Dodaj do ulubionych

co moge zabrac jako bagaz podreczny do samolotu?

02.04.12, 16:08
picie jedzenie dla dzieci moge wniesc na poklad? robia problem z wozkiem? do ilu kg moge spakowac bagaz glowny? Czy dziecko do 2 lat ma tez swoj bagaz czy leci z moim na spólke?
Obserwuj wątek
    • dzoaann Re: co moge zabrac jako bagaz podreczny do samolo 02.04.12, 16:12
      a czy wszystkich tych informacji nie udzielaja linie lotnicze?
    • thorgalla Re: co moge zabrac jako bagaz podreczny do samolo 02.04.12, 16:34
      Jedzenie i picie możesz wnieść,czasem proszą o spróbowanie na kontroli bez.
      Ale może się trafić służbista i się przyczepi do picia więc miej pieniądze na strefę bezcłową.

Ilość kilogramów w bagażu określa linia lotnicza.

Wózek,jeżeli duży,nadaje się jako bagaż,bezpłatnie na ogół,składaną parasolkę możesz zabrać aż pod schodki/rękaw samolotu.

Dziecku do lat nie przysługuje osobne miejsce (choć niektóre linie oferują dodatkowe wykupienie miejsca) i bagaż,nawet podręczny nie przysługuje.
      • thorgalla Re: co moge zabrac jako bagaz podreczny do samolo 02.04.12, 16:35
        Dziecku do lat dwóch
        • angela10086 thorgalla 02.04.12, 16:42
          dziekiuje ci serdecznie za informacje.
          • dzoaann Re: thorgalla 02.04.12, 17:26
            a potem sie okaze, ze linie, ktorymi lecisz maja inna polityke i co? Takie informacje to tylko u zrodla, a nie na forum. Nie chce byc wredna, czy nie mila, ale serio radze z calego serca poczytac na stronie linii lub zadzwonic. Bo na przyklad info o wozkach, ze na plyte to tylko parasolki to nie do konca prawda, bo ja wjezdzalam na plyte, pod sam samolot normalnym wozkiem i tyle...
            • angela10086 dzoaann 02.04.12, 17:36
              dzieki za instrukcje wlasnie studiuje strone
    • grouse1 Re: co moge zabrac jako bagaz podreczny do samolo 02.04.12, 16:47
      Ja podróżuję zazwyczaj Lufthansą i tam jest tak:
      - dziecko 2 letnie nie ma swojego bagażu podręcznego, wyjątek klasa biznesowa
      - wózek możesz wziąć do samolotu
      - picie w małych do 100 ml pojemnikach, oryginalnie zapakowanych
      - limit wagowy bagażu rejestrowanego zależy od klasy i często trasy - ja ostatnio miałam 32 kg, a poprzednio 2 x 25 kg
      zadzwoń na infolinię linii lotniczych tam Ci wszystko powiedzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka