Dodaj do ulubionych

Pmocy - nowa pralka

04.03.12, 10:37
Dziewczyny poradźcie bo ja chyba za tępa jestem. Chodzi o wirowanie w nowej pralce. Czy jakoś specjalnie pranie trzeba układać żeby ta małpa wirowała normalnie (w miarę cicho i bez wibracji wprowadzających chałupę w drgania)? Na pusto w ogóle nie słychać jak wiruje. Wypoziomowana jest elegancko, poziomica nawet na ukos przykładana. Czy ja pakuję do niej za dużo za mało? (chociaż pojemność taka sama, bo stara też na 5kg była). Ona się nie przesuwa tylko wpada w takie drgania, że siedząc w pokoju normalnie podłoga się trzęsie. Aha, w instrukcji jest napisane, że jeśli pranie jest źle rozłożone to na wyświetlaczu wyświetli się odpowiedni komunikat - nie wyświetla się. Co robić?
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 10:49
      Może zmniejsz ilość obrotów.
      Moja na 1400 przesuwa się a 1200 już nie.
    • mruwa9 Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:30
      a o to za pralka?
      Moze to blad fabryczny?
    • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:32
      A zabezpieczenia zdjęliście? Sprawdzisz to poruszając bębnem - powinien swobodnie się ruszać w górę i w dól. Jeżeli jest sztywny -to zdejmij zabezpieczenia smile

PS. Jaka to pralka????
      • demonii.larua Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:41
        Samsung, zabezpieczenia pozdejmowane, bęben rusza się swobodnie, blokady 3 ściągnięte - chyba że jakaś w środku jeszcze jest. Jak pierze na pusto to wibracji nie ma wcale, w ogóle jej nie słychać nawet przy wirowaniu, więc albo ja coś źle robię albo cholera jest walnięta.
        • demonii.larua Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:43
          aha nie przemieszcza się nie wiem czy to istotne smile
          • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:52
            Niedługo wróci mój chłop to zapytam dokładnie - koordynuje skręcanie ponad 700 pralek dziennie big_grin
            Kilkoro znajomych miało podobny problem i za każdym razie problem dotyczył niezdjętej blokady. A te, które zdjęliście, to były wszystkie wymienione w instrukcji?
            • demonii.larua Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 11:57
              Były 3, znaczy jedna na dole - śruba odkręcona i plastik wyjęty i na górze 2 połączone długą szyną blaszaną. Też odkręcone i plastiki wyjęte. Doczytałam na jakimś forum, że trzeba skontrować podkładki na nóżkach. Zobaczymy czy to coś pomoże smile
              • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:07
                Chłop mówi, że od nie skrontrowanych nóżek, nie będzie wibrowało, bo kontra zabezpiecza przez samoistnym skręcaniem/wykręcaniem się nóżek.
              • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:08
                To wrzuć zdjęcie tyłu pralki. Jeżeli bęben się nie rusza, to jeszcze coś musi trzymać.
                • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:09
                  wróć, pisałaś, że bęben rusza się swobodnie
                  • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:11
                    W samsungu jest system, że jeżeli pralka jest przeładowana to na wirowanie w ogóle nie wejdzie
                    Poruszaj pralką, żeby upewnić się, że wszystkie nóżki dotykają podłogi - bo poziom może trzymać na 3. Więcej powodów nie powinno być.
                    • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:15
                      I jeszcze ten bęben - sprawdziłam na naszym: on będzie się kręcić, ale jeszcze powinien poruszać się we wszystkie strony - przód-tył, góra dół - nie może być sztywny.

• demonii.larua Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:19
                        Ok sprawdze jak skończy praćsmile
                • demonii.larua Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:11
                  Bęben się rusza, pralka chodzi normalnie tylko podczas wirowania wpada w ogromne wibracje, w całej chałupie czuć że ona wiruje właśnie. Nie przemieszcza się w ogóle stoi w miejscu stabilnie. Może to normalne jest?
                  • nastjaa Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 12:18
                    Trudno stwierdzić przez internet co jest normalne smile Może po prostu dotyka jakiejś ściany i niosą się po domu wibracje, może wina podłogi, a może faktycznie coś jest nie tak smile Pełna będzie zawsze głośniej chodziła, bo bęben z obciążeniem zaczyna się ruszać - pracują amortyzatory itd., pusty bęben po prostu się kręci.
                  • ola33333 Re: Pmocy - nowa pralka 04.03.12, 14:15
                    nie wydaje i sie to noralne, pralka moze halasowac (tansze modele), ale raczej to halas silnika powinien byc, a nie wibracje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka