superslaw 13.05.11, 21:12 no własnie taki luzny watek, gdzie zagranica podopbało sie wam najbardziej a gdzie najmniej? I dlaczego? o tak ciekawa jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiira_korpi Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 21:20 Ja to pod tym względem jestem łatwa w obsłudze, bo wszędzie, gdzie byłam, bardzo mi się podobało. Egal, czy to Baleary, Kanary, czy też kraje północnoafrykańskie, z każdego tego miejsca wróciłam zadowolona. Ale jednak moje serce wyrywa się do Afryki, i to do czarnego lądu. W ogóle chcę zobaczyć ją praktycznie całą. Choć tego lata zamierzam eksplorować bliską Azję. Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: kiira_korpi 13.05.11, 22:39 Tak, to Megan. Liliowa brytyjka. Najlepszy kot na świecie. Niestety odeszła w styczniu. A ja dopiero od niedawna mogę patrzeć na jej zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tysia77 Re: kiira_korpi 13.05.11, 22:43 Przykro mi bardzo,wiem co przeżywasz. Piękna kotka. Ja też mam liliową kotkę,burmską. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 21:22 Kocham zwiedzanie, pod tym względem Włochy - nie do przebicia. No i jedzenie - tęsknię strasznie. Ale niestety wiekszość tubylców działała mi tam na nerwy, pod tym względem o wiele lepiej czułam sie w Austrii, chociaż chodziłam tam po górach za czym nie przepadam Wiele osób zachwyca się Grecją, a dla mnie w porównaniu z Włochami jest jakaś taka "wiochowata" - ale wiem, kolebka i tak dalej, wiem, narażam się. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 21:48 Właściwie to nie ważne gdzie - ważne z KIM Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:08 Zależy na co sie nastawiasz, czy na zwiedzanie,( może być Chorwacja, mogą być Włochy ) czy na leżenie plackiem na plaży(Tunezja, Egypt). Najlepiej aby można połączyć jedno i drugie. Jesli chodzi ci o fajne miejsce dla dzieci to na Słowacji jest wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:32 chyba najbardziej zachwyciła mnie Chorwacja, ze względu na przyjaznych ludzi. Na pewno wpływ na moją opinię ma to, że mieszkaliśmy w małych wioskach i wieczorami siedzieliśmy z gospodarzami, usiłując się dogadać łamanym chorwacko/polsko/rosyjskim Marzą mi się Stany Zjednoczone, kilka tygodni w samochodzie, ze zwiedzaniem tego, na co akurat przyjdzie nam ochota. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:36 montechristo4 napisała: > > Marzą mi się Stany Zjednoczone, kilka tygodni w samochodzie, ze zwiedzaniem teg > o, na co akurat przyjdzie nam ochota. też mi sie marzą, ale powiedziałam sobie, że moja noga tam nie postanie póki są wizy - no to jeszcze trochę poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:49 Wizy jak wizy - chociaż akurat np. do Kanady już znieśli, mnie bardziej martwi, że teraz wymagają od człowieka jego odcisków palców do nowego typu paszportu. No nie mówię, że to był jedyny powód, że podziękowałam za zaproszenie na 3 tygodnie do Ottawy, mimo, że mamusia była gotowa zapłacić za mój bilet, ale jakoś tak mam opory przed poddaniem się łatwej identyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:55 ja nawet o tej weryfikacji nie pomyślałam, raczej mój sprzeciw ma podłoże polityczne - oni jeżdża do nas bez wiz? Jeżdżą. Cała Unia do nich jeździ? Jeździ. To ja też chcę. Nie chcę być traktowana jak potencjalny nielegalny imigrant, kiedy mam tylko ochotę przejechać sie road 66 (i zostawić w tym kraju pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: wczasy zagranicą- gdzie najfajniej waszym zda 13.05.11, 22:43 Z racji bycia historykiem sztuki interesuje mnie krąg europejskiej cywilizacji z jej największymi osiągnięciami. Na urlop zawsze jade zwiedzać, choć lubię łaczyć zwiedzanie z odpoczynkiem. Dlatego najlepiej czuję się w takich miejscach jak Prowancja, Toskania czy Andaluzja, gdzie można wynając pokój w hoteliku na uboczu z basenem, a na wycieczkę skoczyć do Florencji czy Sewilli. Odpowiedz Link Zgłoś