Dodaj do ulubionych

Który Ferrari?

06.06.11, 21:59
Witam, proszę o pomoc który najlepiej wybrać fotelik:
-FERRARI DRIVER 0-18kg
-FERRARI COSMO SP 0-18 kg czy one się czymś różnią?
-FERRARI BELINE SP 9-36KG
Szukałam FERRARI 9-18KG, ale występuję tylko z Isofixem a jest on mi zbędny. Oglądałam na all.i ten fotelik niczym się nie różni od 0-18.
Dodam że dziecko ma 10 miesięcy i 75cm i 9,7kg.

Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Który Ferrari? 07.06.11, 07:52
      A do jakiego samochodu?
      • iga-2010 Re: Który Ferrari? 07.06.11, 08:50
        Alfa Romeo 156 2002r.
        • mrukumaster Re: Który Ferrari? 07.06.11, 09:14
          Zapomnij, nie zamontujesz tam tego fotela prawidłowo smile Jak możesz dołóż parę złotych i kup chociaż Maxi-Cosi Priori i ten fotel powinien być ok. Jak masz możliwość to znajdź w necie zdjęcie tylnej kanapy podobnej do Twojej bo w Alfach jest masakra ogólnie w tej kwestii smile
          • ponponka1 Re: Który Ferrari? 07.06.11, 15:45
            a moze cos tylem - Maxi Cosi Mobi? do 25 kg smile
            • mrukumaster Re: Który Ferrari? 07.06.11, 15:53
              To już kwestia jak kanapa wygląda bo Alfy są magiczne, zwłaszcza te starsze wink
              • iga-2010 Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:00
                Niestety na fotelik tyłem nie mam funduszy chociaż bardzo bym chciała, przedział jaki teraz mogę przeznaczyć to jest max 350zł. Kurczę to jaki fotelik będzie pasował,wiem że to mało kasy ale teraz niestety nie mogę dać więcej.Pomóżcie mi,
                Znalazłam na all. takie mamy fotele i dodam że jest skóra niestety.
                allegro.pl/alfa-romeo-156-sportwagon-czerwona-skora-momo-jtd-i1646719871.html
                • ilhenny Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:17
                  no niestety koszt maty na skórę to około 70-100 zł i musi być a foteliki do Alfy zaczynają się na 500 zł więc musisz powalczyć o większą kwotę chyba że poszukamy używki
                  • mrukumaster Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:25
                    No ja myślę że używka tylko wchodzi w grę bo musowo Maxi-Cosi Priori smile
                    • iga-2010 Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:39
                      kurcze trochę się boję kupić używany, a w jaki sposób sie sprawdza czy nie są uszkodzone, a pomożecie mi jakiś znaleźć?
                      • iga-2010 Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:40
                        a co to za mata?
                        • ilhenny Re: Który Ferrari? 08.06.11, 15:47
                          pomożemy wieczorem
                          dzisiaj pierwszy raz od dwóch tygodni jestem w firmie więc czasu mało
    • ilhenny Re: Który Ferrari? 08.06.11, 18:34
      same niemieckie
      czyli troszkę lipa bo bez gwarancji
      do tych fotelików jest rękojmia prawie to samo co gwarancja ale Maxi Cosi nie bierze odpowiedzialności
      • mrukumaster Re: Który Ferrari? 09.06.11, 08:36
        Te aukcje to już jest standard na allegro. Qbaby twierdzi, że bierze bezpośrednio z fabryki a ten drugi to niemiec co w Polsce handluje smile
        • iga-2010 Re: Który Ferrari? 09.06.11, 09:21
          Czyli co to jakieś podróbki są nie warto takiego kupić?Ale jak kupię używany to gwarancji chyba już nie będzie.
          Znalazłam kilka aukcji, prześlę wam później na skrzynkę i oceńcie. I jak sprawdzić czy nie był bezwypadkowy?
          • iga-2010 Do mruku 09.06.11, 09:34
            Podaj mi e-maila bo na gazetowego mi nie wysyła
            • ilhenny Re: Do mruku 09.06.11, 10:21
              wątek obok jest do kupienia Romer King a jest troszkę lepszy niż Priori
              • iga-2010 Re: Do mruku 09.06.11, 10:47
                kurczę to już nie wiem jakiego mam szukać,pomóżcie mi
                • iga-2010 Re: Optima? 11.06.11, 21:02
                  Witam
                  Dzisiaj byłam w sklepie i oglądałam Kinga przyznam że bardzo mi się spodobał małej tezsmileale ta cenasad,ale sprzedawca polecił nam Optime Pro 9-25kg, przymierzyliśmy go do auta i powiem że ładnie pasował tylko sprawdzałam i on chyba nie miał żadnych testów przeprowadzanych, a cena 400zł.Co powiecie na ten fotelik?
                  • mrukumaster Re: Optima? 11.06.11, 22:05
                    Ja nie toleruje tych foteli i nawet jak pracowałem w stacjonarce to je wywaliłem z oferty mimo, że pasowały do samochodów dobrze.
                    • iga-2010 Re: Optima? 13.06.11, 14:23
                      Pomoże mi ktoś znaleźć dobrą używkę Maxi Cosi Priori lub Romer King?
                      • ilhenny Re: Optima? 13.06.11, 14:31
                        możemy po szukać ale tu był King do kupienia
                        napisz w wątku kupię sprzedam forum.gazeta.pl/forum/w,97434,120816420,,Kupie_Sprzedam.html?v=2
                        • iga-2010 Re: Optima? 13.06.11, 14:43
                          Czekam na zdjęcia Kinga,
                      • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 13:33
                        Sprawdź sobie na ceneo. Nowe Maxi-Cosi Priori są po niecałe 420 zł.
                        • mrukumaster Re: Optima? 14.06.11, 13:50
                          Ale te za 420zł są z lewego importu i nie mają gwarancji oficjalnego dystrybutora wink
                          • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 15:10
                            Co to znaczy z lewego importu? Kupiliśmy tam. Otrzymaliśmy paragon, który jest gwarancją. Pani zapewniała przez telefon, że gwarancje są bez problemu realizowane.
                            • mrukumaster Re: Optima? 14.06.11, 20:16
                              Tak oczywiście są realizowane tylko tam gdzie kupiłaś. A co jeżeli sklep zamkną big_grin Poltrade się wypnie a tylko oni mają oficjalny serwis bo to jest właśnie jedyny oficjalny dystrybutor MAxi-Cosi w Polsce. Po drugie jak Ci cokolwiek się zepsuje z fotelem to jakiś tam powiedzmy Pan Stasio złota rączka coś przełoży, coś poskleja i gotowe a fotel przy wypadku się połamie. Kolejna rzecz kolory modelu Priori są od paru lat takie same więc jeżeli nie wiesz jak odczytać datę z naklejki to nawet nie wiesz kiedy fotel był zrobiony smile Paragon nie jest podstawą gwarancji jedynie możesz do sprzedającego zwrócić się z tytułu niezgodności towaru z umową. A żeby była gwarancja musisz otrzymać kartę gwarancyjną z jej opisem i warunkami tak jest akurat w przypadku z normalnego źródła foteli Maxi-Cosi smile
                              • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 22:19
                                Hmm.. Data produkcji jest akurat prosta do odczytania. Nurtuje mnie jednak, co się może zepsuć w takim foteliku i czy często się psują w ogóle? Orientujesz się?
                                • ilhenny Re: Optima? 14.06.11, 22:27
                                  wszystko się psuje foteliki najczęściej z winy użytkowników, kliknij na allegro lekko uszkodzony, albo pęknięty a zobaczysz jakie złomostwo wyskoczy
                                  • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 22:43
                                    Ale co konkretnie? Znasz się na tym trochę? "Wszystko się psuje" jakoś mnie nie przekonuje.
                                    • ilhenny Re: Optima? 14.06.11, 22:57
                                      najczęściej łamią się styropiany i łamią klamry zabezpieczające pas samochodowy bo rodzice nie potrafią zamontować
                                      dodatkowo w około 10% fotelików zacinają się zamki a jest to spowodowane jedzeniem dzieci
                                      to najczęściej bo rozpruta czy wyblakła tapicerka nie jest problemem
                                      • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 23:09
                                        Dzięki. Nie są to jednak usterki podlegające reklamacji.
                                        • ilhenny Re: Optima? 14.06.11, 23:19
                                          oczywiście że są, każdy szanujący się sprzedawca i producent naprawia takie usterki mimo iż są z winy użytkownika
                                          największy ukłon serwisu jaki widziałem to naprawili bazę isofix po której przejechała mama samochodem
                                          • lorotomasi Re: Optima? 14.06.11, 23:40
                                            Trzeba mieć tupet. Nie?
                                            • ilhenny Re: Optima? 14.06.11, 23:45
                                              to nie tupet pani zostawiła w sklepie 4000 może 5000 zł i takim klientom trzeba pomóc bo w przyszłości zostawią koleje pieniądze a przecież po to prowadzi się sklepy żeby sprzedać zarobić i klient był zadowolony
                                              • lorotomasi Re: Optima? 15.06.11, 00:53
                                                A co z panią, która kupiła fotelik za 120 zł? Też naprawią się absurdalne uszkodzenia na gwarancji czy dzwoni po ochronę?
                                                • mrukumaster Re: Optima? 15.06.11, 08:40
                                                  Każdy ma prawo reklamować produkt ale nie musi być to uznane i tyle.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka