Dodaj do ulubionych

Buty śniegowce...

22.01.13, 20:33
Mąż powiedział, że w pewnym wieku już nie wypada... A ja chciałam buty na śnieg, chlappę do biegania do sklepu, na spacer z dziećmi i takie tam...
Ogólnie na co dzień noszę się w stylu sportowym, czyli dzinsy, kurtka, czapka rękawiczki, na plecach plecaczek ala torebka.
Czy to taka zbrodnia będzie jak sobie je kupię?
www.deichmann.com/PL/pl/shop//00006001108820/%C5%9Bniegowce%20damskie.prod?r=5&c=3&q=%C5%9Bniegowce&st=PRODUCT
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:37
      nabyłam sobie takie
      www.decathlon.pl/buty-qoni-l-beowe-id_8227775.html
      pierwsze słyszę, że w pewnym wieku (jakim??) nie wypada nosić konkretnego obuwia..
      • pelissa81 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 22:01
        moze klapek z hello kitty, ale sniegowcow?? wink
    • doral2 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:38
      w decathlonie znajdziesz ładniejsze, za podobną cenę i rzeczywiście nieprzemakające.
      • doral2 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:40
        marghe mnie ubiegła, ale i tak linka podam do wielu zimowych butów
        www.decathlon.pl/C-621172-obuwie-zimowe
        • thegimel Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:48
          Siostra ma te
          www.decathlon.pl/weasy-id_8189083.html
          Kolor ekstrawagancki, ale spełniają zadanie, na spacery po lesie w sam raz. A kupiła je za jakieś psie pieniądze na wyprzedaży.
          Młodemu też kupiłam,ale granatowe.
    • thegimel Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:40
      Niech się mąż puknie w głowę śniegowcem. Pewnie, że wypada mieć śniegowce. Nawet jak się nie taplasz w śniegu, to na chodnikach chlapa.
      Te zalinkowane są poza tym bardzo ładne.
      Ja mam takie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,140988699,140988699,Kangaroos_lub_inne_sniegowce_dla_mnie.html
      Zadowolona jestem bardzo smile
    • ola Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 20:46
      taaaa
      wyobrażam sobie moją pracę, gdybym się przejmowała takim "nie wypada..."
      Ja całą zimę chodzę w tych (tyle, że moje są niebieskie):
      McArthur Catch
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToR_YrmbWvOQANy6NiaTgc58AKGOisd30eOXAZpnaeKhtcyvVE

i polecam - są mega ciepłe. Nie ma mowy o przemakaniu czy przemarznięciu.
    • woman_in_love po 30tce nie wypada mieć długi włosów, śniegowców, 22.01.13, 21:08
      krótkich sukienek, dopisujcie dalej....
    • skarolina Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:10
      Żadna zbrodnia, mąż chyba na głowę upadł. Z tym, że jeśli chcesz buty z Deichmanna, to zdecydowanie poszukaj takich, które mają membranę dei-tex.
      • to.loginka Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:24
        skarolina napisała:

> Żadna zbrodnia, mąż chyba na głowę upadł. Z tym, że jeśli chcesz buty z Deichma
        > nna, to zdecydowanie poszukaj takich, które mają membranę dei-tex.

No właśnie te zalinkowane mają dei-tex.
        I jak założyłam to takie wygodne, cieplutkie... wink
        Jutro kupuję i niech mówi co chce.
        Dzięki za poradę.
    • na_pustyni Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:11
      ja mam te i nie wyobrazam sobie bez nich zycia teraz
      jak kupowalam nie bylo takiego wyboru, nie urzekaja mnie swoja uroda, ale sa mega praktyczne
      www.decathlon.pl/arpenaz-snow-200-id_8157556.html
    • aniaurszula Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:16
      ja ma 40 i wlasnie na te zime kupilam sobie sniegowce, mialam dosc zwyklych kozakow w czasie sniegow i roztopow a tak mi sie spodobalo chodzenie w nich ze nawet przy plusie zakladalam
    • thea19 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:31
      pierwsze dorosle sniegowce nabylam majac 30lat. icebug avila. but cieply nawet przy duzych mrozach, odprowadza pot na zewnatrz i ma sznurowana cholewke.
      ja podeszlam do tego tak: w pewnym wieku wisi mi to jak wygladaja moje buty - ma byc cieplo i wygodnie, juz nigdy slicznych kozaczkow na szpili gdzie co miesiac musialam wymieniac fleki i marzlam jak cholera. w koncu meza juz mamwink
    • bombastycznie Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:46
      a ja noszę śniegowce, w dodatku całkiem włochate i mam w nosie to co myślą sobie inni, ja się cieszę, że jest mi ciepło w stopy, bo to jedyne buty w których nogi mi nie marzną nieważne jak mroźno byłoby na dworze
    • jematkajakichmalo Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 21:54
      Te co zalinkowalas bardzo ladne.

Ja skoncze niedlugo 35 i tez pierwszy raz w zyciu kupilam sniegowce, takie oto:

www.siemes.de/s-oliver-schn-r-boot-45750200000
      Teraz bede kupowac co roku, chyba sie tarzeje, ale co tam, wazne, ze w girki cieplo wink
    • pelissa81 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 22:07
      Mam z tej samej serii - dokladnie to takie
      www.deichmann.com/PL/pl/shop//00006000978315/%C5%9Bniegowce%20damskie.prod?r=5&c=3&q=%C5%9Bniegowce&st=PRODUCT
      chodze w nich drugi sezon, uwielbiam je. Sa za smieszna cene a sa bardzo, bardzo cieple i nieprzemakalne. Moge w nich stac i godzine na mrozie a temperatura stopy nie spadnie o pol stopnia. Noga sie tez nie poci, oddychaja.

Nie wiem w co maz ma. Czarne sniegowce to jak kozaki, ja nosze spodnie na wierzchu to nawet ich nie widac. Powiem ci, ze z forum mozna sie duzo dowiedziec, czego nie wypada a co do glowy by nie przyszlosmile)))) np. to, ze nie wypada miec dlugich wlosow po trzydziestce.
      Albi sniegowcow wink
      • olewka100procent Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 22:12
        nie wypada ?? gdyby mi takim tekstem mąż rzucił to chyba bym mu zaproponowała zmianę żony
        • pelissa81 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 22:51
          Hehewink to akurat rzuciła teściowa. W życiu bym nie pomyślala, że nie wypada mieć długich włosów. Co więcej, duża część pan przytakujeuncertain

forum.gazeta.pl/forum/w,16,141947135,,Dlugie_wlosy_po_30_stce_.html?v=2
          • anyx27 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 23:48
            Ja mam takie adidaski model libria, śmigam w nich non stop po błocie, codziennie na spacery z psem nad staw, po polach itd. Są świetne smile

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQuAWD78UnLlmgo72DGPIvVlrJmiBvBcH7uWKQpQWAKfiYD2rGmQ
            • liberica1 Re: Buty śniegowce... 24.01.13, 09:58
              Też je mam. Kupiłam w zeszłym roku, trochę kasy kosztowały ale mąż mnie namówił i warto było. To są najlepsze buty jakie kiedykolwiek miałam. Śnieg, mróz, chlapa, kałuże proszę bardzo. Myślę, że spokojnie ponoszę jeszcze ze dwa, trzy sezony bo są nie do zdarcia.
    • ola33333 Re: Buty śniegowce... 22.01.13, 22:43
      mi sie podobaja i spokojnie bym ubrala smile
      i ja zjezdzam tez na sankach smile
    • sta-fraszka Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 00:29
      W pewnym wieku jedyne, co nie wypada, to sie przejmowac pie...mi.
      Kupuj i niech Ci stopy beda suche i cieple.
    • paskudek1 Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 08:38
      kurcze, szukam wszędzie żeby znaleźć w necie cokolwiek podobnego do tego co ja mam, bo zdjęciua nie zrobię i nie rzucę. Tzn zdjęcie mogę zrobić zaraz, telefonem, ale wrzucić w newt nie umiem smile
      Ze 4 lata temu w Carrfourze małżonek mi wypatrzył, cód urody za jakies 15 zeta smile Próbuję opisać: do połowy łydki, czerwone, z futerkiem w środku i na obrzerzu (teraz futerko lekko sie zużyło), górna część powiedzmy że zamszowa (zamszu to na oczy nie widziało ale co tamsmile cześć do łażenia po drogach gumowa, z takiej fajnej gumy, podobnej do crocksów. I jest to mój najlepszy zimowy zakup. A w pierwszej chwili popatrzyłam na chłopa wzrokiem pt "czyś ty do reszty ocipiał?", teraz sobie zimy nie wyobrażam i wręcz klnę jak muszę kurtke na futro zamienić, bo jednak do futra, te czerwone buciki nie ujdą.
      Tak więc olewaj teksty małżonka, sąsiadki, babci i dziadka tylko kupuj sobie śniegowce.
      • marysia_m24 Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 09:14
        Dla mnie bomba smile
        • aniadawid1 Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 10:29
          nie wypada to wyjść w sandałach na takie mrozy
          ja już 2 sezon mam takie
          szafa.pl/c13342322-puma-sniegowce-chamonix-tanio-37.html
          dzięki wysokiej podeszwie i ociepleniu nie jest mi zimno w nogi/stopy a do tego są mega wygodne
          • aniaurszula Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 12:10
            ja mam podobne tylko ze bardziej srebne zakup przypadkowy na poczatku grudnia a do dzisiaj moze ze 3 razy mialam inne kozaki na nogach -swieta i mi do spodnicy nie pasowaly. maz z bratem stwierdzili ze wygladam jak te ze seksmisji tylko kolor nie taki
          • marghe_72 Re: Buty śniegowce... 23.01.13, 22:43
            aniadawid1 napisała:

> nie wypada to wyjść w sandałach na takie mrozy

wypada, wypada. Ino zimno
            • lucadimontezemolo Re: Buty śniegowce... 24.01.13, 00:57
              Mam Sorele i Timberlandy,używam na zmianę i nie wyobrażam sobie chodzenia w zwykłych kozakach przy takim śniegu jaki jest teraz.To samo dotyczy momentu kiedy śnieg zacznie się topić. Zwykłe, skórzane kozaki zostawiam na bezśniegowe chodniki.
      • paskudek1 niech mnie ktos kopnie nas obrzeŻu" 23.01.13, 12:03
        na prawdę mam ostatnio zaćmienia umysłu, a to mi 4x7 wychodzi 21 a to mi obrzerze wyjdzie, no kopnijcie mnie bo głupieję. W temacie śniegowców nic to nie zmienia smile
        • iin-ess Nie wypada nosic sniegowców? he.. 24.01.13, 10:18
          Ja mam takie mimo, ze rozmiar buta mam duży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka