Dodaj do ulubionych

Ceny w Tatralandii

02.08.11, 19:49
Drogie e mamy. Wybieram się z dziećmi do Tatralandii. Przeglądałam cennik www.tatralandia.sk/index.php?menu=11&clanok=131&sub_priorita=6&lang=pl&toplogo=1
Czy w przypadku rodziny z dziećmi (dzieci powyżej 140 cm) tj. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci powyżej 140 cm (10 i 14 latka) nie mają prawa do rodzinnego biletu, tylko trzeba płacić osobno za każdą osobę tj. bilet dla takiej rodziny kosztuje 70 euro tj 2 x 19 (dorośli) i 2 x 16 (dzieci). Czy ja czegoś nie kumam?
Obserwuj wątek
    • glauka Re: Ceny w Tatralandii 02.08.11, 20:06
      tak, tylko dzieci muszą mieć legitymacje.
    • jagaa Re: Ceny w Tatralandii 02.08.11, 20:07
      Nie byłam tam jeszcze, ale z cennika wynika, to co mówisz. Czyli osobno wejściówki dla każdego z Was.
      Pozdrawiam, Jagaa
    • glauka Re: Ceny w Tatralandii 02.08.11, 20:08
      tak, tylko dzieci muszą mieć legitymacje. 140 cm. jest zaznaczone kreską na futrynie przy wejściu smile
      • sunday1974 Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 07:12
        Dziękuję za odpowiedzi. Strasznie droga przyjemność. A może któraś z Was może polecić podobną przyjemność w tamtych okolicach - Zakopane, Słowacja (interesuje mnie raczej bilet całodzienny) ale w mniejszej cenie.
        Pozdrawiam
        • glauka Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 08:42
          z moich kalkulacji wynika, że Tatralandia ma najwięcej atrakcji za najlepszą cenę niestety, po polskiej stronie to w ogóle nie ma o czym mówić ....
        • morekac Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 16:58
          W Bukowinie, Białce za 2,5 h płacisz 49 zł, a nie ok. 70... Cały dzień to 89 zł... W Zakopanem jest taniej. Atrakcji i basenów nie ma nawet co porównywać ze Słowacją... ;-(
          Trochę taniej za podstawowy wstęp jest chyba w Aquacity w Popradzie (ale jeśli chcesz skorzystać z czegoś więcej, to i tak wyjdzie bardzo zbliżona cena) - i właściwie jest to jedyne porównywalne miejsce w pobliżu...
          www.aquacityresort.com
          W Besenovej i Oravicach jest chyba taniej, ale nie ma tylu atrakcji (w sensie zjeżdżalni itp).
          www.besenovanet.sk
          www.meanderpark.com
        • gazeta_mi_placi Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 19:44
          Przyjemność kosztuje, jak szukasz taniej rozrywki dla dzieci idź do publicznej biblioteki, wypożycz tam bajki i im w domu poczytaj.
          Wyjdzie za darmo.
          Osoby z wężem w kieszeni powinny trzymać się darmowych rozrywek, typu plac zabaw, czytanie książek itp.
        • gazeta_mi_placi Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 19:44
          Przyjemność kosztuje, jak szukasz taniej rozrywki dla dzieci idź do publicznej biblioteki, wypożycz tam bajki i im w domu poczytaj.
          Wyjdzie za darmo.
          Osoby z wężem w kieszeni powinny trzymać się darmowych rozrywek, typu plac zabaw, czytanie książek itp.
          • anyx27 Centrum Babylon Liberec 03.08.11, 20:23
            www.centrumbabylon.pl/
            Polecam, szczególnie, że jest tam też bardzo fajny IQ park.
            • zuzanna56 Re: Centrum Babylon Liberec 05.08.11, 08:39
              Jest fajnie, byłam tam jakiś czas temu z dziećmi, ale to bez porównania z Tatralandią, w której byliśmy 2 razy i było supersmile Tyle że dwa razy padało, ale nie aż tak długo na szczęście.
              • burza4 Re: Centrum Babylon Liberec 24.08.11, 10:43
                Byłam i w Tatralandii i po naszej stronie i zachodzę w głowę co w tej Tatralandii jest takiego super-hiper? że basenów więcej? atrakcje jak wszędzie, a jakość oczko niżej.

jak dla mnie to dość prymitywne warunki, szatnie bardzo takie sobie, zarcie obrzydliwe (jak zwykle na Słowacji), do wszystkiego kolejki, baseny głównie zewnętrzne, do jakichkolwiek atrakcji tłum dziki skłębiony.
    • beverly1985 Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 19:12
      Byłam w Tatralandii raz w weekend i radzę: tylko nie jedź w weekend! Wybierz sie w dzień powszedni. Atrakcji jest mnóstwo, ale czekanie na każdą 20-40 minut nie jest fajne, poza tym jest wtedy tłum ludzi a prawie nikt się nie myje przed wejściem do wody indifferent (weszlam pod prysznice, było ich z 15, i zastałam pustki...)
      • tolka11 Re: Ceny w Tatralandii 03.08.11, 19:19
        My zaplacilismy bilet rodzinny 2+2, plus nastolatka 56 euro. Nie wiem skad ci wyszlo 70.
        Ale osobiscie bardziej podobal mi sie pobliski maly aquapark w Besenovej. Fakt, bez porownania w sensie atrakcji Tatralandia ma ich od cholery i troche (sama se tylek obijam zjezdzajac na pontonie i pokazowo spadajac z niego w tunelu), ale w Besenovej jest klimat. Baseny siarkowe czy jak im tam na zewnatrz, niestety ze zjezdzalniami marnie, bodajze jedna wewnatrz jesli dobrze pamietam.
        Ale takiego komleksu jak tatralandia nigdzie nie znajdziesz w poblizu. No i jak radzil juz ktos, byle nie w weekend.
        • sunday1974 Re: Ceny w Tatralandii 04.08.11, 10:49
          Dziękuję (prawie) wszystkim za porady.
          70 wyszło mi z 2 x 19 + 2 X 16 + 70. Chyba dobrze policzyłam. Moje dzieci tak jak pisałam mają powyżej 140 cm mimo, że 10 i 14 latki.
          Tolka czy Twoje dzieci też mają powyżej 140 cm? Może stąd wynika różnica w rachunkach.

Pozdrawiam
      • gazeta_mi_placi Re: Ceny w Tatralandii 05.08.11, 20:05
        > a prawie nikt się nie myje przed wejściem do wody

Wynika z tego, że rodziny z dziećmi to zwykłe w dodatku brudne buraki.
      • gonia28b Re: Ceny w Tatralandii 05.08.11, 21:17
        Potwierdzam, Beverly - tragedia po prostu uncertain
    • iza232 Boże nie! 05.08.11, 14:12
      Nie jedź do tatralandii!!! Byłam tam 2 razy w zeszłym roku: pierwszy i ostatni. Raz że ceny z kosmosu a dwa - te dzikie tłumy. Na te atrakcyjniejsze zjeżdżalnie czekania prawie godzinę. Na normalne baseny nie można dosłownie wejść bo ludzie leżą jeden przy drugim na samym brzegu. Nie mówiąc już o tym że NIGDZIE na trawniku nie można się rozłożyć bo NIE MA MIEJSCA. Jakiś horror! Człowiek przy człowieku. Nigdy więcej tatralandii! I to wcale nie był weekend tylko zwykły dzień. Na drugi raz pojadę do Popradu, tam podobno luźniej bo każdy gna do tej rozreklamowanej tatralandii.
      • morekac Re: Boże nie! 05.08.11, 15:34
        Dramatyzujesz nieco z tymi kolejkami do zjeżdżalni i tłokiem w basenach - też byłam w zeszłym roku w wakacje,w tygodniu, przy ładnej pogodzie i nic takiego nie miało miejsca...
        • iza232 Re: Boże nie! 05.08.11, 21:13
          Nie dramatyzuję tylko opisuję realną sytuację. TO co miało miejsce.
          • morekac Re: Boże nie! 06.08.11, 07:42
            nie twierdzę, że nie miało.Niemniej jakiegoś straszliwego tłoku i godzinnego stania do zjeżdżalni sobie nie przypominam - pewnie natężenie ruchu jest różne.
      • od.czasu.do.czasu Re: Boże nie! 07.08.11, 20:58
        A ja byłam w środku zimy i było EKSTRA!!!!
        Z przyjemnością wrócę tam zawsze!
    • jusytka Re: Ceny w Tatralandii 05.08.11, 14:40
      Nie zapominajcie, że większość tych atrakcji jest na zewnątrz, co ma znaczenie przy brzydkiej pogodzie. Poza tym jak już traficie na dobrą pogodę, to spotkacie tam dziki tłum, a to oznacza koszmarne kolejki do ciekawszych atrakcji.
      Też uważam, że cena dla rodzin ze starszymi dziećmi jest mocno zawyżona i nie warta takich pieniędzy, bo ta sama rodzina za podobną cenę może wejść do Tropical Islands pod Berlinem.
      A jest to dużo większa atrakcja dla rodzin, w dodatku pod dachem.
    • gonia28b Re: Ceny w Tatralandii 05.08.11, 21:15
      Tatralandię odradzam stanowczo. Tłoczno, komercja na każdym kroku, wszystko nastawione na zdzieranie z ludzi pięniędzy. I... nie chcę nikogo straszyć, ale ja tam w zeszłym roku złapałam jakiegoś badziewia. Do baseniku dla małych dzieci pilnują dorosłych, żeby nie włazili, ale mnie to i tak nie uchroniło przed jakimś zarazkiem uncertain
      wink

Mimo, że też nie tanio, ale znacznie przyjemniej jest w Beszeniowej, w Meander-Parku w Oravicy (to są wszystko podobne odległości) i we wspomnianym również Babylonie w Libercu, w Czechach. Centrum Babylon to ogólnie ogromne centrum handlowe, jest tam też lunapark, kąpielisko jest tam ogromne, centrum saunowe, z których oczywiście korzysta się bez strojów kąpielowych, ale za to w specjalnych płóciennych płachtach, na których się siada i można się też w nie zawinąć. Poza tym 5 razy w roku na terenie całego kąpieliska organizowane jest FKK-party smile Z mężem kiedyś tak przez przypadek akurat trafiliśmy i było super smile
      • ruda_kasia Re: Ceny w Tatralandii 05.08.11, 21:20
        w tatralandii byłam pierwszy raz chyba w 2004 r., wtedy jeszcze nie było tyle ludzi. Od jakiegoś czasu obiecuję sobie, ze już nigdy więcej, ale cóż, dzieci.
        Osobiście wolę basenovą, oravice, poprad mi kompletnie się nie podoba.
        • abdullah_abdullah Re: Ceny w Tatralandii 06.08.11, 08:25
          Tatralandie najlepiej odwiedzic po sezonie gdzies w listopadzie - z tego co pamietam byly wtedy promocje w stylu bilet 2 dniowy w cenie dziennego, pozatym malo ludzi, a ze woda ciepla to nawet jak sniezek zacznie pruszyc to i tak jest fajnie smile
          • jusytka Re: Ceny w Tatralandii 06.08.11, 10:30
            No tak, ale woda jest ciepła tylko w kilku basenach. Wiekszość nie nadaje się do pływania jesienią (no chyba że ktoś jest morsem), dlatego jest taniej. Niezapominajmy, że Tatralandia to kompleks basenów zewnętrznych, tych wewnątrz jest bardzo mało.
            • gonia28b Re: Ceny w Tatralandii 06.08.11, 10:39
              Byłam też tam kiedyś w zimie. Na zewnętrzne baseny można wypłynąć do tej ciepłej wody, ale to też przyjemne nie było - wypadałoby tam być w jakimś nieprzemakalnym czepku i jeszcze do tego w zimowej czapce na głowie...
              • gonia28b Re: Ceny w Tatralandii 06.08.11, 10:41
                sens to ma jeśli się korzysta z vitalnego sveta, ale i tak się płaci i za vitalny svet plus 3 godziny normalnie na basenach.
    • jagoda2 Re: czy można wnieść napoje i żywność 07.08.11, 19:59
      na teren Tatralandii czy trzeba wszystko kupować na miejscu?
      Byłam w podobnym aquaparku w Turcji i pomimo stosunkowo wysokiej ceny wstępu, nie wolno było dosłownie NIC wnieść na teren aquaparku. Na miejscu wydaliśmy duże pieniądze na napoje, bo w takich upałach nie było mowy, żeby chociaż zwykłej wody nie kupować.
      • gonia28b Re: czy można wnieść napoje i żywność 07.08.11, 20:03
        tak, jakąś wodę w plecaku, czy słoiczek z jedzeniem dla małego dziecka to spokojnie.
        • abdullah_abdullah Re: czy można wnieść napoje i żywność 08.08.11, 01:37
          za to Basenowej nie polecam rodzina z dziecmi - czepiaja sie nawet butelki z woda dla malych dzieci, nie chca wpuszczac z wozkami itp. Ktos z obslugi przylapal nas z butelka dla dziecka wiec tlumacze ze roczne dziecko musi miec wode do rozrobienia mleka, wiec sie zgodzil ale kazal schowac pod materac zeby nikt nie widzial - paranoja, to raczej miejsce dla emerytow
    • sunday1974 Re: Ceny w Tatralandii 13.08.11, 08:48
      Byłam i mogę podzielić się wrażeniami. Dla mojej rodziny fantastyczna zabawa przez cały dzień. My zapłaciliśmy 59 euro za całodzienny wstęp - córka na granicy 140 cm, syn wyższy, 2 dorosłe osoby. Dziś wiem, że WARTO zapłacić te pieniądze. Byliśmy w piątek. Ludzi dość dużo, ale nie jakieś wielkie tłumy. W kolejkach do poszczególnych zjeżdżalni i rur nie staliśmy dłużej niż 10 minut (przeważnie do 5 minut). Różne animacje i dla dzieciaczków i dorosłych.
      Jedzenie i picie można wnosić w dowolnych ilościach, nikt tego nie sprawdza.
      Na miejscu też można zjeść w podobnych do Polski cenach.
      Parking bezpłatny, jedna szafka płatna 1 euro.
      Ja osobiście POLECAM.

Pozdrawiam
      • mewa000 Re: Ceny w Tatralandii 24.08.11, 10:13
        A ja mam takie pytanie-czy to prawda, że w cenie tego biletu rodzinnego (42 euro) jakaś część, 17 czy 19 euro, jest do wydania np na napoje na terenie parku? Znajomy był nie dawno i twierdzi że tak jest a widzę, że nikt tu nic takiego nie napisał.
    • ga-ti Re: Ceny w Tatralandii 24.08.11, 10:59
      My płaciliśmy bilet rodzinny, ale dzieci mamy do 140 cm, tylko że córka, mimo że młoda to przekroczyła 90 cm, więc nie miała darmówek smile
      Zabawa super dla każdego! Cieszyła się i 3 latka z krytego basenu dla maluchów i z większych, i z "bulgotek". Cieszył się 7 latek, choć nie wszędzie go wpuszczono (co uważam za plus, pilnują bezpieczeństwa). Cieszyliśmy się i my, bo i powygłupiać się było można i zrelaksować.
      Jedzenie nie jest w cenie wejściówki, ale można kupując w barku koszty zapisać na czipie i zapłacić za wszystko przy wyjściu (nie trzeba wnosić portfela). Ceny, jak ceny, jedzonko fastfoodowe, raczej droższe, ale porównywalne z naszymi.
      Można wnieść wszystko. Nas nikt nie kontrolował, nie sprawdzał. Ludzie wchodzili z wózkami, piciami, akcesoriami dla maluchów.
      My byliśmy w tygodniu, pogoda u nas (w Zakopanym) była tragiczna, a tam słonko smile Ludzi sporo, ale bez przesady. Zabawy i atrakcji na cały dzień.
      • mewa000 Re: Ceny w Tatralandii 24.08.11, 11:10
        Dzięki wink

A powiedz mi w jaki sposób sprawdzają wzrost dzieci? Mój dwulatek ma 92cm i ciekawi mnie, czy jest szansa żeby jednak za niego nie płacić. Chociaż w sumie to tylko 4 euro oszczędności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka