Dodaj do ulubionych

Wstępne wyniki sekcji zwłok

06.02.12, 14:46
potwierdzają wersję matki. Dziecko umarło od tępego uderzenia w tyłogłowie.
Po co zrobiła taką szopkę?
Obserwuj wątek
    • elle1977 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 14:52
      chwila_prawdy napisała:

> potwierdzają wersję matki. Dziecko umarło od tępego uderzenia w tyłogłowie.

Gdzie została opublikowana ta informacja?
      • mloda0242 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 14:53
        na razie jest tylko pasek na TVN24;
        • chwila_prawdy Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 14:55
          na tvn24 jest konferencja na żywo.
      • angela10086 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 14:54
        w rzeczpospolitej:
        www.rp.pl/artykul/10,807631-Sekcja-zwlok-potwierdza-wersje-matki.html
        Dzieki bogu.
        • zuzanna56 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 14:59
          wiadomosci.wp.pl/title,Nie-mozna-wykluczyc-ze-Madzia-zyla,wid,14228998,wiadomosc.html?ticaid=1ddf7
        • koolair Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:01
          co dzieki Bogu?? skoro konfabulowała 1,5 tyg to dlaczego ja mam wierzyc, ze do smierci doszło nieumyślnie?? świadków niestety nie ma..
          • angela10086 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:13
            dzieki bogu ze prawdopodobnie dziecko nie cierpialo, bo sie balam ze je zywcem pochowala, rozumiesz?
            • koolair Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:22
              angela10086 napisała:

> dzieki bogu ze prawdopodobnie dziecko nie cierpialo, bo sie balam ze je zywcem
              > pochowala, rozumiesz?

faktycznie jest sie z czego cieszyc.. uncertain poza tym pewności nie masz czy nie cierpiało, to wstepne wyniki..
              • angela10086 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:30
                czy gdzies napisalam ze sie ciesze? Podaj cytat!
                W moim udczuciu mi ulzyło troche.
          • attiya Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:29
            podważasz wyniki sekcji?
            • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:39
              no pewnie że podważa
              to tak jak ze smoleńskiem, każdy ma już własną prawdę uncertain i wie co zaszło, no bo co cu śledczy mogą wiedzieć nie?
              • angela10086 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:44
                to do mnie?
              • bell82 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:45
                xxe-lka napisała:

> no pewnie że podważa
                > to tak jak ze smoleńskiem, każdy ma już własną prawdę uncertain i wie co zaszło, no bo
                > co cu śledczy mogą wiedzieć nie?

Przecież wyniki sa wstępne tak wiec nie ostateczne. Pobrano jakieś próbki do przebadania jeszcze i to zapewne nie wszystko. Tak wiec nie wiem skąd to oburzenie?? wszystko sie moze zmienic jeszcze.
        • 18_lipcowa1 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:41

> Dzieki bogu.

za co ?
          • angela10086 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:03
            za to ze nie zamarzla pod tymi kamieniami.
            • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:05
              i za to, że nikt jej z zimną krwią nie udusił ani nie utopił - a przecież tak też bywa prawda?
    • yenna_m Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:01
      jeśli jako dziecko była lana za to, że się do czegoś przyznała rodzicom, to jakoś by mnie to nie dziwiło...
      • gryzelda71 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:08
        > jeśli jako dziecko była lana za to, że się do czegoś przyznała rodzicom, to jak
        > oś by mnie to nie dziwiło...
        To tak bzdurne usprawiedliwienie,ze ręce opadają.
        • yenna_m Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:30
          nie, to nie jest bzdurne usprawiedliwienie dla zabicia córeczki

to jest szukanie usprawiedliwienia dla strachu przed wyjawieniem tego, co się stało
          • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:37
            ojtam gryzelada tak się zaperzyła, że nie załapała sensu twojej wypowiedzi wink
            • yenna_m Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:32
              ech, bo sprawa budzi tyle emocji...
              mnie tez bulwersuje... sad
            • gryzelda71 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:40
              Dobrze,że tłumaczy całe mnóstwo.
          • gryzelda71 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:44
            Ja takowego nie znajduje.Serio nie znajduje usprawiedliwienie tego co zrobiła.I nie chodzi o wypadek,tylko całą resztę po nim.
    • kozica111 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:03
      Raczej póki co wynika z tego że dziecko nie zostało utopione lub uduszone.
      Prawdopodobnie będą sprawdzać z jaką siłą "upadło" dziecko.
      • angela10086 kozica 06.02.12, 15:12
        na jakiej podstawie wysuwasz te wnioski?
        • kozica111 Re: kozica 06.02.12, 15:17
          Wstepnego wyniku sekcji zwłok.
        • owianka Re: kozica 06.02.12, 15:17
          Takie wnioski można wysnuć na podstawie publikowanych w mediach opinii wielu lekarzy o tym, że upadek dziecka z wysokości 1,5 metra prawie nigdy nie bywa śmiertelny.
          • angela10086 Re: kozica 06.02.12, 15:31
            to ja juz nie wiem, zgupialam w tym chaosie.
            • lampka_witoszowska Re: kozica 06.02.12, 17:20
              wypowiedzi lekarzy, którzy uważają, że wszystko jest możliwe, tu nie mogli opublikować, bo to by za mało poruszyło tzw. publikę

ale zapewniam, są i tacy, dla których śmierć przy upadku jest możliwa
    • mynia_pynia Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:07
      Zachowanie pewnie wyniklo z szoku, ze strachu co powiedza bliscy. Dziewczyna mloda, pewnie matka z tesciowką dupe jej truly ze sie dzieckiem opiekowac nie umie, ze kiedys mu krzywde zrobi, itp. No i sie stalo nieszczescie i dziewczyna sie wystraszyla ze ja zlinczuja i wymyslila absurdalny plan porwania, a ze dzialala w pospiechu to nie przewidziala ze wkracza w wieksze bagno.
      Mi znowu sie zrobilo niedobrze na sama mysl jak latwo o wypadek i smierc niemowlecia, niektore przrzywaja upadki z 5 pietra a inne umieraja wyslizgujac sie z rąk.
    • elle1977 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:08

Szczerze powiedziawszy ja poczekam na konkretne wyniki sekcji...
      • wodakryniczna Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:16
        Mam mieszane uczucia - z jednej strony możliwe,że dziecko się wyśliznęło a z drugiej stony mogło być rzucone np. o podłogę. Jakoś nie ufam matce,zwłaszcza,jak przeczytałam,że rozwaliła swojemu mężowi głowę drzwiami...
        • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:21
          wyluzuj się
          w internecie można także przeczytać, że ojciec dziecka należy do sekty, która pije krew niemowląt oraz, że fascynuje się śmiercią
          widzę, że niektóre z was wstępnym wynikiem sekcji są co najmniej rozczarowane
          • kozica111 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:22
            Serio wierzycie że dziecko jej wypadło?
            • kropkacom Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:26
              Tu chodzi o to w co kto wierzy?
              • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:31
                Ja w nic nie wierzę, czekam na opinie ekspertów - a już na pewno nie wierzę w cośtam co cyt. "przeczytałam w internecie"
                Nie ukrywam, że w moim odczuciu to "dobrze", że nie okazało się, że dziecko zostało uduszone lub utopione.
              • kozica111 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:31
                Na forum tak.Wiele więcej od naszych dywagacji nie zależy, może na szczęście dla tej dziewczyny.
            • franczii Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:29
              Moze mnie oswiecisz co tu do rzeczy ma wiara?
            • lejla81 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:30
              Ja chcę jej wierzyć. Dla mnie wystarczy już koszmaru w tej historii. To biedne dziecko prawie śni mi się w nocy sad
            • chwila_prawdy Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:31
              Tu nie chodzi o wiarę, tylko o brutalne fakty. To są tylko WSTĘPNE wyniki sekcji, jeszcze jest kwestia czy rzeczywiście wyślizgnięcie się dziecka z kocyka i upadek spowodowały taki a nie inny uraz głowy i śmierć, a to wcale nie takie oczywiste.
            • attiya Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:31
              co?
              z linczu nici?
              • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:35
                oh no coś ty, niektóre emamy wciąż mają nadzieję uncertain
            • fajnyrobal Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:32
              Jeżeli nawet wypadło, to nie mogła być przyczyna zgonu. Chyba, że spadając złamało kark o czym nie ma mowy w wynikach sekcji.
              Nie chcę być złym prorokiem, ale mnie to wygląda, że dziecko zostało albo z dużą siłą rzucone na podłogę, albo czymś oberwało w głowę
              • crises Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:49
                O, to, to. Dziecko wyślizgujące się komuś z rąk jednak nie leci z siłą wodospadu, kocyk nie jest z teflonu ani pokryty lodem, zakładam, że matka by je jakoś trzymała, łapała, próbowała złagodzić upadek...
              • agni71 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:12
                fajnyrobal napisała:

> Jeżeli nawet wypadło, to nie mogła być przyczyna zgonu.

Znam przypadek, gdzie dziecko ok. roczne przewróciło sie tyłem na podłogę i uderzyło o nią głową. Wysokośc przecież niższa niz z rąk dorosłego. Dziecko zmarło, nie znam szczegółów, więc nie wiem, czy natychmiast, czy po jakims czasie. Po prostu wystapiły takie obrażenia mózgu, że nie udało się dziecka uratować.
                • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:17
                  No ale dziecko ratowano a małej pomocy nikt nie udzielił. Drobna róznica. Poza tym lekarze mówia że bardzo mało prawdopodobna jest sytuacja że dziecko w opisanym przez matke wypadku ginie na miejscu.
                • fajnyrobal Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:59
                  Wszystko jest możliwe, można się też utopić w łyżce wody. Być może był to wyjątkowo nieszczęśliwy wypadek, być może celowe działanie. Ja tylko pisałam o swoich odczuciach. Poczekamy na ostateczne wyniki sekcji.
            • crises Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:40
              Ja nie wierzę i nie uwierzę. Dla mnie najbardziej prawdopodobny przebieg wydarzeń jest jednak taki, że pani trochę za mocno dzieckiem o coś trzepnęła. Sekcja tego nie wykaże z całą pewnością, bo nie będzie się dało wykluczyć, że takie obrażenia mogły powstać przy zwykłym upadku (tu nie CSI, gdzie ofiara zawsze zostaje nabita na ten jeden jedyny gwóźdź, na który nie mogła się nadziać sama), z braku dowodów będzie nieumyślne spowodowanie śmierci i tyle. Dostanie trzy lata, wyjdzie po półtora, a może i w ogóle zawiasy.
              • gupia_rzona Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 22:40
                uważam dokładnie tak samo.
                • nangaparbat3 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 00:26
                  I naprawdę się nie boicie, że możecie fałszywie oskarżać, gorzej - domniemywać winę i z góry zakładać, że cokolwiek wykaże śledztwo - jest winna?
            • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:42
              W radio słyszałam jak sasiedzi mówili że kiepska z niej mamusia był. Podrzucała dziecko tesciom, lubiła imprezowac. Ja w upadek dziecka nie wierze. Raczek trzepniecie dzieckiem.
              • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:47
                No tak bo jak ktoś matka lubi imprezy i podrzuca dziecko do dziadków z automatu powinna być podejrzewana o najgorsze.
                • crises Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:51
                  No, ta pani raczej porzucała niż podrzucała.
                • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:52
                  Cóz, taka opinia w sądzie zadziała na jej niekorzyść.
                  • imasumak Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:19
                    nic podobnego.
                • kitty4 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 20:09
                  w dniu wczorajszym mówili w telewizji że "zdarzało" się jej podrzucić dziecko do dziadków jednego dnia i nie wróciła po nie przez DWA tygodnie. Cudowna mamusia.
                  • morekac Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 20:36
                    To, że ktoś nie nadaje się na matkę (bądź nie jest idealną matką) i ogólnie ma problemy ze sobą - nie oznacza z automatu, że:
                    1.nie mogą mu się przytrafić nieszczęśliwe wypadki
                    2. jest mordercą
                    • araceli Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 22:02
                      morekac napisała:

> To, że ktoś nie nadaje się na matkę (bądź nie jest idealną matką) i ogólnie ma
                      > problemy ze sobą - nie oznacza z automatu, że:
                      > 1.nie mogą mu się przytrafić nieszczęśliwe wypadki
                      > 2. jest mordercą

Tak mnie wczoraj naszło po wypowiedzi jednej z wszystkowiedzących emam, że 'ona na pewno tego dziecka nie kochała' - właśnie, co jeśli nie kochała (z jakiejkolwiek przyczyny: młodego wieku, depresji, bycia DDA, egoizmu czy bycia potworem). Załóżmy, że nie kochała. Czy matce, która nie kocha własnego dziecka nie może przytrafić się wypadek?
                  • araceli Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 21:59
                    kitty4 napisała:
                    > w dniu wczorajszym mówili w telewizji że "zdarzało" się jej podrzucić dziecko d
                    > o dziadków jednego dnia i nie wróciła po nie przez DWA tygodnie. Cudowna mamusia.

A tatuś? Go to chyba półsierota nie była?
                  • nutka07 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 00:11
                    kitty4 napisała:

> w dniu wczorajszym mówili w telewizji że "zdarzało" się jej podrzucić dziecko d
                    > o dziadków jednego dnia i nie wróciła po nie przez DWA tygodnie. Cudowna mamusi
                    > a.

A gdzie przez te DWA tygodnie byl ojciec dziecka?
                    • nangaparbat3 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 19:47
                      Dobre pytanie.
                    • anyx27 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 20:09
                      nutka07 napisała:
                      > A gdzie przez te DWA tygodnie byl ojciec dziecka?

Wyjaśnił to dzisiaj na konferencji prasowej.
                      • nangaparbat3 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 20:16
                        To może podzielisz się wiedzą?
                        • anyx27 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 20:55
                          Małą zajmowała się wtedy i babcia, i tata i jego siostra, która wstawała do małej w nocy. Tata w ciągu dnia pracował.
              • d.o.s.i.a Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:05
                > . Podrzucała
                > dziecko tesciom, lubiła imprezowac.

Czyli raczej standardowe zachowanie 22-latki. Niedojrzalosc to jeszcze zaden dowod na zabojstwo.
                • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:22
                  tak, bo ja się zostaję Matką, to już tylko kinderbale pozostają
                  • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:08
                    Gdyby o kinderbale chodziło to jeszcze pół biedy. Napisałam co mówili sasiedzi, chyba zdaja sobiue sprawe jakie konsekwencje mozna miec za mówienie nieprawdy.
                    • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:12
                      jakoś wcześniej sąsiedzi nie reagowali na te rzekome zaniedbania prawda?
                      po fakcie to każdy sobie lubi pomielić jęzorem
                • naomi19 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:48
                  Pozostawienie dziecka na 2 tygodnie bez żadnych ustaleń (porzucenie) jest normalnym działaniem 22-letniej matki?!
                  Wg kogo?
                  Bo to, że raz na jakiś czas idę na imprezę- super. Ze do kina- czemu nie? Tyle, że chyba nie o takim 'imprezowaniu tu mówimy...
                  • d.o.s.i.a Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:01
                    > Pozostawienie dziecka na 2 tygodnie bez żadnych ustaleń (porzucenie) jest norma
                    > lnym działaniem 22-letniej matki?!

Mnie by jakos szczegolnie takie zachowanie nie dziwilo. U dosc niedojrzalej 22latki nieodnajdujacej sie w macierzynstwie.
                    • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:04
                      ale było jakieś zgłoszenie niedopełnienia obowiązków rodzicielskich? porzucenia dziecka? czy to takie opowieści dziwnej treści na razie?
                  • 18_lipcowa1 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:05
                    Moja przyjaciółka- bardzo bardzo mocno imprezowa wpadła jak miała 19 lat.
                    Jakos nie podrzucała dziecka.
                    • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:07
                      oj no to wszystko wyjaśnia skoro twoja przyjaciółka nie podrzuca
                      w takim razie już mamy ustaloną kategoryzację co dobre a co złe wink
                    • d.o.s.i.a Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:10
                      > Moja przyjaciółka- bardzo bardzo mocno imprezowa wpadła jak miała 19 lat.
                      > Jakos nie podrzucała dziecka.

No, tak. Padajcie ludy na kolana, bo Lipcowa ma swieta kolezanke! I to jest prawda objawiona. Amen.
              • kiszczynska Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:36
                i co z tego, ze podrzucala, a ile mogla siedziecz 6m iesiecznimie?

przeciwcialo napisała:

> W radio słyszałam jak sasiedzi mówili że kiepska z niej mamusia był. Podrzucała
                > dziecko tesciom, lubiła imprezowac. Ja w upadek dziecka nie wierze. Raczek trz
                > epniecie dzieckiem.
              • policjawkrainieczarow Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:11
                przeciwcialo napisała:

> W radio słyszałam jak sasiedzi mówili że kiepska z niej mamusia był. Podrzucała
                > dziecko tesciom, lubiła imprezowac. Ja w upadek dziecka nie wierze. Raczek trz
                > epniecie dzieckiem.

No, bo wiadomo, ze prawdziwa matka-polka to nawet, jak idzie cytologie zrobic, to dlatego, ze jest egoistka. Dla imprezy nie ma usprawiedliwienia, jak imprezuje to musi byc dzieciobojczynia.
                • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:13
                  no racja
                  a tak serio to kto jak kto, ale dziwię się, że akurat przeciwcialo takie farmazony uskutecznia uncertain
                  • nanuk24 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:38
                    Kurde, wyjelas mi to prosto z ust.
                • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 18:10
                  To juz twoje nadinterpretacje.
              • nangaparbat3 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 23:39
                przeciwcialo napisała:

> epniecie dzieckiem.

Uważasz, że z faktu podrzucania dziecka dziadkom i imprezowania (podejrzewam, że wraz z małżonkiem - może jakieś wnioski?) można domyślać się, że to nie wypadek?
                • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 15:03
                  Gdzie ty wyczytałas ze to wszystko? Imprezowanie imprezowaniem ale moim zdaniem aby dziecko zgineło na miejscu musiałoby z poteznym impetem uderzyc a nie upaśc z rak matki.
                  • nangaparbat3 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 19:50
                    Jak to gdzie wyczytałam? Ty o tym piszesz jednym tchem, jakby związek jakiś był.
                    Co do reszty to niech się wypowiedzą lekarze sądowi.
                    • iwoniaw Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 07.02.12, 19:57
                      Lekarze sądowi? Toż forum pełne patologów-wróżbitów, którzy ci wszystko powiedzą nie widząc nawet ciała uncertain
            • 18_lipcowa1 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:43
              kozica111 napisała:

> Serio wierzycie że dziecko jej wypadło?

Ja nie wierzę.
              • d.o.s.i.a Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:57
                Lipcowa. Skad pewnosc, ze to matka zabila? Moze byl to ojciec, albo ktokolwiek z rodziny/znajomych, a matka go kryje? Nie dziwi cie, ze nawet wersja o smierci zostala podsunieta dziewczynie przez Rutkowskiego?
                Skad Ty czerpiesz te nieprzebrane poklady pewnosci siebie, skoro juz Ci zycie milion razy udowodnilo, ze mozesz sie mylic?
                • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:05
                  li i jedynie z głupoty je chyba czerpie, te pokłady wink
                • 18_lipcowa1 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:11
                  d.o.s.i.a napisała:

> Lipcowa. Skad pewnosc, ze to matka zabila? Moze byl to ojciec, albo ktokolwiek
                  > z rodziny/znajomych, a matka go kryje?

Nieważe to jest w juz tym momencie.
                  Wiedziała, nie udzieliła pomocy, ukryla.

Nie dziwi cie, ze nawet wersja o smierci
                  > zostala podsunieta dziewczynie przez Rutkowskiego?

Podsunieta?
                  Nie zartuj.

> Skad Ty czerpiesz te nieprzebrane poklady pewnosci siebie, skoro juz Ci zycie m
                  > ilion razy udowodnilo, ze mozesz sie mylic?

Tu chyba juz jest jasne.
          • elle1977 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:29
            xxe-lka napisała:

> wyluzuj się
            > w internecie można także przeczytać, że ojciec dziecka należy do sekty, która p
            > ije krew niemowląt oraz, że fascynuje się śmiercią
            > widzę, że niektóre z was wstępnym wynikiem sekcji są co najmniej rozczarowane

Odpowiem za siebie. To, że napisałam, że poczekam na końcowe wyniki sekcji wynika z faktu, że przez całe dwa tygodnie wierzyłam we wstępne informacje podawane opinii publicznej w związku z tej historią. Dlatego jeśli chodzi o FINAŁ tej straszliwej historii postanowiłam zachować spokój i opanowanie i poczekać na oficjalną informację PO dokonaniu sekcji.
          • ciastolina84 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:06
            Ja jak czytam niektóre wypowiedzi to mam takie samo wrażenie co ty. Mam wrażenie że ludzie czekaja na szokujące zakończenie tej sprawy i na dosyć przerażającą prawdę o śmierci tego biednego dziecka. Wyniki sekcji i tak nie zmienią faktu że dziecko nie żyje, a fakt że było takie malutkie i zostało zbeszczeszczone pośmiertnie jest już wystarczająco szokujący i niech więcej atrakcji nie będzie...
            • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:09
              no tez tak sądzę, wystarczy już dramatu w tej sprawie
              ale tez wyczuwam nutkę niedosytu u co niektórych, pomyśl jak by się działo gdyby wstępne wyniki sekcji wskazały na uduszenie dziecka
              brrrr
              • ciastolina84 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:29
                Zapewne było by to powodem do założenia nowego wątku. A i jasnowidz z Człuchowa zyskałby na popularności. Szkoda gadać juz nawet. Śmierc tego dziecka jest szokująca przez fakt jak zostało potraktowane przez matke ale i z powodu reakcji niektórych ludzi.
          • denea Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:36
            xxe-lka napisała:

> wyluzuj się
            > w internecie można także przeczytać, że

O tym walnięciu męża w głowę drzwiami to akurat Rutkowski najpierw mówił na konferencji, pewnie później trafiło do internetu. O ile pamiętam stwierdził, że tak bardzo się pokłócili o to badanie na wariografie (ona nie chciała się poddać, on chciał), że doszło do awantury i "uderzyła go w głowę drzwiami" - zdaje się, że Rutkowski tak to określił.
    • volta2 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:33
      mnie jednak przeraża to, że z tym horrorem okazało się, że to nie plotki.
      po telefonie ją prześledzili i była w kinie w tym czasie jak pół sosnowca dziecka szukało.

wyniki na razie nie zaprzeczają jej wersji, a może znów jakaś ściema, by ojca podpuścić?
      może coś jest jeszszcze do rozwikłania w tej historii?
      • kozica111 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:35
        Była w kinie ale cześć komentujących uważa że to dobra kobieta była, tylko tak wyszło.
        • kozica111 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:38
          Co wy pierniczycie z tym linczem, dla was irytacja związana z podłością tej dziewczyny i jej cynizmem /kino/ automatycznie zakłada chęć linczu? Nie, nie tknęłabym jej palcem, nawet gdybym to mogła zrobić bez konsekwencji.
          • gupia_rzona Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 22:50
            ja już wczoraj pisałam w innym wątku niejakiej Joannie (jakieśtamcyfry) że tu na ematce spekulacje równaja się linczowi (dla niektórych)
            Strach wyrazić dezaprobatę, strach pokazać, że ma się taką a nie inną tolerancję na zło, bo od razu o linczowanie Cię osądzą.
            Niestety nie zrozumiała. Nie ona jedna
    • tempera_tura Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 15:45
      E tam. Nic to nie wnosi. Skąd mamy wiedziec czy upadło przypadkiem czy matka nim rzuciła....Nie przyznała się, nie wezwała pogotowia wiec dla mnie to oczywiste.
    • 18_lipcowa1 Oj tam oj tam 06.02.12, 16:01
      > Po co zrobiła taką szopkę?

Bo była biedna, pobubiona, słaba samotna owieczka. Spójrzcie w jej oczy-sama deprecha. Jak nic leczyc/ratowac i pozwolic miec kolejne dzieci.
      Na jakiej podstawie stwierdziła że niezyje? 22 letni ćwok mial pojecie o medycynie?
      Jesli nawet umarło- jakim prawem zaniosła je i pochowała w smieciach?
      Uraz głowy dziecko moze mieć od pizgnięcia nim w sciane, co podejrzewam.

tak czy siak- ście,,,wo- sci,,wem pozostało
    • redheadfreaq Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:30
      Wstępne wyniki sekcji potwierdziły jedynie przyczynę zgonu. Sposób powstania urazu to rzecz zgoła odmienna.
      • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:33
        o to to
        wiadomo tylko, że dziecko nie zostało uduszone, utopione
        nie mam pewności czy możliwe jest ustalenia sposobu powstania urazu - mam nadzieję, że jednak to się uda
        • redheadfreaq Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:57
          W idealnych warunkach da się. Czaszka ma określoną wytrzymałość, określone pęknięcia mogą powstać przy uderzeniu z określoną siłą i pod określonym kątem. Inaczej też będzie wyglądał uraz po uderzeniu w barierkę łóżeczka, a inaczej po uderzeniu w podłogę.

Bądźmy szczerzy: zainteresowanie tą sprawą jest tak ogromne, takie towarzyszą jej emocje, że każdy pracujący przy tym śledztwie człowiek sto razy sprawdzi fakty, zanim wyda jakąkolwiek decyzję czy opinię.
          --
          www.mygalaxy.pl
          • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:02
            albo jest też niebezpieczeństwo, że ktoś pracujący przy śledztwie może ulec presji opinii publicznej właśnie ze względu na szopkę która wokół tej sprawy ma miejsce
            oby nie, i by udało się to wszystko rzetelnie wyjaśnić
      • tobisia13 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:47
        Po co zrobiła taką szopkę?
        • d.o.s.i.a Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 16:53
          >>>Trudno mi uwierzyc,ze sama to wszystko zaplanowala.Ojciec podobno pomagal jej zniesc wozek i odprowadzal ja i dziecko.I nic nie zauwazyl co sie stalo w domu?Przeciez jesli to byl wypadek,to musial byc krzyk i placz,a ojciec gluchy?Troche dziwne,to wszystko...

Albo oboje sa wplatani, albo ojciec to idiota i nie zauwazyl, ze dziecko nie zyje. A moze dziecko po prostu jeszcze wtedy zylo... Moze matka poszla dalej z pustym wozkiem, a dziecko zabil ktos inny. Jest tyle niewiadomych w tej sprawie, ze szkoda snuc domysly.
          • tobisia13 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:06
            Jest jeszcze inna opcja.Ojciec mogl faktycznie odprowadzic matke,a dziecko nie w domu,a po drodze "wypadlo jej z rak".Bo jesli ojciec byl w domu i nic nie slyszal,to do "wypadku"umyslnego czy tez nie musialo dojsc poza domem.
            • tobisia13 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:07
              Policja powinna przycisnac ojca bo za duzo tutaj niescislosci.
              • kropkacom Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:12
                Czemu myślicie, ze wiecie i widzicie więcej niż policja? No naprawdę...
                • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:14
                  bez emamy policja ani na milimetr nie ruszy tej sprawy mozna odnieść wrażenie wink
                  • kropkacom Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:23
                    No ba... Dobrze, ze jest Rutkowski i emama, bo ten kraj zszedłby na psy. Na wyniki sekcji trzeba poczekać, na wyniki śledztwa też, a tu aż świerzbi jedną z drugą.
                    • nanuk24 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:41
                      hehe co prawda to prawda.
          • kalamara Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:49
            A moze do ,,wypadku" wcale nie doszlo w mieszkaniu?
      • przeciwcialo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 17:26
        Wielu o tym zapomina.
        Jak doszło do urazu beda nadal badac.
    • woman_in_love (!!!) nie bulwersuje mnie sprawa Magdy (!!!) 06.02.12, 17:11
      Nie bulwersuje mnie pewien rodzaj przestępstw i mam na nie znieczulicę. Dotyczy to przestępstw rodzinnych. Jak świat światem, zawsze mąż mordował żonę, żona męża, rodzice dziecko, a dzieci rodziców. Tak było, jest i będzie. Tego się po prostu nie da uniknąć ani wyeliminować. To tak oczywiste i naturalne jak to, że są odpływy, czy że świeci słońce. Czasami to zbrodnie w afekcie, czasami zaniedbania, czasami wypadki, a czasami problemy psychiczne albo coś jeszcze innego.

Matka Magdy albo ją celowo upuściła na podłogę (z powodu depresji poporodowej) albo przypadkiem. Potem spanikował i zaczęła mataczyć. No i co z tego?
      • kawka74 Re: (!!!) nie bulwersuje mnie sprawa Magdy (!!!) 06.02.12, 17:25
        ochach
        Klękajcie, narody.
      • fajnyrobal Re: (!!!) nie bulwersuje mnie sprawa Magdy (!!!) 06.02.12, 18:08
        Brawo, chcesz order z ziemniaka?
        • martab15 Próba samobójcza w areszcie..... 06.02.12, 18:37
          co ona jeszcze wymyśli?
          Swoją drogą skąd tam miała tabletki?
          • xxe-lka Re: Próba samobójcza w areszcie..... 06.02.12, 18:43
            co jeszcze wymyśli ten potwór?
            teraz na złość wszystkim chciała się zabić, odrażające co?
      • gootica Re: (!!!) nie bulwersuje mnie sprawa Magdy (!!!) 06.02.12, 21:00
        OJP!!! Lecz się, Jakby w twojej rodzinie cos sie takiego stało, to spłynęłoby po tobie jak po kaczce. Skąd się biorą tacy ludzie?????Czasem wątpię w zwykła ludzką empatie i krew mnie zalewa. Przykre co sie porobiło z tymi ludźmi...
    • klubgogo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 18:37
      Tępe uderzenie, to raczej nie upadek na próg. Może ktoś o ten próg dzieckiem uderzył? MOże jakimkolwiek innym narzędziem. Miałyście kiedyś śliski kocyk w domu?
      • deodyma Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 18:46
        Miałyście kiedyś śliski kocyk w domu
        > ?

ja mam dwa sliskie.
        zaden z synow mi na wypadl, chociaz lamaga jestem.
        • doczegotopodobne Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:06
          Ja mam identyczny kocyk (niebieski, ale prawdopodobnie to nawet ten sam "model") i naprawdę nie wiem, jak może się dziecko z niego wyślizgnąć. A eksperyment Rutkowskiego z lalką - żenujący. Gumowa (plastikowa?) lala ma się "zachowywać" podobnie jak 6-8 kilowe dziecko?
      • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 18:46
        chyba sama jesteś troszkę tępa skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem
        gdybyś się tak jarała to dostrzegłabyś zapewne, że na razie jest mowa o tępym urazie tyłogłowia
        czujesz różnicę???? czy żądza zemsty cię za mocno zaślepia?
        • klubgogo Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 18:53
          NIe mam się na kim mścić, mnie nikt krzywdy nie zrobił. Ciebie może zaślepia wiara w niewinność biednej mamusi.
          • kalamara Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:01
            Wlasnie napisano, ze K probowala popelnic samobojstwo, wypijajac ,,kilka lyzek detergentu do mycia naczyn" (chodzi o Ludwika?). Nawet jesli wypuszcza ja po kilku miesiacach a nie latach ona juz ta kare odbywa.O normalnym zyciu chyba moze tylko pomazyc.Dwa zycia juz zniszczone.
          • xxe-lka Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:13
            Nie wierzę w jej niewinność, nie wierzę także w jej winę. W odróżnieniu od ciebie w nic na razie nie wierzę - bo to nie kwestia wiary. I nie snuję domysłów, teorii z dupy wziętych, nie tworzę profilu psychologicznego matki, nie dopowiadam sobie nic itp. Dlaczego? Bo na razie niewiele wiadomo. Tak ciężko to ogarnąć?
          • asia_i_p Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 20:21
            Nie, ją zaślepia taka durna zasada "Poczekaj z osądzaniem, aż coś będziesz wiedzieć". Mnie, nieśmiało się przyznam, też.
      • morekac Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:05
        Tępe uderzenie, to raczej nie upadek na próg.
        Ale o co ci chodzi? Na razie podali przyczynę jedno - uraz w tylnej części głowy, co na razie potwierdza wersję matki. Jeśli wykażą, że ten konkretny uraz nie mógł powstać wskutek upadku na podłogę czy też na próg - wersja będzie obalona.
        • redheadfreaq Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 19:59
          "Tępe narzędzie" może oznaczać: kamień, kłodę, młotek - każde narzędzie, które nie jest na tyle ostre, by przerwać ciągłość skóry i wedrzeć się do ciała. Co za tym idzie - próg, framuga, kant stołu TEŻ SIĘ KWALIFIKUJĄ.

en.wikipedia.org/wiki/Blunt_trauma
          • shige Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 20:20
            Od tępego uderzenia zmarła np. Natasha Richardson uderzając głową w podłoże podczas nauki jazdy na nartach.Naprawdę niewiele potrzeba...Dla oceny , czy uraz powstał na skutek uderzenia, czy też upadku, wykorzystuje się min. tzw. zasadę "linii kapeluszowej". Uznaje się obrażenia w linii kapeluszowej i poniżej są najczęściej wynikiem uderzenia głowy o twarde podłoże.Opierając się na doniesieniach medialnych u małej Magdy powstały one poniżej tej linii.
            Podczas autopsji będzie można ustalić, czy doszło do złamania kości czaszki szczególnie u jej podstawy, czy mamy do czynienia z charakterystycznymi dla małych dzieci złamaniami przechodzącymi.Po upadku mogą się też ujawnić stłuczenia typu contr-coup.Decydujący jest też szereg innych czynników min. badania histopatologiczne.
            • freakwave Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 20:43
              decydujace jest to czy wyslizgniecie się przez kocyk na podloge bylo w stanie wygenerowac taka sile aby spowodowac uraz smiertelny, ktory jak twierdzi wiekszosc ludzi zajmujacych sie ta dyscyplina nauki jest bardzo rzadki w takich wypadkach.
              • sabka22 Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 21:12
                Nie wierzę że to był wypadek...albo rzuciła tym dzieckiem albo uderzyła...lekarz się wypowaidał że dzieci nie umierają po upadku z metra a przede wszystkim nawet jak jej wyleciała z rąk to nie zginęła na miejscu,mogła stracić przytomność ale umrzeć w sekunde przy upadku z rąk?Litości....
                • nandadevir Re: Wstępne wyniki sekcji zwłok 06.02.12, 22:24
                  Nie wiem co myśleć, jak syn był mały z rok miał wylazł na oparcie tapczanu i spadł właśnie na plecy, to by była prawie taka wysokośc jakbym go trzymała, ryczał trochę ale w końcu okazało się że nic mu nie ma. Ale chyba zależy od miejsca uderzenia, o co się uderzy, gdyby np w skroń to wiadomo, że może zakończyć się śmiercią.
    • nangaparbat3 dlaczego? 06.02.12, 22:31
      Z niedowierzaniem czytam wpisy w tym wątku - zupełnie jakby wiele osób chciało, zeby okazało się, że dziewczynka została zamordowana, najlepiej ze szczególnym okrucieństwem i premedytacją.
      A przecież inaczej doświadcza smierci osoba ginąca w wypadku, inaczej mordowana. Współczucie dla dziecka powinno, zdawałoby się, rodzić oczekiwania, by sprawa okazała się nieszczęśliwym wypadkiem - wtedy cierpienie dziecka byłoby mniejsze.
      Nie wykluczam, że stało sie najgorsze, ale z całej duszy pragnę, żeby okazało się,ze to był tylko wypadek. Co wbrew przewidywaniom części Forowiczek moze oznaczać większe, niż w przypadku zabojstwa, cierpienie matki.
      A co do matki - chodzi mi dzisiaj cały dzien po głowie ten wiersz:
      Mać ją płacząc wyklęła - ojciec precz wyrzucił,
      Siostra łokciem skarciła, a brat się odwrócił.

A kochanek za progiem z pierścieni ograbił
      I nie było nikogo, kto by jej nie zabił.

I nikogo nie było, kto by nie był dumny,
      Że ją przeżył, gdy poszła wraz z hańbą do trumny.

Tylko Bóg jej nie zdradził i ślepo w nią wierzył,
      I przez łzy się uśmiechał, że ją w niebie przeżył.

>>Ty musisz dla mnie polec na śmierci wezgłowiu,
      A ja muszę dla ciebie trwać na pogotowiu!

Ty pójdziesz tą doliną, gdzie ustaje łkanie,
      A ja pójdę tą górą na twoje spotkanie.

Ty opatrzysz me rany, ja twych pieszczot ciernie,
      I będziem odtąd w siebie wierzyli bezmiernie!<<
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka