Dodaj do ulubionych

dekoloryzacja włosów- pomocy

24.02.12, 19:13
Pomóżcie! smile
Ale zaczne od początku. 2 lata temu pofarbowałam moje blond włosy (z naturu były ciemny jasny blondwink ) na brązowy (podwójne espresso czy cos takiego-paletką). No i tak farbowałam i farbowałam, próbowałam różne firmy i odcienie. No i kiedys trafił mi sie jakiś ciemny odcień brązu i włosy mają bardziej kolor czarny niż brązowyuncertain (czarnego nigdy nie kładałam) no i moim marzeniem jest wrócić do mojego blondziku. No i pomóżcie mi- podpowiedzcie jak to zrobić NAJTANIEJ i NIE NISZCZĄC ZA BARDZO WŁOSÓW. Może któraś z Was ściągała kolor "w domu"? Albo poleci mi zaufaną i tania fryzjerkę?? Z góry Wam wielkie dzięki wink
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 19:41
      Albo fryzjer i stopniowe rozjaśnianie włosów pasemkami (ale to kosztuje i może też oznaczać znaczące skrócenie fryzury), albo domowymi sposobami - od czasu do czasu myć włosy szamponem z sodą oczyszczoną i przestawić się na szampon przeciwłupieżowy (sodę wypróbowałam osobiście, kiedy brąz okazał się być hebanową czernią - trochę się sprało, o szamponie tylko czytałam).
      Dekoloryzacji, zwłaszcza w domu, raczej nie polecam, jeśli już, to u doświadczonego fryzjera.
      • phantomka Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 19:44
        Ja przechodziłam z bardzo ciemnych do blondu, ale fryzjerka powiedziała mi od razu, że to potrwa kilka m-cy, chyba, że chcę zniszczyć sobie włosy. Także u mnie to wyszło ok 6 m-cy.
    • dziennik-niecodziennik Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 19:50
      jesli farbujesz włosy raptem od dwóch lat to nie powinno byc jakiegos wielkiego problemu z dekoloryzacją.
      raz dekoloryzowałam włosy w domu, raz u fryzjera. oba zaskutkowały, jednak patrzac na stopien upierdliwosci i efekty po - doradzam fryzjera. mniej zniszczone włosy, mniejsza nerwowka czy te włosy juz Ci sie wypaliły czy jeszcze nie, bardziej przewidywalny i rownomierny efekt (po dekoloryzacji domowej mialam włosy przy skorze białe, pośrodku rude, na końcach siwe...).
      • turmalinka Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 19:58
        dziennik-niecodziennik napisała:

> jesli farbujesz włosy raptem od dwóch lat to nie powinno byc jakiegos wielkiego
        > problemu z dekoloryzacją.
        > raz dekoloryzowałam włosy w domu, raz u fryzjera. oba zaskutkowały, jednak patr
        > zac na stopien upierdliwosci i efekty po - doradzam fryzjera. mniej zniszczone
        > włosy, mniejsza nerwowka czy te włosy juz Ci sie wypaliły czy jeszcze nie, bard
        > ziej przewidywalny i rownomierny efekt (po dekoloryzacji domowej mialam włosy p
        > rzy skorze białe, pośrodku rude, na końcach siwe...).

ty robilas dekoloryzacje czy zwyczajnie rozjasnialas wlosy?
        • dziennik-niecodziennik Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 21:45
          robiłam dekoloryzację. zestawem do dekoloryzacji. żeby nie było smile
          • mooopi Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 27.08.13, 10:45
            więcej o tym modafon.pl/522-sciaganie-koloru-z-wlosow.html
    • turmalinka Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 19:54
      Ja ze swoich usunelam kolor tym www.superdrug.com/hair-colourants/colour-b4-hair-colour-remover-extra-strength/invt/208255/&bklist=
      Z bardzo ciemnego brazu zrobil sie jasny braz, pozniej zrobilam blond pasemka i jest ok
      • ola.gda Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 20:42
        a gdzie to można kupić?? Rozumiem że to rozjaśniacz??
        • turmalinka Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 21:31
          To nie rozjasniacz, to neutralizator koloru, nie niszczy wlosow. Wyciaga z wlosow ciemny barwnik, u mnie zadzialal bardzo dobrze
          Mozesz kupic na amazonie, ale wydaje mi sie w dobrych drogeriach w Polsce tez powinien byc
          • ola.gda Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 24.02.12, 22:28
            na amazonie? A co tosmile? Kurcze, ostatnio troche sie rozglądałam za takimi rozjaśniaczami (wiem wiem-dekoloryzator, ja tak poprostu mówiewink i nie widziałam tego... Zastanawiałam się nad tą joanną, podobno dobra, no i niedroga, niecałe 6zł. Ale skoro polecasz ten... tylko może pokieruj mnie troche jak to nie prblemsmile
    • gazetowa_krowa Re: dekoloryzacja włosów- pomocy 25.02.12, 13:54
      Ja dekoloryzowałam w domu sama.

Chciałam czekoladowy brąz, wyszedł granatowy. Sobota, łzy w oczach i do drogerii. Kupiłam zestaw do dekoloryzacji. Efekt był szybki, skuteczny i brzydki. Rudo-siwo nie wiadomo co. Ale w sumie tak miało być. W poniedziałek do fryzjera - i już wtedy miałam dobry kolor smile Farba pokryła wszystko równomiernie, więc problemów z ponownym farbowaniem (które jest konieczne) nie ma.

Co do szkodliwości to na pewno nie jest to zdrowe dla włosów. Ja zawsze miałam zdrowe i silne włosy - dlatego nie zauważyłam jakiegoś szczególnego ubytku w jakości. Po całej akcji dokupiłam sobie dodatkową maskę na włosy poza standardową odżywką. Nie było to straszne, ale nie planuje więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka