lady-z-gaga Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 22:48 Internet to nie gra komputerowa. Nie jest fikcją, w której wszystkie chwyty dozwolone. Wielkim błędem jest przyzwolenie na to, aby forum było światem równoległym i abysmy stosowali całkiem odmienne kryteria oceniania ludzi, tylko dlatego, że ich nie widzimy. Dla mnie sprawa, o ktorej czytam, jest jasna: tworzenie kreacji w celu oszukiwania ludzi, manipulowania, budzenia litości jest ku..stwem. Nawiązywanie kontaktow na priwie, granie na ludzkich emocjach, udawanie przyjaźni - wszystko to jest ku..stwem. To nie był zwykły trolling. Jakaś trzeciorzędna grafomanka po korespondencyjnym kursie manipulacji robiła sobie jaja z tego forum i jego uczestniczek. I co? jeszcze nie do wszystkich to dociera? Atakowanie Yenny albo skupianie się na wątkach pobocznych (jak dane personalne) .....co to jest? odruch obronny forumek, ktore nie chcą myslec o tym, że dały się nabrać i szukają tematów zastępczych? część wypowiedzi to pewnie kolejne nicki Rosy, pozostałym - bez urazy- radziłabym baranka o ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 22:55 Żartujesz sobie??? Większość dawno się na Rosie poznała, duuużo wcześniej niż pierwsza obrończyni Rosy-Yenna. To nie jest żaden odruch obronny, ja mam duzy dystans do tego forum, ale uważam, że Yenna przekroczyła granice, mimo wszystko, i to, że Rosa, jaka jest każdy widzi, wcale jej nie usprawiedliwia. I nie zagada tego słowotokiem, ani nie zażółci emotikonami. Jak się ktoś chwali zasadami, to niech je stosuje, zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 22:58 wiesz pade, czasem zasady trza schowac do kieszeni kwestia wyboru mniejszego zła Odpowiedz Link Zgłoś
dorenia20 Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:14 Osiągnęła to że niektórym klapki spadły z oczu i już nie przejmują się urojonymi problemami Rosy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:17 jakieś problemy z samodzielnym wyciąganiem wniosków? Odpowiedz Link Zgłoś
dorenia20 Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:37 Być może ... na to że Rosa to klacz trojańska nigdy bym nie wpadła : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:32 > Żartujesz sobie??? > Większość dawno się na Rosie poznała, duuużo wcześniej niż pierwsza obrończyni > Rosy-Yenna. > Tak np. ja. I doskonale pamiętam jak Yenna i Sadosia pulchną gwiazdę broniły i tych jej chamskich wyskoków i tym bardziej je teraz rozumiem. I nie dziwię się, że im się teraz ulało. Bo poczuły się oszukane, zmanipulowane i wykorzystane. oczywiście można napisać "a nie mówiłam", tyle, ze to nic nie zmieni, każdy by się wkurzył, jak by wykorzystano jego dobre serce i intencje i zrobiono w wałka. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:39 I dodam jeszcze, że mam prawo to pisać bo byłam przez pulchną od samego początku wyzywana od suk, qrew, szmat, życzyła mi śmierci, życzyła mi żebym zdechłą jak pies pod płotem (robiłam screeny tych wypocin), bo ją przejrzałam, dodam, ze nigdy wobec pulchnej nie użyłąm żadnego inwektywu, tylko, że prawda w oczy kole co rosa? Dlatego doskonale rozumiem osoby, które poczuły się oszukane i zmanipulowane przez naszą forumową gwiazdę. A swoją drogą, ciekawe czy będzie nadal miała odwagę mącić na forum, czy też może stworzy kolejny forumowy byt. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:44 nie łudź się, mącić będzie ale gdyby Ci się chciało kiedyś pociągnąć rosę do odpowiedzialności za zniewazenie albo coś takiego (np naruszenie dóbr osobistych), to wiesz, pozewik można napisać piekny, dziewczyny na pewno screeny podeślą i adres rosy też mam zachowany, jakby co dziewczyna musi przemyślec sprawę, że nie może bezkarnie obrazać nikogo, bo to wszystko zostanie usunięte i po sprawie właśnie ważne jest to, co napisała jola kotka po drugiej stronie kabla siedzi żywy człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:39 Taa.. poznałaś się, zupełnie jak świnia na gwiazdach się poznała Ty byłaś pierwsza, która z obrzydliwą satysfakcją wyciągnęła na forum mój wątek o zdradzie mojego męża i jeździła po mnie jak po łysej kobyle. Teraz bidulu, zapomniałaś, jaką wredotą się okazałaś?? Normalnie żal.pl! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:40 wiesz, bardziej mnie wkurzyło to samobójstwo na forum (gdy ma się duże dzieci, to takie coś to zbrodnia i trauma dla dzieciaka nie do ogarnięcia) ale dlaczego wkurzyło - to już nie na forum sprawa w każdym razie wkurzyło na maksa, bo nie znoszę być tak manipulowana (zwłaszcza, gdy mi przy okazji trupy z prywatnej szafy wypadają) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Uciekłam dziś z pracy. 27.11.12, 23:40 ale im sie juz ulało, nie raz a podawanie danych jest nie w porządku, tak czy inaczej i co zmienia fakt, że znane jest imię i nazwisko Rosy, co to zmienia? jedynie ciekawscy pooglądają sobie fotki córek i będzie po staremu Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 00:29 Yenna zalinkowała artykuł, pod którym podpisała się Rosa imieniem i nazwiskiem. Każdy mógł to wygooglać. Gdyby Rosie zależało na anonimowości, podpisałaby się pseudonimem. Byłabym oburzona w sytuacji, gdyby Rosa skrzętnie ukrywała swoje dane, a Yenna znając jedynie z FB, ujawniłaby je na forum. To byłoby rzeczywiście świństwo. Ale tak? Bez przesady. Aha, Rosa i Jolka raczej nie mogą być tą samą osobą, bo Jolka byłaby kasowana w tym wątku za pacynkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 00:40 no imo kochana, dzięki, że to widzisz dokładnie tak należało zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 00:51 A przyszlo ci glowy, ze ona moje dane poznala przezfb wlasnie,a wyguglala mnie po nazwisku, a nie nicku?? Nie miala prawa podawac mooch danych.. Jest obrzydliwa manipulantka, ktora nie dosc, ze caly czas klamie, to jeszcze narusza moje dobra osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 01:00 Rosa, ona nie podała Twoich danych, a zalinkowała Twój artykuł, pod którym sama się podpisałaś. Artykuł ogólnie dostępny. Ja się zgadzam, że nie jest to dla Ciebie sytuacja komfortowa, ale z drugiej strony sama zrobiłaś wiele, żeby przestać być anonimowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 01:11 I co z tego? Zalinkowala mojego arta i napisala wyraznie, ze jest mojego autorstwa? A co chciala tym osiagnac? Ppoza tym, ze caly czas klamie na moj temat, podjudza przeciwko mnie, nie osiagnela niczego. No moze poza tym, ze od teraz nikt jej nie zaufa, bo pokazala swoje prawdziwe oblicze. I te jej zalosne tlumaczenia, ona chroni ciezarne! Ma swoje 5 minut slawy i niech sie nimi cieszy. A zycie i tak jest bardzo sprawiedliwe. A ludzie glupi nie sa i juz sie na niej poznali. Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 03:05 >A zycie i tak jest bardzo sprawiedliwe. W takim razie, wnioskujac z twoich licznych historii, musialas kiedys niezle narozrabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 07:43 Rosa podziwiam Twoje dobre samopoczucie po tym, co sama zrobiłaś, a raczej robisz w sieci od kilku lat. Zachowanie Yenny to pan Pikuś przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 11:00 Co robiłam?? Co zrobiłam?? To yenna okazałą się fałszywą osobą niegodną zaufania, nie ja. Rozumiem, że jesteście bardzo zawiedzione, że nie mam ani rogów, ani kopyt Mało tego, zawiodłam też was tym, że nie pobiegłam się powiesić, bo yenna podała moje dane osobowe do publicznej wiadomości, prawda? Jakież byście były usatysfakcjonowane, gdyby do tego doszło! Albo żebym chociaż z forum odeszła.. Ale nie dam wam tej możliwości! Ja nie łamię prawa, jak to zrobiła yenna. Nigdy również specjalnie nie ukrywałam siebie w sieci, ale wiem jedno i podkreślam to z całą mocą - to ja szanuję tajemnicę korespondencji i nie podaję na forum cudzych danych osobowych. Ale jak ktoś ma zbyt mały mozg, to w życiu tego nie ogarnie. A teraz się chlapcie w tm błocie, sprawdźcie, co jest pod mułem, marne osóbki o wielkich i podłych charakterach Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 11:04 Rosa,większość ma w d..pie co zrobisz,a czego nie.Jak to zrozumiesz będziesz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 11:14 Dobrze, że masz upoważnienie wypowiadać się w imieniu innych Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Rosa, może i szanujesz tajemnice korespondecji, 28.11.12, 12:43 ale za to ludzi za grosz. Jesteś jak ta kwoka z wiersza J. Brzechwy, która broniąc zasad dobrego wychowania, sama jest chamska. Odpowiedz Link Zgłoś
dynema Re: Ale jakie podanie danych osobowych? 28.11.12, 11:11 Ja znam twoje dane od wielu miesiecy. Wystarczylo ze postanowilam wejsc na twojego bloga nie pamietajac adresu, wrzucialam w google: [ “idealny maz” blog anielska ] i twoj twitter wyskakuje z imienia i nazwiska jako pozycja 5. Mi wisialo jak sie nazywasz i kim w realu jestes, tylko pomyslalam wtedy ze takie publikowanie swoich danych z imienia i nazwiska jest dosc niebezpieczne. Jesli sie nie chce ujawniac danych to na kazdym serwisie sa ustawienia prywatnosci i sie z nich korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 27.11.12, 22:54 wlasnie wytlumacz to swojej kolezance Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 27.11.12, 23:40 Ja pier**le, dorośli ludzie a zachowujecie się jak gimbusy... Jestem tu już naprawdę długo, wiem że Rosa potrafi być chamska, nie zawsze zgadzam się z tym co pisze, ale ja was kompletnie nie czaję. Mnie to np. kompletnie np. **uj obchodzi co Rosa czy inna forumka wypisuje. Wy chyba macie faktycznie za dużo wolnego czasu, że się takimi pierdołami zajmujecie... Niby wszystkie matki dzieciom, żony i kochanki, to byście się za ogarnięcie domu, zrobienie posiłku czy usypianie dzieci zabrały a nie odstawiały żenadę jak ostatnie przekupki. Obie bohaterki tej historii, jedna nie lepsza od drugiej, Rosa często chamska, atakująca ludzi, ponoć manipulująca - tego nie wiem bo szczerze jak już mówiłam **uj mnie te wątki chorobowe Rosy obchodzą. Tak samo jak i to czy jest ona prawdziwa czy wymyślona... Yenna - to co zrobiłaś było niedopuszczalne, nie podałaś personaliów Rosy ale podałaś miejsce gdzie każdy mógł je znaleźć. I najgorsze że przez twoje gierki, ucierpiały dzieci Rosy. Swoją drogą Rosa nie wiem jak można być tak durną, żeby nie zablokować sobie galerii na FB, jeśli się wie, że poł forum sobie na Ciebie zęby ostrzy... Jednym słowem, obie jebn**cie sobie baranka w ścianę i ogarnijcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 27.11.12, 23:48 moment, dzieci rosy cierpią przez rose niezaleznie od tego, czy zdjęcia są publicznie dostępne czy tez nie, bo rosa ciągle wystawia swoje dzieciaki na pośmiewisko i ciale jej dzieci sa obiektem takiego pośmiewiska nie, nic nie napisałam na temat dzieci rosy - kto to zrobił, powinien uderzyć się w pierś prawde mówiąc, w popapranym świecie dzieci rosy niczego ten wątek nie zmienia jak był popaprany, tak jest nadal Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 27.11.12, 23:50 tylko pytanie, czy rzeczywiście on taki popaprany, czy to nie jest fake? bo jesli nie - to angielski mops powinien się dziewuchą zainteresować jeśli tak - cóż, pogratulował wysublimowanej rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 00:00 Yenna ja nie na temat,ale odpowiedz to ty w tej bluzce w paski? Oj chyba mam męża z twojego miasta rodzinnego... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 01:02 yenna_m napisała: > możliwe, mozliwe Jak tak człowiek pomyśli to stwierdzi,że najbardziej to zaszkodziłaś sobie,niestety. p.s. bez obrazy ale, śmiem twierdzić,że rosa lepiej się od ciebie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 01:55 Ale warto było, kurka Nie jestem jedynie przyzwyczajona do takich blotnych kąpieli . Tu na bank rosa wygrywa - doswiadczenie ma wieksze Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 02:11 Bardzo sie przejelas,caly dzien i pol nocy poswiecilas na ten watek. Ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 27.11.12, 23:42 Co ktoś tak zakłamany jak ty może wiedzieć o zasadach?? Ja nie zdradzam niczyich danych osobowych, nie pokazuję niczyjego wizerunku, nie kłamię w przeciwieństwie do ciebie i szanuję tajemnicę korenspondencji. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 00:11 O niee. Ty wyzywasz od suk, qw, mikropenisków, zresztą wszystkich twoich inwektyw nie pamiętam. Życzysz zdychania jak pies pod płotem, życzysz śmierci, piszesz, że czyjeś życie to zero i powinno się skończyć. Mam screeny ze wszystkimi twoimi wyzwiskami pod moim adresem. Nigdy nie napisałam żadnego wyzwiska pod twoim. A gdybyś trafiła na kogoś, kto by się załamał i faktycznie coś sobie zrobił? Cieszyłabyś się pewnie. Nie musisz zdradzać czyichś danych, żeby go zgnębić, zgnoić i zmieszać z błotem. Admini usuwali twoje wypociny, aż dziw nie banując cię, ale niektórzy to screenowali. więc nie kreuj się na świętą i prowokowaną bo wyzwiska od ciebie usłyszała większość na forum. Nigdy tych screenow nie wykorzystałam, bo żal mi ciebie i twojej rodziny. Jesteś zgorzkniałą, nienawidzącą siebie i ludzi osobą i wiem, ze i tak odczytasz moje go posta jako atak mimo, że rzekomo mnie wygasiłaś. Ale radzę ci tak jak reszta osób choć trochę ci życzliwych. Idź na terapię i nie dla własnego dobra, tylko swoich córek. Bo mimo, że yenna pisze, że jesteś trollem, ja wierzę, że nie jesteś. Jeżeli ci choć trochę na nich zależy, pomyśl jaki los im gotujesz. Niech choć te jak piszesz cudowne i mądre dziewczyny, nie powielają takich schematów, bo one mają jeszcze szansę ułożyć sobie szczęśliwe życie. Szczęśliwe, z kochającym facetem, bez tych wszystkich jazd. Z mojej strony bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 08:13 rosapulchra-0 napisała: > Co ktoś tak zakłamany jak ty może wiedzieć o zasadach?? > Ja nie zdradzam niczyich danych osobowych, nie pokazuję niczyjego wizerunku, ni > e kłamię w przeciwieństwie do ciebie i szanuję tajemnicę korenspondencji. a to przypadkiem nie jest o tobie, cnoto uciśniona? Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 08:17 Lepiej bym tego nie ujęła! Po prostu bingo Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkabaw a nie przyszło Wam do głowy 28.11.12, 08:27 że paradoksalnie yenna właśnie uratowała rosę? Przed nią samą? Że tak jak alkoholik musiała sięgnąć dna, żeby się opamiętać.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: a nie przyszło Wam do głowy 28.11.12, 08:30 A co? Rosa dostała bana? Przestała pisać? Będzie pisać nadal, a wy jak pszczółki do miodu Piaskownica normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: a nie przyszło Wam do głowy 28.11.12, 08:34 Rosa nie zdaje sobie sprawy z tego, że sięgnęła dna. Rosa nie zdaje sobie sprawy z tego, ze potrzebuje pomocy, ona to pal licho, ale jej rodzina! Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 09:40 oczywiscie, ze o niej. www.joemonster.org/p/287/Rank_1_Anieliczka_w_Gdansku_ Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: wlasnie przeczytalam ten szajs 28.11.12, 10:09 Niezły MILF z niej nawet Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Proponuję wziąć głęboki oddech, policzyć do dziesi 28.11.12, 00:12 ... policzyć do dziesięciu i wyciszyć emocje. Już się najazgotałyście. Teraz czas na bardziej konstruktywne poczynania. Podsumujmy: Rosy nie zmienimy, gęby jej nie zamkniemy, rozumu nie naprawimy i szkodliwa społecznie jak była, tak będzie. Olać ją. Co natomiast możemy? Możemy ruszyć głową (RUSZYĆ GŁOWĄ!) i zastanowić się, co robić, by nie dawać się wpuszczać w maliny takim egzemplarzom naszego gatunku. By za jakiś czas, w realu czy szczęśilwie tylko w wirtualu, nie płonąć znowu świętym oburzeniem, który ukryć ma płonące ze wstydu policzki, że dało się przekabacić ewidentnemu psycholowi. Bo Rosa jaka jest, widać od razu. Zdekodowanie jej nie nastręcza trudności Więc czemu dla większości było to aż tak trudne? Czemu trwało tak długo? Odpowiedź na to pytanie to klucz do wewnętrznego alarmu przeciwwłamaniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelniczka1488 Re: Proponuję wziąć głęboki oddech, policzyć do d 28.11.12, 05:52 Uważam że dobrze się stało iż poznaliśmy dane tej osoby , zawsze będzie można odpowiednio szybko zareagować na wszelkiego rodzaju ataki personalne oraz tz. samobójstwa. Co do obrończyń, chcecie pomóc, to pomóżcie jej w realnym życiu a nie na forum, bo klepać obronne posty każdy potrafi , ale zrobić coś więcej to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 09:27 Przerażające jest to, co tu się tu dzieje. Rozumiem, pyskówki, kłótnie- zdarza się. Ale nie takie coś, co zrobiła Yenna! Yenna przekroczyła granicę. Ochrona personaliów to PODSTAWA na forum! Jeżeli chciała "pomóc" Rosie, to znając jej personalia, mogła to zrobić na privie lub choćby w piśmie do moderacji, czy do innych służb- przecież są opracowane na to odpowiednie procedury! I sposób, w jaki to zrobiła... Co jej do tego, że Rosa pisze felietony w prasie? Jak to się ma mieć do życia Rosy i jej udziału w forum? To osoba publikująca felietony (czy cokolwiek innego) nie może mieć w życiu problemów? Co ma piernik do wiatraka? I jaka kreacja formowa Rosy? Jaka manipulacja? Yenna jest zawiedzona, że Rosa potrafi pisać? Wygląda na to, że Yenna stworzyła sobie jakiś obraz Rosy i jest zdziwiona, że "Rosa pisać potrafi", bo jej to do tego obrazka nie pasuje. Zazdrości jej tych publikacji, czy co? Po co je linkowała? Co one mają do forum? Rosa coś złego w nich napisała? Wychodzi z nich jakieś kłamstwo względem tego, o czym pisała na forum? No przecież nie. Yenna, co Ci się stało??? Piszesz, że Ci się ulało, i że wychodzą przy okazji Twoje prywatne trupy z szafy. Nad takimi trupami trzeba panować! Nie mogłaś po prostu przestać z Rosą rozmawiać na forum czy zerwać z nią znajomość poza forum, skoro ta znajomość była dla Ciebie aż tak inwazyjna? Nie musisz kochać Rosy, nie musi Ci się podobać jej zachowanie (jak i każdej innej osoby), ale nie musisz z tego powodu robić aż takich świństw. Nie ma w tym żadnego sensu -poza zemstą. Ale to przerażający sens, Yenna! Rosa Ci zaufała i tylko dlatego znasz jej personalia. Takiego zaufania się NIE ZDRADZA! Nie chce mi się wierzyć w to, co zrobiłaś! Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 10:18 Może niech Rosa zacznie pisać powieści w konwencji s-f ( bardziej f. niż s.) skoro ma talent, bo na tym forum jej konfabulacje + wulgaryzmy są niepożądane. W jakim celu to robi, Bóg raczy wiedzieć! Może chodzi o reklamę bloga, taka metoda na szokowanie. Przy okazji; uprasza się ematki o emotikonkę z przymrużeniem oka, że zakładają wątek , bo fantazja je rozpiera, że chciałyby bardziej kolorowo a tu smętnie i szaro. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 10:44 oo i nabakier wróciła- nie ma tego złego... Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 10:59 Spokojnie, zmywam się zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 10:49 > Yenna przekroczyła granicę. Ochrona personaliów to PODSTAWA na forum! 1. Rosa sama wystawiła swoje personalia na widok publiczny, publikując felieton z cytatami z tego forum i podpisując go imieniem i nazwiskiem. > I sposób, w jaki to zrobiła... Co jej do tego, że Rosa pisze felietony w prasie > ? Jak to się ma mieć do życia Rosy i jej udziału w forum? 2. Patrz punkt 1. To był felieton o tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:05 > Rosa sama wystawiła swoje personalia na widok publiczny, publikując felieton > z cytatami z tego forum i podpisując go imieniem i nazwiskiem. I co z tego? Różni dziennikarze garściami korzystają z cytatów forumowych- to jest dopuszczalne, bo chodzi o TREŚCI, nie o OSOBY. Nie znaczy to, że nie mają prawa pisać pod nickami, i że z tego powodu można ich demaskować. To są różne sprawy, różnej wagi i parafii. Ty też masz prawo gdzieś tam pod swoim nazwiskiem zacytować cudze wypowiedzi (bez zdradzania personaliów oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:13 > I co z tego? Różni dziennikarze garściami korzystają z cytatów forumowych- to j > est dopuszczalne nie, to nie jest dopuszczalne, korzystać mogą tylko dziennikarze Agory. Kiedyś był podobny przypadek, autor "ukradzionych" cytatów przepraszał, każdego z osobna. Sprawa była konsultowana z prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:33 > nie, to nie jest dopuszczalne, korzystać mogą tylko dziennikarze Agory. Kiedyś > był podobny przypadek, autor "ukradzionych" cytatów przepraszał, każdego z osob > na. Sprawa była konsultowana z prawnikiem. Tego nie wiedziałam, dzięki. Sądziłam, że jak się podaje źródło cytatu, to wszystko jest ok. I nadal uważam, że to o czym piszesz, jest co najmniej dziwne, przeczy przyjętym powszechnie zasad obchodzenia się z publikacjami. Może czegoś nie rozumiem... Ale dobrze- czy Rosa pisała O forum, czy posługiwała się cytatami? Bo o forum chyba wolno się wypowiadać? Czy też nie? I najważniejsze- jeśli nawet popełniła błąd z cytatami (jeśli, bo nie czytałam i nie zamierzam, tak jak nie zamierzam śledzić kogoś w necie czy wykopywać jego historie forumowe) , to od razu trzeba ją demaskować z nazwiska? Chyba można to załatwić inaczej? Trzeba do czyjegoś błędu (czy złego zachowania) dokładać własne świństwo??? O to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:46 to nie rozmawiaj o czyms czego nawet nie przeczytalas i nie zamierzasz czytac ! skopiowala wypowiedzi z forum nie podajac zrodla nawet, co tez zreszta byloby nielegalne Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:48 To, co wolno, a czego nie wolno, ma akurat znaczenie drugorzędne, wobec faktu, że: - Rosa założyła (pod znanym nickiem) wątek na forum; - Rosa opisała w felietonie ten wątek, informując, że to ona go założyła; - Rosa powsadzała tam obficie cytaty z wypowiedzi na forum (takie sporawe, na 6 wierszy); tak, tego alkurat robić nie wolno; - Rosa podpisała się pod felietonem imieniem i nazwiskiem. Jak to nie jest podanie swoich danych osobowych na złotych tacy, to nie wiem, co nim jest (bo pominięcie dowolnego z powyższych etapów sprawiłoby, że nie dałoby się tak łatwo poskładać tych klocków). Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 12:08 No widzisz, a ja uważam za sprawę pierwszorzędną, że nawet jak łatwo dojść do tego, kto jest kim w realu, to nie wolno podawać na tacy jego personaliów. Ba, nawet jak to jest tajemnica poliszynela. Bo to jest prawo każdego z nas występować na forach pod nickiem. Taka jest konwencja tego ustrojstwa, zwanego fora internetowe. I jak jej nie będziemy przestrzegać, to będzie źle. chyba, że się wszyscy umówimy inaczej- że piszemy pod nazwiskami. Ale to zupełnie inna bajka, inna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 14:08 A w tej sprawie też coś zrobicie czy nie? Chyba, że Agora wyraziła zgodę dla Rosy. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:17 ale gdzie tu wina Yenny skoro rosa sama ujawnila swoje dane osobowe? raz - w artykule, gdzie wykorzystywala cytaty z forum, ktore to cytaty z forum wrzucone w google wyciagaja podpisany z imienia i nazwiska artykul na wierzch dwa - na twitterze - gdzie linkuje swojego bloga pod imieniem i nazwiskiem. gdzie tu Yenna zawinila, skoro rosata sama wrzucila swoje dane osobowe w obieg? Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 11:59 > ale gdzie tu wina Yenny skoro rosa sama ujawnila swoje dane osobowe? > > raz - w artykule, gdzie wykorzystywala cytaty z forum, ktore to cytaty z forum > wrzucone w google wyciagaja podpisany z imienia i nazwiska artykul na wierzch Nawet, jak takie odniesienie znajdziesz, to nie są to cytaty odnoszące do nicku Rosa. > dwa - na twitterze - gdzie linkuje swojego bloga pod imieniem i nazwiskiem. Z tego nadal nie wynika, że ktoś ma prawo zdradzać cudze personalia. Zawsze znajdzie jakieś połączenie, by do nich dotrzeć, niekoniecznie nawet przez net-można przez książki telefoniczne, szkoły dzieci, miejsca pracy, znajomości -wiedzą to detektywi i nie tylko. Każdy człowiek zostawia ślady, każdy jeden (poza rasowymi szpiegami)- mniej lub bardziej bezpośrednie. Ale to nie upoważnia nikogo, by czynić skróty do nich (linki, inne intencyjne zdradzanie personaliów czy jakichś elementów życiowego usytuowania, np "jest żoną tego a tego polityka", "pracuje tu i tu", pisała tu i tu, szukaj pod"). Tego robić po prostu nie wolno. Bez tego net będzie dżunglą. Naprawdę warto? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 09:42 Mam prośbę aby mi ktoś na priv podesłał zwartą informację nt. tego wątku. Jestem jedną z osób, którą Rosa w swoim czasie potraktowała w wyjątkowo podły sposób. Nie mam siły przedzierać się przez wszystkie wpisy. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lewapinger Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 09:47 To już chyba nie wiadomo o co chodzi, zatracony został gdzieś sens, pozostała sieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 10:06 Ja mogę, ale dopiero wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
pade podsumowanie 28.11.12, 10:14 ten cytat może posłużyć: "Swoje brudy pierzcie w domu, ja i większość czytających te słowa też, my nie chcemy, ku..a mać, nawet ich poznawać. Ja wiem, że życie jest do d..y, ale tu zmieniamy ten stan na lepszy! Nie kopiemy w gó...e, a życie to nie pieprzone szachy, w których rozstawia się ludzi jak pionki i gra przeciwko innym" Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: podsumowanie 28.11.12, 10:19 Sugeruję wziąć do serduszek zwłaszcza ten fragment o rozstawianiu ludzi i graniu przeciwko innym. Zwłaszcza niech uważają wszystkie naiwne, które Rosie udzielały na swój temat jakichkolwiek prywatnych informacji, udostępniały zdjęcia i wchodziły w interakcje towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: podsumowanie 28.11.12, 10:43 i niech zapamietaja ze w necie nie sa anonimowi! przede wszystkim dla swirow, ktorzy lubia grzebac, intrygowac i tworzyc historie i koleczka wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: podsumowanie 28.11.12, 10:57 Jak na razie, to Yenna okazała się tą, której niebezpiecznie jest udzielać tego typu informacji o sobie. Nie zauważyłaś tego? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: podsumowanie 28.11.12, 11:12 > Sugeruję wziąć do serduszek zwłaszcza ten fragment o rozstawianiu ludzi i grani > u przeciwko innym. dokładnie o to mi chodziło normalnie zbrzydło mi forum mam nadzieję, że tylko chwilowo Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: podsumowanie 28.11.12, 10:45 Nie wiem pade czy pamiętasz, jak Rosa zakładała wątki o sytuacji politycznej, z jaka troską martwiła się o swoją rodzinę, pozostałą w kraju, która musi znosić Tuskowe rządzenie. Jej sytuacja kojarzy się z PiS-em; biedny, zaszczuty przez media, w stosunku do którego stosuje się język nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: podsumowanie 28.11.12, 11:09 No i co, dziewczyny, namieszałyście i nic z tego nie wyszło, rosa to typ człowieka, któremu plujesz w twarz, a on mówi, że deszcz pada. Nigdzie nie zniknie, nadal będzie jątrzyć, wyzywać, zakładać durne wątki i zawsze się któraś nabierze albo rozpocznie pyskówkę. Już pomijając to, że cały wątek to młyn na jej wodę, jest PRZESZCZĘŚLIWA, cały długi wątek tylko o niej! Gwiazda forum najjaśniejsza. Kilka obrończyń też się uchowało, żyć nie umierać. Jeśli nie będzie zbiorowego bojkotu (a nie będzie), to tak to się będzie nadal kręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: podsumowanie 28.11.12, 11:16 A ty bidulu znowu na przegranej pozycji.. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: podsumowanie 28.11.12, 11:51 Opanuj się, na jakiej przegranej pozycji? Z nikim nie walczę, w przeciwieństwie do ciebie. To tylko forum. Ale rozumiem mechanizm, dla osobowości psychopatycznej cały świat wokół to potencjalni wrogowie. Nawet świat wirtualny. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: podsumowanie 28.11.12, 11:53 Tak, specjalistko bez wykształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: podsumowanie 28.11.12, 11:56 rosapulchra-0 napisała: > Tak, specjalistko bez wykształcenia u, morgen, na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: podsumowanie 28.11.12, 12:00 Uła, ale mi dowaliłaś!!! Idę lizać rany hehehe Rosa, mnie cię naprawdę żal. Twoje życie musi być smutne i przygnębiające. Nikt normalny ani zadowolony z życia się tak nie zachowuje. Może i dla ciebie kiedyś zaświeci słońce, ale plucie na forum ci z w tym nie pomoże. Koniec dyskusji, bo mam wrażenie, jakbym gadała z pacjentką szpitala psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: podsumowanie 28.11.12, 12:02 Albo grała w szachy z gołębiem dobre podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: podsumowanie 28.11.12, 15:25 morgen_stern napisała: > Opanuj się, na jakiej przegranej pozycji? Z nikim nie walczę, w przeciwieństwie > do ciebie. To tylko forum. Właśnie morgen, to tylko forum i aż tyle osób się zaangażowało w walkę z rosą I po co to było? A teraz wątek rozwija się z prędkością światła i tylko patrzeć, jak osiągnie 600 wpisów. Teraz najgłośniej krzyczą tu te, co się najbardziej zaangażowały m.in w wywlekanie brudów np zdrada, której dopuścił się mąż rosy. Zdecydowanie lepiej podczytywać Was wszystkie, niż się tu udzielać Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: podsumowanie 28.11.12, 12:03 Jeśli nie będzie zbiorowego bojkotu (a nie będzie), > to tak to się będzie nadal kręcić. Ciekawe, ile jeszcze trzeba, żeby moderatorki forum wyautowały Rosę na dobre? Co jeszcze musi się wydarzyć, które dno ma zostać osiągnięte, żeby zapadła decyzja o oczyszczeniu przestrzeni forumowej ze zgnilizny, w jaką Rosa zamienia wszystko, czego się dotknie? Ślepota ludzka mnie powala. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: podsumowanie 28.11.12, 11:15 dobre Ja Rosy nie bronię, absolutnie, jak kto nie wierzy, niech sobie skorzysta z wyszukiwarki. Mnie tylko mierzi hipokryzja, wyciąganie personaliów, i ogólnie...taplanie się w g.. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: podsumowanie 28.11.12, 11:27 Taka fajna jatka a mnie nie było. Pewnie co fajniejsze wpisy wykasowano Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: podsumowanie 28.11.12, 12:22 Syf, bagno, mentalna podstawówka. I to w wykonaniu pani prawnik. Tragedia. Podawanie danych personalnych (yenna, znałaś je z fb, tak pewnie dotarłaś do artykułu) jest dnem dna. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: podsumowanie 28.11.12, 12:25 ja dotarlam przez twittera, wieki temu szuajac blaga rosatej. sama udostepnila ime i nazwisko. SAMA ONA. nie Yenna. ja nie wiem co wyście sie na nia tak rzucily, skoro to nie ona te dane podala. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: podsumowanie 28.11.12, 12:27 szuajac blaga = szukajac bloga sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: podsumowanie 28.11.12, 12:39 murwa.kac- to, że śledzisz poszczególne osoby, to już Twój problem. Nie będę się w to zagłębiać. Ja również piszę na różnych forach, celowo mam tam inne nicki. Tu jestem naomi tam jestem sraomi. Nie chcę, żeby ktoś mnie pokojarzył, choć wiem, że to nietrudne. Nie jestem też anonimowa, wiele osób z gazetowych for ma moje dane osobowe. Tylko żadna z tych osób moich danych nie ujawniła, bo to szczyt chamstwa!!! Przyznam, że przez panią prawniczkę Yennę nie czuję się bezpieczna i prawdopodobnie zmienię nicka. Pewnie jakbym była detektywem, to byłabym w stanie połowę jematek zidentyfikować. Tylko po co? żeby komuś dowalić? Szanujmy swoją prywatność w sieci. To, co się tu dzieje jest obrzydliwe. Kuźwa, wykształcone paniusie z wielkich miast, a inteligencja i klasa jak u przerzucacza gnoju. I tu należałoby przeprosić rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: podsumowanie 28.11.12, 12:45 nie sledze. chcialam poczytac jej bloga, nie pamietalam adresu dokladnego i zamiast ryc po forum, zeby znalezc wypowiedz rosatej akurat z sygnaturka z linkiem - latwiej bylo w gugla. i gugiel wyplul twittera. rostata sama sie odlonila w sieci i Yenna z tym nic wspolnego nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: podsumowanie 28.11.12, 12:45 No cóż, mogła się Rosa powstrzymać od wielokrotnego wyzywania innych od suk, dziwek, szmat itp., nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: podsumowanie 28.11.12, 12:51 Nazywa po imieniu to, co między innymi triss układasz w gładkie i ynteligentne słowa. Też mi różnica Bleh Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: podsumowanie 28.11.12, 13:24 Czyżby cherie? Netykiety nie łamię, a pojedyncze wpisy w których wymknął mi się wulgaryzm (i to nie spersonalizowany), były skrupulatnie wycinane, co łatwo sprawdzić. Wrodzona kultura osobista każe mi się hamować. D I nie, nie możesz stawiać na równi uprzejmej krytyki czyjegoś stylu życia/zachowania z ordynarnymi wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: podsumowanie 28.11.12, 15:16 Nie spoufalaj się zbytnio próbując ukazać stosunek nadrzędno-podrzędny, który nie między nami nie istnieje i podaruj sobie wszelkie tego typu wisienki ok ? Co do meritum- nie trzeba łamać jasnych i czytelnych zasad netykiety by wydawac opinie i oceny pozbawione moralności czy zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Te , w których dałas sie ponieść emocjom moderacja wykasowała-mając podstawy,nie zawsze te podstawy niestety są. Wrodzona kultura osobista każde się chamować przed pisanymi wielkimi literami wyzwiskami ale nie przed inteligentymi złośliwościami. I tu nie chodzi o kulturę osobistę ale właśnie o to, czym zaczęłaś ten wywód do mnie. O próbę poniżenia, sprowadzenia adwersarza do parteru poprzez wytworzenie wrażenia że jest się kims lepszym, wyszydzenie. Owszem, nie próbuję równać uprzejmej krytyki (aczkolwiek Twoje krytyki nie są uprzejmie-mimo że konstruktywne) do orydarnych wyzwisk. Ja nie stawiam między nimi znaku równości. Jedne i drugie są chamskie -z tym że jedne w białych rękawiczkach inne w czarnych. Forma inna -treść ta sama Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Co porszę? Co nazywa po imieniu?? 28.11.12, 13:49 Ja, nie wchodząc bynajmniej z Rosą w konflikt, a jedynie wyrażając w sposób kulturalny swoją opinię, zostałam nieraz przez Rosę zwyzywana. Ot tak po prostu. guderianka napisała: Nazywa po imieniu to, co między innymi triss układasz w gładkie i ynteligentne słowa. Też mi różnica Bleh Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Co porszę? Co nazywa po imieniu?? 28.11.12, 15:18 Ima, może i zostałaś. Nie będę tego rozstrząsać, nie o to chodzi. Wiesz, Ku-klux-klan też miał szczytny cel, działał w imieniu i dla i z poparciem co nie zmienia faktu, że czynił źle, rozumiesz co mam na mysli ? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Co porszę? Co nazywa po imieniu?? 28.11.12, 15:33 guderianka napisała: Ima, może i zostałaś. Nie będę tego rozstrząsać, nie o to chodzi. A o co chodzi? Bo w poprzednim poście napisałaś coś o nazywaniu rzeczy po imieniu przez Rose. Nawet jeśliby tak było, to ma być to usprawiedliwieniem dla chamstwa? Wiesz, Ku-klux-klan też miał szczytny cel, działał w imieniu i dla i z poparciem co nie zmienia faktu, że czynił źle, rozumiesz co mam na mysli ? W którym momencie Ku-klux-klan miał szczytne cele? Bo chyba nie mówisz o idei segregacji rasowej, która była przyczyną jego powstania? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Co porszę? Co nazywa po imieniu?? 28.11.12, 15:47 Rosa wyzywa używając słów wprost, inne forumki w sposób inteligentny i ładnymi słowami szykanują i piętnują podobne zachowania. Złośliwość, szyderstwo są w równym stopniu jeśli chodzi o treść chamskie co wulgarne odzywki-mimo że mają szczytną formę Dla wielu KKK odwalał słuszną robotę. A dla innych nie. Ty powiesz o idei segregacji rasowej inny o zabiciu czarnucha Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co porszę? Co nazywa po imieniu?? 28.11.12, 15:50 Nie tylko wyzywa, ale manipuluje innymi i napuszcza jednych forumowiczów na drugich. Bana jej dać i tyle, a ten wątek wykasować. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: podsumowanie 28.11.12, 13:04 które nota bene jest przestępstwem a nie zachowaniem śliskim moralnie, czy zwykłym naruszeniem netykiety (którą rosa narusza notorycznie, chyba świętem jest dzień, w którym jej nie narusza) poza tym z tego, co czytamy na jm - rosa specjalizuje się w czymś w rodzaju cyberstalkingu tutaj to też uprawia pobudka, drogie panie akceptujecie takie pogrywanie sobią na forum? ja nie no i czas się obudzić zanim opublikowałam moje dane osobowe, pół forum przesiedziało na moim profilu fb więc przestańcie udawać żadna z nas taka lelijka nie jest czas na rachunek sumienia, adwent sprzyja szczególnie nazwisko rosy i tak jest publicznie znane, sama je wielokrotnie podawała, więc to żadna tajemnica poza tym nazwiska nie podałam na forum nie przypominam sobie w każdym razie takiego faktu (przypominam to wszystkim zainteresowanym sprawą mamy Madzi, które zamieszczały linki na forum do profilu na nk do owej bardzo miłej pani ) natomiast osoby poszkodowane mają prawo wiedzieć, z kim mają do czynienia, żeby wiedzieć, przeciwko komu wytoczyć powództwo w razie czego, zwłaszcza, że takie zachowanie rosy jest dla rosy, jak widac, typowe świat nie jest tak wielki, rosa równie dobrze może przyjechać na rozprawę do PL a jak nie - sąd może wydac wyrok zaoczny proste Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_tweety Re: podsumowanie 28.11.12, 13:09 troche nie na temat - skad wiesz kto siedzial na Twoim FB i ze to akurat z forum ktos? Jak to sie sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: podsumowanie 28.11.12, 13:11 no wiem a niektóre się nawet przyznały na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_tweety Re: podsumowanie 28.11.12, 13:14 jest jakas opcja zeby zobaczyc kto wchodzil na profil? Pomijam przyznanie sie Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: podsumowanie 28.11.12, 13:18 jednakowoż przyznanie się ułatwia sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: podsumowanie 28.11.12, 13:24 dobra, znikam z tego wątku tak czy inaczej - osoby, które przejmowały się losem rosy mogły przekonać się, że dziewczyna nie jest tym, za kogo się podaje i grożenie samobójstwem w tym przypadku to marny fake mający na celu naśmiewanie się z głupich ematek (szczególnie sprawa z jm jest typowa dla działań rosy w necie) miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: podsumowanie 28.11.12, 13:30 Yenno, weź pod uwagę, że możesz się mylić,a na drugim końcu kabla siedzi człowiek. I to czyta. Są dzieci. Nic, co napisałaś nie wskazuje na to, że rosa nie jest rzeczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: podsumowanie 28.11.12, 13:50 naomi19 napisała: > Yenno, weź pod uwagę, że możesz się mylić,a na drugim końcu kabla siedzi człowi > ek. I to czyta. Są dzieci. > Nic, co napisałaś nie wskazuje na to, że rosa nie jest rzeczywista. Wiesz, yenna miala (jak rozumiem) samobojstwo w rodzinie, wiec to daje jej zdolnosc bezblednej diagnozy, kto w necie ma prawdziwe mysli samobojcze, a kto nie i mozna go za kare dekodowac. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: podsumowanie 28.11.12, 14:19 Też miałam w rodzinie i jeśli stwierdzę, że myśli samobójcze u Rosy rzeczywiście zaistniały, to która ma rację? A pamiętam, jak Yenna pisała, że sama odchorowała jakąś jazdę na forum. Teraz robi to samo komuś innemu. Przykre. Ludzie to jednak małostkowe (***). Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: podsumowanie 28.11.12, 14:33 naomi19 napisała: > Też miałam w rodzinie i jeśli stwierdzę, że myśli samobójcze u Rosy rzeczywiści > e zaistniały, to która ma rację? No yenna rzecz jasna. Bo wiadomo, ze troll, popapraniec albo jednostka inaczej potluczona nie moze miec mysli samobojczych, takie odrzuty nie popelniaja samobojstw. Tylko uczciwe, uprzejme dziewczyny zmeczone zyciem, nad ktorymi ematka moze zalamac rece i poczuc sie szlachetnie organizujac zasluzona pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: podsumowanie 28.11.12, 15:09 Mi nie jest jej w ogole zal, nic kompletnie. Rosa widac takie cyrki uskutecznia tez gdzie indziej, jest po prostu takim czlowiekiem. Dla mnie nie jest to zadna kreacja, no nie wierze w to. Jest toksyczna. Dobrze pamietam jak tu na poczatku pisala, nie widzialam wczesniej zeby ktos takim rynsztokowym slownictwem sie poslugiwal na forum. Wlasnie po nim, po jej wulgarnych wypowiedziac zaczelam ja kojarzyc, a potem baaach nastapila zmiana... niespodziewanie Rosa przybrala role ofiary, zaczela sie na nia kreowac, dalej robi to samo. Niektore dzieczyny to wtedy zauwazyly, ale ona oczywiscie nie miala pojecia o co chodzi. I tak trwa to do teraz. Dla mnie jest takim internetowym wampirem energetycznym, nie jest jak pierwszy lepszy troll. Yenna tez swoje za uszami ma, zrobila to z wiadomymi intecjami, w te jej intencje osobiscie nie wierze, ale uwazam ze dobrze sie stalo. I absolutnie jestem w szoku jak mozna zachowywac sie tak jak Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: podsumowanie 28.11.12, 13:27 Wiadomo, że większość weszła z ciekawości i na rosy profil, i na twój. Z tym że rosa pokasowała zdjęcia długo po tym, jak wiedziała, ze znamy jej dane. No ale to jej błąd. Ja dzięki temu choć w części rozumiem, skąd się bierze jej zerowa wiara w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: podsumowanie 28.11.12, 13:11 bronisz się yenna-Twoje prawo co nie zmienia faktu , że dla mnie Twoje zachowanie w tej akurat sytuacji jest wątpliwe moralnie-delikatnie mówiąc W sensie kk wyzwiska nie są przestępstwem-w świetle netykiety z kolei-dają możliwośc moderacji wycięcia od razu obraźliwych slów w przeciwieństwie do zaowalowanych inteligentnych dopie...anek.W świetle kk rosa nie zrobiła nic, co łapało by się choćby na wykroczenie-nie na forum. Moje nazwisko też jest publicznie znane-ba, kilka forumek zna je albo z reala albo z netu ale jakoś zadnej z nich nie przyszlo do głowy napisac, że guderianka to jest anka kowalska vel mamadziewczynki vel blogowadama itp.Ciekawe dlaczego ? MI rosa nie zrobiła nic, nie mam do niej nic tak samo jak nie mam do Ciebie czy do Lipcowej, od żadnej z nich nie doznałam krzywdy-może dlatego, że ja szanuje ludzi, wszystkich ludzi i oni szanuja mnie ? Pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: podsumowanie 28.11.12, 13:25 Yenna, a Ty kim się stałaś w tej chwili? Przeproś rosę i całe forum za to co zrobiłaś, bo zrobiło się bardzo nieprzyjemnie. Przez Ciebie. Ja nie twierdzę, że łamiesz prawo, tylko, że postępujesz niemorlanie i niegodnie. W takich sytuacjach właśnie wychodzi słomsko z butów dam. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: podsumowanie 28.11.12, 15:21 No i co, że troll? A Ty jesteś pogromcą trolli uprawnioną do ich "dekodowania" ? troll to nie człowiek-halo, pewne zasady dotyczą wszystkich. Co do cyberstalkingu- jeśli znasz sie na prawie to wiesz, że winę trzeba udowodnić a nie rzucać oskarżenia, za przeproszeniem chlapać jęzorem bez konkretnych czynów. Jesteś adwokatem wszystkich pokrzywdzonych czy działasz w swoim imieniu tylko ? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: podsumowanie 28.11.12, 13:40 yenna_m napisała: > poza tym z tego, co czytamy na jm - rosa specjalizuje się w czymś w rodzaju cyb > erstalkingu > tutaj to też uprawia > > pobudka, drogie panie > > akceptujecie takie pogrywanie sobią na forum? > ja nie Wiesz co yenna, idz ty na dlugi spacer i przewietrz glowe - bo jestes ilustracja powiedzenia, ze chodzenie po bagnach wciaga. Z wielka satysfakcja popelnilas cyberstalking, bo rosa go uprawia. Anielica mscicielka normalnie. W czym jestes lepsza? Ze nie bluzgasz? Ale chyba to wiesz, skoro tak sie tlumaczysz. Oderwij sie od forum, skoro wciaga cie w takie akcje. To tylko internet. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: podsumowanie 28.11.12, 13:46 tak GW również pisząc o prawdzie na temat mamy Madzi Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: podsumowanie 28.11.12, 15:29 > Szanujmy swoją prywatność w sieci. To, co się tu dzieje jest obrzydliwe. Kuźwa, > wykształcone paniusie z wielkich miast, a inteligencja i klasa jak u przerzuca > cza gnoju. I tu należałoby przeprosić rolników. Pozwól, że się pod Tobą podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: podsumowanie 28.11.12, 12:46 murwa.kac napisała: > ja dotarlam przez twittera, wieki temu szuajac blaga rosatej. > > sama udostepnila ime i nazwisko. SAMA ONA. nie Yenna. ja nie wiem co wyście sie > na nia tak rzucily, skoro to nie ona te dane podala. Nie chodzi o czyn jako taki, tylko o intencje - ktora ewidentnie bylo przykopanie osobiste, akcja trolla na poziomie identycznym jak te przypisywane rosie. I ta slodkopierdzaca hipokryzja o hipotetycznych ciezarnych, ktore moga sie przerazac watkami o samobojstwie. Jakby nawet troll zreszta nie mogl miec potluczonego zycia ani mysli samobojczych... z logiki dwoja. I to akurat yenna... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: podsumowanie 28.11.12, 14:30 > Nie chodzi o czyn jako taki, tylko o intencje - ktora ewidentnie bylo przykopan > ie osobiste, akcja trolla na poziomie identycznym jak te przypisywane rosie. I > ta slodkopierdzaca hipokryzja o hipotetycznych ciezarnych, ktore moga sie prze > razac watkami o samobojstwie. 10/10. Dodam jeszcze, że rozumiem, że trwa tu wojenka forumowa, bo się byłe przyjaciółki pokłóciły, niemniej jednak obiektywnie jest to omatko, takie żałosne. I to właśnie ze strony yenny bardziej, bo po rosie to i tak się tu nikt niczego dobrego nie spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 12:24 żenada mam nicka forumowego, pisuję też różne artykuły pod imieniem i nazwiskiem, pod innymi nickami prowadzę dwa inne blogi gdybym zyczyła sobie by ktoś o tym wiedział- miałabym jeden to sprawa rosy co gdzie kiedy i na kogo pisze-żenadą i podłością ludzko jest to wygrzebywać i ujawniac kurde yenna miałam Cię za rozsądną babkę a tu taki skis -przeca po drugiej stronie siedzi do jasnej anielki CZŁOWIEK-nie automat -i cokolwiek i jakkolwiek tworzy jesli zyczy sobie byc w jakimś sensie ukryty-niech będzie.. kurde ale bagno Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 12:42 miałam Cię za rozsądną babkę a tu taki skis -przeca po drugiej s > tronie siedzi do jasnej anielki CZŁOWIEK-nie automat - No właśnie. I wszystko pod przykrywką ochrony płodów ciężarnych kobiet czytających ematkę! żenka Odpowiedz Link Zgłoś
kocio_007 Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:23 A ja widzę to nieco inaczej: yenna jako pierwsza miała odwagę nazwac po imieniu to, co wielu (o ile nie większości z nas) od dłuższego czasu chodziło po głowie nt. rosy. Gratuluję Ci yenna odwagi, odwagi cywilnej (podpisałas się imieniem i nazwiskiem) i konsekwencji. Nie uważam, że zrobiłaś coś złego, po prostu wykorzystałaś możliwośc, którą stworzyła sama rosa, w swojej głupocie i krótkowzroczności (btw. ciekawe, czy ma to w katalogu swoich chorób Każdego można namierzyc przez net, to naprawdę nietrudne. Ale nie każdego się chce prawda? Rosa zasłużyła sobie na szczególne zainteresowanie, mozna powiedziec, ciężko na nie zapracowała Ma więc za swoje. Rosa - paskudna baba - dosłownie i w przenośni. Przestanie istniec natychmiast po tym, jak ją wszystkie wygasimy na trzy -cztery. Zachęcam! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:27 kocio_007 napisała: > Przestanie istniec natychmiast po tym, jak ją wszystkie wygasimy na trzy -czter > y. Zachęcam! ano dokładnie aż się chce zacytować Czesia z "Włatcuf móch" i jego słynne "Bye bye m..." Odpowiedz Link Zgłoś
mstrzalka Kocio_007 podpisuję się pod tobą 28.11.12, 13:34 I właściwie pod innymi dziewczynami. Yenna nie podała imienia i nazwiska, podała linki do których zdecydowanie łatwo trafić bo Rosa sama naprowadzała pisząc tu o artykułach. Sama też Rosa od bardzo dawna przeginała w obrażaniu, zdecydowanie zaś zabrnęła za daleko w straszeniu samobójstwem. Może przyda jej się chwila refleksji i odpoczynku od forum choć po jej wpisach widzę, że na razie jej to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Czekam na konkretne działania moderatorek 28.11.12, 13:39 > A ja widzę to nieco inaczej: yenna jako pierwsza miała odwagę nazwac po imieniu > to, co wielu (o ile nie większości z nas) od dłuższego czasu chodziło po głowi > e nt. rosy. > Gratuluję Ci yenna odwagi, odwagi cywilnej (podpisałas się imieniem i nazwiskie > m) i konsekwencji. Tak, Yenna jako pierwsza podniosła larum (bo po imieniu to Rosę nazywano tu już niejednokrotnie, tylko posty i wątki były wycinane). I dobrze, ktoś musiał. Czekam na działania ze strony moderacji, która dłuuugo bezwiednie chroniła Rosę - a to wycinając jej bluzgi i zostawiając resztę jej chłamu oraz jej osobę na forum, a to wycinając ostrą, a celną krytykę jej oponentów. Czy nie można usunąć jej z forum? Czy nie można jeszcze przez jakiś czas usuwać każdego nicka wypisującego podobne Rosie głupoty, insynuacje, podpuszczania i wulgaryzmy? No bo jeśli można usuwać posty z powodu długich sygnaturek czy jednego niecenzuralnego słowa, to chyba w przypadku nicka wprowadzającego bagienny odór w przestrzeń publiczną też można zadziałać ostro? Czy może sprawa Rosy zaniżającej poziom forum jest zbyt błaha, żeby ruszać jej osobę? > nie i w przenośni. > Przestanie istniec natychmiast po tym, jak ją wszystkie wygasimy na trzy -czter > y. Zachęcam! To się nie stanie, w bajki chyba nie wierzysz. Rosa nie wyrzucona z forum będzie dalej siać ferment i zaniżać poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czekam na konkretne działania moderatorek 28.11.12, 13:44 Podpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Czekam na konkretne działania moderatorek 28.11.12, 14:01 Andziu, ale dlaczego moderatorki miałyby to zrobić? Zwróć uwagę ile kliknięć Rosa generuje. Kliknięcia to kasa. Nie zablokują jej. A tak w ogóle to zgadzam się z Wioskowym-głupkiem forum to tylko forum, czymże tu się tak emocjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Czekam na konkretne działania moderatorek 28.11.12, 14:18 otóż i to. fora internetowe żyją właśnie dzięki takim istotom. towarzystwa wzajemnej adoracji są śmiertelnie nudne, za to wojenki (jak widać) z wielką mocą przyciągają publiczność. nawet jeśli zablokuje się takiego czy owego irytującego delikwenta, to i tak zaraz pojawi się inny. a o wielkiej aferze za tydzień lub dwa nikt nie będzie pamiętał. no chyba, że forum to jego jedyne hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czekam na konkretne działania moderatorek 28.11.12, 14:10 Moim zdaniem moderacja powinna dać jej bana, czasowego i warunkowego lub na stałe. Czy ktoś zgłosił tę propozycję moderatorom? Np. na Forum o forum bądź bezpośrednio na maila moderacji? Czy była jakaś odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:27 nooo rzeznia ostatnio taki kaliber byl bodajze przy dekodowaniu antka czy wojtka, kiedy to radosnie upubliczniono wizerunek jegoi nabialu nigdy nie mieszalam sie do pyskowek rosa- forum, bo to nie moja sprawa urazone mogly zwrocic sie do moderacji czy wniesc sprawe do sadu o ustalenie danych to, co sie stalo wczoraj czy tam przedwczoraj- to zupelnie nowa jakosc bynajmniej nie q (chociaz w sumie...) mysle ze sie rozejdzie,ale jakis welon syfu pozostanie po akcji z lipcowo tez mialo byc duzo miala: poronic, dostac udar, wsadzic polowe forum za kraty, wyciagnac gruba kase od polowy forum, etc nie poronila, udaru niet, forum na wolnosci i w dobrobycie lipcowa wrocila, skupila sie glownie na cesarkach i szwagrze i ma kolezanek moc coraz rzadziej (chyba) ktos podnosi publicznie kwestie tej cudownej przemiany wody w wino czyli uszlachetnienia lipcowej ps. a corkami rosy nie musicie spedzac sobie snu z oczu one naprwde sa zupelnie normalne i fajne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:26 Dziwnie wybiórcza jest ta wasza obrona Częstochowy. Jak niemal podawano linki do gołego fiutka sławetnego antka to nikt jakoś nie protestował. A jak zalinkowano artykuł z wątkiem z ematki, który rosa podpisała własnym nazwiskiem i z którego można jasno wyczytać, że ona to ona to wrzask i obrzydzenie okrutne się podniosło. Dodając do tego blog, twittera z własnym nazwiskiem i linkiem do jej bloga - no panie, Sherlock by się takiego śledztwa nie powstydził, to już wyższej inteligencji do tego potrzeba nie bądźcie śmieszne. Poza tym cierpieć to ona nie cierpi, nie ma obaw, takie jednostki karmią się uwaga innych, niezależnie czy jest życzliwa czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:33 ale obsmialam sie jak norka ze sztucznego futra, jak zaczely pio watku powiewac jak sztandary slowa: moralnosc i cnota wypytywanie rosy, co robila i z kim? w momencie, gdy pobiezzna juz lektura watku o tym, kto i co cpal albo kiedy z i iloma naraz sie rznal jaskrawo ukazuje, ze forumowe zakonnice sa raczej w mniejszosci Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 13:52 Widzę, ze podchwyciłas retoryke koleżanki, zwłaszcza w kwestii "rżnięcia" Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 16:31 Przyznam, ze ja tez nic nie rozumiem. Wielokrotnie, na róznych forach spotykałam się z linkami do artykułow prasowych, ktore zainspirowane były dyskusjami na forum. Artykuły powstawały tak, że jakas pani (ew. pan) zakładała pod byle jakim nickiem kontrowersyjny temat i czekała, az się dyskusja rozwinie. Jako, że cytowane były posty konkretnych forumek, zawsze ktoś do takiego materiału dotarł i podawał linka. Oczywiście te artykuły są podpisywane imieniem i nazwiskiem redaktora. Prosze, nie bądźcie świętsze od papieża i nie próbujcie wcisnąć komukolwiek, ze takie dane są tajne Czym rózniły się tamte redaktorki od Rosy? Tym, ze one zakładały jednorazowy nick, a Rosa stworzyła na forach swoją fabularyzowaną historię, trwająca kilka lat. Czy z tego powodu zasługuje ona na szczególną ochronę? z punktu widzenia prawa i netykiety - niestety nie. Jeszcze świat nie stanął na głowie, aby kłamca - recydywista swoim długim stażem zasługiwał na większy szacunek, niż ten, kto skłamał jeden raz Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_tweety Re: podsumowanie 2 28.11.12, 14:21 Kwestia gustu, ale jak pustym trzeba byc zeby wogole takie pytanie zadac... tylko po to zeby komus dowalic. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 16:00 Zamknijcie w końcu ten wątek i przestańcie karmić Rosę. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Post Yenny został usunięty 28.11.12, 20:08 Moderacja usunęła post Yenny dekonspirujący Rosę. Widać jednak Yenna złamała regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
pe.tronela Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:24 Jednego w tym wszystkim nie rozumiem. Tez obejrzalam sobie Facebooka Rosy. I nie ma tam nic, co by przeczylo temu, co Rosa na forum opowiada. Wiek sie zgadza. Trzy corki sie zgadzaja. Lysy maz jest. Pisala, ze schudla - jest chuda (w kazdym razie byla w 2011). Wynajety dom w angielskim miasteczku - jest. Wszyskie fakty sie zgadzaja. No nie pojmuje w jak to niby sposob Rosa zostala zdemaskowana??? Nie ma mysli samobojczych? I to wynika z tego, ze nie wymienila ich na profilu w Facebooku? Czy po rysach twarzy to poznajecie, czy jak??? Dla mnie jej pisanina jest zupelnie niestrawna ale tego calego sledztwa i jego wynikow chyba jeszcze bardziiej nie rozumiem. Wiemy jak sie nazywa i jak wyglada. I nie wynika z tego nic. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:37 CytatWiemy jak sie nazywa i jak wyglada. I nie wynika z tego nic. Otóż to! Panie są wściekłe, że tak naprawdę nie złapały mnie na żadnych konfabulacjach i kłamstwach, więc wymyślają własne. A potem, jak z każdą plotką bywa, rośnie sobie taka bańka, panie się podniecają, dokładają swoje projekcje i pobożne życzenia.. A biedna yenna, co? Straciła całkowicie na wiarygodności u rozsądnych dziewczyn, nierozsądne się cieszą, ale niewiele osób wie, że yenna siedzi w domu i tyje, jej kariera już dawno pajęczyną zarosła, mąż daleko od domu, coraz rzadziej się ze swoją otyłą żoną widuje.. I kto tu forum żyje? Ja też pogrzebałam sobie w necie, ale nie jestem świnią, linków ciekawskim, kryształowym ideałom nie podam Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:43 roso kochana, wagi nigdy nie ukrywałam na forum natomiast faktem jest, że mój mąż mnie po rogach nie wali i nie rozlicza z kasy o kosztownych prezentach nie wspomnę ostatecznie stać mnie i na plastyke, którą sobie mogę zrobić w każdym momencie niestety - Tobie nawet przeszczep mózgu nie pomoże, bo Twój problem to parszywy charakter, który na twarzy się odbija Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:46 i tak, zapomnialas napisać, że jeszcze strasznie zazdraszczam łysego męża, który nawet na utrzymanie rodziny nie jest w stanie zarobić, bzyka co sie rusza i mówi o swojej zonie, że ma buzię jak takie zwierzątko, co chrum chrum robi i piesi jak zwierzątko od "muuu". Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:44 Yenna uznała, że skoro Rosa publikuje w prasie, to znaczy, że na forum kłamała, bo się Yenna nie spodziewała, że Rosa może publikować w prasie. I wyciągnęła z tego wniosek, że Rosa na forum, mówiąc wpros, udaje głupszą, niż jest. czyli: kłamie, zmyśla. Czyli: Rosa zaskoczyła Yennę swoim poziomem wypowiedzi prasowych. Wychodzi na to, że Im Rosa lepiej się prezentuje, tym dla niej...gorzej. Mnie też powaliło to rozumowanie. Zapytałam Yennę o to, ale nie otrzymałam odpowiedzi. A zapytałam kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:51 Dodam, że co jak co, ale Rosy na kłamstwie nigdy nie złapałam (a znam ją nie tylko z forum). Jest ostatnią osobą, o którą mogłabym o to podejrzewać. Rosa "grzeszy" -przeciwnie- zbytnią (jak widać) szczerością i mówieniem wprost. Którą to szczerość jej od dziś ... szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Uciekłam dziś z pracy. 28.11.12, 20:57 pe.tronela napisała: > Jednego w tym wszystkim nie rozumiem. Tez obejrzalam sobie Facebooka Rosy. I ni > e ma tam nic, co by przeczylo temu, co Rosa na forum opowiada. Wiek sie zgadza. > Trzy corki sie zgadzaja. Lysy maz jest. Pisala, ze schudla - jest chuda (w kaz > dym razie byla w 2011). Wynajety dom w angielskim miasteczku - jest. Wszyskie f > akty sie zgadzaja. No nie pojmuje w jak to niby sposob Rosa zostala zdemaskowa > na??? Nie ma mysli samobojczych? I to wynika z tego, ze nie wymienila ich na p > rofilu w Facebooku? Czy po rysach twarzy to poznajecie, czy jak??? Dla mnie jej > pisanina jest zupelnie niestrawna ale tego calego sledztwa i jego wynikow chyb > a jeszcze bardziiej nie rozumiem. Wiemy jak sie nazywa i jak wyglada. I nie wyn > ika z tego nic. Ja tez pytalam o to brakujace ogniwo, ale sie nie doczekalam odpowiedzi. Wczesniej byla tylko sugestia, ze chodzilo o styl pisania - w artykule ladniejszy, wiec blogi i forum to sciema. A teraz panie sie nawalaja o urode wlasna i mezow oraz tychze zdrady i niebzykanie. Rosa jak rosa, ale ze yenna sie tak stoczyla? Odpowiedz Link Zgłoś