Dodaj do ulubionych

cyfryzacja dnia codziennego

13.07.13, 14:26
Tak się zastanawiam z jakich korzystacie dobrodziejstw cyfryzacji?
Ja mam konto na PUE w ZUS, posiadam "podpis zaufany", aktywowałam Ogólnopolski System Ochrony Zdrowia (m.in. rejestracja do lekarza przez net). O rachunku bankowym bym zapomniała.
Znacie jeszcze inne platformy tego typu?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 14:34
      Nie korzystam z żadnej rzeczy, z której ty korzystasz smile
      • przeciwcialo Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 14:35
        To tak jak ja.
        • stef63 Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 14:48
          Mam konto internetowe w banku - bardzo sobie chwalę płacenie rachunków przez net, wyciąg z konta też mam elektroniczny.
          Dostaję fakturę elektroniczną za komórkę. Kiedyś dostawałam fakturę elektroniczną za neostradę (jak miałam), ale te faktury to bardziej wynikają z tego, że u mnie listonosz nie dostarczał mi faktur papierowych.
          Mam jeszcze w jednym laboratorium konto elektroniczne i wcześniej mogę sobie zobaczyc swoje wyniki badań.
          Z tego co wiem, żeby się zapisac do szkoły czy na studia, to trzeba to zrobic przez net.
    • redheadfreaq Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 15:47
      Z przyjaciółką, która wyjechała z kraju na inny kontynent, codziennie rozmawiam przez czat FB, podobnie jak z koleżanką z Londynu.
      Niezliczoną liczbę osób z innych miast Polski poznałam przez internet. Spotykamy się na zlotach i całkiem prywatnie.
      PITy od kilku lat wypełniam na komputerze i wysyłam przez internet.
      Dziś sprawdziłam w systemie wyniki badań krwi i od razu napisałam do lekarza prośbę o wystawienie recepty na kontynuację tabletek anty.
      Konto internetowe, z którego zarządzam swoimi finansami i robię przelewy, to oczywiście podstawa - mam już od wielu lat.
      Faktury za internet oraz komórkę również otrzymuję na mail.
    • bella_roza Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 16:35
      wiele z wymienionych wyżej, a także: rezerwacja książek w bibliotece przez internet oraz sprawdzanie ocen dziecka i komunikacja z nauczycielami (librus)
    • peggy_su Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 16:44
      To juz napisz coś więcej o tym osoz skoro tak chciałas zareklamowac? Kto wprowadza tam dane o pacjencie i kto ma do nich dostep?
    • mruwa9 Re: cyfryzacja dnia codziennego 13.07.13, 17:38
      Moj bank (siedziba stacjonarna, oddzial lokalny) przeprowadzil sie nie wiem, jak dawno temu, zauwazylam przypadkiem po nie wiem, jakim czasie.
      Nie pamietam, kiedy ostatnio osobiscie stawlam sie w jakims urzedzie (typu zaklad ubezpieczen, bank, urzad skarbowy). Wszystko zalatwiam droga elektroniczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka