moofka 23.03.13, 09:56 poradzcie ematki dzieci jutro musza spedzic caly dzien w poznaniu pogoda brzydka co fajnego mozna dzieciom pokazac zeby kilka godzin fajnie spedzily i sie nie zameczyly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nabakier Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 10:02 Możesz iść do term, ale tam geje się spotykają ( nie pamiętam, z której frakcji jesteś: normalnych czy walniętych, więc lepiej napiszę). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 10:15 fajnie wygladaja - dzieki za pomysl ale na caly dzien jeszcze za malo Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 10:25 Może palmiarnia? Moja nie chciała wyjść stamtąd. I Stare Zoo - ale w tej chwili to jakieś pół godziny zwiedzania w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 moofko 23.03.13, 11:16 www.dziecipoznan.pl/kalendarz-2013-03-23 Ja polecam jeszcze Palmiarnię i interaktywne muzeum archeologiczne (zawszw mają jakieś warsztaty). A Ty też będziesz w Poz? Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 errata- na niedzielę 23.03.13, 11:17 www.dziecipoznan.pl/kalendarz-2013-03-24 Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: moofko 23.03.13, 12:31 > Nie wiedziałam, że jesteś z Posen ttaaa... adelante nawet z tej okazji ukuł specjalną teorię o nierozgarnietych poznaniankach (delktanie rzecz ujmując) ale chybił bo ja jestem przysposobiona Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moofko 23.03.13, 12:57 wielkie dzieki latwiej bedzie plan wycieczki obmyslic Marychno, ja tez bede ale bede, ze tak powiem zajeta (szkolenie) a dzieci z mezem musza sie zajac, bo przy okazji jada Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 11:53 Termy Palmiarnia Malta nie wiem jak nowe ZOO,czy jest tam co zimą oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 14:22 Jest, ale trzeba się nachodzić. Zimą na pewno można obejrzeć pawilon zwierząt nocnych, drapieżne, tygrysy zazwyczaj buszują po wybiegu. Można zajrzeć do słoni. Powinno być widać ptactwo i nosorożce. Ale wycieczka jest długa, jest dużo chodzenia i nie ma gdzie się ogrzać (nie wiem, czy choćby bar Miś jest otwarty, od wieków nie byłam w zoo...). Na Starym Rynku jest chyba jakiś jarmark wielkanocny? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 14:48 zoo niespecjalnie zoo widzieli nie raz, a o tej porze roku zwierzaki sa takie smutne Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 16:48 palmiarnia - mają tam fajną kawiarenkę, więc trochę czasu zleci, poza tym przy wejściu kupcie karmę dla ryb - takie wielkie czerwone karpie się nią karmi i można je pogłaskać są tam też ptaki - papugi w klatkach, a wolno że tak to ujmę biegają takie egzotyczne kury no i jest ciepło i miło. poza tym nie poradzę nic, bo centra handlowe to nuda, a muzea z kolei nie wiem, które mogłyby zainteresować Twoje dzieci. Moje mogłyby na okrągło do Narodowego chodzić, choć nie bardzo to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 17:23 Jakie duze dzieci?? Jak szkolne, to warto zajrzec tu podczas spaceru i zwiedzania starego rynku (to w jednej z odchodzacych od rynku uliczek): www.makieta.poznan.pl/polski/pokazy_dp_pl.html Swietnie zrobione i zajmuje tylko pol godzinki wiec nie bedzie nudne dla dzieci. Poza tym jak dziewczyny pisaly: palmiarnia, termy, sztuczne lodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Poznan z dziecmi 23.03.13, 18:29 może jazda zabytkowym tramwajem i/lub autobusem przystanki koło starego zoo Odpowiedz Link Zgłoś