Dodaj do ulubionych

Kolor wlosow

13.05.11, 23:27
Tak przy okazji watku o podobienstwie rodzenstwa. Jaki kolor wlosow mialy wasze dzieci po urodzeniu i jaki stal sie pozniej, a moze pozostal, zmienia sie ciagle?
Moj syn urodzil sie z wlosami czarnymi jak smola, potem stal sie blondynem z czarnym pasemkiem, autentycznie ma kepke czarnych wlosow, ktora tworzy efekt pasemka, jakby go ktos pofarbowal i sie zastanawiam zostanie mu taki dziwny uklad kolorow czy sie zmieni?
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Kolor wlosow 14.05.11, 07:14
      starszy urodzil sie z czarnym,i wlosami.
      pozniej wytarly mu sie i po jakichs 3 msc zaczely odrastac jasniejsze, bo brazowe.
      z czasem zjasnialy do blondu i za rok sciemnialy do ciemnego blondu.
      mlodszy, ktory ma dzis 3 msc, urodzil sie z wlosami blond i poki co, jeszcze je ma.
    • dziub_dziubasek Re: Kolor wlosow 14.05.11, 08:03
      Syn był łysy jak kolano- teraz gęste, kręcone włosy, ciemny blond.
      Córka miała troszkę czarnych włosków, obecnie tez ciemny blond.
    • figrut Re: Kolor wlosow 14.05.11, 08:10
      Cała trójka (nawet córa, której ojcem był blondyn, ja ciemna blondynka) urodziła się z czarnymi, długimi do połowy szyi włosami, a po roku wszystkie dzieci miały włosy blond.
    • madame_zuzu Re: Kolor wlosow 14.05.11, 08:23
      Mój był zarośnięty na czarno. Długie, wywijające się włoski powycierały się na początku i zjaśniały. Zaczęły odrastac jakkoś na rudo-blond. Teraz mu ściemniały do ciemnego blondu. I chyba tak zostanie- po ojcu. Ja ciemna jestem. Po mnie ma oczy smile
    • kosmitka06 Re: Kolor wlosow 14.05.11, 09:54
      Moja mała jak się urodziła miała kępkę włosów na czubku głowy- kolor właściwie czarny.
      Pozniej zaczął jej się zmieniać i skończyło się na rudym. Nie ma typowo rudych- bardziej taki miedziany- jak dla mnie super kolor. Tylko biedna teściowa ma zagwozdkę big_grin Bo ojciec c. blond ja także a mała w końcu wyszła ruda wink
      Podrawiam
    • najma78 Re: Kolor wlosow 14.05.11, 10:31
      Moje dzieciaki (8l i 3.9) urodzily sie z czarnymi wlosami, po 3 miesiacach wlosy byly koloru bardzo jasny blond, corce sciemnialy ok 6 roku zycia i teraz ma takie jak ja w dziecinstwie czyli braz, ciemniejszy od srodka, ladny kolor musze przyznac. Syn ma wiciaz jasne wlosy, a teraz pewnie pod wplywem slonca jeszcze jasniejsze (corka stwierdzila), ale pewnie bedzie mial jej kolor w przyszlosci.
    • sarling Re: Kolor wlosow 14.05.11, 10:52
      Moje dzieci oraz ja po urodzeniu mieliśmy gęste czarne włosy. W okolicach roku przeszły tajemnicze przemiany i cała trójka ma bardzo jasne włosy <dziwi sie>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka