jane-eyre 05.12.07, 10:25 To specjalny kombinezon wspomagajacy terapie ruchowa dla dzieci wiotkich. Czy slyszalyscie/spotkalyscie sie z tym wynalazkiem? Rozwazam zakup, mysle ze warto, ale ciekawi mnie kazda opinia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 05.12.07, 15:45 Oryginalnie Thera Togs zostało zaprojektowane z myślą nie o dzieciach wiotkich ale o dzieciach z MPD. Ale przyznam znajduje on zastosowanie i u dzieci z obniżonym napięciem (choć to jeszcze nie jest udowodnione . My mamy Thera Togs od kilku miesięcy i jesteśmy zadowoleni. Zadowoleni są również nasi fizjoterapeuci bo kombinezon bardzo ułatwia im pracę z Szymkiem. Odpowiedz Link
jane-eyre Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 05.12.07, 20:27 Oczywiscie czytalam Wasza strone i ogladalam Szymusia w kombinezonie. Super, ze zdaje u Was egzamin, i co rownie wazne, ze Wasz synek dobrze sie w nim czuje. Probuje znalezc cos na temat sposobu sprowadzenia kombinezonu do Polski (chcialabym wykorzystac srodki zgromadzone na koncie fundacji), ale jak na razie nie bardzo wiem jak to sie robi Opinie nt. theratogs jak na razie wylacznie pozytywne, co nie ukrywam, napawa mnie nadzieja, ze i nam pomoze... Odpowiedz Link
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 06.12.07, 09:09 My kupowaliśmy przez fundację, która zamówiła kombinezon u dystrybutora w Anglii i zrobiła przelew. Nie mieli z tym żadnego problemu. Można też spróbować w USA - tam jest taniej. Odpowiedz Link
tupelo Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 05.01.08, 19:39 A jaki jest koszt takiego kombinezonu? Odpowiedz Link
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 07.01.08, 12:15 w Anglii za zestaw na całe ciało ("Full Body Kit") zapłaciliśmy nieco ponad 400 GBP. W USA to koszt ok 300 USD Odpowiedz Link
iwona.fa Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 24.01.08, 13:10 witaj , ja chacialabym tez kupic ten kombinezon mojej wiotkiej córce ( trzy i pół roku lezy , wiotkość nie pozwala jej utrzymać rownowagi ). Mam znajomego w Stanach zadeklarował się ,że pomoże , tylko gdzie tego szukac , czy są to specjalistyczne sklepy? wiesz może cos na ten temat? byłabym wdzięczna pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 25.01.08, 09:05 tu wkleiłam wszytkie znane mi linki na temat Theratogs: potracheotomii.pun.pl/viewtopic.php?id=341 Odpowiedz Link
net79 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 24.03.08, 14:22 Z tego co gdzieś czytałam, nie nadaje się ten kombinezon dla dzieci, które mają problemy z biodrami... Należałoby to sprawdzić przed zakupem. Odpowiedz Link
iwona.fa Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 22.04.08, 14:18 poszukuję specjalisty , który pomoże w prawidłowym nałożeniu kombinezonu. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 25.04.08, 15:21 Iwona fa - z płytką dołączoną do kombinezonu powinien poradzić sobie z jego założeniem nawet średnio rozgarnięty fizjoterapeuta. Odpowiedz Link
reh-rad Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 17.05.08, 19:59 Witam Jestem fizjoterapeutą i pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi, prowadzę własną firmę i sprowadzam TheraTogsy do Polski, służę pomocą w ubraniu kombinezonu, zapraszam do kontaktu na e-mail, pozdrawiam Radek Odpowiedz Link
madziulec To co slyszalam... 22.05.08, 18:34 Znam tate dziecka, ktory uszyl taki kombinezon. Wiem, ze uszykl to z jeansu 3-krotnie skladanego, po czym specjalne gumki uzywal. Pozyczyl skads kombinezon i po prostu przykladal i odwzorowywal. I... mialo ten sam efekt. Moze warto pomyslec? Odpowiedz Link
iwona.fa Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 18.06.08, 14:46 Witam , chętnie skorzystam z pomocy , bo narzie to wszyscy się na nas uczą , ale nie mamy fachowca . Pytanie tylko gdzie prowadzi Pan swój gabinet? pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
nextalalala Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 09.09.08, 11:16 witam, ja tez poproszę o namiary na dystrybutora, cenę wersji dla dziecka 120 cm, 12 kg wagi , podobno dystrybutor jest w Jeleniej Górze?, czy ktoś coś wie>>>!! Odpowiedz Link
gabi11 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 20.08.08, 11:28 A czy u nas w kraju nie ma kogoś kto by się znał na tych kombinezonach? Chciałabym i ja zamówić ale wcześniej chciałabym wiedzieć czy w ogóle będzie to na syna pasowało ( przymierzyć). Podajcie proszę jakieś namiary- jeśli macie. pozdrawiam Odpowiedz Link
gofer73 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 21.08.08, 18:15 Od dystrybutora kombinezonu w Irlandii wiem, że pod koniec roku TheraTogs mają być dostepne bezpośrednio w Polsce - w Łodzi. Pewnie tam też będzie i odpowiednia wiedza. A zatem cierpliwości Odpowiedz Link
mamaboryska Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 03.09.08, 15:10 Witam. Thera Togs jest już dostępny u dystrybutorów w Polsce.Jakiś miesiąc temu kupowałam. Wyszło trochę drożej niz bezposrednio z Irlandii, ale transakcja poszła bardzo sprawnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
greendorka991 Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 08.09.08, 16:14 Witam. Bardzo proszę o więcej informacji na temat dostępnosci tego kombinezonu w Polsce(u kogo,gdzie,za ile..). Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
reh-rad Re: TheraTogs - dla dzieci wiotkich 22.12.08, 22:38 Witam Nazywam się Radek Bojko i jetem dystrybutorem TheraTogs w Polsce od roku,jestem również fizjoterapeutą i na co dzień pracuję dla Ośrodka Zabajka2 w Złotówie. Moja firma mieści się w Jeleniej Górze a nie w Zielonej Górze(informacja w Zumi). Jeżeli chodzi o ceny TheraTogs, są one uzależnione od aktualnego kursu dolara amerykańskiego, rozmiaru i modelu kombinezonu. Można ubiegać się o dofinansowanie w 60% ceny ze środków PFRON. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany większą ilością informacji o TheraTogs proszę o kontakt na reh-rad@wp.pl Pozdrawiam Radek Bojko Odpowiedz Link