo tylko mamusia ma rację. a poza
              tym pamietaj córko, jak nie bedziesz miala dzieci w wieku 20 lat to siedz cicho
              i sie nie madrz".
              Wspólczuję.
              • gabi683 iuscogens 06.07.10, 08:52
                Wybacz ale zaplanowałam swoja rodzinę tak jak chcieliśmysmileI mamy tel ile
                chcieliśmy,bo to Nasz wybór i Tobie nic do tego.Nie mam fobii stwierdzam fakt
                nie masz męża ani dzieci i nie masz pojęcia o wychowaniu dzieci.A pouczasz i
                wyrażasz się jak byś je miała choć ich nie posiadasz.
                Poczytaj swoje posty wcześniejsze i rzuć kamieniem jeśli jesteś bez winy.....
                Co do mojego słownictwa jestem wybuchowa ale tylko dla tego ze taka Panna jak Ty
                poucza innych nie mając zielonego pojęcia o KOMUNIE DZIECIACH I
                ŻYCIU.Teoretycznie to sobie możesz palcem w bucie poruszać.Twoje wypowiedzi o in
                vitro ,nie posiadasz dzieci i nie wiesz czy przypadkiem nie będziesz musiała z
                tego korzystać.Nie życzę tego ale życie samo pisze scenariusz czasem dość
                bolesny.....
                • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 09:44
                  a ty gabi masz pojecie o in vitro? korzystalas z in vitro?
                  po twojej czworce widac ze jestes plodna jak czarnoziem co rok to prorok,
                  oczywiscie planowany i nic mi do tego - kolejny twoj post w ktorym wywalasz na
                  wierzch sprawe swojej wielodzietnosci, fajnie ze masz czworke chwala ci za to
                  cieszymy sie z toba ze dolozylas swoje ponadprogramowo do przyrostu naturalnego
                  ale dzieci nie sa argumentem w dyskusji bo od ich ilosci inteligencji i wiedzy
                  mamie raczej nie przybywa.
                  • gabi683 Re: iuscogens 06.07.10, 10:01
                    elza78 napisała:

> a ty gabi masz pojecie o in vitro?

Mam

korzystalas z in vitro?

Moja siostra nie mila tyle szczęścia co Ja

> po twojej czworce widac ze jestes plodna jak czarnoziem co rok to prorok,

hehheh skoro dla Ciebie dzieci które mają 16,11,5 i 1 rok to jest rodzenie co
                    roku no to pięknie wink

> oczywiscie planowany i nic mi do tego - kolejny twoj post w ktorym wywalasz na
                    > wierzch sprawe swojej wielodzietnosci,

nie za bardzo rozumiem co chciałaś przez to napisać

fajnie ze masz czworke chwala ci za to
                    > cieszymy sie z toba ze dolozylas swoje ponadprogramowo do przyrostu naturalnego

Ale Ty się nie musisz cieszyć ,mam swoje bo chciałam z mężem mieć taką większą
                    rodzinę i mamy i cieszymy się z tego bardzo smile
                    Ty na Nasze dzieci nie łożysz a od państwa nie dostajemy nic i nic nie pobieramy.

> ale dzieci nie sa argumentem w dyskusji bo od ich ilosci inteligencji i wiedzy
                    > mamie raczej nie przybywa.

Wiesz mylisz się i to bardzo trzeba mieć pojęcie o czym się pisze mówi,nie
                    teoretyczna a praktyczną.I wiesz o Tym jako matka że nie stety wiedza
                    teoretyczna ni jak ma się do życia codziennego
                    • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 10:05
                      kobieto wiedza na temat tego jak ugotowac obiad, przewinac niemowlaka,
                      posprzatac dom, zorganizowac dziecku zabawe etc. to nie jest cos co ubogaca
                      czlowieka wewnetrznie, to poprostu zwykle codzienne sprawy ktore zrobic trzeba i
                      od tego jak pisalam inteligencji i zdolnosci do wypowiadania sie z sensem na
                      tematy ogolne nie przybywa.
                      co do reszty - ja z zacietrzewieniem nie przeszukuje google w poszukiwaniu tego
                      ile gabi ma dzieci z kim i co ile lat bo mam to tam gdzie swiatlo nie dochodzi w
                      przeciwienstwie do ciebie bo ty juz na moj temat pelen wywiad przeprowadzilas big_grin
                      • gabi683 Re: iuscogens 06.07.10, 10:10
                        elza78 napisała:

> kobieto wiedza na temat tego jak ugotowac obiad, przewinac niemowlaka,
                        > posprzatac dom, zorganizowac dziecku zabawe etc. to nie jest cos co ubogaca
                        > czlowieka wewnetrzni

No jeśli Ty do swoich dzieci podchodzisz tak mechanicznie to nie moja sprawa.

to poprostu zwykle codzienne sprawy ktore zrobic trzeba
                        > i
                        > od tego jak pisalam inteligencji i zdolnosci do wypowiadania sie z sensem na
                        > tematy ogolne nie przybywa.

Mylisz się i to bardzo dzieci sporo uczą swoich rodziców .

> co do reszty - ja z zacietrzewieniem nie przeszukuje google w poszukiwaniu tego
                        > ile gabi ma dzieci z kim i co ile lat bo mam to tam gdzie swiatlo nie dochodzi

No popatrz a inni się interesują wink

> w
                        > przeciwienstwie do ciebie bo ty juz na moj temat pelen wywiad przeprowadzilas :
                        > D

Ta bo lobię wiedzieć co i jak i z kim mam do czynienia smile
                        • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 10:13
                          jasne mechanicznie - wiesz to zwyczajnie jest nizszy poziom mojej dzialalnosci,
                          no ale skad np plaszczak zyjacy w swiecie dwuwymiarowym ma miec swiadomosc o
                          istnieniu trzeciego wymiaru big_grin
                          • gabi683 Re: iuscogens 06.07.10, 10:16
                            elza78 napisała:

> jasne mechanicznie - wiesz to zwyczajnie jest nizszy poziom mojej dzialalnosci,

Właśnie widać

> no ale skad np plaszczak zyjacy w swiecie dwuwymiarowym ma miec swiadomosc o
                            > istnieniu trzeciego wymiaru big_grin

No tak światła Elizo i niech tak zostanie
                            • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 10:19
                              jak juz gdzies pisalam jestes gabi zywym dowodem na to ze istnieja ludzie do
                              ktorych nie trafia nic bo sa ograniczeni, nawet grzecznie i w kulturalny sposob
                              nie jestes w stanie przyjac tego ze ktos moze funkcjonowac inaczej niz ty miec
                              inne zainteresowania i priorytety niz dom i dzieci.
                              zadziwia jedno ze prezentujac swoja osoba lichy poziom bierzesz udzial w prawie
                              kazdej dyskusji na tematy ogolne gdzie konsekwentnie sie osmieszasz nawet o tym
                              nie wiedzac, to przykre jak sie na to patrzy ale wiele osob juz ci delikatnie
                              pisalo ze odpowiadasz bez sensu na niektore posty
                              • gabi683 Re: iuscogens 06.07.10, 10:33
                                elza78 napisała:

> jak juz gdzies pisalam jestes gabi zywym dowodem na to ze istnieja ludzie do
                                > ktorych nie trafia nic bo sa ograniczeni

No widzisz różnica między nami jest taka ze ja mam inne pogląd na dane tematy
                                nie jestem typem człowieka który lubi się klepać po ramieniu.To tak na marginesie.

, nawet grzecznie i w kulturalny sposob

przestań grać anioła grzecznie i kulturalnie potrudzę się troszkę i poszukam
                                twojej grzeczności

> nie jestes w stanie przyjac tego ze ktos moze funkcjonowac inaczej niz ty miec
                                > inne zainteresowania i priorytety niz dom i dzieci.

A skąd Ty możesz wiedzieć czy Ja przyjmuje do wiadomości czy nie i czy mam inne
                                zainteresowanie czy ich nie mam?

> zadziwia jedno ze prezentujac swoja osoba lichy poziom bierzesz udzial w prawie
                                > kazdej dyskusji na tematy ogolne gdzie konsekwentnie sie osmieszasz nawet o tym
                                > nie wiedzac

No popaprz Ty co się nie ośmieszasz,mnie oceniasz a zobacz co Ty wypisujesz
                                .Przestań nie jesteś wyrocznia forum jest otwarte i słoneczności na niego nie
                                masz.Wiec daruj sobie polu cznia naprawdę.
                                Zajmij się swoim trójwymiarem a odemknie się odczep .

, to przykre jak sie na to patrzy ale wiele osob juz ci delikatnie
                                > pisalo ze odpowiadasz bez sensu na niektore posty

I co związku z tym mam się rozpękać,nie podoba Ci się nie czytaj masz funkcje
                                ignor
                                • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 10:35
                                  gabi po co cie ignorowac skoro co druga wypowiedz to ROTFL smile
                                  • gabi683 Re: iuscogens 06.07.10, 10:43
                                    elza78 napisała:

> gabi po co cie ignorowac skoro co druga wypowiedz to ROTFL smile

nauczyłaś się jednego słowa smile
                                    Zresztą można poczytać jakie mądrości wypisujesz w całym tym wątku,bo Twój
                                    prezes nie został prezydentemwink
                                    • elza78 Re: iuscogens 06.07.10, 10:44
                                      zaloze sie ze rozszyfrowanie tego skrotu zajmie ci godzine na wikipedii big_grin
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:06
        sluchaj za rzadow pisu zmniejszono skladke rentowa ZUS, przepchnieto ustawe
        ktora umozliwiala wykup lokali spoldzielczych na wlasnosc, zrobiono sporo, co do
        tej pory zrobila PO oprocz obietnic?
        jedynym sukcesem bylo nei zakupienie szczepionek na swiniaka co prawdopodobnie
        wcale nie bylo podyktowane takimi wzgledami o jakich sie trabi - zwyczajnie kasy
        nie bylo i chciano przyoszczedzic, udalo sie i jest wielki sukces a tak naprawde
        bylo to zagranie vabank...
        tak czy siak jest teraz monoblokowy rzad wszystko PO ma w garsci zobaczymy jak
        sie sprawdza w "praniu" big_grin jak sie nei sprawdza to nadejdzie bolesna weryfikacja
        bo jak piszalam winy juz nie ma na kogo zrzucic smile
        • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:08
          A jak koniunktura, sytuacja ekonomiczna była wtedy w Polsce i na świecie?
          Straszyć monoblokiem jak PIS sam taki tworzył?
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:11
            nie rozsmieszaj smile
            w koalicji z LPR i samoobrona, to ty masz wybiorcza pamiec
            • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:15
              > w koalicji z LPR i samoobrona,

I kto tam ciągnął za sznurki?
              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:16
                wyluzuj bo sama wiesz zes glupote palnela, PiS nigdy nie rzadzilo wiekszosciowo
                ze swoim prezydentem, ale moze do czech to nei dotarlo tongue_out
                • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:32
                  Tak się składa, że pamiętam jak jeden z braci był prezydentem a drugi premierem
                  (mimo iż zarzekali się że do takiej sytuacji nie dopuszczą). Fakt, nie mieli
                  rządu większościowego.
                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:35
                    to skoro nei bylo rzadu wiekszosciowego to w jaki sposob mogly byc to rzady
                    monoblokowe? big_grin
                    sama sobie przeczysz co ci wykazalam.
                    • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:39
                      Ja już napisałam co miałam na myśli pisząc monoblok. Najzabawniejsze jest to, że
                      sama nie wiesz czego oczekiwałaś od swojego kandydata big_grin Bo jak widac co
                      oczekujesz od Komorowskiego wiesz bardzo dobrze. Żenua.
                      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:56
                        to czego oczekiwalam nie ma teraz znaczenia to proste dlatego nie zamierzam sie
                        tobie opowiadac z moich oczekiwan big_grin
                        oczekiwalam przede wszystkim kontroli nad bezpieczenstwem energetycznym i
                        strategicznymi galeziami przemyslu, reszta mnie gila, ale to czy zima bedzie mi
                        cieplo, czy moje gospodarstwo domowe bedzie zasilane energia i w czyich rekach
                        bedzie polska woda obchodzi mnie w stopniu ogromnym.
                        i jeszcze chcialabym wiedziec co z polska elektrownia atomowa, bo byla
                        propozycja juz ze strony rosyjskiej ze powstanie w obwodzie kaliningradzkim z
                        49% udzialow dla polski big_grin
                        tego oczekiwalam od kaczynskiego - blokady bandyckiej prywatyzacji
                        przedsiebiorstw o kluczowym znaczeniu dla bezpieczenstwa narodowego tongue_out
                        • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:03
                          Skoro tak skwapliwie, z rańca, przed oficjalnymi wynikami rozliczasz już
                          prezydenta to jednak oczekuje że wiesz czego oczekiwałaś od Kaczyńskiego.
                          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:06
                            umiesz czytac ze zrozumieniem
                            "za 500 dni rozliczenie"
                            to przeczytaj tytul watku i nie osmieszaj sie z tym kto skwapliwie z ranca
                            rozlicza big_grin
                            jacy wyborcy taki prezydent
                            mam nadzieje ze usatysfakcjonowala cie moja wypowiedz co do oczekiwan wobec
                            kandydata, jako energetyk z zawodu interesuje sie tym w czyich rekach bedzie
                            polska energetyka i jak widac po glosowaniu nei bedzie rozowo tongue_out
                            • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:15
                              Nie ściemniaj, Ty już wiesz że nie dadzą rady. big_grin Gdybyś wierzyła że się uda głosowałabyś za Bronkiem.

> jacy wyborcy taki prezyden

Podobno za Kaczyńskim głosowali niewykształceni, biedni, z małych miast.

> kandydata, jako energetyk z zawodu interesuje sie tym w czyich rekach bedzie
                              > polska energetyka i jak widac po glosowaniu nei bedzie rozowo tongue_out

Może być droga ale Polska tongue_out Phi ...
                              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:20
                                nie glosowalabym za bronkiem bo to kandydat nie spelniajacy moich oczekiwan
                                uprawiajacy polityke ktora prowadzi do przekazywania strategicznych dziedzin
                                przemyslu i energetyki w obce rece.
                                nie umiesz czytac ze zrozumieniem kropka pisalam ci ze te obiecywane pierduty
                                mnie nie interesuja i nei interesuja mnie z obu stron.
                                interesuje mnie strach przed tym czy w zimie premier putin nie zadecyduje nagle
                                o przykreceniu kurka a PGNiG nie bedzie mialo wystarczajacych zapasow big_grin
                                co do drogosci mediow przyklad gazowy - mamy zafundowany przez ekipe tuska
                                kontrakt na gaz z kataru kilkukrotnie drozszy, nie mamy go czym dowozic bo nie
                                mamy gdzie zbudowac sobie gazowcow big_grin ot i sukces hehe big_grin a bulic bedziemy smile
                                • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:24
                                  > interesuje mnie strach

Jakoś się nie dziwie, że cie strach interesuje big_grin I co by Kaczyński zrobił do
                                  kolejnej zimy?
                                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:31
                                    jak grochem o sciane...
                                    czego by nie dal zrobic PO o to chodzi tongue_out
                                    • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:35
                                      Czyli pominęłaś to co mówił Kaczyński na tematy socjalne i inne, a zagłosowałaś
                                      bo liczysz na veto w JEDNEJ DLA CIEBIE KLUCZOWEJ sprawie. Łoł big_grin
                                      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:38
                                        pisalam ci kropka mnie socjal nie obchodzi, obchodzi mnie nasze bezpieczenstwo
                                        reszta obiecanek jarka jest dla mnei do przyjecia tyle w temacie big_grin
                                        PiS jest partia centrowa a centrum jest w srodku moje poglady rowniez sa raczej
                                        centralne tongue_out
                                        • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:42
                                          Ciebie może nie ale Twojego kandydata obchodził.
                              • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:27
                                kropkacom napisała:

> Nie ściemniaj, Ty już wiesz że nie dadzą rady. big_grin Gdybyś wierzyła że się uda gł
                                > osowałabyś za Bronkiem.
                                >
                                > > jacy wyborcy taki prezyden
                                >
                                > Podobno za Kaczyńskim głosowali niewykształceni, biedni, z małych miast.

ja jestem z Wawy, wyksztalcona i sytuację fin. mam dobrą i za kaczynskim
                                glosowalam smile i wiem, ze nie jestem jedyna.
                                • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:32
                                  > ja jestem z Wawy, wyksztalcona i sytuację fin. mam dobrą i za kaczynskim
                                  > glosowalam smile i wiem, ze nie jestem jedyna.

Ale raczej na bank w mniejszości.
                                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:34
                                    prosze kropka trojmiasto (no zeby mi nikt nie zarzucil - tak wyprowadzilam sie
                                    ostatnio do domu na przedmiesciach), wyzsze i tez nie narzekam finansowo big_grin
                                    • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:37
                                      To już są Was dwie! Nic nie zmieni że elektorat Kaczyńskiego jest taki a nie inny.
                                      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:39
                                        tak tak, a ten elektorat moze badali ci od sondazy z pierwszej tury ? big_grin
                                        • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:43
                                          To spisek Rosjan Elza. Strach!!
                                          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:45
                                            oczywiscie kropka juz brakuje argumentow co big_grin
                                            • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:47
                                              Oj Elza, to przecież to Twoje argumenty. Słowa kluczowe: Rosjanie i strach.
                                              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:50
                                                tak wyciagasz z kontekstu dziecko, ale co ja ci tam bede tlumaczyla to ty
                                                widzisz w moich wypowiedziach to co piszesz big_grin ja pisze o energetyce i
                                                bezpieczenstwie ty widzisz rosjanie i strach, ja pisze za 500 dni rozliczenie ty
                                                widzisz rozliczanie teraz big_grin moze jakis specjalista by sie przydal albo korki z
                                                czytanai ze zrozumieniem
                                                • kropkacom Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:54
                                                  Na koniec mała uwaga, sama użyłaś słowa "strach" i Rosjan też wspomniałaś i to
                                                  wszystko w kontekście bezpieczeństwa energetycznego właśnie. Miłego dnia big_grin
                                                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:19
                                                    tak uzylam i co z tego?
                                                    to ze ty tylko te slowa widzisz to twoj problem.
                                  • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 07:44
                                    kropkacom napisała:

> > ja jestem z Wawy, wyksztalcona i sytuację fin. mam dobrą i za kaczynskim
                                    > > glosowalam smile i wiem, ze nie jestem jedyna.
                                    >
                                    > Ale raczej na bank w mniejszości.

może i tak, ale walsnie dlatego stereotyp wsiowego, tępego wyborcy z PISu mnie
                                    wkurza, bo nijak do niego nie pasuję.
                                    • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 09:47
                                      kto i skad ma takie dane?
                                      PKW przeciez nie podaje statusu wyborcow poszczegolnych kandydatow bo wybory sa
                                      tajne smile
                                      te dane podaja firmy sondazowe ktore w tych wyborach zaliczyly pelna
                                      kompromitacje kiedy wyniki w 1 turze odbiegaly od rzeczywistosciw granicach 10%!!!
                                      takie stwierdzenia to jest element manipulacji wlasnie ciemnym ludem, jasne ze
                                      kazdy chce byc pieky mlody i bogaty nikt nei chce byc bidnym wsiokiem smile
                                      jak PKW zacznie podawac wyksztalt kandydatow to ja bede wierzyla wtedy w te dane
                                      inaczej to jest smiech na sali smile
                                      z reszta co mi do tego ze rolnicy glosowali na jarkacza, jestesmy krajem w
                                      ktorym rolnictwo to znaczaca galaz przemyslu i maja prawo popierac kandydata
                                      ktory ma dla nich lepszy program, za to to ze komorka poparlo 92 % wiezniow to
                                      lipa straszna uncertain
                                • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:33
                                  w moim otoczeniu tez raczej wszyscy z wyzszym i jedna osoba na komorowskiego
                                  glos oddala smile
                                  z reszta co do tego wyksztalcenia, wyzsze teraz moze miec kazdy to nie jest
                                  zaden problem w momencie gdy sa szkolki uprawiajace rozdawnictwo magisterek
                                  wzamian za terminowe oplacanie czesnego smile
                                  • kannama Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:05
                                    Na Kaczyńskiego głosuje dużo osób z pokolenia naszych rodziców, dla których
                                    wyższe wykształcenie było luksusem. Stąd te "ciemne i niewykształcone".
                                    • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:13
                                      ja mysle ze dane dotyczace wyksztaltu wyborcow sa tak samo wiarygodne jak sondaze big_grin
                                      • paszczakowna1 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:10
                                        > ja mysle ze dane dotyczace wyksztaltu wyborcow sa tak samo wiarygodne jak sonda
                                        > ze big_grin

Sfałszowali, rzecz jasna. W każdych wyborach tak wychodzi, ale pewnie fałszują
                                        równo od lat. Wyniki wyborów też sfałszowali tak, żeby Kaczyński wygrał na wsi,
                                        a Komorowski w miastach - przecież to niemożliwe, bo w miastach ludzie bardziej
                                        są wykształceni, nieprawdaż? A w Warszawie sfałszowali, żeby Kaczyński wygrywał
                                        tylko w komisjach na Targówku i Pradze Północ. Tacy są perfidni.
                                        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:34
                                          te ataki staja sie juz irytujace, czemu ponoc wyksztalceni i zajebisci pod
                                          kazdym wzgledem zwolennicy PO caly czas staraja sie sprowokowac jakies pyskowki smile
                                          to chore uncertain
                                          jak juz pisalam mgr moze teraz miec kazdy big_grin
            • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:16
              tak tak niezapominajmy NIGDY kto wprowadzil Leppera i Giertycha na salony: pan
              Kaczynski. Nigdy tego nie zapominajmy!!!
              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:18
                nie zapominajcie tez dlaczego, jak sie Donio obrazil po przegranej big_grin mogla byc
                koalicja z platforma gdyby zgoda budowala a tusku nie zachowywal sie jak zbity
                nadambitny chlopczyk big_grin
                • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:21
                  elza78 napisała:

> nie zapominajcie tez dlaczego, jak sie Donio obrazil po przegranej big_grin mogla byc
                  > koalicja z platforma gdyby zgoda budowala a tusku nie zachowywal sie jak zbity
                  > nadambitny chlopczyk big_grin

i dobrze ze się nie zgodził za to hołota natychmiast wlazła w kaloszach na salony
                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:26
                    to takie wiesniackie zachowanie wiesz, "nie bo nie" dla samej zasady, ktos kto
                    ma na uwadze dobro kraju i jego obywateli nie zachowuje sie w ten sposob
                    przeciwstawiajac swoje chore animozje ogolnym korzysciom smile
                    dziwi ze ludzie o tym fakcie obrazy majsetatu Donia zapominaja, to byla
                    bezposrednia przyczyna koalicji PiS z LPR i samoobrona smile
                    tak PO chcialo wowczas budowac zgode, wiec po czesci wyborcy tej partii sa
                    wspolwinni takiej sytuacji smile
                • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:25
                  Ja pamietam ze to PISowi od razu uderzyla woda sodowa do lebka i zaczal sie
                  czulic do Samoobrony i Leppera, bo tylko z nimi mogl miedz wladze...

Coz nie udalo sie
                  Komorowski prezydentam a Tusk premieram...
                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:27
                    to licho pamietasz, byl pomysl koalicji POPiS ale tusku nie wyrazil checi
                    splawiajac z miejsca pis ktory utarl mu nosa...
                    • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 14:33
                      elza78 napisała:

> to licho pamietasz, byl pomysl koalicji POPiS ale tusku nie wyrazil checi
                      > splawiajac z miejsca pis ktory utarl mu nosa...

Tusk w ogol chimeryczny jest, tak samo załatwił koalicje w sprawie mediów z SLD,
                      w ostatniej chwili ich olał. A potem jeczy, ze TVP jest zła. Ile ustaw moglby
                      przepchnąc jakby się z SLD dogadal, al lepiej zwalac wszysto na L.K.
                  • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:31
                    aurita napisała:

> Ja pamietam ze to PISowi od razu uderzyla woda sodowa do lebka i zaczal sie
                    > czulic do Samoobrony i Leppera, bo tylko z nimi mogl miedz wladze...

Dokładnie i mało tego nikt ich nie brał poważnie ,nie ważne jak byle do celu .
                    A prawda jest taka że Jereczka popsuł wizerunek bratu ,na szczęście się w miarę
                    w wcześnie wycofał .

>
                    > Coz nie udalo sie
                    > Komorowski prezydentam a Tusk premieram...

I sie bardzo ciesze
                    • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:34
                      przeczytajcie co napisala triss jej scenariusz jest dosc realny a co bedzie
                      przekonamy sie niebawem.
                      obietnice sa do zweryfikowania smile
                      ja tam jedno moge obiecac, nabijac sie z Komorowskiej nie bede tak jak to
                      POwiacy nasmiewali sie z Marii Kaczynskiej pokazujac wyzyny swojej kultury.
                      • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:10
                        > ja tam jedno moge obiecac, nabijac sie z Komorowskiej nie bede

juz ktorys raz z kolei to powtarzasz
                        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:21
                          tak zeby dotarlo do srednio rozgarnietych wyborcow bronka z wyzszym
                          wyksztalceniem big_grin
                          • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:24
                            leczysz kompleksy? to idz na studia. Ostatnio kazdy moze miec magistra
                            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:27
                              bronie sie za pol roku, na kierunku na ktorym nie skonczylabys semestru big_grin
            • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:19
              elza78 napisała:

> nie rozsmieszaj smile
              > w koalicji z LPR i samoobrona, to ty masz wybiorcza pamiec

Eliza wspomnij sobie tę sobie cudowną koalicje to był dramat.
              Giertycha i jego poronione pomysły GIMNAZJUM I MUNDURKI , samoobrona sex afera .
              I można by było takich kwiatków znaleźć masę
              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:22
                przypomnij sobie jak do tego dramatu doszlo bo sie PO obrazila...
                gdyby tak byli za zgoda ktora buduje bo polska jest najwazniejsza to byla do
                stworzenia silna koalicja prawicowo centrowa, a tak wyszla lipa tongue_out ale po czesci
                jest to rowniez wina nadambitnego Donalda
                • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:27
                  elza78 napisała:

> przypomnij sobie jak do tego dramatu doszlo bo sie PO obrazila...

I mieli racje powinni ich traktować jak partnerów a nie jak byle co

> gdyby tak byli za zgoda ktora buduje bo polska jest najwazniejsza to byla do
                  > stworzenia silna koalicja prawicowo centrowa, a tak wyszla lipa tongue_out

Wyszła przez Jarka miedzy innymi

ale po czesc
                  > i
                  > jest to rowniez wina nadambitnego Donalda

Moja droga nie będziemy się kłócić o to co było teraz mamy nowe ,i przetraw to
                • zlotarybka_1 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:52
                  elza78 napisała:

> przypomnij sobie jak do tego dramatu doszlo bo sie PO obrazila...
                  tak, pamiętamy.
                  Koalicja PiS z Samoobroną to wina Tuska!!!
                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:04
                    coz moze warto sie cofnac w czasie troche i przemyslec jak to zgodna byla polska
                    prawica z centrum obrazony donald przeciez gotow bylby koalicje z SLD zawiazac big_grin
        • pade Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:39
          Bzdury piszesz, na obniżeniu podatku skorzystali najbogatsi, którzy
          teraz zagłosowali na ...Komorowskiegosmile
      • przeciwcialo Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 14:29
        Mnie obrzydził podlizywaniem się ślązakom i wychwalaniem Gierka jako
        partioty, człowieka na którego pluł jak mógł.
    • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:24
      elza78 napisała:

> 1) 50% ulgi dla studentow

realne
      > 2) utrzymanie 1,95% PKB na armie

realne

> 3) Emerytury wojskowe bez zmian

realne

> 4) nie laczenie zus i krus

realne

> 5) 1000km drog w 500 dni

mało realne

> 6) wycofanie wojsk z afganistanu do 2012

realne

> 7) wieksza kasa dla powodzian

To obiecywała Kaczyński

> 8) internet dla wszystkich
      realne

> 9) parytety
      realne

> 10) poparcie dla in vitro

bardzo realne
      >
      > zobaczymy jak to wszystko bedzie smile
      >
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:28
        ja sie nei pytam czy to jest realne czy nie
        ja tylko stwierdzam ze za 500 dni mozemy zrobic podsumowanie osiagniec big_grin
        i zrobimy
        • piegowata9 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 08:40
          >stwierdzam ze za 500 dni mozemy zrobic podsumowanie osiagniec big_grin
          > i zrobimy

A to Polska właśnie...
          Od wyborów minęło kilkanaście godzin. Jeszcze nawet nie ma
          oficjalnych wyników. Ale oczywiście można już liczyć na grupę
          aktywistów, którzy ochoczo będą grozić i rozliczać. Proponuję, żeby
          jutro zrobić pikietę pod domem póki co ciągle p.o. i kategorycznie
          zażądać NATYCHMIASTOWEGO spełnienia obietnic.
          500 dni? A po co czekać tak długo? Ze stratą dla kraju i narodu???
          Spełnijcie patriotyczny obowiązek...
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:00
            jaka moralnosc kalego hehe big_grin kaczynskiego mozna bylo poniewierac tuz po
            wyborach prezydenckich, tu juz nie mozna nawet napisac o obietnicach i 500
            dniach - to sa slowa bronka... dajcie nam 500 dni big_grin
            no to ja czekam na razie nic nei robie bede patrzec i oceniac za te 1,5 roku big_grin
            • piegowata9 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:31
              > jaka moralnosc kalego hehe big_grin

Pudło!
              Zawsze twierdziłam, że w tych wyborach nie ma idealnego kandydata.
              Zagłosowałam jednak na Bronka, wybierając w moim odczuciu "mniejsze
              zło". A teraz spokojnie i z dystansem czekam na dalszą pracę. Nie
              oczekuję cudów, bo od tego są inne instancje wink

P.S. A w realizację obietnic Jarka to uwierzyłabyś bez cienia
              wątpliwości?
              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:36
                co do jarka odpowiedzialam juz kropce co mnie w jego polityce najbardziej
                interesuje - obietnice kielbasiane mnie nie obchodza zupelnie, obchodzi mnie to
                o czym zaloze sie niewiele wyborcow mysli w ogole.
          • aurita Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 09:11
            bo rozliczanie (innych oczywiscie) to specjalnosc pana Kaczynskiego
      • pade Gabi 05.07.10, 09:44
        Kaczyński za in vitro? W zyciu Romana
        • gabi683 Re: Gabi 05.07.10, 11:56
          pade napisała:

> Kaczyński za in vitro? W zyciu Romana

On już był skłony w paradzie gejowskiej wstąpić,by tylko być głową RP
          • elza78 Re: Gabi 05.07.10, 15:23
            znowu rzeczowe kulturalne argumenty elektoratu PO przeciwko Kaczynskiemu big_grin
            brawo big_grin
            • gabi683 Re: Gabi 05.07.10, 17:46
              elza78 napisała:

> znowu rzeczowe kulturalne argumenty elektoratu PO przeciwko Kaczynskiemu big_grin
              > brawo big_grin

No proszę cie jaka delikatna się zrobiłaś pewnie anginka przeszła
              • elza78 Re: Gabi 05.07.10, 17:52
                jasne kochanie, napisz cos w temacie lepiej czy argumentom od czapy juz koniec?
                moz ektos wreszcie wrzuci wyniki wyborow w zakladach karnych co?
        • iuscogens Re: Gabi 06.07.10, 14:34
          pade napisała:

> Kaczyński za in vitro? W zyciu Romana

Roman to teraz za PO jest smile
    • triss_merigold6 Powiem Ci tak 05.07.10, 08:28
      Patrz na to co się będzie działo w Sejmie. PiS i klub Lewicy nie
      wskazały dotąd kandydatów na wicemarszałków, a prezydium musi być w
      końcu uzupełnione o nich i nowego marszałka. Zobaczymy jak będzie
      głosować PSL - może poprzeć kandydata PO, a może też - nie wychodząc
      teraz z koalicji - pokazać ostrzegawczego fucka i głosować równo z
      PiS i Lewicą.
      Obstawiam, że PSL wyjdzie z rządu wczesną wiosną, wcześniej testując
      się w wyborach samorządowych. Już taki numer robili.
      Argument "przeszkadzającego prezydenta" i całej władzy w ręce PiS
      już upadł więc w następnym Sejmie widzę koalicję PiS + PSL.
      A obietnice z każdej strony to sobie można...
      • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 08:31
        zgadzam sie triss z tym co piszesz, dlatego co juz gdzies pisalam uwazam ze ta
        gra jarka w kampanii prezydenckiej byla raczej gra o parlament za te 500 dni
        zobaczymy, ja tam jestem za centrum bo centrum jest po srodku wink
        • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 08:40
          I Jarek uzyskał świetny wynik. Idealny, można powiedzieć, z punktu
          widzenia gry o skład Sejmu. Ogromny szacun dla Kluzik-Rostkowskiej,
          zrobiła kawał profesjonalnej pracy. Komorowski wygrał mimo bardzo
          złej kampanii, jego sztab zrobił wszystko, żeby nie wygrał w
          pierwszej turze.
          • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:02
            w ogole fajnie rowniez ze sztab PiS zadbal wreszcie profesionalnie o swoj
            wyglad smile
            wynik jest w zasadzie powinien byc dla PO zatrwazajacy bo malo brakowalo, teraz
            jakikolwiek poslizg to przegrana z kretesem w parlamentarnych, a czasy trudne sa
            rzadzenie nie nalezy teraz do latwych spraw.
            • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:09
              Elza, tak uczciwie, kiedy były "łatwe czasy"? Od 20 lat interesuję
              się polityką, śledzę kampanie, pamięć mi dopisuje i zawsze słyszałam
              o "trudnych czasach", Polsce "podzielonej" etc.
              Cenię profesjonalizm bez względu na formację polityczną, PiS mając
              część elektoratu radiomaryjnego w ogóle go nie pokazywało, tłem byli
              młodzi i bardzo młodzi ludzie. PO przegięło ze straszeniem, a
              potencjału marszałka nie wykorzystano wcale, wpychając go uparcie w
              kanał leśnego dziadka. Mam wrażenie, że wygrana Komorowskiego nie
              jest na rękę władzom PO.
              • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:23
                teraz do ogolnego utyskiwania na trudnosc rzadzenia doszly reale sprawy w
                postaci kryzysu swiatowego wiec bedzie podwojnie nielatwo smile
            • araceli Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:15
              elza78 napisała:
              > w ogole fajnie rowniez ze sztab PiS zadbal wreszcie profesionalnie o swoj
              > wyglad smile

Że co proszę? Uśmiałam się od rana big_grin big_grin big_grin
              • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:21
                Marketing polityczny nie jest czynieniem cudów, wbrew wyobrażeniom
                mas ludowych. Pracuje się na podanym materiale, który ma swoje
                upodobania, fobie, nawyki, styl, język etc. W porównaniu z kampanią
                Komorowskiego, sztab PiS był bardzo dobrze przygotowany.
                • kropkacom Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:28
                  Trzeba przyznać rację, że sztab i pan Kaczyński przeszli metamorfozę w
                  wyglądzie. Tylko jakie to ma znaczenie dla Polski i narodu? wink A Polska
                  najważniejsza!
                  • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:33
                    Hasło mnie nie bierze. Co konkretnie w ramach "Polski" jest
                    najważniejsze? Dla każdego coś innego. Dla mnie - niskie podatki,
                    dostępność żłobków i przedszkoli, przyzwoite drogi i dostępna etyka
                    w szkole.
                    • kropkacom Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:41
                      Najważniejsze żeby następnym razem w meczu Polska- Hiszpania wygrała Polska. I o!
                      • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:44
                        hehe jasne, w przypadku takiego poziomu korupcji jaki prezentuje PZPN z czym
                        rzadzacy do tej pory nei zrobili absolutnie nic mozemy sobie wystawiac
                        reprezetacje do rozgrywek okregowych mlodzikow w czechach i i tak beda dostawali big_grin
                        • kropkacom Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:49
                          To już żałuje, że prezes nie wygrał wink
                          • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:52
                            taki oftopic, sama zaczelas big_grin
                            wiesz ile dzieciakow mozna uczyc kopania pilki do bramki za jedna pensje prezesa
                            PZPN big_grin
                • araceli Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:34
                  triss_merigold6 napisała:
                  > Komorowskiego, sztab PiS był bardzo dobrze przygotowany.

Czyli bardzo 'profesjonalnie' wciskał ciemnoty. Racja - bajka pod tytułem 'wilki
                  w owczej skórze' wyszła wyśmienicie, 'ciemny lud to kupił'. Na szczęście
                  większość nie postawiła na marketing a na zdrowy rozsądek smile
                  • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:42
                    Jaka większość? Bardzo mi się nie podoba szafowanie
                    terminem "większość" ponieważ dobrze ponad 40% wyborców kompletnie
                    olało wybory, a z tych którzy głosowali, niewielka większość oddała
                    głos na Komorowskiego.
                    Żeby była jasność: nie głosowałam na Kaczyńskiego, nie neguję
                    prawomocności wyboru marszałka na urząd prezydenta.
                    • araceli Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:45
                      triss_merigold6 napisała:
                      > Jaka większość? Bardzo mi się nie podoba szafowanie
                      > terminem "większość" ponieważ dobrze ponad 40% wyborców kompletnie
                      > olało wybory

Większość tych, którzy głosowali na Kaczyńskiego.
      • marianczyk0 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 08:41
        psl to polityczne dziwki
        • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 08:44
          To zarzut? Są skuteczni. Dla PSL prezydentura jest mniej ważna niż
          dużo stanowisk na poziomie gmin, powiatów, oddziałów Agencji Rynku
          Rolnego, ARiMR itd.
          • marzeka1 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:11
            Jeśli w PIS ton będą nadawać takie osoby jak Kluzik-Rostowska czy
            Poncyliusz, jak będą twardą opozycją, ale nie furiacką , mogą tylko
            patrzeć na wysiłki PO i... patrzeć na słupki poparcia.
            Poza tym, sądząc po komentatorach, np. w TVN24 oni też widzą, że
            parasol ochronny od 3 lat rozłożony nad PO (biedne żuczki nie mogą,
            a chcą)trzeba złożyć i zacząć wymagać.
            • triss_merigold6 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:15
              Będą uciekać w klimat "zbliża się prezydencja Polski w UE i to
              wymaga (wstaw dowolne)", zobaczysz. Błędnie, bo jakieś 90% obywateli
              prezydencję ma głęboko w d... i ocenia przez pryzmat polityki
              krajowej.
              • faustine Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:49
                Ja tez jestem ciekawa realizacji obietnic Bronia i spóły. I widzę pierwsze
                posunięcia - oto dziś na onecie wielki plan rządu - oszczędności na becikowym i
                uldze na dzieci. I nie mówcie drogie POemamy że to świetne posunięcie i z
                przyjemnościa zrezygnujecie z tych ulg na rzecz utrzymania przywilejów
                emerytalnych dla mundurowych.
                • elza78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:52
                  smile
                • araceli Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:58
                  faustine napisała:

> Ja tez jestem ciekawa realizacji obietnic Bronia i spóły. I widzę pierwsze
                  > posunięcia - oto dziś na onecie wielki plan rządu - oszczędności na becikowym
                  > i
                  > uldze na dzieci. I nie mówcie drogie POemamy że to świetne posunięcie i z
                  > przyjemnościa zrezygnujecie z tych ulg na rzecz utrzymania przywilejów
                  > emerytalnych dla mundurowych.

Ciekawe, że szczekają na to wyborcy PiS-u, który od lat głosi zabieranie bogatym a dawanie biednym. Jak Jarek to mówi to 'mąż stanu i ojciec narodu' - jak rząd to skandal smile

Ach te podwójne standardy big_grin big_grin big_grin
                  • faustine Re: araceli 05.07.10, 10:03
                    Jestem żoną uprzywilejowanego mundurowego moja droga.
                    A szczekanie , wręcz jazgot słyszę od tygodni na emamie ze strony takich
                    internetowych PO bytów jak gabi i inne. Zwolenniczki PiS są wyjątkowo kulturalne.
                    • araceli Re: araceli 05.07.10, 10:06
                      faustine napisała:
                      > Zwolenniczki PiS są wyjątkowo kulturalne.

Ciekawe, że nie zauważyłam. Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia smile

I zupełnie nie wiem po co chwalisz się czyją żoną jesteś. Jaki to ma mieć wpływ
                      na to, co napisałam?
                      • faustine Re: araceli 05.07.10, 10:13
                        Mało spostrzegawcza jesteś.
                        • araceli Re: araceli 05.07.10, 10:16
                          faustine napisała:
                          > Mało spostrzegawcza jesteś.

No tak - najlepszą obroną jest atak. Najlepiej personalny big_grin big_grin big_grin
                          • elza78 Re: araceli 05.07.10, 10:26
                            napisala ci ze jest zona zolnierza bo bronek naobiecywal mundurowym gruszki na
                            wierzbie smile w pierwszym poscie padlo pytanie czy emamy glosujace na po z checia
                            zrezygnuja z ulgi na dzieci na rzecz przywilejow dla wojskowych i emerytow big_grin

• elza78 Re: araceli 05.07.10, 10:23
                          to taki standardzik - wyrywanie z kontekstu i czytanie po lebkach bez ogarniania
                          ogolu, kompletny brak logiki w interpretacji wypowiedzi, a potem zarzuty o atak
                          personalny big_grin
                          taa jak sie czegos nie rozumie to najlepiej pojechac po czlosci wink
                          ja juz przywyklam smile
                • mariolka55 Re: Powiem Ci tak 06.07.10, 08:50
                  I widzę pierwsze
                  > posunięcia - oto dziś na onecie wielki plan rządu - oszczędności na becikowym
                  > i
                  > uldze na dzieci. I nie mówcie drogie POemamy że to świetne posunięcie i z
                  > przyjemnościa zrezygnujecie z tych ulg na rzecz utrzymania przywilejów
                  > emerytalnych dla mundurowych.

eee z wielką chęcią zrezygnują przecieżsmile
                  przecież te ulgi to okłapy,a o mundurowych trzeba dbać
                  niech się huśtają emeryci przed 40-stką a my będziemy na nich zapierdzielać do
                  70-tki smile
                  • elza78 Re: Powiem Ci tak 06.07.10, 09:49
                    komorowski dizalacz opozycji solidarnosciowej na bank bedzie zadowolony ze
                    ludzie ktorzy stoczniowcow z palami ganiali beda sobie za jego rzadow nadal
                    oplywali w dostatki za to co robili smile fajne nie big_grin
            • mamakingi Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 16:57
              Od kiedy rządzi PO jest tylko gorzej(Oni oczywiście twierdzą ,że to nie ich wina
              tylko wina kryzysu-ale pytani o kryzys twierdzą ,że świetnie sobie z nim
              poradzili-lekka schizofrenia)Gwarantuję Wam ,że żadnych obietnic nie dotrzyma.A
              za czasów PiS mi akurat bardzo się poprawiło.Pensja pielęgniarska z 900 zł
              wzrosła mi do 2000 tysia.Więc coś jednak ten podły PiS zrobił.
              • gaja78 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 17:09
                mamakingi napisała:

> Od kiedy rządzi PO jest tylko gorzej(Oni oczywiście twierdzą ,że to nie ich win
                > a
                > tylko wina kryzysu-ale pytani o kryzys twierdzą ,że świetnie sobie z nim
                > poradzili-lekka schizofrenia)

Jaka schizofrenia ? Z Polską kryzys rzeczywiście obszedł się łagodnie. Mogło być
                dużo gorzej.
      • pade Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 09:49
        Po tym co zapowiedział wczoraj Kłopotek, też mam wątpliwości co do
        utrzymania się koalicji. Chociaż z niego leser i pieniacz jest,
        Pawlak na bardziej zdroworozsądkowego wyglada.
        Są tez plusy rozpadu koalicji: gdyby PSL się obraziło moznaby zrobić
        choć częściowo reformę KRUS, a ta jest konieczna!
        PIS + PSL oraz PO i Lewica, podobałby mi się taki układ, tyle, ze
        utrwaliłby podział Polski na amen
      • nangaparbat3 Re: Powiem Ci tak 05.07.10, 13:53
        Smutna wizja, ale bardzo prawdopodobna.
    • czar_bajry Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:07
      a to wszystko miało być zrobione w ciągu 500 dni a nie całej kadencji?chyba że
      kadencje skrócili a ja to przeoczyłamtongue_out
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:27
        bronek powiedzial zeby dac 500 dni to jego slowa wiec ja mysle ze mialo byc w
        ciagu 500 dni big_grin
        no autostrady na bank big_grin
        • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:32
          Dać 500 dni na działanie bez ataków i krytyki od samego początku, ale to jak
          widać ponad siły PISowców - już Jakubowska tuż po północy się popisała,
          spodziewam się, że będzie tylko gorzej. Wróci dawne plucie jadem i prostactwo, w
          tym PISowcy faktycznie są najlepsi. Ale czego spodziewać się po ludziach, którzy
          żeby tylko dorwać się do władzy byli w stanie skumać się nawet z Lepperem.
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:54
            w 500 dni 1000 km drog?
            jaki jad kobieto to od was plynie cala rzeka big_grin
            • joanna35 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 12:45
              A co tam, że cała władza jest w rękach PO , winny zaniedbań i tak
              będzie PiS. Żałosne. Jesteśmy pośmiewiskiem całej Europy(o ile nie
              świata), bo tylko u nas członkowie dwóch partii prawicowych i ich
              wyborcy rzucają sie sobie do gardeł. Opozycją dla partii prawicowej
              jest partia prawicowa - koń by się uśmiał.
              • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:25
                pisalam juz o tym kiedys, oczywiscie pwszystkiemu winien PiS, a nieprawda bo to
                Tusku obrazil sie za wybory prezydenckie, PiS proponowal koalicje z PO big_grin ale
                tusek sie wzial i obrazil jak dzieciak zabral zabawki (kosztem polski
                oczywiscie) i poszedl do domu big_grin
          • joanna35 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:28
            a1ma napisała:

> Dać 500 dni na działanie bez ataków i krytyki od samego początku,
            ale to jak
            > widać ponad siły PISowców - już Jakubowska tuż po północy się
            popisała,
            > spodziewam się, że będzie tylko gorzej. Wróci dawne plucie jadem i
            prostactwo,
            > w
            > tym PISowcy faktycznie są najlepsi. Ale czego spodziewać się po
            ludziach, którz
            > y
            > żeby tylko dorwać się do władzy byli w stanie skumać się nawet z
            Lepperem.
            >
            No i proszę, jak pięknie został nowy prezydent (wraz z partią
            rządząca) rozgrzeszony, jeszcze zanim cokolwiek zrobił.
            • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:33
              joanna35 napisała:

> a1ma napisała:
              >
              > > Dać 500 dni na działanie bez ataków i krytyki od samego początku,
              > ale to jak
              > > widać ponad siły PISowców - już Jakubowska tuż po północy się
              > popisała,
              > > spodziewam się, że będzie tylko gorzej. Wróci dawne plucie jadem i
              > prostactwo,
              > > w
              > > tym PISowcy faktycznie są najlepsi. Ale czego spodziewać się po
              > ludziach, którz
              > > y
              > > żeby tylko dorwać się do władzy byli w stanie skumać się nawet z
              > Lepperem.
              > >
              > No i proszę, jak pięknie został nowy prezydent (wraz z partią
              > rządząca) rozgrzeszony, jeszcze zanim cokolwiek zrobił.

Skoro nic nie zrobił, to chyba nie ma z czego go rozgrzeszać?
              • joanna35 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:38
                > Skoro nic nie zrobił, to chyba nie ma z czego go rozgrzeszać?
                >
                Nie ma też co szukać winnych przyszłych "zaniedbań"?
                • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:41
                  joanna35 napisała:

> > Skoro nic nie zrobił, to chyba nie ma z czego go rozgrzeszać?
                  > >
                  > Nie ma też co szukać winnych przyszłych "zaniedbań"?

Oczywiście, że nie, bo nie wiemy jeszcze jakie i czy w ogóle pojawią się jakieś
                  zaniedbania (choć trudno spodziewać się, że się nie pojawią).
                  Natomiast nie wiem, gdzie wyczytałaś w moim poście rozgrzeszenie dla prezydenta
                  Komorowskiego. Krytyka PISu (aż nadto zasłużona) to nie jest jeszcze pochwała
                  drugiej strony. Z tym, że ci drudzy mają póki co czyste konto, więc może dajmy
                  im szansę.
                  • joanna35 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:45
                    Krytyka PISu (aż nadto zasłużona) to nie jest jeszcze pochwała
                    > drugiej strony. Z tym, że ci drudzy mają póki co czyste konto,
                    więc może dajmy
                    > im szansę.
                    Dlaczego nie możemy dać drugiej szansy PiSowi?
                    • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 13:50
                      Możemy. A raczej moglibyśmy - gdyby większość się opowiedziała za kandydaturą
                      Kaczyńskiego.
                      Przecież mają drugą, trzecią i kolejne szanse - w wyborach samorządowych,
                      parlamentarnych, prezydenckich za 5 lat... Szans jest nieograniczenie wiele,
                      mimo moich wybitnie antypisowskich sympatii cieszyłbym się szczerze, gdyby
                      którykolwiek ze zwycięzców wykorzystał w pełni swoje szanse, bo wszyscy byśmy na
                      tym skorzystali.
    • alinawk Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 10:50
      Oj, elza, nie bądź naiwna wink
      Ja już widzę to dofinansowanie in vitro: zrobią takie przepisy że
      nikt się nie będzie łapał albo dostanie pięć osób na krzyż. Trza
      będzie załatwiać tony papierów i zaświadczeń, co będzie zabierało
      masę czasu, a jak jakiś desperat przez to przebrnie to dostanie
      jakieś dwieście złsmile. Oczywiście będzie się to dumnie nazywało że
      spełniliśmy obietnice i dofinansowaliśmy in vitro.
      Nie wierzysz w inteligencję naszych rządzących tongue_out
      Ja od jakiegoś czasu obserwuję poczynania hien zesłanych przez PO
      na prowincję, żerujących na państwowym majątku. Normalnie szczęka
      człowiekowi opada. Kolesie są sobie w stanie wszystko załatwić.
      Sobie albo swoim kumplom. Nie ma dla nich rzeczy niemożliwych.
      A przed wyborami parlamentarnymi znowu wyciagną IV RP i zaczną
      straszyć Kaczyńskim i wojną, a ogłupiały hasełkami naród znowu na
      nich zagłosuje sad
      • czar_bajry Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:09
        tia bracia Kaczyńscy już swoje wybudowalitongue_out
        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:10
          PO tez buduje od jakichs 3 lat smile
          i co lepiej jest?
          • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:33
            Jest.
            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:27
              no to bedzie jeszcze lepiej big_grin
    • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 11:30
      elza78, ja tam się cieszę.
      Sam fakt, że na Komorowskiego głosowali ludzie młodzi, wykształceni, z dużych
      miast, a Kaczyński wygrywa wśród starszych, bez wykształcenia i na wsi o czymś
      świadczy.
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:29
        to co piszesz to sa bzdury big_grin
        badania zrobione przez firmy ktore popisaly sie zajebistymi wynikami sondazy z
        pierwszej tury big_grin
        element manipulacji, w koncu nikt nei chce byc starym wsiokiem bez wyksztalcenia
        a na komoruszka glosowali tylko piekni mlodzi i bogaci... zenua big_grin
    • czarny_winobluszcz Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 12:37
      Ubawiłaś mnie tym wątkiemsmile Nawet się nie zdziwiłam jak go zobaczyłam, wszak
      trzeba było jakoś rozładować frustracjęwink
      Tylko nie mów, że to takie typowe dla zwolenniczek PO i nieobiektywne, bo założę
      się, że jakby Kaczyński wygrał, wątek z listą oczekiwań i planów rozliczeń na
      bank by nie powstałsmile

Rozśmieszyło mnie też przemówienie Kaczyńskiego, szczególnie fragment:
      "z ich tragicznej, męczeńskiej śmierci wyrósł ten ruch, który doprowadził do
      dzisiejszego wyniku".
      Czy ktoś w końcu wytłumaczy temu człowiekowi znaczenie słowa "męczeńska"???
      Tak na marginesie wynik wcale nie jest taki rewelacyjny na jaki wygląda, bo
      jestem pewna, że gdyby wybory odbywały się po wakacjach Komorowski miałby
      większą przewagę.
      I jeszcze jedno, to do tych co to uważają, że Kaczyński miał taką super kampanię:
      "Kaczyński w Sosnowcu się zwyczajnie ośmieszył. Ludzie nie lubią fałszu,
      kupczenia. On nie tylko nikogo do siebie nie przekonał, ale zwyczajnie
      zniechęcił niezdecydowanych"
      wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8099752,Kaczynski_chwalil_Gierka__ale_Sosnowca_nie_przekonal.html
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:30
        > Tylko nie mów, że to takie typowe dla zwolenniczek PO i nieobiektywne, bo założ
        > ę
        > się, że jakby Kaczyński wygrał, wątek z listą oczekiwań i planów rozliczeń na
        > bank by nie powstałsmile

buhahahaha
    • demonii.larua Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 12:51
      Szczerze mówiąc nigdy nie wierzyłam w spełnianie obietnic przedwyborczych.
      Przynajmniej nie tym się sugeruję łażąc na wybory.
    • peonies Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:41
      elza78 napisała:

> 9) parytety
      >
      >
      na pewno będą dużo o tym mówić - w końcu to rząd a teraz też i prezydent, który
      głównie mówi ale niestety nic nie robi.
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 15:45
        wiele mi tu pisze ze juz zaczynam rozliczanie, jakies pare godzin temu widzialam
        na TVN24 napieralskiego ktory mowil cos o egzekwowaniu parytetow, in vitro, etc...
        • kub-ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:19
          Napieralski jako opozycja może mówić o egzekwowaniu. Jeżeli jesteś
          opozycją to też mów.
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:36
            ja tylko napisalam ze za 500 dni nadejdzie czas weryfikacji tego co zostalo
            naobiecywane, stwierdzilam fakt smile
    • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 16:15
      elza78 napisała:

> 9) parytety
      >
      >

Czy Ty sobie w ogóle zdajesz sprawę, jakie prerogatywy ma prezydent RP?
      Jeśli projekt ustawy w którejkolwiek z powyższych spraw trafi na jego biurko -
      to on go NIE ZAWETUJE. I tak spełni swoje wyborcze obietnice.
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 05.07.10, 17:37
        ja sobie zdaje sprawe, wyborcy mysle niezbyt byli rozgarnieci bo kielbaske
        chwycili nawet przy tak ograniczonych uprawnieniach prezia jak wetowanie lub
        niewetowanie ustaw big_grin
        o czym to swiadczy?
        • a1ma Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 09:57
          Przecież kandydacie nie obiecywali, co zrobią, tylko deklarowali swoje poglądy i
          POPARCIE dla danych rozwiązań. Nie bardzo wiem w takim razie, z czego chcesz
          rozliczać prezydenta. PO owszem, ich można rozliczyć za 500 dni, ale jego osobiście?
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 10:06
            no widzisz jakie to proste big_grin takie skladanie obietnic bez pokrycia prawda big_grin
          • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 10:24
            > Przecież kandydacie nie obiecywali, co zrobią, tylko deklarowali
            swoje poglądy
            > i
            > POPARCIE dla danych rozwiązań. Nie bardzo wiem w takim razie, z
            czego chcesz
            > rozliczać prezydenta. PO owszem, ich można rozliczyć za 500 dni,
            ale jego osobi
            > ście?

No właśnie; wszyscy sobie zdajemy sprawę z konstytucyjnych
            ograniczeń prezydenta. Bawi mnie w kontraście do tego; panika z jaką
            obawiano się Kaczyńskiego na tym tronie. Co takiego strasznego miało
            się dziać? Przecież i tak „nie ma podstaw aby prezydenta
            rozliczać!”. Otóż nie; to Komorowskiego nie ma z czego (a nawet nie
            zaczął), Kaczyńskiego by rozliczono ; wszerz, wzdłuż i po
            przekątnej. Znamienne.
            • gaja78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 10:37
              mikas73 napisała:

> No właśnie; wszyscy sobie zdajemy sprawę z konstytucyjnych
              > ograniczeń prezydenta. Bawi mnie w kontraście do tego; panika z jaką
              > obawiano się Kaczyńskiego na tym tronie. Co takiego strasznego miało
              > się dziać?

Miałoby się dziać niewiele. I to jest najgorsze co może spotkać gospodarkę.
              Czytałaś wczorajsze komentarze w prasie zagranicznej ? Europa odetchnęła z ulgą
              z okazji wyboru Komorowskiego - z ich perspektywy oznacza to stabilność. A
              stabilność przyciąga inwestycje.
              • pade Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 10:48
                Gaja, zeby to zrozumieć trezba mieć trochę szersze horyzontysmile

Na moje pytanie komu tak naprawdę jest lepiej, po tym jak Kaczyński
                jako premier obniżył podatki Elza i Inscuogens nic nie
                odpowiedziały, to tez o czymś świadczy.
                • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 11:52
                  >Gaja, zeby to zrozumieć trezba mieć trochę szersze horyzonty

Ooooo... jaki identyfikujący osobowość komentarz. Pogratulować
                  intelektualnych wyżyn, chylę czoła przed pade – forumową krynicą
                  szerszych horyzonów, zapamiętam.......

>Na moje pytanie komu tak naprawdę jest lepiej, po tym jak Kaczyński
                  >jako premier obniżył podatki Elza i Inscuogens nic nie
                  >odpowiedziały, to tez o czymś świadczy.

Na pewno o sile argumentów najmądrzejszej, wszechwiedzącej
                  pade..... big_grin
                  • pade Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:08
                    a może Ty byś się do tego ustosunkowała, krynico mądrości?

i a propo drugiego Twojego postu, mozna odbić piłeczkę: Jarosław nic
                    nie obiecywał w tej kampani?
                    • cherry.coke Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:13
                      pade napisała:

> i a propo drugiego Twojego postu, mozna odbić piłeczkę: Jarosław nic
                      > nie obiecywał w tej kampani?

Oczywiscie, ze obiecywal. Gdzies mi dzis mignal artykul, ze naobiecywal znacznie
                      "drozej" niz BK. No ale i tak nie wyszlo. Dobrze dla budzetu...
                    • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:14
                      Jarosław był dla mnie przeciwwagą dla wszechwładzy PO to przeważyło
                      w mojej ograniczonej świadomości....
                      Teraz jednak Twój argument : "Jarosław nic nie obiecywał w tej
                      kampani?" idzie w siną dal, nie on prezydentem jest...

Krynicą mądrości się nie nazwałam... to Twoja uwaga o ograniczonych
                      horyzontach jako małostkowa mi się jawi po prostu.....
              • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 11:51
                >Miałoby się dziać niewiele.
                >I to jest najgorsze co może spotkać gospodarkę.

No ale prezydent może niewiele, tak twierdzi alma i tak jest. A
                największe zagrożenie dla gospodarki widzę w braku reform
                wewnętrznych i 500 dniach wszechwładzy PO.

>Czytałaś wczorajsze komentarze w prasie zagranicznej ? Europa
                >odetchnęła z ulgą
                >z okazji wyboru Komorowskiego - z ich perspektywy oznacza to
                >stabilność.

No Niemcy leciutko odetchnęły, to nie cała Europa przecież......
                zwykłe poprawne politycznie komentarzyki....

>A stabilność przyciąga inwestycje.

Ażeby Polska została zieloną wyspą Europy to ho, ho, potrzeba przede
                wszystkim reform wewnętrznych. Nikt nam z Europy nie da, bo zauważ,
                że Europa w kryzysie stoi (Hiszpania, Niemcy, Grecja). Nasze finanse
                publiczne, system emerytalny -są w opłakanym stanie i świadczenia
                powinny być ograniczane a nie zwiększane. A Komorowski co na to?
                Poobiecywał, ile mu silna na język dała. A gdzie reformy? np. zmiany
                w ustawie o emeryturach rolniczych (konieczne zdaniem ekonomistów);
                przecież nasz elekt zapowiadał że ich nie zmieni....
                Jedynym i głównym zdaniem Komorowskiego to nowelizacja ustawy o
                mediach publicznych i przejęcie IPN a potem już tylko PO....... nie
                wzbudza już niepokoju elektoratu; skupienie w jednym ośrodku
                kontroli nad wszystkimi służbami specjalnymi......

No to teraz czekam na tą krainę miodem i mlekiem płynącą......
                • gaja78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:25
                  mikas73 napisała:

> >Miałoby się dziać niewiele.
                  > >I to jest najgorsze co może spotkać gospodarkę.
                  >
                  > No ale prezydent może niewiele, tak twierdzi alma i tak jest. A
                  > największe zagrożenie dla gospodarki widzę w braku reform
                  > wewnętrznych i 500 dniach wszechwładzy PO.

Uważasz, że obecny parlament z prezydentem Kaczyńskim mieliby razem większe
                  szanse na przeprowadzenie reform wewnętrznych ?

> No Niemcy leciutko odetchnęły, to nie cała Europa przecież......
                  > zwykłe poprawne politycznie komentarzyki....

Jasne, prasa wypisuje same poprawne polityczne komentarzyki przecież smile

> Ażeby Polska została zieloną wyspą Europy to ho, ho, potrzeba przede
                  > wszystkim reform wewnętrznych. Nikt nam z Europy nie da, bo zauważ,
                  > że Europa w kryzysie stoi (Hiszpania, Niemcy, Grecja).

Co to za sposób myślenia ? Co to znaczy "da" ? Ja nie chcę, żeby mi ktokolwiek
                  cokolwiek dawał !

> Nasze finanse
                  > publiczne, system emerytalny -są w opłakanym stanie i świadczenia
                  > powinny być ograniczane a nie zwiększane.

Owszem, reformy są bezsprzecznie potrzebne. Ale czy ograniczanie świadczeń to
                  dobra droga ? Komu konkretnie chciałabyś je ograniczyć ?

> Jedynym i głównym zdaniem Komorowskiego to nowelizacja ustawy o
                  > mediach publicznych i przejęcie IPN a potem już tylko PO....... nie
                  > wzbudza już niepokoju elektoratu; skupienie w jednym ośrodku
                  > kontroli nad wszystkimi służbami specjalnymi......

Ano nie wzbudza. Naukowo udowodniono, że im bardziej swobodny przepływ towarów i
                  usług na rynku, tym większa tendencja ludzi do bycia uczciwymi. I tak się
                  magicznie jakoś u nas to potwierdza - zwolennicy PiS-u wszędzie węszą spiski i
                  przestępstwa, zwolennicy liberalnego PO głowy sobie tym nie zaprzątają.
                  Oszczędzając w ten sposób czas i energię, które można wykorzystać na ... wolnym
                  rynku wink Niby abstrakcja, prawda ? A jednak prawdziwa.
                  • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 21:23

>Uważasz, że obecny parlament z prezydentem Kaczyńskim mieliby
                    >razem większe
                    >szanse na przeprowadzenie reform wewnętrznych ?

Uważam, że to rząd jest odpowiedzialny za przeprowadzenie reform a
                    do tej pory PO wciąż narzekało na ograniczenia, którym jakoby winny
                    był Lech Kaczyński wetując ważne ustawy; tymczasem wiemy jak to
                    wygladało- zastopował jakiś 1%. Dlatego nie wierzę w tę zapowiadaną
                    przez PO ciężką pracę… i to jest to zło, jakie może spotkać
                    gospodarkę a nie bezczynność prezydenta, na którą Ty kładziesz
                    nacisk.Ten czy tamtem mógł nobiecywać tylko....

>Jasne, prasa wypisuje same poprawne polityczne komentarzyki
                    >przecież

Nie o to przecież chodzi. Pisałaś o fali ulgi jaka przypłynęła do
                    nas z Europy, przyznaję że Niemcy są zadowoleni , reszta krajów
                    (np. gratulacje Sarkozego) w ramach przyjętej kultury politycznej…..

>Co to za sposób myślenia ? Co to znaczy "da" ? Ja nie chcę, żeby
                    >mi ktokolwiek
                    >cokolwiek dawał !

No znowu atak na to co pasuje wink Tu też nie zrozumiałaś. Chodzi o
                    to, że Europa z pustego nie naleje i nie masz co tak przeżywać
                    nawału inwestycji, które jakoby nas zaleją w ramach tak długo
                    oczekiwanej przez państwa europejskie stabilizacji…

>Owszem, reformy są bezsprzecznie potrzebne. Ale czy ograniczanie
                    >świadczeń to
                    >dobra droga ? Komu konkretnie chciałabyś je ograniczyć ?

Komu ja chciałabym ograniczyć ? Co to za pytanie? Fajne
                    manipulątko w dyskusji : Niedobra mikas chce biednym zabierać a
                    gaja widzi inną lepszą drogę wink To chyba jasne ażeby przeprowadzić
                    reformy to trzeba ciąć, ciąć i ciąć…. Ekonomiści trąbią przecież o
                    tym w TV, gazetach; co i jak…. Nie będę prowadzić analiz
                    ekonomicznych…. Najważniejsze co radzą nowemu prezydentowi? - żeby
                    nie dotrzymywał obietnic wyborczych bo inaczej czeka nas druga
                    Grecja….

>Ano nie wzbudza. Naukowo udowodniono, że im bardziej swobodny
                    >przepływ towarów i
                    >usług na rynku, tym większa tendencja ludzi do bycia uczciwymi. I
                    >tak się
                    >magicznie jakoś u nas to potwierdza - zwolennicy PiS-u wszędzie
                    >węszą spiski i
                    >przestępstwa, zwolennicy liberalnego PO głowy sobie tym nie
                    >zaprzątają.
                    .Oszczędzając w ten sposób czas i energię, które można wykorzystać
                    >na ... wolnym
                    >rynku Niby abstrakcja, prawda ? A jednak prawdziwa.

Tendencja do bycia uczciwym? Ciekawe sformułowanie. Moja uczciwość
                    to constans, niezależna od liberalności rynku wink
                    Ja tam lubię sobie głowę pozaprzątać pytaniami : Czy Schetyna po
                    aferze hazardowej jest godny funkcji marszałka sejmu; Czy Palikot
                    ferwujący wyroki o odpowiedzialności Lecha Kaczyńskiego w
                    katastrofie smoleńskiej, ma do tego moralne prawo? Aj, co będę
                    pytać…. nie wolno mi… pędzę na wolny rynek….
                    • gaja78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 22:26
                      mikas73 napisała:

> Uważam, że to rząd jest odpowiedzialny za przeprowadzenie reform a
                      > do tej pory PO wciąż narzekało na ograniczenia, którym jakoby winny
                      > był Lech Kaczyński wetując ważne ustawy; tymczasem wiemy jak to
                      > wygladało- zastopował jakiś 1%. Dlatego nie wierzę w tę zapowiadaną
                      > przez PO ciężką pracę… i to jest to zło, jakie może spotkać
                      > gospodarkę a nie bezczynność prezydenta, na którą Ty kładziesz
                      > nacisk.Ten czy tamtem mógł nobiecywać tylko....

Nie napisałam ani słowa o bezczynności prezydenta.

> No znowu atak na to co pasuje wink Tu też nie zrozumiałaś. Chodzi o
                      > to, że Europa z pustego nie naleje i nie masz co tak przeżywać
                      > nawału inwestycji, które jakoby nas zaleją w ramach tak długo
                      > oczekiwanej przez państwa europejskie stabilizacji…

Nie pisałam o nawale inwestycji ani o długo oczekiwanej
                      stabilizacji. Koloryzujesz moje wypowiedzi.

> Komu ja chciałabym ograniczyć ? Co to za pytanie? Fajne
                      > manipulątko w dyskusji : Niedobra mikas chce biednym zabierać a
                      > gaja widzi inną lepszą drogę wink

No tak, kolejny unik. Ja serio chcę wiedzieć, gdzie widzisz realne szanse na
                      obcięcie świadczeń, żeby sprawa nie zahaczała o czyjeś być albo nie być. Łatwo
                      jest rzucić hasło "trzeba ciąć, a niedobry Bronek nie chce", kiedy się nie musi
                      decydować - komu obciąć.

> Najważniejsze co radzą nowemu prezydentowi? - żeby
                      > nie dotrzymywał obietnic wyborczych bo inaczej czeka nas druga
                      > Grecja….

Nie spotkałam się z takimi wypowiedziami. Dzięki za wskazówkę, poszukam.

> Tendencja do bycia uczciwym? Ciekawe sformułowanie. Moja uczciwość
                      > to constans, niezależna od liberalności rynku wink

Michael Shermer - "Kiedy idea zapładnia ideę - jak swobodna wymiana między
                      ludźmi rodzi dobrobyt i zaufanie" , lipcowy numer "Świata Nauki".

> Ja tam lubię sobie głowę pozaprzątać pytaniami : Czy Schetyna po
                      > aferze hazardowej jest godny funkcji marszałka sejmu; Czy Palikot
                      > ferwujący wyroki o odpowiedzialności Lecha Kaczyńskiego w
                      > katastrofie smoleńskiej, ma do tego moralne prawo?

A budowanie kampanii wyborczej na śmierci kilkudziesięciu osób jest moralne ?
                      Palikot jest przeciwwagą, swoistym hamulcem całej tej żenującej szopki jaka się
                      w mediach odbywała od połowy kwietnia. Jest krzywym zwierciadłem. Tylko że on
                      bardziej kłuje w oczy, bo mówi wprost. PiS zrobił swoją kampanię wyborczą w
                      sposób perfidny, bo wyrafinowany. Co niektórzy pomagali tak:
                      www.tvn24.pl/28385,1660908,0,1,jak-pis-odcina-sie-od-pospieszalskiego,wiadomosc.html
                      To, że film Pospieszalskiego w ogóle był emitowany w telewizji, to też jest
                      szczyt krystalicznej moralności, naprawdę.

Czy któryś polityk PiS kiwnął palcem w sprawie łamania ciszy wyborczej przez
                      księży ? A powinien, w końcu to PiS czerpie z tego korzyści. Siedzenie cicho w
                      takiej sprawie - to jest dopiero brak moralności. Palikot co najwyżej nie
                      grzeszy dyplomacją, ale zasad nie można mu odmówić, moralności też nie - chyba
                      że tej podwójnej.

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/palikot-zbiera-informacje-o-lamaniu-ciszy-wyborczej-przez-ksiezy,61509,1
                      • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 22:31
                        Gaja powiem tak, mam: syna na kolonii, Ciebie w laptopie, drinka w
                        ręku a męża w sypialni.... no nie obrobię wink
                        Rzuciłaś za dużo, no może jutro w pracy ale nie obiecuję....
                      • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 08:01
                        >Nie napisałam ani słowa o bezczynności prezydenta.

No jak to? W odpowiedzi na moje pytanie jakim zagrożeniem dla Polski
                        był by wybór Kaczyńskiego na prezydenta, odpowiedziałaś: „niewiele
                        by się działo”, no to wychodzi, że bezczynny by był jakiś….

>Nie pisałam o nawale inwestycji ani o długo oczekiwanej
                        >stabilizacji. Koloryzujesz moje wypowiedzi.

Na masz rację ironizuję trochę ale sens pozostał; nie liczyłabym na
                        inwestycje z Europy, które Twoim zdaniem zapewnił nam wybór
                        Komorowskiego, z powodów opisanych już przeze mnie, i dlatego akurat
                        ten argument uważam za nietrafiony…

>No tak, kolejny unik. Ja serio chcę wiedzieć, gdzie widzisz realne
                        >szanse na
                        >obcięcie świadczeń, żeby sprawa nie zahaczała o czyjeś być albo nie
                        >być. Łatwo
                        >jest rzucić hasło "trzeba ciąć, a niedobry Bronek nie chce", kiedy
                        >się nie musi
                        >decydować - komu obciąć.

No tutaj nie potrafię pojąć Twojego toku myślenia. Jaki kolejny
                        unik? Nie rzucałam haseł trzeba ciąć, bez pokrycia. Odsyłałam do
                        źródeł, które łatwo znaleźć w prasie, bo nie opiszę wszystkiego.
                        Sprawa zahacza o być albo nie być Polski, poczytaj trochę. Reformy
                        finansów publicznych, systemu emerytalnego i zdrowotnego są nam
                        potrzebne jak mleko niemowlęciu a reforma to… cięcia niestety bo z
                        pustego……... Podałam jeden przykład o emeryturach rolniczych, które
                        w opiniach ekspertów ekonomicznych trzeba zmienić; a Bronek obiecał,
                        że tego nie ruszy. Dlaczego wciąż omijasz to co napisałam ? ale
                        jeżeli Ci mało i mam szukać za Ciebie to proszę:
                        www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/433894,prezydent_to_nie_czlowiek_od_ogladania_drogich_zyrandoli.html

>Nie spotkałam się z takimi wypowiedziami. Dzięki za wskazówkę,
                        >poszukam.

A wyżej nie chciałaś szukać. Tę odpowiedź też masz w tym artykule
                        wyżej….

>Michael Shermer - "Kiedy idea zapładnia ideę - jak swobodna wymiana
                        >między
                        ?ludźmi rodzi dobrobyt i zaufanie" , lipcowy numer "Świata Nauki".

No ale po co mi to wklejsz? Podnoszę moje zdanie; że uczciwość u
                        niektórych (np. u mnie) jest stałą… a sformułowanie "tendencja do
                        bycia uczciwym" nie jest trafionym.
                        Po drugie nie wiem czy wiesz, że PO to nie to PO co w 2007r., po
                        wielkich liberalnych ideach nie ma już śladu; ani w programie rządu
                        ani w deklaracjach prezydenta, który wycofał się z obietnic
                        gruntownej naprawy państwa; nie ma już prywatyzacji szpitali,
                        reformy KRUS, rozmył reformę emerytur dla mundurowych a pozostałym
                        naobiecywał; patrz nauczyciele i studenci. Więc nie ma co tak się
                        napawać radością płynącą ze swobód liberalnego rynku.

>A budowanie kampanii wyborczej na śmierci kilkudziesięciu osób jest
                        >moralne ?
                        >Palikot jest przeciwwagą, swoistym hamulcem całej tej żenującej
                        >szopki jaka się
                        >w mediach odbywała od połowy kwietnia. Jest krzywym zwierciadłem.
                        >Tylko że on
                        >bardziej kłuje w oczy, bo mówi wprost. PiS zrobił swoją kampanię
                        >wyborczą w
                        >sposób perfidny, bo wyrafinowany. Co niektórzy pomagali tak:
                        >www.tvn24.pl/28385,1660908,0,1,jak-pis-odcina-sie-od-
                        >pospieszalskiego,wiadomosc.html

Trochę jednak poza światem polityki jesteś….. Kampania PiSu –
                        oceniana jest przez dziennikarzy jaka poprawna, nawet PO nie
                        szarżowało przeciw PIS-owi argumentem nadużywania tragedii
                        smoleńskiej. Komentowano nawet, że Kaczyński stał się niewolnikiem
                        swego grzecznego wizerunku i niw wykorzystuje asów, które ma w
                        rękawach. Wypominano przecież Markowi Jurkowi, że nie pomógł
                        Kaczyńskiemu i nie wziął na siebie tematu nieudolności działań rządu
                        w sprawie katastrofy Tu-154. Budowanie kampanii na tragedii?.
                        Poleciałaś jak Michnik w GW. Mogłabym też odbić piłeczkę: np.
                        niewinne spotkanie Komorowskiego z mężem Blidy.
                        Ale to nie o to mi chodziło, chodzi o Twoją wypowiedź, w której to
                        wrzuciłaś mnie do jednego wora z opętanymi teoriami spiskowymi Pis-
                        owskimi wariatami i odebrałaś tym samym prawo zadawania pytań,
                        stawiania tez i wyrażania swojego zdanie, które to Tobie jako
                        uświadomionemu elektoratowi PO wolno mieć i w dodatku; jedyne i
                        słuszne. Dlatego podałam pierwsze z brzegu przykłady, nie upierając
                        się przy tym, że po stronie PiS-u nie ma nadużyć.
                        Odbierasz mi prawo krytyki, tworząc scianę haseł o teoriach
                        maniakalnych, od której ma się odbić każde pytanie PiS-owskiego
                        spiskowca.

>To, że film Pospieszalskiego w ogóle był emitowany w telewizji, to
                        >też jest
                        >szczyt krystalicznej moralności, naprawdę.

No i tu się zgadzam co do nadużyć w publicznej; jako elektorat Pis-u
                        nie twierdzę jednak, że jesteś opętana teoriami spiskowymi. Twoim
                        zdaniem GW, TVN to są te krystaliczne szczyty?
                        Acha, słyszałaś już chyba o zakusach PO w sprawie publicznej
                        (normalnych w świecie polityki) poczekamy i zobaczymy jakie teraz
                        filmy będziemy oglądać; co najgorsze, że w jednym większościowym
                        tonie, brak przeciwwagi……

>Czy któryś polityk PiS kiwnął palcem w sprawie łamania ciszy
                        >wyborczej przez
                        >księży ? A powinien, w końcu to PiS czerpie z tego korzyści.
                        >Siedzenie cicho w
                        >takiej sprawie - to jest dopiero brak moralności. Palikot co
                        >najwyżej nie
                        >grzeszy dyplomacją, ale zasad nie można mu odmówić, moralności też
                        >nie - chyba
                        >że tej podwójnej.

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/palikot-zbiera-informacje-o-
                        lamaniu-ciszy-wyborczej-przez-ksiezy,61509,1

Nie no gaja proszę Cię, co to za argumenty. Wyświetlanie filmu
                        Pośpieszlaskiego, od któryego PiS potrafił się jednak chociaż w
                        komentarzach odciąć. Czerpanie przez PIS korzyści z agitacji
                        księży… niechlubne ale nie przeceniajmy wagi tych zdarzeń a
                        zrozumienia dla działań Palikowa nie pojmę jednak, ja potrafię
                        krytykować i odciąć się od nadużyć w PiS-ie… a Ty przy jego nazwisku
                        hasła o moralności rzucasz....

No na koniec bo wątek zbyt długi się robi: wiadomo, że ani Ty mnie
                        ani ja Ciebie, nie przekonamy wink
                        • gaja78 Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 09:44
                          mikas73 napisała:

> No na koniec bo wątek zbyt długi się robi: wiadomo, że ani Ty mnie
                          > ani ja Ciebie, nie przekonamy wink
                          >

...zwłaszcza, że w ani jednym akapicie wypowiedzi, będącej odpowiedzią na mój
                          post, nie udało ci się uniknąć wycieczki personalnej. Nie potrafię tak rozmawiać
                          niestety. Nie da się prowadzić fajnej dyskusji bez odpowiedniego dystansu.

Nie robiłam personalnej wycieczki w twoim kierunku, pisząc, że zwolennicy PiSu
                          kochają się w teoriach spiskowych. Oczywiście że nie wszyscy i oczywiście że w
                          różnym stopniu. Jednak zjawisko społeczne istnieje i tak się składa, że więcej
                          się w nie wpisuje PiS-owców, niż liberałów. Dla mnie to ciekawa korelacja, tak
                          prawie naukowo. I nic poza tym. Nie był to zabieg mający na celu odebranie ci
                          prawa do krytyki.

Do jednej rzeczy, którą napisałaś, się odniosę (w pozostałych każda ma swoje
                          racje, nie przekonamy się, tą jedną mam jednak potrzebę wyróżnić):

"Czerpanie przez PIS korzyści z agitacji
                          księży… niechlubne ale nie przeceniajmy wagi tych zdarzeń"

Czy zdajesz sobie sprawę, co to jest dla ludzi głęboko wierzących grzech
                          śmiertelny ? Zdajesz sobie sprawę, co to znaczy dla nich straszenie takim
                          grzechem przez księdza, których jest często i gęsto najważniejszą osobą w wiosce
                          lub miasteczku ? Tu nie chodzi o to, jakie znaczenie dla wyborów miała ta
                          agitacja. Tu chodzi o sam fakt istnienia tak obrzydliwego procederu, który miał
                          być dbaniem o interesy zarówno PiSu jak i KK. Siedziałabyś cicho, gdybyś była
                          świadkiem czegoś takiego ? Siedziałabyś cicho, gdybyś była politykiem PiSu i
                          usłyszałabyś o takim procederze ?

Mi jest niedobrze, jak słyszę o takich akcjach. I równie niedobrze, jak czytam,
                          że to przecież nie miało aż takiego znaczenia. Ludzie, toż to właśnie ma
                          największe znaczenie - Kościół działa poza prawem, demonstruje przez takie akcje
                          swoją siłę, manipuluje ludźmi wykorzystując ich potrzeby duchowe ! Kościół
                          decyduje o kształcie sceny politycznej. Starannie pilnuje, żeby jedna i druga
                          owieczka nie zastanawiały się same, jakich wyborów chcą dokonać. Nie widzisz
                          tego, czy widzisz i świadomie lekceważysz pisząc, że to nie ma dużego znaczenia ?

Ale to przecież Palikot, który chce egzekwować pewne zasady, jest chodzącym złem
                          i zakałą moralności.
                          • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 13:06
                            Oj przeczytałam dopiero, myślałam, że dyskusji już koniec…

Nie wiem dlaczego wymawiasz mi jakieś docinki personalne (muszę
                            przeanalizować swoje posty, bo takie style też mnie męczą) pisałam w
                            ramach akceptowalnej na emamie stylistyki, nie obraziłam Cię, nie
                            byłam szczególnie złośliwa….

Jeżeli chodzi o temat dot. księży; nie otwierał mi się w domu Twój
                            link, (znaczy zawieszał mi się laptop) jeżeli jest tam o straszeniu
                            przez księży wiernych konsekwencjami grzechu śmiertelnego to
                            rzeczywiście przyznaje Ci rację….
                            Czytałam o agitacji księży podczas ciszy wyborczej jako pojedynczych
                            przypadkach w paru miastach i to miałam na myśli mówiąc o nie
                            przekładaniu ich na uzyskany wynik Kaczyńskiego w dniu wyborów…
                            Myślałam, że o zakłócanie ciszy Ci się rozchodzi..

Osobnym problem jest angażowanie się kościoła w politykę i nie mam
                            siły na tę dyskusję; Wspominam jednak czasy, w których kościół był
                            miejscem nadziei i schronienia przed tym obiektywnie złym
                            systemem….. wtedy zaangażowanie kościoła w politykę było ważne…
                            teraz jest jawną manipulacją...

A Palikota i tak nie zrozumiem….
    • elza78 apropo elektoratow 05.07.10, 17:54
      elektorat bronka:

wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8103474,Wiezniowie_masowo_poparli_Komorowski___dostal_az_91_9.html
      • czarny_winobluszcz Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 19:33
        Mocny filmik, ale chyba jest w nim ziarnko prawdywink

www.youtube.com/watch?v=dEGPDbTg4xI&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=KVsLMweQXqg&feature=related
        • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:20
          czarny_winobluszcz napisała:

> Mocny filmik, ale chyba jest w nim ziarnko prawdywink
          Pewnie tak. W końcu to dzieło symaptyka PO przepełnionego szacunkiem
          do drugiego człowieka, szanującego demokrację. Przekaz zawarty w
          filmiku jest przepełniony miłością i głęboką troską, a te komentarze
          pod spodem to sam miód i perełki.
          • czarny_winobluszcz Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:28
            No bohaterowie tych filmików to dopiero są przepełnieni szacunkiem do drugiego
            człowiekawink
            Miłego oglądaniasmile

www.youtube.com/watch?v=AxDwkA-fK68
            www.youtube.com/watch?v=JPlD9Q0YxrU
            www.youtube.com/watch?v=KVsLMweQXqg&feature=related
            • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:31
              Obrażać to my, ale nie nas?
              • marzeka1 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:34
                Jak was dziewczynki słucham, tego uprzejmego nawalania, to cieszę
                się, że skreśliłam obu, a to że Bronka tym bardziej, bo "rzyg
                miłości", jaki tu pada, jaki puścił dziś Palikot, upewnia mnie, że
                zrobiłam dobrze. A BYŁAM elektoratem PO: wyższe wykształcenie,
                miasto do 100 tyś., ba, nawet w 2007 r. głosowałam na PO.
                • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:38
                  A ja pierwszy raz w życiu patrzę w lustro z obrzydzeniem -
                  głosowałam na Bronka.
                  • marzeka1 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:40
                    Nie, znaleźć się w towarzystwie Palikota? Niesioła? -a w życiu, to
                    już chyba z Kurskim na wódkę wolałabym pójść, chociaż to też kawał
                    sukin....
                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:39
                  dobre marzeka smile
              • czarny_winobluszcz Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:18
                joanna35 napisała:

> Obrażać to my, ale nie nas?

Sugerujesz, że taki powinien być tytuł filmików z wyborcami PiS w rolach
                głównych? smile
                Kogo ja tu obrażam? zamieściłam tylko nagrania krążące po sieci, nie
                spreparowane, przedstawiające część elektoratu PiS, nie rozumiem Twojego zarzutu..
                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:30
                  wiesz moze poczytaj co dzisiaj dawal pan Palikot i potem sie bedziesz
                  wypowiadala na temat wyborcow PiS skoro zgoda buduje big_grin
                  mysle ze lepiej dla PO byloby gdyby tego kolesia zamkneli gdzies z dala od
                  mediow bo dziala na szkode tej partii, burak
                  • czarny_winobluszcz Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:41
                    A może najpierw się odniesiesz do tego co ja napisałam? Nic nie powiesz na temat
                    tych nagrań? zaniemówiłaśwink
                    Bardzo jestem ciekawa jak wytłumaczysz zachowanie tych ludzi?
                    • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 09:51
                      sluchaj moge ci kilkaset nagran ze zwolennikami PO znalezc ludzie to tylko
                      ludzie wsrod tlumu zawsze sie czarna owca znajdzie a pan palikot to ukochany
                      pupil platformy wstyd i hanba smile
                      kaczynski ma takich wyborcow wy macie posla big_grin
                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:38
                  wiesz moze poczytaj co dzisiaj dawal pan Palikot i potem sie bedziesz
                  wypowiadala na temat wyborcow PiS skoro zgoda buduje big_grin
                  mysle ze lepiej dla PO byloby gdyby tego kolesia zamkneli gdzies w odosobnieniu
                  bo dziala na szkode tej partii, burak
                  • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 09:25
                    za to Maciarewicz, Kurski, Brudziński, Jakubiak są tak mili, słodcy,
                    że człowiek czuje się jak w niebie gdy ich słuchasmile

weź dziewczyno uzyj w końcu jakis racjonalnych argumentów albo
                    ustosunkuj się do danego wpisu a nie wypisujesz głupoty

Palikot nie powiedział nic nowego, brutalne to było owszem, ale
                    prawdziwe. Nikt nie kazał śp. Lechowi spóźniać się pół godziny (te
                    30 min wczesniej mgła nie była taka gęsta), nie kazał ładować do
                    samolotu wszystkich dowódców wojsk i elity. Zadecydował upór i duma.
                    Szkodasad
                    • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 09:53
                      jasne big_grin mi rece opadaja jak ktos takiego buractwa broni, popierasz takich ludzi
                      masz taka polske jaka chcesz big_grin
                      zadziwia jedynie ze ludzie ktorzy co do gara nie maja wlozyc popieraja liberalow big_grin
                      to smiech na sali jest big_grin
                      • mariolka55 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:01
                        > zadziwia jedynie ze ludzie ktorzy co do gara nie maja wlozyc popieraja liberalo
                        > w big_grin
                        > to smiech na sali jest big_grin

bo sporo ludzi zachowuje się jak małpki w zoosmile
                      • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:38
                        Jakiego buractwa? Macierewicza? Jakubiak?
                        Ja ich nie bronięsmile źle mnie zrozumiałaśsmile

A na jakiej podstawie sądzisz, ze nie mam co do gara włożyć?

wiesz elza, niczym się od gabi nie różnisz, niczym...
                        • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:42
                          buractwa palikota tyle w temacie big_grin
                          • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:50
                            ooo, nic więcej?smile
                            Zasugerowałaś, że bidota z mnie i już wybrnąc z tego nie umiesz?
                            żenada Elza, naprawdę
                            • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:54
                              wiesz widac masz problem z finansami bo ja pisalam ogolnie, duzo watkow na
                              emamie na temat problemow finansowych a jednak wiekszosc glosuje na liberalow,
                              to jest dla mnei dziwne, bo w normalnym dojrzalym spoleczenstwie demokratycznym
                              klasa srednia powinna raczej centrum popierac lub lewice smile
                              co do podatkow i ich obnizenia odpisze ci tu bo mi sie nie chce powielac tych
                              drzewek juz sie gubie w watku
                              obnizka skladki rentowej bo o tym pisalam pociagnela za soba zmniejszenie
                              kosztow zatrudnienia, jasne ze wiecej skorzystali na tym ci ktorzy wieksza
                              skladke odprowadzali, ale szarzy pracownicy skorzystali na tym rowniez.
                              • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 11:14
                                elza78 napisała:

> wiesz widac masz problem z finansami bo ja pisalam ogolnie, duzo watkow na
                                > emamie na temat problemow finansowych a jednak wiekszosc glosuje na liberalow,
                                > to jest dla mnei dziwne, bo w normalnym dojrzalym spoleczenstwie demokratycznym
                                > klasa srednia powinna raczej centrum popierac lub lewice smile

Jesteśmy społeczeństwem młodym jeśli chodzi o demokrację. Nie chcemy pracować w
                                korporacjach i jeździć na wczasy. Chcemy stabilnych warunków do tego, żeby robić
                                własny biznes, żeby być na swoim. Tyle obserwuję w swoim otoczeniu zarówno w
                                moim pokoleniu jak i w pokoleniu rodziców.
                                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 11:41
                                  zgadzam sie z tym gaja, ale o ile awersja do korpo i wczasow rozumiem o tyle
                                  bycie na swoim jest czesto wynikiem zbyt wysokich kosztow jakie ponosi
                                  pracodawca taki stan rzeczy wymusza otwieranie dzialalnosci wsrod pracownikow i
                                  prace na zasadzie podwykonawstwa, juz nie musze pisac ze panstwo na tym sporo
                                  traci pieniedzy...
                                  • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 12:00
                                    elza78 napisała:

> zgadzam sie z tym gaja, ale o ile awersja do korpo i wczasow rozumiem o tyle
                                    > bycie na swoim jest czesto wynikiem zbyt wysokich kosztow jakie ponosi
                                    > pracodawca taki stan rzeczy wymusza otwieranie dzialalnosci wsrod pracownikow
                                    i prace na zasadzie podwykonawstwa, juz nie musze pisac ze panstwo na tym sporo
                                    traci pieniedzy...

Tak też bywa, ale mi chodziło o to, że znam sporo ludzi którzy ten własny biznes
                                    naprawdę chcą prowadzić. Samodzielnie lub do spółki z kimś. Wszyscy oni
                                    wypowiadają się o PiS z autentycznym strachem.
                              • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 11:27
                                Tiaa, mam ogromny, nie wiem na co wydaćwink To Ty masz chyba jakiś
                                problem bo na każdym kroku podkreślasz swoje niepełne wyższe
                                wykształcenie i KASĘ.
                                A jaka partia w Polsce reprezentuje centrum?
                                Ja nie pisałam o obniżeniu składki rentowej tylko podatków, a Ty
                                dalej swoje.
                                Jesli dalej nie rozumiesz to zobacz tu:
                                urzedy-skarbowe.e-banki.com/progi-podatkowe/
                                Na obniżeniu podatków skorzystali najbogatsi, a podobno prezesowi
                                przeszkadza podział Polski na biednych i bogatych.

• elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 11:39
                                  widzisz czytac nie umiesz ja wyzsze mam juz od ponad roku smile
                                  • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 12:04
                                    Naprawdę?
                                    Od wczoraj półtora roku minęło?
                                    Re: za 500 dni rozliczenie
                                    elza78 05.07.10, 10:27 Odpowiedz bronie sie za pol roku, na
                                    kierunku na ktorym nie skonczylabys semestru

aa czyli licencjat tylko masz, pewnie kupiony w WSPCsmile
                                    • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 14:19
                                      nie kotku inzynierem mechanikiem jestem po panstwowej politechnice - zasilo cie?
                                      • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 21:55
                                        nie jestem Twoim kotkiem, nie spoufalaj się
                                        ja juz dawno politechnikę skończyłam, nie masz się czym chwalić

"zasilo cie?"
                                        co to znaczy? możesz przetłumaczyć?

• elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:14
                                          literowka big_grin
                                          ciesze sie ze skonczylas dawno politechnike, i co z tego?
                                          dla kierunkow technicznych liczy sie teraz nie dawno big_grin
                                          co do spoufalania sie - z toba nie mialabym najmniejszego zamiaru, bo nie widze
                                          w tym zadnego celu.
                                          • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:25
                                            nie pracuję w zawodzie
                                            Tobie niestety wyższe nie pomogło w poprawnym opanowaniu języka
                                            polskiego
                                            nadal czekam, przetłumaczysz?

• elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:30
                                              napisalam ci ze to literowka ze zgasilo mi g ucieklo trudno wydedukowac?
                                              od osoby po polibudzie spodziewalabym sie wiekszej dozy logicznego myslenia,
                                              jednak brak kontaktu z zawodem robi swoje jak widac.
                                              przykre to ze konczy sie techniczne uczelnie aby dopisac sobie jedynie mgr inz.
                                              przed nazwiskiem nie kontynuujac kariery w zawodzie wyuczonym.
                                              co do jezyka polskiego nie uwazam aby forum szczegolnie TO forum bylo miejscem
                                              gdzie nalezy sie popisywac kwiecistoscia slowa pisanego, dbac o wszystkie
                                              przecinki i kropki etc. forum jest po to aby szybko i zwiezle przekazac mysl
                                              reszta nie gra roli.
                                              • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:38
                                                nie będę komentować tej wypowiedzi bo nie zniżam się do takiego
                                                poziomu
                                                tak naprawdę ubliżasz sama sobie
                                                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:43
                                                  tak tak, oczywiscie smile
            • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:35
              ale o co chodzi macie teraz pelnie wladzy to pokazecie jacy jestescie zajebisci
              my tylko przyniesiemy chipsy popcorn i coca cole i bedziemy czekac 500 dni na
              spelnienie obietnic big_grin
              • marzeka1 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:38
                Z wszystkich radosnych obietnic chcę jednej: tych 1000 km super dróg
                w 500 dni, chcę w końcu na wakacje jechać po porządnej drodze.
                • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:41
                  no mnie tez ta obietnica cieszy stad mocno czekam na jej realizacje smile
                • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:52
                  marzeka1 napisała:

> Z wszystkich radosnych obietnic chcę jednej: tych 1000 km super dróg
                  > w 500 dni, chcę w końcu na wakacje jechać po porządnej drodze.

Plan oddania do użytku ponad 1000 km dróg do Euro 2012 powstał grubo przed
                  katastrofą smoleńską. Żadna to niespodzianka, sprawa wiadoma od dawna. Żadna
                  obietnica tak naprawdę, tylko przypomnienie o planie już realizowanym.
                  • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:58
                    gaja jakos mi sie cos widzi ze tusek wycofywal sie z deka z tych obietnic wiec
                    jak teraz bronek ma zamiar to wykonac?
                    • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:12
                      elza78 napisała:

> gaja jakos mi sie cos widzi ze tusek wycofywal sie z deka z tych obietnic wiec
                      > jak teraz bronek ma zamiar to wykonac?

Kiedy się wycofał ?
                      • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 21:38
                        najpierw byly autostrady, potem drogi szybkiego ruchu a ostatnio cos bylo w
                        zimie ze chyba nie zdazymy bo sniegi nadeszly
                        • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 08:54
                          elza78 napisała:

> najpierw byly autostrady, potem drogi szybkiego ruchu a ostatnio cos bylo w
                          > zimie ze chyba nie zdazymy bo sniegi nadeszly

Póki co autostrady się budują.
                          • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 09:54
                            tak buduja za panstwowe pieniadze, po czym przekazywane sa w prywatne rece w
                            konsekwencji czego za odcinek gdansk now emarzy placisz okolo 30 zeta big_grin
                            ci co maja jada autostrada a emamy stara jedyneczka bo ich nie stac zeby
                            zalpacic za przejazd autostrada wybudowana prywatnej firmie za panstwowa kase big_grin
                            • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:09
                              elza78 napisała:

> tak buduja za panstwowe pieniadze, po czym przekazywane sa w prywatne rece w
                              > konsekwencji czego za odcinek gdansk now emarzy placisz okolo 30 zeta big_grin

17,5 zł w jedną stronę.

> ci co maja jada autostrada a emamy stara jedyneczka bo ich nie stac zeby
                              > zalpacic za przejazd autostrada wybudowana prywatnej firmie za panstwowa kase big_grin

I co w tym dziwnego ? Fakt, A1 jest bardzo drogą autostradą, ale jest wybór.
                              Jedynka jest dzięki autostradzie odciążona. Jak mi się spieszy, jezdżę
                              autostradą, jak nie - jedynką. Jest dobrze, o niebo lepiej niż przed otwarciem
                              A1. Pamiętasz jak było wcześniej ?

W okolicach Torunia, gdzie mieszkają moi rodzice - wykoszono znaczną część drzew
                              przy drogach, wyremontowano jezdnie. Też jest o niebo lepiej. Tak więc jeśli
                              chodzi akurat o drogi, to ja odczuwam spory wzrost komfortu podróżowania, stąd
                              mój spokój jeśli chodzi o 1000 km autostrad do 2012 roku.
                              • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:14
                                gaja naprawde uwazasz ze to fajnie ze za kase z twoich podatkow budowane sa
                                drogi za ktore potem ty musisz placic jakiejs prywatnej firemce?
                                czy to jest normalne?
                                • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:30
                                  elza78 napisała:

> gaja naprawde uwazasz ze to fajnie ze za kase z twoich podatkow budowane sa
                                  > drogi za ktore potem ty musisz placic jakiejs prywatnej firemce?
                                  > czy to jest normalne?

To nie jest jakaś prywatna firemka. Ze strony autostrady:

"Gdańsk Transport Company jest spółką specjalnego przeznaczenia, która została
                                  powołana do życia w 1996 roku wyłącznie na potrzeby realizacji północnego
                                  odcinka Autostrady A1. Firma posiada koncesję na finansowanie, projektowanie,
                                  budowę i eksploatację odcinka A1
                                  , którego łączna długość wynosi około 152
                                  kilometrów i obejmuje fragment autostrady od Gdańska do Torunia.

Koncesja została przyznana konsorcjum w 1997 roku i oznacza decyzję
                                  administracyjną wydaną przez organ koncesyjny, w tym przypadku Ministerstwo
                                  Transportu i Gospodarki Morskiej (obecnie: Ministerstwo Infrastruktury),
                                  przyznającą przywilej eksploatacji autostrady, jako kompensaty za jej
                                  wybudowanie. Po wygaśnięciu koncesji, w 2039 roku nieodpłatnie przekażemy
                                  obiekt stronie publicznej.
                                  "

I dalej:
                                  "Przedmiotem działalności Gdańsk Transport Company jest budowa i eksploatacja
                                  jednego z największych przedsięwzięć drogowych, realizowanych obecnie w systemie
                                  partnerstwa pomiędzy sektorem prywatnym i publicznym w Polsce. Partnerem
                                  Gdańsk Transport Company w przedsięwzięciu jest Ministerstwo Infrastruktury
                                  .

Zadaniem Koncesjonariusza jest zapewnienie finansowania autostrady na etapie
                                  realizacji i eksploatacji, wykonanie projektu i przygotowanie dokumentacji
                                  technicznej, uzyskanie wymaganych pozwoleń, budowa inwestycji zgodnie z
                                  harmonogramem, a także zarządzanie i utrzymanie autostrady, a wszystko to w
                                  ramach świadczenia usług mających na celu zapewnienie dostępności infrastruktury
                                  drogowej dla użytkowników.

Realizując powyższe zadania, Gdańsk Transport Company współpracuje z szeregiem
                                  firm. Obowiązki w zakresie projektowania i budowy autostrady są wypełniane
                                  poprzez zarządzanie zależną umową z Generalnym Wykonawcą. Kolejne umowy
                                  serwisowe z dostawcą wyposażenia autostrady i operatorem zapewnią, iż
                                  infrastruktura autostrady będzie eksploatowana i utrzymywana zgodnie z
                                  ustalonymi standardami w okresie trwania koncesji. Projekt finansowany jest
                                  przez międzynarodowe instytucje finansowe – Europejski Bank Inwestycyjny i
                                  Nordycki Bank Inwestycyjny (Etap 1 i Etap 2) oraz Szwedzką Korporację Kredytów
                                  Eksportowych (Etap 2).
                                  "

Masz pomysł na lepszy sposób na finansowanie, projektowanie, budowę i utrzymanie
                                  autostrady ?
                                  • elza78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:40
                                    gaja to jest podobny przewal jak z tym sopockim centrum na dole monciaka.
                                    to jest ukryte wyzbywanie sie mienia panstwowego, no i w konsekwencji tak jak
                                    napisalam ktos kogo stac bedzie se pomykal autostrada a emamusia ktora nie ma na
                                    szczepionki bedzie jechac dziurawa lokalna droga i ogladac sobei autostrade z
                                    boczku big_grin
                                    bo glosuje na liberalow big_grin
                                    nie wiem tak ludziom dobrze jest finansowo ze glosuja na ta opcje ?
                                    • gaja78 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 11:02
                                      elza78 napisała:

> gaja to jest podobny przewal jak z tym sopockim centrum na dole monciaka.
                                      > to jest ukryte wyzbywanie sie mienia panstwowego,

Autostrada nie jest własnością spółki GTC, więc o jakim wyzbywaniu mienia
                                      państwowego piszesz ? Natomiast pieniądze z eksploatacji autostrady przez 30 lat
                                      płyną do spółki GTC, która tą autostradą zarządza. Nie wierzę, że koszty
                                      finansowania, projektowania, budowania autostrady byłyby mniejsze, gdyby
                                      zajmowało się tym samo Ministerstwo Infrastruktury. Ministerstwo zrobiłoby to
                                      drożej i gorzej.

> napisalam ktos kogo stac bedzie se pomykal autostrada a emamusia ktora nie ma
                                      na szczepionki bedzie jechac dziurawa lokalna droga i ogladac sobei autostrade z
                                      boczku big_grin

Przecież jedynka jest remontowana od kilku lat. Do niej też płyną pieniądze.

--
                                      Lissie
              • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 05.07.10, 20:40
                Elza 500dni będą dokopywać PiSowi i jego wyborcom, żeby na koniec
                obwinić ich o to, że nic nie zrobili(PO).
                • iuscogens Obietnice Bronka 06.07.10, 07:51
                  coś na temat

co don ulgi dla studentów to juz słyszałam, że bedzie, ale....
                  po wygranych parlamentarnych wink
                  • pade Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 09:18
                    iuscogens a Ty wiesz co to jest budżet na dany rok?

• elza78 Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 09:55
                      no wlasne kwestia tego czy wasz kandydat to wiedzial obiecujac big_grin
                      • pade Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:35
                        przeciez nie powiedział W TYM ROKU
                        • elza78 Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:42
                          taaa big_grin
                          • pade Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:43
                            a powiedział? Linka poproszę
                            • elza78 Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:45
                              nie no w ogole nie ustalil ram czasowych poza autostradami do tego doszlismy
                              wiec bycmoze nie trzeba bedzie rozliczac niczego bo np ulgi dla studentow beda w
                              2024 big_grin
                              • pade Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:51
                                tak jak olimpiady w Polscesmile
                    • gabi683 Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 10:38
                      pade napisała:

> iuscogens a Ty wiesz co to jest budżet na dany rok?
                      >
                      >

Ona nie wie wink
                    • iuscogens Re: Obietnice Bronka 06.07.10, 14:38
                      pade napisała:

> iuscogens a Ty wiesz co to jest budżet na dany rok?
                      >

budzet na 2011 jeszcze nie jest uchwalony.
                • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 09:28

Głosujesz (z obrzydzeniem) na Bronka, bronisz PIS-u przed krytyką
                  jak lwica, strasznie jesteś niekonsekwentna....
                  • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 10:40
                    to powyżej było do Joanny
                  • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 20:45
                    Dlaczego jestem niekonsekwentna? Od samego początku miałam jedno
                    założenie - że w tych wyborach oddam swój głos. W pierwszej turze
                    oddałam głos na Napieralskiego - nie dlatego, że miałam takie
                    widzimisie tylko dlatego, że mam poglądy raczej lewicowe i z żadną z
                    partii prawicowych mi nie po drodze. W drugiej dla mnie na liście
                    wyborczej było tylko jedno nazwisko i je zakreśliłam. Nazwiska
                    J.Kaczyńskiego jak dla mnie mogli tam w ogóle nie wpisywać ponieważ
                    przestał dla mnie istnieć chwile po tym jak usłyszałam o cudownej
                    przemianie prezesa z dnia na dzień. Ile warta była jego przemiana
                    było widać dzisiaj na Zamku Kólewskim . Do Komorowskiego i PO byłam
                    może nie przekonana, ale pozytywnie nastawiona dopóki przez zupełny
                    przypadek nie obejrzałam popisów krasomówczych Donaldinia na
                    zjeździe PO. Od tego momentu dla mnie te partie sa siebie warte. I
                    nie zamierzam na ten temat więcej dyskutować, bo to i tak do niczego
                    nie prowadzi. Do tego zjazdu wierzyłam w klasę PO. Ale ponieważ
                    właśnie postanowiłam być konsekwentna w swoich postanowieniach więc
                    nie wycofałam się z decyzji o głosowaniu, chociaż do urn poszłam z
                    ogromnymi oporami. Na uwadze miałam jedną rzecz - niech wybiorą
                    Komorowskiego i niech wreszcie skończy się to wzajemne plucie i
                    obrażanie na forum(bo w realu poza jedną dość burzliwą dyskusją nie
                    zetknęłam się z taką zajadłością), ale wczoraj okazało się, że
                    problem jest nie tylko z przegrywaniem z klasą, wygranym klasy też
                    brakuje i nie mam tu na myśli Bronka i PO tylko jego forumowy
                    elektorat. Ja nie broniłam wczoraj PiSu tylko prawa ludzi do
                    wybrania tego kogo uważają za słuszne wybrać bez bycia narażonym na
                    odesłanie do szpitala dla psychicznie chorych, zwłaszcza, że znam
                    całkiem sporo ludzi, którzy głosowali na J.Kaczyńskiego, którzy nie
                    zasługują na łatki jakie się im na tym forum przypina. A...i nie
                    znoszę też obwiniania "na zapas", "bo oni zawsze". Czas pokaże co
                    będzie. Owszem, wypowiedzi kilku posłów PiS nie nastrajają zbyt
                    optymistycznie, ale dobrze wiemy jak media manipulują opinią
                    publiczną prezentując wypowiedzi wybiórczo, tak żeby z góry było
                    wiadomo kto jest "cacy" a kto "be" i dlatego poczekam na rozwój
                    wydarzeń.
                    • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:12
                      No widzisz, jednak możnasmile
                      Dzisiaj wypowiadasz się spokojnie, w sposób wyważony, wczoraj w
                      stylu Elzy. Odniosłam wrażenie, że sama sobie przeczysz.
                      Naprawdę głosowałaś ze względu na forum?smile
                      Szanuję to, że ktoś moze mieć inne poglądy ale najlepiej chyba
                      walczyć na argumenty a nie epitety.
                      Podobają mi się wypowiedzi Iscuogens (mam nadzieję, ze nie
                      przekręciłam nicka, podziwiam jej wiarę w prezesasmile. Natomiast Elza
                      wali na oslep i jeszcze wydaje jej się, ze jest błyskotliwasmile
                      • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:23
                        Pade a wypowiedzi Gabi Ci się podobają?

• pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:27
                          nie, nie podobają mi się, wczoraj albo dziś rano napisałam wyraźnie,
                          że gabi i elza są siebie warte, ten sam poziom wypowiedzi
                          • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:29
                            pade napisała:

> nie, nie podobają mi się, wczoraj albo dziś rano napisałam
                            wyraźnie,
                            > że gabi i elza są siebie warte, ten sam poziom wypowiedzi
                            smile Mnie ta moja emocjonalność kiedyś zgubiwink
                            • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:33
                              ee tam, nie przejmuj się, miałaś zły dzieńsmile
                              napisz co z Twoim starszym synkiem, wyleczony? pytałam kilka razy
                              ale mnie chyba przeoczyłaśsmile
                              jak nie chcesz pisac tu, to na priv
                              • joanna35 Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:37
                                Jest w trakcie leczenia biologicznego, eksperymentalnego u dzieci,
                                może być różnie w przyszłości(późne powikłania), ale na razie jest
                                ok. Pade musimy kiedyś pogadać, bo aż włos mi się zjeżył na głowie
                                jak przeczytałam ile z synem przeszliście w związku z własciwym
                                rozpoznaniem dys. Trzymam za Was kciuki, żeby dalej było już
                                wszystko dobrzesmile
                                • pade Re: Na co chorują wyborcy PiS;)) 06.07.10, 22:40
                                  ja za Was teżsmile
                                  podaj mi na priv telefon, zadzwonię kiedyś wieczorkiem

• ja_w_twoim_wieku_nie_jadlam [...] 05.07.10, 21:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • salinas Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:25
        i pogódź się z myślą,że ukochany prezes przegrałbig_grin

Zakładasz bzdurne wątki z rozliczeniami , a sama masz zamiar usiąść w fotelu zajadając popcorn i pijąc coca-colę. Pomyśl sama co byłoby z tym krajem,gdyby te 46 % wyborców Kaczyńskiego zrobiło to samo. Do roboty, podatki trzeba płacić , czy Wam się to podoba ,czy też nie big_grin

Przeciwnicy PO tylko narzekają na rząd. Mam pytanie - czy wciągu tych trzech lat zawaliło się państwo? Czy poszli ludzie z torbami? Czy była jakaś wojna?

Świat do góry nogami nie stanął !!!

Dla mnie żyje się lepiej niż kiedykolwiek indziej. Mam pracę, wybudowałam z mężem dom, w moim mieście ( Polska B wg Kaczyńskiego) jest wiele nowych inwestycji, drogi się rozbudowują , dzięki m.in. dotacjom z Unii, której tak przeciwny był prezes.

Czy gdyby prezes został prezydentem to byłby panaceum na wszelkie bolączki tego kraju? Trzeba być realistą - drugiej Japonii, czy Irlandii to jeszcze długo u nas nie będzie. Czy będzie rządził Komorowski czy Kaczyński ...........
        • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:33
          salinas w ciagu trzech lat deficyt zwiekszyl sie osiagajac poziom rekordowy i
          wszyscy to odczujemy, ja tam jak juz pisalam na klate to przyjme bo dla mnie
          znaczaco nei zmieni sie nic, co do podatkow to nasza rodzina odprowadza ich tyle
          ze pewnie wystarczyloby na dwie twoje pensje wiec mysle ze nie powinnas
          utyskiwac na to jaki wklad w finanse panstwa soba reprezentujemy smile
          • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:41
            elza78 napisała:

> znaczaco nei zmieni sie nic, co do podatkow to nasza rodzina odprowadza ich tyl
            > e
            > ze pewnie wystarczyloby na dwie twoje pensje

Wróżysz z fusów, czy wiesz gdzie pracuję i ile zarabiam?
            • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:46
              zaklulo tongue_out
              wrozysz z fusow ze wiesz ze siedze na dupie i nieplace podatkow big_grin
              • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:52
                Nie , nie zakuło. Kompleksów w przeciwieństwie do Ciebie nie mam. Sama napisałaś o tym siedzeniu w fotelu...........

Gdyby to Kaczyński wygrał przyjęłabym do wiadomości i przeszła do życia codziennego, a nie zakładała setny wątek pt. ,, Jak mi źle,że prezes ukochany przegrał" big_grin big_grin big_grin
                • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:56
                  przeczytaj tytul jeszcze raz bo cos ci sie pomylilo big_grin'
                  ja czekam na spelnienie wyborczych obietnic szczegolnie mnie drogi interesuja i
                  znizki studenckie big_grin
                  • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:07

W myśl tego artykułu wybraliśmy tańsza opcję - obietnice p. Komorowskiego będą
                    nas kosztować 33 mld zł, a p. Kaczyńskiego 59 mld big_grin

wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8104820,Obietnice_Komorowskiego_drogie____Kaczynskiego_drozsze.html
                  • cherry.coke Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:23
                    elza78 napisała:

> przeczytaj tytul jeszcze raz bo cos ci sie pomylilo big_grin'
                    > ja czekam na spelnienie wyborczych obietnic szczegolnie mnie drogi interesuja i
                    > znizki studenckie big_grin

Poczytaj sobie Elza, jak ci rzady PiS spelnily poprzednie swoje obietnice o
                    autostradach smile
                    • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:44
                      a PO spelnilo ? big_grin
                      • cherry.coke Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:56
                        elza78 napisała:

> a PO spelnilo ? big_grin

Masz poczytaj sobie, bardzo ksztalcace smile Zauwaz, ze autor "zalicza" nie moment
                        przeciecia wstegi (najczesciej po poprzednikach), ale ruszenia budowy.
                        wo.blox.pl/2010/05/Autostrady-Kaczynskiego.html
                        • czarny_winobluszcz cherry.coke:) 06.07.10, 14:38
                          Bardzo interesujące, dzięki za linkasmile
                          Znalazłam na tym blogu jeszcze coś:
                          wo.blox.pl/2009/11/Gdzie-te-autostrady.html
                          też ciekawesmile
                          Pozdrawiam
                          ps.elza78 coś zamilkławink
                          • elza78 Re: cherry.coke:) 06.07.10, 14:43
                            zrozum ze ciezko siedziec i klikac odpowiadajac na kazda glupote ktora tu
                            linkujecie lacznie z filmikami o jatce wyborcow pis z po, ja mam tez swoje
                            osobiste sprawy i raczej forum jest czyms co zajmuje mniej priorytetowe miejsce
                            niz np spacer z dzieciakami albo obiad dla nich big_grin
                            • cherry.coke Re: cherry.coke:) 06.07.10, 14:51
                              Specjalnie dla ciebie Elzo wstawie sam obrazek. Kolor czerwony - autostrady
                              zaczete przez PiS. Kolor niebieski - autostrady zaczete przez PO. Enjoy!
                              https://wo.blox.pl/resource/kaczynski.png
                              • elza78 Re: cherry.coke:) 06.07.10, 14:55
                                no fajnie ma byc 1000m km w 500 dni big_grin ja czekam z checia zaplace zeby
                                przejechac sie autostrada zbudowana przez PO big_grin
                                • ruda.ja Re: cherry.coke:) 07.07.10, 22:30
                                  elza78 napisała:

> no fajnie ma byc 1000m km w 500 dni big_grin ja czekam z checia zaplace
                                  zeby
                                  > przejechac sie autostrada zbudowana przez PO big_grin

Komorowski powiedział zakontraktowane a nie zbudowane...
                                • arturprzezywacz Re: cherry.coke:) 11.07.10, 09:27
                                  Do zalaczonej mapki sie ustosunkujesz czy nie dasz rady?
                                  • elza78 Re: cherry.coke:) 11.07.10, 11:05
                                    euro 2012 cos mowi ?
                                    dotacje unijne cos mowia?
                                    budowanie na panstwowych gruntach po cyzm oddawanie w dzierzawe prywatnym
                                    przedsiebiorcom cos mowi?
                                    do 4 ktora remontowali zanim oddali sie ustosunkujesz?
                                    nie jest sztuka wybudowac szybko gowniane drogi smile jak to ma miejsce za rzadow PO big_grin
                                    2 pasmowe pseudo autostradki - niemcy maja takie drogi szybkiego ruchu a wy tu
                                    sie rozplywacie nad nieudolnoscia PO
                            • czarny_winobluszcz Re: cherry.coke:) 06.07.10, 15:05
                              elza78
                              lacznie z filmikami o jatce wyborcow pis z po

Jeśli piszesz o tym co ja wkleiłam to nie była jatka wyborców PiS z PO tylko
                              agresywny niczym nieusprawiedliwiony atak wyborców PiS na dziennikarzy.
                              Co do Twojego komentarza to zamiast usprawiedliwiać czemu nie odpowiadasz na
                              post, mogłaś równie dobrze odnieść się jakoś do linku, który cherry.coke użyła w
                              dyskusji z Tobą, ale chyba zabrakło Ci argumentówwink
          • pade Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:43
            Wiesz Elza, kasę może masz, ale klasy Ci brakuje i skromności...

Nie chodzi mi o to, ze popierasz Kaczyńskiego (masz do tego pełne
            prawo), tylko o to W JAKI SPOSÓB TO ROBISZ
            • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 10:49
              kasy mam tyle ile trzeba na wszystko starcza moja klase nie wiem czy ktokolwiek
              jest w stanei ocenic cokolwiek przez internet ale ty sie kusisz o to - brawo
              odpowiem w ten sposob gila mnie twoja opinia na temat braku klasy smile
              chodzi o to ze popieram kaczynskiego bo w taki sposob w jaki ja popieram jego
              99% tego forum popiera bronka iz ta opcja nim jakos nie masz problemow maja
              klase, sa zajebisci piekni mlodzi i bogaci big_grin
              • pade Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:08
                Przetłumacz to na polski, proszę i użyj znaków przestankowych
                zamiast uśmieszków
                • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:16
                  pade napisała:

> Przetłumacz to na polski, proszę i użyj znaków przestankowych
                  > zamiast uśmieszków

Trzeba koleżance wybaczyć brak interpunkcji. Pewnie siedzi w tej pracy ,z której
                  płaci krociowe podatki, więc czasu nie ma na głupotkiwink

Uprzedzam z góry - ja mam urlop big_grin
                  • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:47
                    taka zwykla prostacka zawisc przemawia prawda?
                    jak to przykro ze komus moze sie powodzic...
                    znakow przestankowych nie uzywam bo mi sie nie chce, mozecie jeszcze sprawdzic
                    orty w moich postach i inne niewazne rzeczy skoro juz macie problem z brakiem
                    rzeczowych argumentow i tak was boli to ze ktos moze byc ze swojego zycia
                    zadowolony big_grin
                    • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:51
                      elza78 napisała:

> taka zwykla prostacka zawisc przemawia prawda?
                      > jak to przykro ze komus moze sie powodzic...

Nie jest mi przykro, mi się też powodzi big_grin
                      • salinas Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 11:57
                        A poza tym ja mam dobrą zabawę pisząc głupotki na forum. A z Ciebie chyba żółć
                        się wylewa ............. Nie możesz darować przegranej. Więcej luzu i uśmiechu wink
                    • araceli Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 12:17
                      elza78 napisała:
                      > znakow przestankowych nie uzywam bo mi sie nie chce, mozecie jeszcze sprawdzic
                      > orty w moich postach i inne niewazne rzeczy skoro juz macie problem

Używanie znaków przestankowych i trzymanie się zasad ortografii to podstawi
                      NETYKIETY i szacunku wobec osób, do których piszesz.

No ale wyborcy PiS z szacunku nigdy nie słynęli wink
                      • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 06.07.10, 14:17
                        tak masz racje brak znakow przestankowych to taki negatywny uklon w wasza strone
                        big_grin taki zawoalowany fak big_grin
                        i kto tu wszedzie wietrzy spiski
          • arturprzezywacz Re: Weź Elza problem na klatę 11.07.10, 09:24
            > salinas w ciagu trzech lat deficyt zwiekszyl sie osiagajac poziom rekordowy

Typowy strzal w stope wyznawcow PiS - skoro w ciagu ostatnich trzech lat to znaczy ze przynajmniej czesciowo odpowiada za to rzad PiS wlasnie. PO wygrala wybory pod koniec pazdziernika 2007, tak wiec jakiekolwiek namacalne slady ich dzialalnosci mogly byc widoczne najwczesniej jesienia 2008. Kto wiec ponosi odpowiedzialnosc za okres od jesieni 2007? Odpowiesz sobie sama czy nie dasz rady?
            • elza78 Re: Weź Elza problem na klatę 11.07.10, 11:02
              rekord ma pasc w 2010 big_grin odpowiesz sobie sam dlaczego tak jest - dasz rade big_grin
    • angazetka Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 11:12
      Za 500 dni rozliczenie, powiadasz? Czyli przez ponad rok będziesz
      siedzieć cicho? Kuszące, nie powiem wink
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 11:48
        jakos z tego co mi wiadomo poza kampania nie wypowiadam sie na polityczne tematy
        ty mozesz w zasadzie tez zamilknac na ponad rok smile
        • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:09
          niech mnie ktoś osieci jak działa twitter, czy to sa słowa Wajdy?????
          twitter.com/AndrzejWajda
          "Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa z
          Wawelu. Bitwa wygrana walka jeszcze trwa."
          i
          "Dopóki po ziemi łazi ostatni kaczystowski wyborca - nie spoczniemy!"

mam się bać, ze w zaułku na mnie Wajda napadnie?? to juz nie jest smieszne...
          • cherry.coke Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:16
            Raczej obstawiam, ze ktos sie podszywa. Konto swieze, a wlasciciel utworzyl
            sobie liste pt "gnidy" z Komorowskim i Pomaska na niej smile
          • gaja78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:31
            iuscogens napisał:

> niech mnie ktoś osieci jak działa twitter, czy to sa słowa Wajdy?????
            > twitter.com/AndrzejWajda
            > "Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa z
            > Wawelu. Bitwa wygrana walka jeszcze trwa."
            > i
            > "Dopóki po ziemi łazi ostatni kaczystowski wyborca - nie spoczniemy!"
            >

Ktokolwiek to napisał, to jest obrzydliwe sad Autor powinien się leczyć sad
          • pade Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:39
            Nie sądzę, zeby to Wajda pisał, ktokolwiek jednak to zrobił jest
            zwykłym chamem
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 14:21
            > mam się bać, ze w zaułku na mnie Wajda napadnie?? to juz nie jest smieszne...

wiesz potem bedzie ze popelnilas samobojstwo jak kochanek jego zony w jego
            mieszkaniu big_grin
        • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:14
          niech mnie ktoś oswieci jak działa twitter, czy to sa słowa Wajdy?????
          twitter.com/AndrzejWajda
          "Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa z
          Wawelu. Bitwa wygrana walka jeszcze trwa."
          i
          "Dopóki po ziemi łazi ostatni kaczystowski wyborca - nie spoczniemy!"

mam się bać, ze w zaułku na mnie Wajda napadnie?? to juz nie jest smieszne...
          • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 12:15
            Dwa razy mi sie opublikowało, nie wiem czemu.
          • gabi683 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 14:07
            iuscogens napisał:

> niech mnie ktoś oswieci jak działa twitter, czy to sa słowa Wajdy?????
            > twitter.com/AndrzejWajda
            > "Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa
            > z
            > Wawelu. Bitwa wygrana walka jeszcze trwa."
            > i
            > "Dopóki po ziemi łazi ostatni kaczystowski wyborca - nie spoczniemy!"
            >
            > mam się bać, ze w zaułku na mnie Wajda napadnie?? to juz nie jest smieszne...

No masz choć jednego się boisz

• iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 14:21
              gabi, głownie to ja się węży boję.
    • ivaz Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 13:26
      Większość Polaków ma gdzieś obiecanki wyborcze i zagłosowało na
      kandydata, który bardziej realnie naobiecywał. Jak podaję
      Rzeczpospolita obiecanki Komorowskiego będą kosztowały budżet 33
      mld, zaś Kaczyński kosztowałby 59 mld, więc chyba wybraliśmy dobrze
      • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 21:30
        big_grin Jeżeli przed wyborami byłaś świadoma co jest obiecanką o co
        nie – to gratuluję rozeznania politycznego. Zważ jednak, że
        większość Polaków wzięło na poważnie obiecanki cacanki i niestety
        będą rozliczać z nich prezydenta.
        Tak się zastanawiam: Może jednak trzeba było wybrać tego co miał
        większą wyobraźnię i rozmach a nie ograniczonego w wydawaniu
        niemożliwego do wydania wink
        • ivaz Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 18:11
          Oczywiście, że tak, bo ja czytam programy wyborcze, a nie słucham
          obiecanek, nigdy nie zaglosuję na człowieka, który jest przeciw
          refundowaniu in-vitro, refundowaniu antykoncepcji, który nie wie co
          to jest tolerancja.
          A rozmach i wyobrażnię to może mieć mój mąż zapraszając mnie na
          wypasione wczasy/kolację lub lot balonem za swoje własne zarobione
          pieniądze, a nie pieniądze publiczne, które tak chętnie by wydał
          Kaczor, bez zastanowienia. Tylko zastanawiam się skąd on by je
          wziął, komu zabrał, pewnie wszystkim tym złodziejom z jego
          wyimaginowanego "układu", którego pewnie cały czas szuka
          • mikas73 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 07:18
            Nie ma co się tak denerwować na mój komentarz, który wpisał się w
            jakość Twojego stwierdzenia: „wybrałam tego co mniej nakłamał”; no
            co to był za argument, proszę Cię…

> Oczywiście, że tak, bo ja czytam programy wyborcze, a nie słucham
            > obiecanek, nigdy nie zaglosuję na człowieka, który jest przeciw
            > refundowaniu in-vitro, refundowaniu antykoncepcji, który nie wie
            co
            > to jest tolerancja.
            > A rozmach i wyobrażnię to może mieć mój mąż zapraszając mnie na
            > wypasione wczasy/kolację lub lot balonem za swoje własne zarobione
            > pieniądze, a nie pieniądze publiczne, które tak chętnie by wydał
            > Kaczor, bez zastanowienia.

Przepraszam a Komorowski to się zastanowił i skąd on weźmie?
            Powinnaś sprawiedliwie obu krytykować.
            Z 59,2 mld, które chciał rozdać Kaczor znaczną część przewidziano na
            organizację letniej olimpiady – tj.38 mld zł (która jeżeli by
            wogole została zorganizowana przyniosłaby przecież w bilansie jakiś
            zwrot nakładów i szeroko pojęte inwestycje – ciekawa jestem takiego
            wyliczenia), pozostałe 21, 2 mld to koszt braku reform systemów
            emerytalnych i rozdawnictwo, które to Komorowski też zadeklarował
            (no może z wyjątkiem tamy na Wiśle za 1,3 mld zł).
            Tak więc w moim bilansie jest: 21,2 Kaczyński i 32,3 Komorowski a
            więc ?

Po drugie nie mamy co liczyć na spełnieni obietnic, wg ekonomistów
            naszego państwa na to nie stać po prostu - nie ma kasy… i w związku
            z tym deklaracje o refundowaniu In-vitro, też mogą okazać się
            kiełbasą wyborczą…

Tylko zastanawiam się skąd on by je
            > wziął,

Powtórzę a Komorowski skąd weźmie?

>komu zabrał, pewnie wszystkim tym złodziejom z jego
            > wyimaginowanego "układu", którego pewnie cały czas szuka

chciałabym ,że by w PO też szukali, bo układy biznesowo-polityczne
            to nie są urojenia; afera hazardowa nie wzięła się z nicości i
            uczciwości polityków.... może pomartwiłabyś się o pieniądze
            publiczne z tej perspektywy?
        • salinas Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 22:09
          mikas73 napisała:

> big_grin Jeżeli przed wyborami byłaś świadoma co jest obiecanką o co
          > nie – to gratuluję rozeznania politycznego.

O ile dobrze pamiętam licytację zaczął p. Prezes na wałach .Powodzianom dawał dwa razy więcej niż rząd ( słowa Tuska ,, nikt nie da więcej, niż to obiecuje Kaczyński"). Potem to rozdawnictwo przyjęło jakąś niekontrolowaną postać, jeden dawał więcej od drugiego. Ulga dla studentów - Kaczyński 49%, Komorowski 50% itp. .......

Teraz niestety to wygranego będą rozliczać z obietnic. Czytałam wywiad z p. Poncyliuszem na Onecie. On z pisem będzie skrupulatnie rozliczał nowego prezydenta ..........

Te obiecanki - cacanki zaszły za daleko sad Z drugiej strony wiedziałam , że to tylko ,,kiełbasa wyborcza". Wybraliśmy tańszą opcję big_grin I to jest pozytywne wink
    • alicja_ala Re: za 500 dni rozliczenie 06.07.10, 20:58

bedzie jak bedzie ,obym tylko nie musiala ogladac twarzy tego
      beznadziejnego czlowieka p.Kaczynskiego.Jak jego nie bedzie (o moja
      naiwnosci) to przelkne sporosmile
    • lineczkaa Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 13:25
      Będzie jak zwykle.
      Ktokolwiek przy korycie się znajdzie,dostaje bielma na oczach i
      mózgowego otępienia.
      Każda, ale to każda opcja zmienia to co zaczęła poprzednia, nawet
      jeśli ta zmiana mogła zacząć działać. Ale wszyscy oczekują, że po
      zmianie władzy będzie lepiej już tu i teraz. No a to się tak nie da.
      Np. przy dużych reformach zmiany mogą zacząć być widoczne dopiero po
      latach, ale po co czekać, lepiej zjechać i zacząć od nowa.
      Zupełnie nie ma tu znaczenia czego oczekuje prawicowa elza albo
      lewicowa lineczkaa. I tak kończy się rozczarowaniem, niezależnie od
      tego czy u steru stoi zwolennik czy przeciwnik np. in vitro.
      • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 17:33
        lineczka ja jestem centrowa nie prawicowa, prawicowy jest elektorat PO...
        • lineczkaa Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 20:02
          a to poprawiam tongue_out
          konserwatywno-centrowa elza big_grin
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 07.07.10, 20:11
            no i dokladnie tak wink
        • arturprzezywacz Re: za 500 dni rozliczenie 11.07.10, 09:29
          Bredzisz. Na PO glosuja ludzie sympatyzujacy z lewica.
          • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 11.07.10, 11:08
            ty bredzisz kochanie big_grin to ze PO daje ciala probujac przyciagnac wyborcow
            lewicy, to juz nie moja brocha - nie glosuje na sprzedawczykow big_grin PO to partia
            prawicowa bardziej z prawa niz pis i chocbys w gacie narobil tego nie zmienisz
            big_grin. PiS to partia wywodzaca sie z Porozumienia Centrum. centrum to slowo
            kluczowe tak mysle do zrozumienia tego co napisalam... wiem ze to trudne bo
            goraco big_grin
    • betticzka Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 11:07
      W cuda w Polsce już dawno przestałam wierzyć
      • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 12:47
        Koniec obietnic

dla pan, które dały się nabrać na Bronkowe in vitro smile Hanka chyba zapomniała o
        publicznym show Kopacz, która jak tylko będzie miała ustawę, to chętnie będzie
        refundować wink
        • czarny_winobluszcz Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 13:17
          Rozmowa odbyła odbyła się w poniedziałek, a Ty dopiero dzisiaj to wklejasz? wink
          Istotną rzecz powiedział gość Miecugowa, że tak naprawdę taki sam zestaw można
          by przygotować z Kaczyńskim w roli głównej..
          Co do moich oczekiwań, to jak już gdzieś o tym wspomniałam, normalne podejście
          do in vitro, mówienie o tej metodzie jak o jednej z technik wspomagania
          płodności, a nie jak dziele szatana, to i tak krok milowy naprzód w porównaniu z
          tym co próbował nam zaserwować PiS:
          www.tvn24.pl/0,1655042,0,1,wiezienie-za-in-vitro,wiadomosc.html
          • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 14:24
            wg Ciebie to jest oficjalny projekt PIS?? ile posłów PISu się pod tym
            podpisalo?? W artykule jest tylko informacja o posle Polski Plus, chyba ze masz
            problemy z rozroznieniem parti??
            i serio, nie przeszkadza Ci, ze Bronek zdobyl duzo glosow bo obiecał in vitro i
            juz parę dni pozniej PO to olewa?? Sama tak jechalas na Kaczynskiego za in
            vitro. Ja tam wolę jak ktoś szczerze powie jakie jest jego zdanie, a nie
            twierdzi ze jest za in vitro i pomoze rodziną z nieplodnoscią, zeby wygrac a
            potem ich oleje. Ty mozesz oczywiscie wolec to drugie oczywiscie.
            Co do kaczynskiego to jego można by rozliczac jakby wygral, wygral Bronek i
            nawet nie udaje, ze chce spelnic to co obiecał.
            zreszta tak samo skonczyly inne obietnice PO z 2007 roku i program 4 razy TAK z
            2004.
            PIS można rozliczac za czas 2005-2007, teraz rzadzi PO i Bronek.
            • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 14:38
              chiba bede kandydowac w nastepnych wyborach obiecam wszystko wszystkim a potem
              powiem... pocalujcie mnie w ...smile
              buhahahaha
              • czarny_winobluszcz Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 15:58
                elza78 Ty chyba się wczoraj urodziłaś... nie wiedziałaś, że tak się właśnie
                wygrywa wybory, obiecując wszystko wszystkimwink
                Ty pewnie jesteś głęboko przekonana, że jakby Kaczyński został Prezydentem to
                wszystkie wyborcze obietnice z karteczką w dłoni by spełniłsmile Wake upsmile
                ps.mała podpowiedź jeśli użyjesz sformułowania "pocalujcie mnie w ...smile" to na
                reelekcję nie masz co liczyćwink
                • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 16:35
                  to chyba ty nie wiedzialas ze tak sie wygrywa wybory, ponoc in vitro to
                  najwazniejsza kwestyja przed ktora bronek nie uciekal... przed wyborami big_grin po
                  jak widac zgrabniutko sie wycofal big_grin
                  • przeciwcialo Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 16:38
                    Skąd ma na In vitro wziąć? Komu zabrać? Czy w imie in vitro
                    zgodziłabyś sie płacić wyższe podatki?
                    • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:00
                      przeciwcialo napisała:

> Skąd ma na In vitro wziąć? Komu zabrać? Czy w imie in vitro
                      > zgodziłabyś sie płacić wyższe podatki?

ale kogo ty się pytasz?? Chyba Bronka, bo to on naobiecywał parom, które nie
                      mogą mieć dzieci, żeby im zrefunduje zabieg, a nie my.
                      to nie ja czy Elza mamy dbać o sposób finansowania obietnic Bronka, bo to nie my
                      kandydujemy iwsciskamy shity ludziom wink wypadałoby, żeby to się nad tym
                      zastanowił, zanim otworzył usta smile
                      Jeszcze przed wyborami panie piały z zachwytu, ze Bronek jest za in vitro, teraz
                      nagle się twierdzi się, ze jest za drogie smile cudne wink
                      • przeciwcialo Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:03
                        Piać mogły ale przy polskim systemie podatkowym gdzie brakuje na
                        podstawowe procedury medyczne na in vitro nie starczy- za krótka
                        kołderka. Jesli zmieni sie nastawienie społeczne do in vitro to juz
                        będzie sukces. Na finansowanie tez przyjdzie czas.
                        • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:08
                          przeciwcialo napisała:

> Piać mogły ale przy polskim systemie podatkowym gdzie brakuje na
                          > podstawowe procedury medyczne na in vitro nie starczy- za krótka
                          > kołderka. Jesli zmieni sie nastawienie społeczne do in vitro to juz
                          > będzie sukces. Na finansowanie tez przyjdzie czas.

no panie, które tu pisały o tym, ze nie ma kasy na finansowani in vitro były
                          bardzo krytykowane.
                          A kwestie finansowania powinny zostać przemyślane zanim się zaczęło o tym mówić.
                          Ale rozumiem, ze to zostało gruntownie przemyślane wcześniej skoro MZ publicznie
                          mówiła, ze jak tylko będzie ustawa to ona kasę na to znajdzie.
                        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:32
                          popatrzmy realnie - nie ma na chemie dla ludzi cierpiacych na nowotwory,
                          bezplodnosc to nie jest smiertelna choroba priorytetowe jest ratowanie zycia
                          nastepnie plodnosci...
                      • czarny_winobluszcz Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:43
                        iuscogens napisał:
                        to nie my
                        kandydujemy iwsciskamy shity ludziom

Mam rozumieć, że jakby Kaczyński doszedł do władzy do spełniłby wszystkie
                        obietnice, które składał w czasie kampanii? A to mnie ubawiłaś smile smile smile
                        Zresztą powiem, Ci że nie wiem jak inni, ale ja po tym jak Kaczyńscy byli u
                        władzy nie mam dużych oczekiwań, chcę tylko, żeby Prezydent czy Premier nie był
                        fanatykiemsmile
                        Szkoda mi czasu na dalszą dyskusję z Wami, Ty jesteś monotematyczna, a elza to
                        nawet chyba nie czyta dokładnie tego co inni piszą, bo jej odpowiedzi dotyczą
                        tylko wybranych (czyt.wygodnych i takich na które ma argumenty) fragmentów postów.
                        Napawajcie się dalej swoim "sukcesem" dziewczyny, w końcu jakoś trzeba
                        rozładować frustracjęwink
                        A żeby Wam się w głowach nie poprzewracało:
                        wyborcza.pl/1,75248,8109140,Dlaczego_Komorowski_nie_przegral_tak_jak_Tusk_.html?as=1
                        • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:58
                          zarny_winobluszcz napisała:

> iuscogens napisał:
                          > to nie my
                          > kandydujemy iwsciskamy shity ludziom
                          >
                          > Mam rozumieć, że jakby Kaczyński doszedł do władzy do spełniłby wszystkie
                          > obietnice, które składał w czasie kampanii? A to mnie ubawiłaś smile

no to chyba można by stwierdzić jakby Kaczyński wygrał. Skoro nie wygrał, to
                          teraz możesz tyko gdybać co by zrobił.
                          >

> Szkoda mi czasu na dalszą dyskusję z Wami, Ty jesteś monotematyczna, a elza to
                          > nawet chyba nie czyta dokładnie tego co inni piszą, bo jej odpowiedzi dotyczą
                          > tylko wybranych (czyt.wygodnych i takich na które ma argumenty) fragmentów post
                          > ów.

czyli nie powiesz czemu przedstawiłaś projekt obywatelski w sprawie in vitro
                          poparty przez posłów trzech partii jako projekt PISu??
                          >
                          Napawajcie się dalej swoim "sukcesem" dziewczyny, w końcu jakoś trzeba
                          > rozładować frustracjęwink

ale jaki sukces ty widzisz??
                          >
                          A żeby Wam się w głowach nie poprzewracało:
                          >
                          rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75248,8109140,Dlaczego_Komorowski_nie_przegral_tak_jak_Tusk_.htm

czytałam to i??
                        • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 18:24
                          zwyczajnie nie chce mi sie odpowiadac na wszystko bo bym musiala tu sleczec i
                          eseje wypisywac big_grin
                    • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:30
                      ja jestem z przeciwnego obozu, uwazam ze in vitro przeprowadza ten kogo stac na
                      ta procedure uncertain
                • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:10

ps.mała podpowiedź jeśli użyjesz sformułowania "pocalujcie mnie w ...smile" to na
                  > reelekcję nie masz co liczyćwink

nie strasz Elzy, nasz premier robi to od 3 lat i ludzie się cieszą, iż będą
                  mogli go w pośladek pocałować big_grin
                  • elza78 Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:34
                    i vice versa D:
                    ten glupi kawal mi sie przypomnial big_grin
            • czarny_winobluszcz Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 15:49
              Wdech, wydech, wdech...
              Weź się w garść i uspokój emocje, bo zaczynasz trochę chaotycznie pisać z tych
              nerwówwink
              A tak poważnie to jestem dorosłą osobą, znam termin "kiełbasa wyborcza" i nie
              jestem naiwnasmile Rozumiem, że Ty każdego kandydata, jeśli zostanie wybrany,
              rozliczasz ze wszystkich obietnic? wink
              To prawda, że "jechałam" na Kaczyńskiego za in vitro, ale pisałam też, że cieszy
              mnie podjęcie jakichkolwiek normalnych rozmów na ten temat, a nie straszenie
              więzieniem. Więc akurat w tej kwestii wybór między Kaczyńskim i Komorowskim był
              prosty.
              I jeszcze jedno, zgadnij za sprawą których posłów, ten projekt, którego miejsce
              jest na śmietniku, trafił w ogóle do sejmu?
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7851952,Poslowie_odrzucili_projekt_wprowadzajacy_kare_wiezienia.html
              A tak na marginesie jest wiele osób, które głosowały na Komorowskiego nie z
              sympatii czy wiary w jego wszystkie obietnice, ale ze strachu przed Kaczyńskim... wink
              • iuscogens Re: za 500 dni rozliczenie 08.07.10, 17:25

A tak poważnie to jestem dorosłą osobą, znam termin "kiełbasa wyborcza" i nie
                > jestem naiwnasmile Rozumiem, że Ty każdego kandydata, jeśli zostanie wybrany,
                > rozliczasz ze wszystkich obietnic? wink

nie rozumiem zdziwienia, dziwne jest to, ze oczekuję, iz kandydat będzie
                przynajmniej próbował spełnić swoje obietnice??
                no chyba ze to samowolna akcja Hanki, a Bronisław stanie na wysokości zadania.

> To prawda, że "jechałam" na Kaczyńskiego za in vitro, ale pisałam też, że ciesz
                > y
                > mnie podjęcie jakichkolwiek normalnych rozmów na ten temat, a nie straszenie
                > więzieniem. Więc akurat w tej kwestii wybór między Kaczyńskim i Komorowskim był
                > prosty.

szerze to nie rozumiem, skoro od razu liczyłaś się z tym, ze Bronek wali
                kiełbasę wyborczą i ma zamiar olać rodziny którym naobiecywał, to czemu
                krytykowałaś Jarosława, który przynajmniej kitu nie wciskał?? skoro żaden z nich
                nie miał zamiaru zabiegać o refundacje in vitro, to czemu Ci przeszkadza ze J.k
                o tym mówił szczerze, a nie przeszkadza Ci ze B.K wciskał kit, żeby wygrać?

co do normalnej dyskusji to przecież w sejmie jest 5 projektów dotyczących in
                vitro, dyskusja na te tematy była, np. przy projekcie Gowina i to B.K trzymał te
                projekty w zamrażarce i olewał.
                >

I jeszcze jedno, zgadnij za sprawą których posłów, ten projekt, którego miejsce
                > jest na śmietniku, trafił w ogóle do sejmu?
                >target="_blank"
                rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7851952,Poslowie_odrzucili_projekt_wprowadzajacy_kare_wiezienia.html

no nie trzeba zgadywać, w artykule jest wyraźnie napisane: posłowie Polski Plus,
                PIS i PSL. Z jakiej racji przedstawiałaś, ze jest to projekt PIS, a zapomniałaś
                o udziale koalicjanta PO (na Polskę Plus spuśćmy zasłonę milczenia smile?? Jak
                widać idioci są w każdej partii, tylko ze ty to przedstawiałaś tak jakby to był
                projekt PIS, a to jest projekt obywatelski, który potem został wsparty przez
                grupę posłów z tych trzech ugrupowań?? Ile posłów z PISu wsparło ten projekt i
                jacy?? Jarosław lub ktoś z szefostwa partii był wśród nich??
                Jak chcesz się czepiać, to pisz zgodnie z prawda.
                >
                A tak na marginesie jest wiele osób, które głosowały na Komorowskiego nie z
                > sympatii czy wiary w jego wszystkie obietnice, ale ze strachu przed Kaczyńskim.
                > .. wink

no i to sprawia, ze Bronek może olewać sobie swoich wyborców??
                • salinas Prawda jest taka , 08.07.10, 17:55
                  że Elzie i Iuscogens żal za pewną część ciała ścisnął, że nie wygrał ich prezes. Gotowe są napisać każdą głupotę, przecież nowy prezydent nie został jeszcze zaprzysiężony, a drogie panie już rozliczają z niedotrzymania obietnic wyborczych big_grin .

To zresztą znamienne dla Pis-u , tak jak wczoraj podczas pożegnalnego wystąpienia Komorowskiego w Sejmie. Wszyscy wstali na wejście Prezydenta elekta. Demonstracyjnie siedzieli posłowie Pis. Szacunek dla posła Giżyńskiego ( mimo,ze miałam go wcześniej za nadętego bufona), który wykazał kulturę polityczną i wstał .....
                  • iuscogens Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 18:01
                    Ale jakie głupoty piszemy?? Ja piszę, o tym ze politycy PO już dystansują się od
                    obietnic Bronka. To są głupoty??Masz rację mogliby poczekać do zaprzysiężenia,
                    ale to już nie nasza wina, ze nie mogli.

a ze wolałabym, żeby kto inny wygrał to chyba nic takiego dziwnego.
                    • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 18:23
                      wiesz to znamienne dla wyksztalciuchow - interpretowanie slowa pisanego pod
                      jedna z gory przyjata modle jaka daje Tusk Vision Network big_grin
                    • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 18:51
                      Iuscogens powiedz mi proszę, co pisałabyś gdyby wybory wygrał p. Kaczyński.
                      Przecież on też składał obietnice wyborcze ( nawet więcej obietnic niż jego
                      kontrkandydat). Skąd Kaczyński wziąłby pieniądze na realizację kiełbasy
                      wyborczej? Bo ja nie wiem ? Może wiesz Ty? Przyjmijmy , hipotetyczne w
                      przyszłym roku wybory wygrywa Pis ( nie daj Boże big_grin ). Majcie monopol na władzę.
                      Prezes nie ma wymówki w postaci ,że Tusk mu nie daje. Budżet to nie guma od
                      majtek, że się rozciąga............

Wyjaśnij to jak ,,krowie na rowie " . Bo ja sobie doskonale zdaję sprawę, że
                      bardzo łatwo jest krytykować, ale działać już niekoniecznie.

• iuscogens Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:11
                        salinas napisała:

> Iuscogens powiedz mi proszę, co pisałabyś gdyby wybory wygrał p. Kaczyński.
                        > Przecież on też składał obietnice wyborcze ( nawet więcej obietnic niż jego
                        > kontrkandydat).

jakby parę dni po wyborach politycy PISu by olali to co J.K obiecywał to też bym
                        krytykowała. A przynamniej mam nadzieję, ze starczyłoby mi obiektywizmu.

Skąd Kaczyński wziąłby pieniądze na realizację kiełbasy
                        > wyborczej? Bo ja nie wiem ? Może wiesz Ty?

My nie, ale zakladalbym, ze on ma wiedziec. Ma od tego swoich doradców, ja
                        ekonomistką nie jestem.

Przyjmijmy , hipotetyczne w
                        > przyszłym roku wybory wygrywa Pis ( nie daj Boże big_grin ). Majcie monopol na władzę

Jaki to monopol z Bronkiem u boku wink
                        > .
                        > Prezes nie ma wymówki w postaci ,że Tusk mu nie daje. Budżet to nie guma od
                        > majtek, że się rozciąga............

no to pewnie wtedy by następne wybory przewalili, bo ludzie by się wkurzyli, ze
                        ich oszukali. tylko, ze obawiam się ze Tuskowi i PO nic nie zaszkodzi.
                        >
                        > Wyjaśnij to jak ,,krowie na rowie " . Bo ja sobie doskonale zdaję sprawę, że
                        > bardzo łatwo jest krytykować, ale działać już niekoniecznie.

ale ja nie poczuwam się do rządzenia krajem, na polityka się nie nadaje, wiec
                        nie będę wyskakiwać na wiecach i obiecywać głupot ludziom.
                        >
                        • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:43
                          Sorry za monopol, pomyliło mi się.

> jakby parę dni po wyborach politycy PISu by olali to co J.K obiecywał to też by
                          > m
                          > krytykowała. A przynamniej mam nadzieję, ze starczyłoby mi obiektywizmu.

No właśnie wszystko sprowadza się do obiektywizmu.Obiecywał gruszki na wierzbie
                          i p.Komorowski i p. Kaczyński wink

Ja w każdym razie daję temu duetowi ( Komorowski i Tusk ) szansę. W tegorocznym
                          budżecie to już nie, ale na przyszły rok jak najbardziej.

Jeżeli nie wywiąże się przynajmniej z części obietnic to im podziękuję, tak jak
                          podziękowałam PiS-owi.
                    • gaja78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:52
                      iuscogens napisał:

> Ale jakie głupoty piszemy?? Ja piszę, o tym ze politycy PO już dystansują się o
                      > d
                      > obietnic Bronka. To są głupoty??Masz rację mogliby poczekać do zaprzysiężenia,
                      > ale to już nie nasza wina, ze nie mogli.

Nie, w ogóle big_grin

Politycy PO dystansują się do obietnic Bronka w mediach w odpowiedzi na
                      pytania dziennikarzy, którzy przeprowadzają z nimi wywiady. Wywiady kręcone są
                      po to, żeby sprzedawać je publiczności. To jest towar. Skoro jest popyt (a widać
                      w tym wątku, że jest), to trzeba kręcić materiał, pytać o spełnienie obietnic
                      prezydenta przed zaprzysiężeniem, bo to się sprzeda, bo istnieją ludzie, którzy
                      już dziś mają potrzebę rozliczania. Jesteś klientem, dostajesz od mediów to,
                      czego pożądasz - zasada stara jak świat smile Swoje potrzeby wykładasz na tacy
                      tutaj, w publicznym miejscu.
                  • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 18:21
                    mozesz powsciagnac swoje dywagacje na temat co dla kogo znamienne i kiedy big_grin
                    jak zal dziewczynko, JKM ostatnio powiedzial trafne zdanie, kazdy glos oddany na
                    bronka w wyborach prezydenckich przybliza PiS do zwyciestwa w parlamentarnych big_grin
                    jak widac po posunieciach platformynie pomylil sie.
                    ten prezydent to dla PO katastrofa, ostatnia deska ratunku aby ustawic kolesi na
                    odpowiednich miejscach w odpowiednich instytucjach bo za 500 dni przyjdzie czas
                    posuchy po przegranych wyborach.
                    co do siedzenia - tez bym siedziala, nie mam szacunku dla kogos kto kobiety
                    nazywa kaszalotami smile
                    • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:04
                      Powiedz mi Iuscogens co byłoby, gdyby p. Kaczyński wygrał wybory. Przecież on też dużo podczas kampanii naobiecywał. Wymieniać nie będę , wszyscy wiedzą. Skąd on wziąłby pieniądze na realizowanie swojej kiełbasy wyborczej. Hipotetycznie, w przyszłym roku wybory wygrywa PiS ( co nie daj Boże big_grin ) , pan prezes nie ma już wymówki w postaci tego,że Tusk mu nie daje. Macie monopol na władzę. Budżet to nie guma od majtek ,nie rozciąga się.

Wytłumacz, jak ,,krowie na rowie" skąd wziąć pieniądze? Ja nie wiem, może Ty wiesz?

PS. To mój drugi post o tej treści, pierwszy wyleciał w eter ( a może gdzieś się zapisałwink )
                      • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:07
                        > PS. To mój drugi post o tej treści, pierwszy wyleciał w eter ( a może gdzieś si
                        > ę zapisałwink )

Jednak jest ( net płata mi dziś figle ). Przepraszam za dublowanie.
                    • ivaz Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:16
                      a do kogoś kto mówi do bezdomnego "Spieprzaj dziadu" masz szacunek??
                      Najpier zajrzyj w swoje brudne gniazdo i dopiero wyrażaj opinie.
                      • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:20
                        tak tak oczywiscie hehe smile
                        tak mam szacunek - a jak ty szanujesz bezdomnych? tak osobiscie jak sie chce do
                        ciebie przykleic jakis smierdzacy oblech z dworca co robisz smile
                        co innego nazwac babki kaszalotami co innego bronic sie przed natarczywoscia
                        jakiegos menela smile
                        no ale spoko niedlugo wystapimy z nato w koncu juz sa robione do tego
                        przygotowania big_grin
                        • ivaz Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:40
                          nigdy w życiu nie powiedziałam do nikogo w taki sposób,(mam okazję
                          pomagać takim ludziom) a bezdomny też jest człowiekiem i nie należy
                          się tak do niego zwracać tym bardziej głowie Państwa, w końcu był
                          prezydentem wszystkich Polaków tych bezdomnych też może nawet ten
                          bezdomny głosował na niego.
                          I znów pokazałaś jak brak ci klasy i wychowania, nie jesteś dla mnie
                          partnerem do rozmowy, szkoda słow
                          • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:01
                            taaa big_grin
                        • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 19:56
                          elza78 napisała:

> tak tak oczywiscie hehe smile
                          > tak mam szacunek - a jak ty szanujesz bezdomnych? tak osobiscie jak sie chce do
                          > ciebie przykleic jakis smierdzacy oblech z dworca co robisz smile
                          > co innego nazwac babki kaszalotami co innego bronic sie przed natarczywoscia
                          > jakiegos menela smile
                          > no ale spoko niedlugo wystapimy z nato w koncu juz sa robione do tego
                          > przygotowania big_grin

To nie był śmierdzący bezdomny czy menel, ale zwykły człowiek , rozgoryczony władzą

www.youtube.com/watch?v=003vn6XRKEI
                          Kaszaloty są na równi z małpą w czerwonym czy owym dziadem.

A to NATO to już odpuść sobie. P. Kluzik z Poncyliuszem w kampanii używali sobie
                          ,,ile wlezie" i nic tym nie ugrali. A wręcz przeciwnie. Niektórzy ludzie nie
                          lubią jak się z innych wyśmiewa.Może to było przyczyną przegranej prezesa .....
                          kto to wie?

Napisałam o wczorajszym wydarzeniu w Sejmie w kontekście nowej jakości
                          politycznej jaką wprowadził PiS po katastrofie smoleńskiej. Szkoda tylko ,że
                          nowe standardy mają obowiązywać innych,tylko nie tę partię sad
                          • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:03
                            ja proponuje ci odswiezyc sobie troszke pamiec i odgrzebac watki z 2005 roku jak
                            zajadle zwolennicy donalda pluli na Lecha big_grin
                            to ci pokaze kto ma klase a kto nie ma big_grin
                            mnie zadziwiaja komentarze ludzi dla ktorych ponoc nie jestem partnerem do
                            dyskusji, skad maja zadufane w sobie pojecie ze w realu w ogole chcialabym z
                            nimi jakiekolwiek slowo zamienic big_grin niezmiennie mnie to zadziwia big_grin
                            • elza78 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:05
                              a co do reszty - filmik jak filmik ivaz wyskoczyla z bezdomnym smile
                              juz sie z tego czlowieka cierpietnika zrobilo a tu patrzcie hehe wcale rzeczy
                              nei maja sie tak jak sie wydaje big_grin
                              zwyczajnie odpyskowal jakiemus krzykaczowi z tlumu i tyle ale ivaz juz sobie
                              dorobila ideologie cierpiacego menela hehe big_grin
                              • ivaz Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:19
                                czy to była osoba z tłumu, czy bezdobny czy "menel" to mu się
                                szacunek od prezydenta na leży. Kaczyński pokazał jakim jest chamem
                                i jak traktuję Polaków, oj przejęzyczyłam się "tj ciemny lud"
                                A co do Ciebie to wystrczy przeczytać kilka twoich wypowiedzi i od
                                razu można sobie wyrobic zdanie i nie chodzi o poglądy bo każdy ma
                                prawo do swoich i ja to potrafię zaakceptować ty nie.
                            • arturprzezywacz Re: Prawda jest taka , 11.07.10, 09:34
                              dziecko, co ty masz z glowa? Czemu po kazdym zdaniu stawiasz usmieszek?
                              • elza78 Re: Prawda jest taka , 11.07.10, 11:09
                                bo smiech to zdrowie przyglupie
                  • joanna35 Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:33
                    A mnie jest bardzo przykro i jestem strasznie rozczarowana
                    zachowaniem prezesa i niektórych(tych pokazywanych na wizji)
                    członków PiS. Na litość Boską przecież już jest pozamiatane.
                    Dlaczego oni to robią? Sama nie wiem ile razy obrywałam na tym forum
                    i byłam wyśmiewana za branie w obronę PiSu i jego elektoratu, ale
                    należę do osób, które dają szansę, jeżeli ktoś wykaże się dobrą
                    wolą.Tymczasem tu tej dobrej woli nie widzę, a wręcz przeciwnie. Czy
                    oni naprawdę uważają, że ich braki w kulturze, manifestacje rodem z
                    piaskownicy i zacietrzewienie świadczą źle o PO? Co by się stało
                    gdyby wyszli na przeciw prośbie Komorowskiego i chociaż przez 100
                    dni współpracowali zamiast stawać okoniem?
                    • salinas Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:47
                      O i to jest obiektywny, zdroworozsądkowy głos smile
                    • pade Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 20:48
                      Obawiam się Joanno, że to dopiero początek. Wczorasza wypowiedź
                      Nelly Rokity w tvn24, demonstracyjny brak szacunku dla marszałka w
                      sejmie, przedwczoraj nieaktualna strona prezydencka, takich kwiatków
                      będzie coraz więcej.
                      Podobno po katastrofie miało się wszystko zmienić...szkoda słów

co do obietnic, parę wątków wcześniej, 3 miliony mieszkań
                      pamiętacie?smile
                      • pade Re: Prawda jest taka , 08.07.10, 21:46
                        Hofman przed chwilą: Palikot jest jak chwast, który trzeba wyrwać.
                        nie noo, podobno PiS zmienił język po katastrofie, podobno...
                        • iuscogens Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 08:18
                          pade napisała:

> Hofman przed chwilą: Palikot jest jak chwast, który trzeba wyrwać.
                          > nie noo, podobno PiS zmienił język po katastrofie, podobno...

a słuchałaś całego programu?? i Muchę, ktora jest taka ęą i u nich jest swoboda
                          wypowiedzi i dla Palikota tez jest miejsce. Jest w PO miejsce na chamskie i
                          prymitywne pomównienia zmarłych??
                          nie uwazasz ze są jakis granice??? Nie widzisz co jest skutkiem, a co przyczyną??
                          Nikt z władz PO nie odniósł się do słów tego faceta, nikt nic nie zrobił. On ma
                          przyzwolenie na mówienie takich rzeczy i podjudzanie wszelkiej maści frustratów,
                          na dzielenie społeczeństwa.

no proszę ktoś Cię będzie opluwał, albo twoją rodzinę, ty zareagujesz (bo chwast
                          to i tak łagodne określenie na to co robi ten człowiek) i ty będziesz agresywna??

Oburzenie językiem Hoffmana pokazuje, ze kompletnie nie rozumiesz kontekstu
                          sytuacji, nie widzisz co doprowadziło to tej wypowiedzi?? Nie rozumiesz związku
                          przyczynowo-skutkowego??
                          Pani Mucha to niech zauważy kto zaczyna i niech porówna stopień pomówień i
                          chamstwa w wypowiedzi Hoffmana i Palikota i zacznie wyciagac wnioski, a nie
                          tylko na solarium siedzi.
                          naprawde mialam nadzieje, ze oni cos z tym czlowiekiem zrobią, ale traz widac,
                          ze zadnej reakcji nie bedzie.
                          I jak oni chcą współpracować, z jednej strony zgoda buduje, z drugiej
                          przyzwalamy na chamstwo i pomówienia. Czy slyszas, zeby Tusk czy Komorowski sie
                          odciął od tych słów??
                          Najpierw nie mieli czasu, dalej tego czasu nie maja??

Słowa Hoffmana sa i tak 10 razy mniej dosadne niż każdorazowa wypowiedz
                          Niesiołowskiego, który ma wg Kidawy-Blonskiej ma barwny język. Niesiołowski ma
                          barwny język, Palikot to super hero co zadaje trudne pytania, a Hoffman Cię oburza??
                          jak można wymagać od innych, jeśli przyzwala się na takie rzeczy w swoich obozie????
                          • pade Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 09:19
                            Nie, ja nic nie rozumiem, nic nie widzę, dobrze, ze Ty możesz mnie
                            oświecić.
                            Pokazałam tylko, że partia nawołująca przez całą kampanię do zmiany
                            języka zapomniała o co apelowała, w końcu wybory się skończyły.
                            Kaczyński też się nie odciął od Rydzyka, od Pospieszalskiego itd,itd

Przyganiał kocioł garnkowi.

• iuscogens Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 09:38
                              No jesli nie widzisz róznicy miedzy takim Pospieszalskim, ktory nie ma żadnych
                              formalnych związków z PIS, a viceszefem klubu to cięzko może byc Cię oświecić.
                              ja mówie o Palikocie, bo to jest wysoko postawiony polityk PO, nie mówie o tych
                              dziennikarzach GW, którzy sugerowali podobieństwo wypadku smoleńskiego i
                              incydentu gruzinskiego, nie mowie o tym, ze w czasie ciszy wyborczej
                              dziennikarze GW walnęli artykuł o tym, ze PIS jest winny smierci Blidy.
                              Nie odróżniasz dziennikarza, ktory popiera daną partię od znaczącego polityka???
                              za dziennikarzy partia nie odpowiada, za swoich czlonków tak. Jeśli chodzi o
                              dziennikarzy popierających PO to tez mają trochę rzeczy na sumieniu, ale wydaje
                              mi sie, ze nie ma co nich mowic. Jesli chcesz sie czepiac Pospieszalskiego to
                              trzeba konsekwentnie czepiać się tych dziennikarzy GW, którzy próbowali (srednio
                              dysktetnie)zwalic winę za wypadek na pilota i w konsekwencji na Lecha. Czyli w
                              sumie to samo co robi Palikot, tylko bez oskarzeń o alkoholizm.
                              A Rydzyk to na prawde nie wiem co Ci zrobił ostatnio, od dawna siedzi cicho i
                              się nie wtrąca.

"Pokazałam tylko, że partia nawołująca przez całą kampanię do zmiany
                              > języka zapomniała o co apelowała, w końcu wybory się skończyły."

tylko w ramach obiektywizmu nie zwróciłaś uwagi na to, co się do tej wypowiedzi
                              hoffmana przyczyniło. Moze rzeczywiście nie rozumiesz związku, no trudno nie
                              każdy musi łączyć fakty. dla Ciebie powodem jest koniec wyborów, dla mnie
                              chamskie pomówienia Palikota.
                      • iuscogens Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 08:21
                        pade napisała:

> Obawiam się Joanno, że to dopiero początek. Wczorasza wypowiedź
                        > Nelly Rokity w tvn24, demonstracyjny brak szacunku dla marszałka w
                        > sejmie, przedwczoraj nieaktualna strona prezydencka, takich kwiatków
                        > będzie coraz więcej.
                        > Podobno po katastrofie miało się wszystko zmienić...szkoda słów
                        >
                        >
                        > wow, a szkalowanie Lecha to oczywiście nie jest demonstracyjny brak szacunku
                        dla zmarłego prezydenta?? wg niektórych to odwaga i niezależność, wiec może
                        Nelly tez odważna??
                        • pade Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 09:22
                          na pewno, napisałam w innym wątku, ze ona wcale nie jest taką
                          idiotką na jaką wygląda

z Twoich wywodów wynika, ze cokolwiek teraz zrobi PIS, jest to
                          uzasadnione, bo Lech obrażany był
                          • iuscogens Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 09:46
                            Na pewno nie cokolwiek, jeśli by teraz wyskoczyła kempa i stwierdziła, ze Tusk
                            ma przeprosić rodziny, bo ma krew na rekach to nie broniłabym jej, ale nie
                            potrafię patrzeć na słowa hoffmana bez calego kontekstu sytuacji z palikotem.
                            zwróć uwagę, ze taki Niesiolowski vel barwny język nie potrzebuje powodu do
                            tego, żeby obrażać innych. hoffman wypowiedział się znacznie łagodniej mając
                            jednak bardzo konkretny powod.
                            szkoda, ze nie widzisz tej różnicy.
                            a Mucha, która się oburzała na język Hoffmana byla śmieszna, u nich można
                            obrażać, bo w Po są liberalni, a u innych już to razi jej wrażliwe uszy (no w
                            koncu PIS nie jest liberalny, to nie moze).

Prawdziwy problem polega na tym, ze takie słowa palikota i szczególnie
                            tolerowanie ich przez władze PO sprawiają, ze żadna współpraca nie jest możliwa
                            i Tusk nie jest idiota i na pewno sobie z tego zdaje sprawę, tylko ze kompletnie
                            nic z tym nie robi...
                            • salinas Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 10:18
                              Trzeba podziękować niebiosom, że istnieją tacy ludzie jak Palikot, Niesiołowski
                              czy Kutz ......... zawsze mnożna na nich zwalić winę za brak współpracy opozycji
                              z rządem big_grin
                            • salinas Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 10:31
                              Trzeba niebiosom podziękować za Palikota, Niesiołowskiego czy Kutza ....... bo
                              jest na kogo zwalać winę za brak porozumienia między rządem a opozycją big_grin
                            • pade Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 10:45
                              Aha, rozumiem, pokrętna ta Twoja filozofia: cokolwiek posłowie PiS
                              nie powiedzą ZAWSZE będzie to łagodniejsze od słów Palikota, czyli
                              mogą ujadać i obrażać innych do woli, sprytne, nie ma cosmile
                              • iuscogens Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 15:49
                                pade napisała:

> Aha, rozumiem, pokrętna ta Twoja filozofia: cokolwiek posłowie PiS
                                > nie powiedzą ZAWSZE będzie to łagodniejsze od słów Palikota, czyli
                                > mogą ujadać i obrażać innych do woli, sprytne, nie ma cosmile

moja logika nie jest pokrętna, tylko ty wykazujesz maksimum złej woli, żeby
                                zrozumieć opatrzenie to co piszę.
                                ale faktycznie Palikota jest ciężko przebić w chamstwie.
                                • pade Re: Prawda jest taka , 09.07.10, 16:24
                                  Nie rozumuję opacznie, to są moje wnioski, po przeczytaniu tego, co
                                  napisałaś, a to chyba jest róznica
                                  Tobie też mogłabym zarzucić maksimum złej woli, ale po co?

• czarny_winobluszcz joanna35:) 09.07.10, 15:13
                      Fajny post, gdzieś chyba pisałaś, że emocjonalność Cię zgubi, ale nie jest tak
                      źlewink Sprawiłaś, że zaczęłam wierzyć w to, że mogłabym się dogadać ze
                      zwolennikiem PiSsmile
                      Po takim głosie, aż chce się słuchać co ma do powiedzenia druga strona, żeby
                      chociaż próbować zrozumieć jej punkt widzeniasmile
                      Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka