Dodaj do ulubionych

miesiączka :/

11.07.12, 22:17
Dziewczyny czy którejś spóźniała się miesiączka i nie było to związane z ciążą? Mi się spóźnia 10 dni, jestem w panice. Boję się wykonać test bo nie planujemy kolejnego dziecka to raz, dwa zabezpieczamy się więc teoretycznie nie powinnam wpaść ale... Napiszcie coś... Pocieszcie proszę...
Obserwuj wątek
    • moofka Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:19
      przyczyn moze byc kilka
      stres, torbiel na jajniku, cokolwiek
      zrob test i sie nie boj
    • twoj_aniol_stroz Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:20
      Upał, wyjazd, stres, leki... - nic z tego nie przytrafiło się Tobie?
    • mruwa9 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:20
      no ale jakiej odpowiedzi oczekujesz?
      Zrob test ciazowy i sprawa sie wyjasni.
      BTW mnie sie nigdy miesiaczki nie spozniaja. po prostu od zawsze sa nieregularne( w rozrzucie od 24 do ponad 90 dni).
    • vanillka83 [...] 11.07.12, 22:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • martirad Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:36
        Nie życzę sobie abyś mnie obrażała. Nie chcesz nie pisz, ale nie obrażaj! Nie zrozumiałaś postu. Dla twojej wiadomości - nie jestem głupia.
        • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:40
          Piszesz na forum ogólnodostępnym i każdy ma prawo pisąć co chce nadal jestem takiego samego zdania o tobie jak w poprzednim poście i nie ma to dla mnie znaczenie czy sobie tego życzysz czy nie.
    • koolair Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:23
      Sama sie zastanawiam bo tez mi sie spoznia 3 dzien a zawsze miałam jak w zegarku uncertain ciaza na 100% nie, tak wiec pomyslalam ze moze te ostatnie ciezkie upały mogły troche osłabic człowieka, chociaz z drugiej strony bywałam juz w wiekszych temp i nic takiego sie nie dzialo..Zrob test - co ma byc to i tak bedzie..
      • e-milia1 najpozniej za dwa tygodnie musisz isc do gina 11.07.12, 22:40
        i wczesniej wypada wiec zrobic test. mialam podobnie i okazalo sie, ze mam cysty na jajniku, okres dostalam po 3 miesiacach.
        • vector40 Re: najpozniej za dwa tygodnie musisz isc do gina 12.07.12, 11:43
          No ale Ty mieszkach w Niemczech. U nas nie ma takich zdarzeń.
          • gazeta_mi_placi Re: najpozniej za dwa tygodnie musisz isc do gina 12.07.12, 15:04
            big_grin big_grin big_grin
    • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:41
      Spóźniała się i przychodziła, kiedy chciała. Raz wcześniej, raz później. Po urodzeniu dzieci była prawie bezobjawowa. Teraz mam mirenę, dzięki której od prawie roku nie wiem, co to jest miesiączka. I dobrze mi z tym!
      • gku25 Rosa 12.07.12, 19:21
        A zdarzało ci się w ciągu tego roku, ze miałaś jakiekolwiek niezidentyfikowane krwawienia czy stuprocentowa susza w tym temacie?
        • rosapulchra-0 Re: Rosa 12.07.12, 21:02
          Na początku kilka razy się zdarzyło.
          Teraz już jest pełna susza.
          • gku25 Re: Rosa 13.07.12, 12:20
            Aha, dzięki za odpowiedźsmile
    • martirad Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:45
      Dziewczyny czy możecie polecić dobrego gina w Warszawie najlepiej z lux medu?
      • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:21
        Sławomir Pazio - ale czy w LuxMedzie przyjmuje to nie wiem. Za to powiem, że to jeden z najlepszych specjalistów.
    • sarling Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:46
      Pocieszam.
      Ja schizy ciążowe zaliczałam co miesiąc, choć zazwyczaj miesiączka pojawiała się jak w zegarku. Przesunięcia zdarzają się.
      Nierobienie testu to czary mary, zrób i po sprawie.
    • pieciogwiazdkowa Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:51
      Jak na mój gust upały są przyczyną opóźnienia, bo tak zazwyczaj jest u mnie. Organizm chroni zapasy wody w organizmie. Ale możesz oczywiście zrobić test.
    • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 22:56
      Jessssso podejrzewam ciąże robię test- proste. Forum ma ci powiedzieć czy jesteś w ciąży?
    • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:15
      Widać że są równi i równiejsi.
      Może masz jakieś argumenty na swoje twierdzenie.
      • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:18
        No zgadnij, czy bardziej twoja głupota czy twoje chamstwo spowodowało, że zostałaś oceniona jako głupia krowa? suspicious
        • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:28
          Odezwała sie królowa chamstwa i głupoty.
          • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:34
            Ojej! Ale się odgryzła! Normalnie śmiać się nie mogę przestać! http://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gif
            • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:44
              Smiej sie śmiej śmiech dobry na te wszystkie twoje schorzenia. Jeszcze powinnać mi podziekować że ci dałam powód do śmiechu.
              • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 19:07
                To ty złamałaś regulamin i to twoja wypowiedź została wykasowana, więc się nie rzucaj jak gó... w przeręblu, bo zbyt duży smród się robi suspicious
                • vanillka83 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 21:52
                  Twój tekst o wanili też został skasowany Rozo.
                  Jak się mają twoje paszteciki królowo?
                  • rosapulchra-0 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 22:05
                    Jesoo, co tu tak śmierdzi??
                    • vanillka83 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 22:36
                      rosapulchra-0 napisała:

> Jesoo, co tu tak śmierdzi??
                      Zgnita Róża.
      • madzioreck Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:22
        vanillka83 napisała:

> Widać że są równi i równiejsi.

Nie. Jest forum publiczne, na którym każdy ma prawo wyrazić swoja opinię. No to wyraziłam.
        • vanillka83 Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:26
          ok. ja wyraziłam i zostałam skasowana a ty nie.
          • madzioreck Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:28
            Oj tam może i mnie wytną - ja tu żadna persona.
    • platki_sniadaniowe Re: miesiączka :/ 11.07.12, 23:26
      Mozesz nie miec okresu bo sie stresujesz, stresujesz sie bo nie masz okresu i koło sie zamyka.
      Też tak miałam, odważyłam sie i zrobiłam test i było ok.
    • pulcino3 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 00:34
      ja się stresowałam, że się spóźnia, zrobiłam test- negatywny,dostałam okres
      po miesiącu znowu się spóźniał na lajciku zrobiłam teścik - a tu pozytywny , okresu nie dostałam już smile, i prawdopodobnie przy pierwszym teście tym negat., i z "okresem po" byłam już w ciąży smile
    • melancho_lia Re: miesiączka :/ 12.07.12, 07:13
      Ja prowadzę obserwację cykli bo przy moich nieregularnych to bym chyba osiwiała z lęków że jestem w ciąży. Zwykle moje cykle trwają 35 dni, parę miesięcy temu trafił się prawie 50 dniowy, robiłam nawet betę ale wyszła maluteńka. Ot, po prostu owulacja się opóźniła i stąd dłuższy cykl.
    • mamalgosia Re: miesiączka :/ 12.07.12, 12:51
      Ale spóźnia się w stosunku do czego?
    • asikol Re: miesiączka :/ 12.07.12, 13:01
      ja niedawno nie miałam przeszło 2 tygodnie testy wychodziły negatywne, pojechałam na Bete (rano), wieczorem dostałam @
    • martirad Re: miesiączka :/ 12.07.12, 18:59
      Dziękuję wam dziewczyny. Już się wyjaśniło (mam nadzieję) smile Mimo wszystko umówiłam się do lekarza jak będę po wink
    • georgia241 Re: miesiączka :/ 12.07.12, 21:58
      2 razy tak miałam - raz to była mała torbiel, która po luteinie pękła i potem bylo dobrze przez 9 lat. Drugim razem było to od tarczycy, przy niedoczynnosci bardzo mi spadł progesteron. Znów pomogla luteina w jednym cyklu i potem już było normalnie w kolejnych cyklach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka