ciociacesia ee tam 11.08.11, 10:18 mysmy z pod warwaszy jechali 8 godzin fajnie bylo. lubie patrzec jak deszczyk zmywa turystów z plazy. nastepnym razem wezme z soba namiot plazowy Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 10:44 > Czy macie podobne odczucia ? podobne odczucia pojawiły się u mnie dawno, dawno temu, tak, że w ciągu ostatnich 8 lat spedziłam chyba 2 albo 3 pojedyncze dni nad Bałtykiem. to tylko umocniło mnie w silnym postanowieniu, ze żadnego urlopu tam nie zaryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 11:07 Dla mnie każda pogoda jest dobra, żeby być nad morzem. Ale ja z tych co nienawidzą leżenia plackiem na plaży w celu złapania raka skóry... Najbardziej lubię morze poza sezonem, keidy nie ma tego całego tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 16:06 O rany czy to ja napisałam? Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 11:38 My wybieramy się na początku września, mam nadzieję że z pogodą i z cenami będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 12:03 Właśnie taki Bałtyk lubię. Ale ja raczej z tych zimnolubnych. Szkocja, Skandynawia, Syberia wygrywają u mnie z Majorką czy Tunezją. Smażenie skóry na slońcu mnie nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 12:28 Wróciłam z nad morza i....Bardzo mi sie spodobało.Odgrażałam się wszem i wobec,ze Bałtyk jest zimny, że jak pogoda nie dopisze to doopa.Zę góry to dopieeero raj! A tu .... okazuje się, jestem mile zaskoczona.Pomimo takiej sobie pogody,pomimo sztormu w nocy na Bałtyku nie wspominam źle tych kilku dni nad morzem.I w przyszłym roku pojadę znowu. Ale ja tez z tych zimnolubnych i chyba starszy syn ma za mną to ,bo kapalismy się w deszczu i było super. Ale4 leżeć plackiem w słoneczny dzień tez by sie przydało jednak Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: wróciłam z nad Morza 11.08.11, 13:35 Nie mam podobnych odczuć. Czemu morze ma być winne że w PL mamy taki klimat a nie inny? Jak lubisz leżeć plackiem na plaży i słońce, ciepłe morze są gwarantem Twoich udanych wakacji to jedziesz tam gdzie jest ciepło, a nie zostajesz w kraju i zastanawiasz się czy wrócisz z wakacji opalona czy zmoczona. Ja akurat uwielbiam nasz Bałtyk, ma swój urok i dla mnie ważne jest byle nie padało. Mogę siedzieć w kurtce na plaży a mojemu dziecku wystarczy do szczęścia łopatka i wiaderko. Akurat mieliśmy w tym roku szczęście, byliśmy nad morzem od 5 lipca i mieliśmy słoneczne 10 dni, codziennie na plaży tylko wieczory zimne, no ale takie juz lato mamy w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Uwielbiam Bałtyk! 11.08.11, 14:36 A ja kocham Bałtyk i wakacje nad morzem. Mamy kilka sprawdzonych rodzinnych hoteli. Ważne, by hotel miał basen i jakieś zajęcia dla dzieci. Jak ładna pogoda, to jeździmy na rowerach. Jak brzydka, to spacerujemy, wylegujemy się w basenie, w saunie. Jak leje, to dziecko na zorganizowanych zabawach i zajęciach a ja i niemąż wylegujemy się na tarasie czytająć gazetki. Przy wietrznej pogodzie spacery po plaży, puszczanie latawców .... hmmmm. W tym roku było bardziej wietrzenie i deszczowo niż zwykle, więc będzie jeszcze poprawka gdzie, gdzie jest ciepło i pięknie i można coś fajnego zwiedzić. Ale na 1 miejscu stawiamy zawsze Bałtyk. I tak już od prawie 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Uwielbiam Bałtyk! 11.08.11, 15:57 > Jak ładna pogoda, to jeździmy na rowerach. Jak brzydka, to spacerujemy, normalnie FUN IN THE SUN , ale przy zadnej bazie turystycznej to jedyne"atrakcje" pobytu nad polskim morze, sorry mozna jeszcze posiedziec na tarasie i poczytac gazete Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka Re: Uwielbiam Bałtyk! 12.08.11, 10:34 no i popatrzeć na morze a nie na inne wyspy,na morze0ocean zapełniony statkami,bananami,skuterami,tymi cudami za motorówką na linie (narty i spadochron?) Uwielbiam morze,nasze morze i co roku jadę po to samo co gąska.Spacer,ksiązka na tarasie,zimna woda.Na starość wybuduję sobie daczę nad Baltykiem Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 gaskama 12.08.11, 10:46 Napisz mi, proszę na gazetowy adres, co polecasz nad polskim morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: gaskama 12.08.11, 12:14 jeżeli ktos nie ma innych pomyslów jak caly dzen smarzenie sie na plazy no to faktycznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: gaskama 12.08.11, 12:23 Alfa, kurcze, nie udaje mi się "odnaleźć" Twojego adresu gazetowego. Więc napiszę tu. My jeździmy zawsze na Pomorze Zachodnie. Wydaje mi się, że jest spokojniejsze i bardziej zadbane i bardziej rodzinne nić środkowe. Moje absolutnie ulubione miejsce to hotel Villa Hoff w Trzęsaczu. Cisza, spokój, wioska wymiera po 20.00. Hotel ma basen, jest bardzo przyjazny rodzinom z dziećmi. Bez dzieciaków nie radzę tam jechać. Jest duża sala zabaw, codzienny program dla dzieci, wieczorne ogniska, konie, filmy, gry i zabawy. Na miejscu specjalna zastawa dla dzieci, krzesełka. Obsługa wyszkolona pod kątem opieki nad dzieciakami. Wielki plac zabaw. Poza tym do morza 100 metrów. Polecam pokoje studio dla rodzin z dwójką dzieci. Gmina bogata, na miejscu kolejka wąskotorowa, którą można dojechać do pobliskich miejscowości. Pięnke drogi rowerowe. Mogę polecić jeszcze kilka innych fajnych hoteli (nie są tanie, rzeczywiście taniej wyjdzie w Afryce lub Turcji!). Napisz na mój gazetowy, to Ci odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k gaskama napisała: 12.08.11, 12:16 Mamy kilka sprawdzonych rodzinnych hot > eli. Ważne, by hotel miał basen i jakieś zajęcia dla dzieci. Jak ładna pogoda, > to jeździmy na rowerach. Jak brzydka, to spacerujemy, wylegujemy się w basenie, > w saunie. Jak leje, to dziecko na zorganizowanych zabawach i zajęciach a ja i > niemąż wylegujemy się na tarasie o ile są to hotele nad polskim Bałtykiem czy mogłabyś podać ich nazwy Odpowiedz Link Zgłoś