Dodaj do ulubionych

Genialny pomysł!

23.01.11, 19:15
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Symulacja-lotu-do-Smolenska-moze-sie-skonczyc-katastrofa,wid,13045595,wiadomosc_prasa.html
Pomysł odtworzenia ze wszystkimi szczegółami lotu do Smoleńska przy użyciu drugiego i ostatniego Tupolewa uważam za genialny. Koniecznie sprawdźmy czy musiało spaść i czy spadnie po raz drugi. Proponuję transmisję w systemie przedpłatowym, gwarancja znakomitej oglądalności nawet w godzinach porannych. W celu uzyskania maksymalnie identycznych warunków, należy do Tupolewa zapakować także 96 osób, a załogę pozyskać z łapanki z resztek 36 pułku.
Obserwuj wątek
    • gardenia_nowak Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:19
      Też mi się to wydaje jakimś pomysłem szatana. Czy będą mieli także lecieć na wysokości 60 m nad lasem/w lesie?
      • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:22
        We mgle. Jak naturalizm, to naturalizm. Oczywiście, że się sp.... ale bedziemy mieć gwarancję, że zrobliśmy to samodzielnie, bez pomocy Ruskich.
        Sikam.
        Pomysł jest boski.
        • attiya Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 22:02
          dlaczego resztki 36 pułku
          jestem przeciw
          a jestem za wybraniem co bardziej zacnych posłów obecnego sejmu
          łącznie z tymi na najwyższych stanowiskach
          w końcu nie byle kto moze lecieć drugim tupolewem
        • demarta Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:46
          a czy można głosować kogo by się chciało w tupolewie owym umieścić w roli pasażera? jak tak, to jestem ZA smile
    • boziaj Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:24
      z artykułu: Punkt po punkcie opiszemy, jak ona ma zostać wykonana i w jaki sposób, aby załodze nic nie groziło.

to niech sami za pasazerów robią uncertain
    • brak.polskich.liter Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:25
      Kamikadze to jakis nowy lans?

> Proponuję transmisję w systemie przedpłatowy
      > m, gwarancja znakomitej oglądalności nawet w godzinach porannych. W celu uzyska
      > nia maksymalnie identycznych warunków, należy do Tupolewa zapakować także 96 os
      > ób, a załogę pozyskać z łapanki z resztek 36 pułku.

Jestem za. Taki Big Brother polaczony z pokazami kamikadze jest duzo bardziej medialny, niz jakies tam tance z gwiazdami na lodzie, rurze, czy innym ustrojstwie.
      Na zachete, sugerowalabym nominowanie wszystkich ochotnikow do Nagrody Darwina.
      • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:30
        Widzę liczne korzyści:
        - media zarobią
        - dla oszczędności można lot wykonać 10 kwietnia, godnie i symbolicznie i taniej obchodzić jedną rocznicę niż dwie
        - UDOWODNIMY (nie wiem co, ale coś udowodnimy)
        - jest szansa na zbiorową Nagrodę Darwina za rok 2010 i 2011 (dwa Tupolewy)
        - rozwiążemy problem remontów tupolewów z braku tupolewów
        • brak.polskich.liter Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:38
          Nie tylko media zarobia, zauwaz.
          Przemysl pamiatkarski sie rozkreci (tyle sie mowi o przedsiebiorczosci w PL - proszsz, okazja jak znalazl), bukmacherzy zarobia, producencji napojow alkoholowych takoz ("wodka smolenska luksusowa", "tupolewska podwojnie destylowana" etc), kabareciarze,... Spore mozliwosci widze. Taka okazja nie powinna sie zmarnowac, nienie.
    • jowita771 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:34
      Świetny pomysł. Żeby było realistycznie można znaleźć osoby podobne do pasażerów tamtego lotu, zwłaszcza, jeśli chodzi o te bardziej znaczące osoby, na pewno są tacy tongue_out
      • verdana Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:39
        Ale bez prezydenta, spieszacego się na uroczystość - to już nie będzie to samo. Zatem proponuję, aby wsadzić do samolotu prezydenta z małżonką i całą próbę zrobić 10 kwietnia, lot bedzie dla uczczenia ofiar wypadku komunikacyjnego. jak prezydent nie zdąży, albo odleci na zapasowe lotnisko - będzie widac, że nie chce czcić, więc presja jest, jak trzeba.
        Nie nalezy zapominać o rozpyleniu sztucznej mgly i o alkoholu na pokladzie.
        Chetnie to obejrzę.
        • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:43
          To będzie lepsze niż WTC, bo WTC się nikt nie spodziewał, a tu można z wyprzedzeniem nabyć popcorn i piwo.
        • superslaw Re: verdana 23.01.11, 19:49
          jaki prezydent kochana...potrzebny jest KACZYŃSKI ...Jaruś szalony na pewno chętnie poleci..
          • superslaw Re: ja pierniczę 23.01.11, 19:51
            ja nie mogę uwierzyć w to co czytam..no nie moge
          • verdana Re: verdana 23.01.11, 19:52
            Coś w tym jest. Ale wiesz, nie nalezy chcieć za dużo...
          • mancipi Re: verdana 23.01.11, 20:11
            superslaw napisał:

> jaki prezydent kochana...potrzebny jest KACZYŃSKI ...Jaruś szalony na pewno chę
            > tnie poleci..

jednym słowem po pierwsze naród zmarnował szansę na realną rekonstrukcję-było inaczej wybierac
            ewentualnie możnaby jakoś pozbyć się obecnego prezydenta, przeprowadzić nowe wybory, wybrać jedynego właściwego i wtedy dokonać realistycznego odtworzenia
            tylko kruca fix mało czasu do 10.04, mało czasu
          • myszka_333 Re: verdana 23.01.11, 20:39
            superslaw napisał:

> jaki prezydent kochana...potrzebny jest KACZYŃSKI ...Jaruś szalony na pewno chę
            > tnie poleci..
            no i jeśli lot odbędzie się w rocznice to jeszcze jest czas aby Jarosława za mąż wydać.
            uuuu wróć za żonę wydać miało być oczywiście.
    • beata985 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:36
      znaleźli już chętnych pilotów???
      • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:39
        Ja wiem co należy zrobić, żeby znaleźć chętnych pilotów. Należy rzucić hasło "Co, nie polecicie, leszcze?" i uzyskamy odpowiedź "Jak to, MY NIE POLECIMY?!". I polecą.
        • beata985 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:06
          -POMOŻECIE???
          -POMOŻEMYtongue_out
    • siasiunia1 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:51
      ale triss na taki lot mogą byc nawet zapisy - no patrz, masz nielubianego w rodzinie krewnego to wsadzasz go do samolotu i masz po problemie i jeszcze odszkodowanie rodzina dostanie...
      • jowita771 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:55
        Swoją drogą, nauczenie doświadczeniem mogliby teraz ubezpieczyć, ale: po pierwsze - czy taki lot ubezpieczony będzie się liczył, bo tamten był nieubezpieczony, a po drugie - czy któryś ubezpieczyciel jest jeleniem na tyle, żeby taki lot ubezpieczyć? Może jakiś zagraniczny i nie do końca świadomy, o co chodzi?
        • verdana Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 19:59
          A mnie zastanawia jedno - jak nie spadną, to przecież będzie oczywiste, ze zamach. Bo , jak widać, bez zamachu dało się wylądować. . A jak spadna, to chyba jednak nie był to rewelacyjny pomysł. Przypomina mi to do złudzenia pławienie czarownic - jak utonie, znaczy się, niewinna.
          • triss_merigold6 Mogę przyjmować zakłady 23.01.11, 20:03
            Mogę przyjmować zakłady.
            Obstawiam, że spadną.
            Ale - co jest ważne - udowodnią, że poradzili sobie bez Ruskich i spadli samodzielnie.

Ubezpieczony się nie liczy, tamten lot był nieubezpieczony.
            • jowita771 Re: Mogę przyjmować zakłady 23.01.11, 20:16
              > Ubezpieczony się nie liczy, tamten lot był nieubezpieczony.

W takim razie proponuję dobrać osoby nieposiadające bliskiej rodziny, bo znowu będziemy bulić po 250 tys. każdemu bliskiemu. Kotom ubezpieczenia się nie wypłaca, żeby była jasność.
          • mancipi Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:06
            www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g
    • mancipi Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:02
      pojawiają się pewne utrudnia-realizacja ma się odbyć we wrocławiu, a akurat tam nie ma lasów. mgły u nas też za często nie występują, dodatkowo kolega jest kontrolerem lotów (fakt na cywilnym lotnisku) i wiem że zna polski-kolejna przeszkoda. a że niedawno latała, to też wiem że światła na pasach startowych działają jednym słowem-lipa
      aczkolwiek jeżeli coś, to przyjaciółka ma domek niedaleko lotniska, co prawda nie urządzili ogrodu ale spokojnie ławki da się wstawić więc jakby ktoś reflektował do oglądania na żywo to proszę się zgłaszać, iość wejściówek będzie ograniczona
      i tak sobie jeszcze myślę, jaki niefart popełnili budowniczy nowej nowej (znaczy pierwszej) obwodnicy wrocławia-niestety postawiono tam betonowe (znaczy nieprzeźroczyste) osłony akustyczne. gdyby wiedzieli wcześniej i zastosowali przeźroczyste osłony możnaby było połączyć przejazd nową wspaniałą AOW z oglądaniem prób (próby) bowiem droga przebiega zgodnie ze ścieżką podejścia samolotów do lądowania, w ten sposób każdy kierowca chętnie zrezygnowałby z bezpłatnego przejazdu przez miasto, uiścił odpowiednią (przewidywanyą przez rząd) opłatę za przejazd obwodnicą i mógł cieszyć się niezapomnianymi wrażeniami. nie wspomnę o tym jak taka akcja podratowałaby budżet-jakby eksperyment przeprowadzać kilka razy to może uzbieraliby na nowy samolot!
      • ratyzbona Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:12
        Ależ ten plan jest genialny i ma drugie dno. Otóż kiedy już Putin się dowie że próbujemy powtórzyć lot to pewnie nie będzie mógł się powstrzymać by nie pożyczyć zdrajcy Tuskowi i Komoroskiemu swojej maszyny do mgły, wielkiego magnesu i sreberka do zakółcania radaru - oczywiście za odpowiednią opłatą celem odtworzenia warunków lotu. I wtedy będziemy mieli ich w garści!
        • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:15
          Komorowski jako prezydent powinien być na pokładzie... zostaje Tusk jako the winner zgodnie z zasadą cui bono.
          To KGB, nie takie rzeczy pożyczali bezśladowo. D
      • myszka_333 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:44
        mancipi napisała:

> pojawiają się pewne utrudnia-realizacja ma się odbyć we wrocławiu, a akurat tam
        > nie ma lasów.
        ZASADZIMY
        >mgły u nas też za często nie występują
        pożyczymy sprzęt od Rosjan
        >kolega jest ko
        > ntrolerem lotów (fakt na cywilnym lotnisku) i wiem że zna polski-kolejna przesz
        > koda.
        ruskich u nas w bród
        >światła na pasach startowych działaj
        > ą jednym słowem
        zgasimy
        Proszę tu nie siać negatywizmu!
        >to przyjaciółka ma domek niedaleko lotniska, co prawda n
        > ie urządzili ogrodu ale spokojnie ławki da się wstawić .
        po ile bilety?kolejka społeczna już jest?
    • karra-mia Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:13
      to się ruskie ucieszątongue_out
      • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:17
        Pokażemy Ruskim gdzie raki zimują i sami się rozbijemy!
        • karra-mia Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:19
          no przecież nie może być tak, żeby nam obcy dyktowali nie?
          To udowodnimy, że umiemy udowodnić, że to był zamach.

Naszło mnie jeszcze? Czy będzie drugi krzyż pod Pałacem? Bo w sumie ten pierwszy mógłby iść na WOŚP np, pewnie osiągnałby ogromną cene (myślę, że np Putin byłby zachwycony taką pamiątka).
          • krapheika Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:25
            Powinno sie "Rote" uwspolczesnic "Nie bedzie rusek plul nam w twarz i Tupolewa rozbijal,rozbijemy sami"
    • amoreska Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:17
      Jeśli w świecie ktoś się jeszcze z nas nie śmiał, to teraz będzie miał okazję, niech no tylko te "plany" pójdą w świat...
    • b.bujak Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:18
      relacjonowali parę dni temu, że było juz parę prób tym drugim tupolewem na wrocławskim lotnisku
      • karra-mia Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:21
        ale Wrocław to nie to samo...
        tak to lipa, nic nie udowodnią, bo wszyscy w jednym języku gadają, dogadają się jakośtongue_out
        • krapheika Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:27
          Eee tam politycy z pomorza maja dobry kontakt z ruska mafia, moze ktorys sie zgodzi usiasc na wiezy w zamian za brak wizybig_grin
      • krapheika Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:23
        Moze powinnam do "Bilda" wyslac? jeszcze mi zaplaca za taki niustongue_out "Bild" lubi takie historiebig_grin
        Dlaczego Komorowskiego wsadzac, przeciez mamy czlowieka, ktory wyglada jak prezydent i tak samo poj..jest jak prezydent.Uwazam, ze bedzie pasowalsmile
        Chetnie sie wybiore na przedstawienie, kto z Wroclawia, moze dobry hotel polecic?smile trzeba zamowic juz teraz, potem nie bedzie miejscbig_grin
      • anorektycznazdzira Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:17
        hej, a co w ramach prób robili???
    • lineczkaa Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:23
      triss_merigold6 napisała:

> W celu uzyska
      > nia maksymalnie identycznych warunków, należy do Tupolewa zapakować także 96 os
      > ób, a załogę pozyskać z łapanki z resztek 36 pułku.

Rozczarowujesz mnie... dlaczego z łapanki i z resztek 36 pułku?
      Aby zadowolić prezesa i jego przydupasów, trzeba tam załadować Żydów z Gazety i kobiety po aborcji.
      • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:25
        W celu uzyskania warunków zbliżonych do naturalnych powinien lecieć prezes w salonce prezydenckiej i wywierać presję na załogę.
        • tomojnowynick Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:28
          rzyg....podziwiam,że są jeszcze osoby pilnie obserwujące nowe wiadomości dot."sprawy smoleńskiej"-ja już nie mogę...jak to dobrze,że nie mam telewizora...rzygrzygrzyg...
          • lineczkaa Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:31
            tomojnowynick napisała:

> rzyg...podziwiam,że są jeszcze osoby pilnie obserwujące nowe wiadomości dot."s
            > prawy smoleńskiej"-ja już nie mogę...jak to dobrze,że nie mam telewizora...rzyg
            > rzygrzyg...

Ja też nie mam telewizji, a wiem co się w świecie dzieje.
            Aaaaa to pewnie dlatego, że umiem czytać i po gazety sięgam ;P.
            • tomojnowynick Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:36
              to nie o to chodzi,czy i do czego sięgam,gazet również nie czytuję,po prostu o Smoleńsku wiem już wystarczająco i nie interesują mnie pyskówki. A tak szczerze mówiąc to mam dokładnie w odwłoku co się na świecie dzieje
              • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:39
                Ja takie kwiaty czytuję z upodobaniem, bawią mnie do łez.
        • lineczkaa Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:29
          Ale on nie może! Jako czysty werdżyn i Polak-katolik jest w grupie 44 tysięcy, które żywcem do nieba pójdą.
        • verdana Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:30
          A serio.
          Ja się zastanawiam, co w ten sposób da się udowodnić. Bo chyba nie sam fakt, ze w normalnych warunkach, na dowolnym lotnisku, bez mgły, bez presji Tupolew potrafi wylądować. O ile wiem, bywały już w historii wypadki, ze Tupolew wylądował bez problemu...
          • triss_merigold6 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:36
            IMO lot nad Wrocławiem, bez mgły, presji, prezydenta, generałów etc. to marnowanie pieniędzy podatnika. Jak robić symulację to porządną, z odtworzeniem wszystkich warunków i koniecznie 10 kwietnia.
    • zebra12 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 20:45
      Śmiejcie się, smiejcie. Mój tata był kiedyś w zakłądzie odpowiedzialny za BHP. No i zdarzył się wypadek - pracownik stracił palec w maszynie. Zebrała się komisja. Postanowiono odtworzyc przebieg wypadku. Ochotnikiem był świadek. Włączył maszynę i... komisja miała pełną jasność sprawy oraz dwóch do wypłaty odszkodowania...
      • kai_30 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:08
        Zebra, piękne big_grinbig_grinbig_grin
      • elka323 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:16
        No , leżę i kwiczę ! Wątek - cudo !
        Tylko teraz żeby się przypadkiem nie rozmyślili z tym eksperymentem , bo całą imprezę szlag trafi , a że nad moją miejscowością też przechodzą trasy lotów , to jest nadzieja , że gdzieś w okolicy się rozbiją. Chociaż , tam rozsądnych ludzi raczej już pogonili . A kaczora koniecznie trzeba wsadzić do tupolewa , bo jak ma być realistycznie , to koniecznie z klonem prezydenta.
    • niezwykladziewczyna Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:27
      Tylko to mi się ciśnie na usta:

Powtórka z rozrywki, z rozrywki powtórka
      słuchają jej biura, słuchają podwórka.
      A czas sobie płynie banalnym tik - tak...
      rozrywka z powtórki?
      O tak! A jak? A jak? Tak, tak!

Zamiast słuchają powinno być oglądają.
    • tiuia Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:52
      Spoko, w końcu ktoś musi dostawać te nagrody Darwina...
    • kawka74 Re: Genialny pomysł! 23.01.11, 21:55
      Świetne!
      Przypuszczam, że lista 96 ochotników jest już ustalona, a jeśli nie, to społeczeństwo pomoże.
      • chloe30 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:55

kawka74 napisała:

> Świetne!
        > Przypuszczam, że lista 96 ochotników jest już ustalona, a jeśli nie, to społecz
        > eństwo pomoże.

ja mam taka listę od dawną gotową, gdzie można wysyłac propozycje??
    • asocial Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:39
      a ONI juz od dawna o tym wiedzieli..
      www.youtube.com/watch?v=kNcgAKHc3Vg&feature=related
      Mam zdecydowanie DOSC tego tematu. Teraz jeszcze powinien ktos powiedziec, ze to PIS jest odpowiedzialny za atak na moskiewskim lotnisku i bedziemy kurna kwita.
    • czar_bajry Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:44
      a można zgłaszać kandydatów?tongue_out

Jezusiczku ale ja wredna jestem....
      • joanna35 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:51
        > Jezusiczku ale ja wredna jestem....
        Nie Ty jednasmileWłaśnie sobie pomyślałam, że "największymi" krzykaczami partii jedynie sprawiedliwej i prawej nie da się zapełnić tylu miejsc.
        I to jest naprawdę straszne, ale świadczy tylko o tym, jak bardzo mam(a jak widac na tym forum, nie tylko ja) dosyć tej awantury i ludzi, ktorzy zajmują sie marginesem naszego życia.
    • sadosia75 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:51
      A znajdzie sie jedno wolne miejsce na pokladzie samolotu? tesciowa urodziny miala niedawno smile
      • joanna35 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 21:59
        I ciągle jeszcze zastanawiasz się czym by tu mamusi sprawić radość wink ?
        • sadosia75 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 22:01
          No jakos sie zdecydowac nie moge. Kiedys dziewczyny podsunely mi pomysl, zeby "mamunie" wyslac do "Warto rozmawiac" ale zlikwidowali program sad W Toruniu byla. i to nie jeden raz.
          a taka wycieczka... mysle, ze to strzal w dziesiatke big_grin
          • beata985 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 22:47
            sadosia75 napisała:

> a taka wycieczka... mysle, ze to strzal w dziesiatke big_grin
            strzały..pamiętajcie, że tam strzałow kilka było.....koniecznie poślij panią...tongue_out
            • czar_bajry Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 23:19
              zrób prezent łączony, wykup jej dobre ubezpieczeniesmile
    • schere Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 22:11
      Mąż mnie dzisiaj wkurzył okrutnie, to mogę wypożyczyć, niech polata.
      Rzecz jasna liczę na ewentualną, niegodną, rekompensatę
      • arwena_11 Re: Genialny pomysł! 24.01.11, 23:11
        A wpakują tam nasz cudowny rząd? Jak tak to jestem jak nabardziej za. No i prezydent się wreszcie do czegoś przydasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka