Dodaj do ulubionych

Overnight Diet

05.04.13, 09:58
słyszałyście o niej??? w życiu nie stosowałam się do diet, bo uważałam je za zbyt restrykcyjne (kwestia słabem motywacji i samozaparcie również), natomiast ta wydaje się być całkiem znośna, choć nie wiem czy skuteczna.
w każdym razie dziś mój pierwszy i ostatni dzień w tym tygodniusmile zrobiłam koktajl bananowy.

podłączy się któraś z was, będzie mi raźniej....

kobieta.interia.pl/zdrowie/diety/news-chudnac-nawet-w-czasie-snu,nId,950756?utm_source=Kobieta&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS#ipad
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Overnight Diet 05.04.13, 10:17
      saszanasza napisała:
      > kobieta.interia.pl/zdrowie/diety/news-chudnac-nawet-w-czasie-snu,nId,950756?utm_source=Kobieta&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS#ipad

Dorabianie marketingowej nazwy do prostej zasady - mniej cukru, więcej białka. Bez ćwiczeń nie spodziewałbym się szczególnych efektów.
      • saszanasza Re: Overnight Diet 05.04.13, 10:24
        feel_good_inc napisał:

> saszanasza napisała:
        > > kobieta.interia.pl/zdrowie/diety/news-chudnac-nawet-w-czasie-snu,nId,950756?utm_source=Kobieta&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS#ipad
        >
        > Dorabianie marketingowej nazwy do prostej zasady - mniej cukru, więcej białka.
        > Bez ćwiczeń nie spodziewałbym się szczególnych efektów.

ćwiczę dosyć intensywnie od jakiegoś miesiąca, dlatego chcę również do tych ćwiczeń dodać "odrobinę diety". cukier już ograniczyłam.
        • yoko0202 Re: Overnight Diet 05.04.13, 10:34
          jeżeli zaczęłaś ćwiczyć intensywnie, to o tym steku bzdur zapomnij.
          'pani specjalistka' sugeruje "niewielkie spożycie pełnoziarnistego chleba, brązowego ryżu czy płatków owsianych" a dla osób ćwiczących to są właśnie pożądane produkty, bo dają Ci energię, bez tego padniesz na twarz i totalnie będzie Ci spadała wydolność, braku takich dobrych węgli w diecie nie nadrobisz niczym.

polataj po forach sportowych w dziale odżywiania - normalnie jedz co 3-4 godziny, właśnie płatki, właśnie ryż, bo to bardzo zdrowe carbo (warzywa, drób i ryby oczywiście też), jeżeli chodzi o koktajle to kup sobie zwykłą odżywkę białkową w proszku, i pij rozmieszane z mlekiem albo wodą po obiedzie.
          • saszanasza Re: Overnight Diet 05.04.13, 10:57
            yoko0202 napisała:

> jeżeli zaczęłaś ćwiczyć intensywnie, to o tym steku bzdur zapomnij.
            > 'pani specjalistka' sugeruje "niewielkie spożycie pełnoziarnistego chleba, brąz
            > owego ryżu czy płatków owsianych" a dla osób ćwiczących to są właśnie pożądane
            > produkty, bo dają Ci energię, bez tego padniesz na twarz i totalnie będzie Ci s
            > padała wydolność, braku takich dobrych węgli w diecie nie nadrobisz niczym.
            >
            > polataj po forach sportowych w dziale odżywiania - normalnie jedz co 3-4 godzin
            > y, właśnie płatki, właśnie ryż, bo to bardzo zdrowe carbo (warzywa, drób i ryby
            > oczywiście też), jeżeli chodzi o koktajle to kup sobie zwykłą odżywkę białkową
            > w proszku, i pij rozmieszane z mlekiem albo wodą po obiedzie.
            >
            joko, ja na codzień, zwłaszcza przed treningiem siłowym, jem porządne śniedanie, a po treningu porządne drugie śniadanie (białko, węglowodany). wpieprzam jajka, wędlinę, makarony, spagetti, bo to jest potrzebne moim mięśniom.
            dlatego właśnie zastanawiam się nad odstępstwem i stosowaniem w ten jeden dzień w tygodniu (kiedy oczywiście nie ćwiczę siłowo, a aerobowo) diety typowo białkowej, lekkiej, dla zrównoważenia pozostałych dni.
            • saszanasza Re: Overnight Diet 05.04.13, 10:58
              przepraszam za literówkę, yoko oczywiście miało byćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka