29.06.12, 09:56
tak mnie naszło. Pół dzieciństwa spędziłam na nim robiąc fikołki, skacząc z niego, wisząc na nim itd. To były czasy smile. Wczoraj przechodząc przez wiejskie podwórze syn zapytał mnie po co to tu stoi. Obecnie dzieci nie wiedzą czemu to służy. Nie dziwię się bo w sumie tak dawno to widziałam, że już zdążyłam zapomnieć o tym sprzęcie. Prawie zabytek smile
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: trzepak 29.06.12, 10:03
      A u mnie nadal trzepak jest centrum życia towarzyskiego okolicznych dzieciaków. Cięgle któreś tam zwisa smile
    • moofka Re: trzepak 29.06.12, 10:06
      to moje podworko jest jakies retro
      sa trzepaki smietniki drzewa boisko piwnice i place zabaw
      a dzieciaki wielkimi paczkami ganiaja z kijami i pilka i do wieczora nie mozna ich do domu zagonic
      jestem szczerze zdziwiona kiedy wszyscy zalamuja rece na "innym" dziecinstwem" naszych dzieci
      bo ja widze dokladnie takie samo
      i moje dziecko wie co to trzepak i tez brudnymi lapami wyjada oranzade w proszku jak nie widze big_grin
    • mary_lu Re: trzepak 29.06.12, 10:18
      U mnie place zabaw są świetne - wielkie z różnymi konstrukcjami, górkami, placami, "Siłowniami zewnetrznymi" dla dorosłych, a trzepaki są za uliczkami, wciśnięte za śmietnikiem. Jeszcze żadnego dziecka na nich nie widziałam, ale uzytkują sprzęty na placach zabaw. Nie jakoś tłumnie - na tak wielkie osiedla, to tych dzieci powinno być wielokrotnie więcej.

Spółdzielnia ostatnio zdemontowała do końca stare konstrukcje z rur metalowych, podobno były niebezpieczne. Niestety, niektóre z nich były ukochanymi "wiszalniami" dzieciaków, moje małe się popłakało, jak zobaczyło, że jednego urządzenia nie ma, a zawsze mu obiecywałam, że jak będzie starszy, to będzie mógł po tym chodzić bez mojej asysty.
    • shellerka Re: trzepak 29.06.12, 13:37
      ha! a moje dzieci, kiedy ostatnio byliśmy u mojej babci, wybiegły na podwórko i bez pytania podbiegły do trzepaka i zaczęły się na nim uwieszać, podciągać i wspinać.

nigdy im o tym nie opowiadałamsmile
    • sueellen Re: trzepak 29.06.12, 14:23
      W jukeju w ogóle nie ma trzepaków i nikt nie trzepie dywanów. Anglicy sa ciągle w PRLu i podłogi mają wyłożone wykładziną. Tez jako dziecko nawisiałam się na trzepaku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka