Dodaj do ulubionych

Terlikowski skazany

07.10.13, 16:23
w sporze z Tysiąc.

Całkiem niedawno był tu wątek, że Tysiąc wykorzystując sąd, pozywa ludzi o odszkodowania za straty moralne z powodu wygranej przez nią sprawy przeciwko Polsce za niedokonanie aborcji, przez co sama została narażona na utratę zdrowia. Czy jakoś tak.

Terlikowski jaki jest, wszyscy wiedzą. A jednak się okazuje, że przegrał i choć zapowiada apelację, to osobiście uważam, że niebyt to dla niego surowa kara.

A pani Tysiąc życzę jak najwięcej wygranych takich spraw.
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 16:25
      No, czyli wcale nie taki katoland jak się go tu maluje.
    • vilez Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 16:26
      Dzięki Ci dobra kobieto za dobre wieści smile
      • rosapulchra-0 Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 18:55
        A proszę uprzejmie smile

Swoją drogą, to ciekawe, że panie, które wcześniej wieszały psy na tej kobiecie, teraz nie mają nic do powiedzenia..
    • attiya Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 19:01
      gratuluję pani Tysiąc smile
      a Terlikowskiemu życzę wielu powtórek z rozrywki
    • wuika Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 19:54
      Dobrze mu tak. Choć teraz pewnie biedne rodziny katolickie wezmą i się zrzucą, jak przyjdzie do wyskakiwania z kasy.
    • eilian Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 20:03
      Bardzo dobrze. Może teraz się zastanowią zanim obrzucą kogoś po katolicku błotem.
      • miniofilka Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 20:11
        Nie wiem o co chodzi z pania Tysiąc tak do końca, ale jeśli ciąża miałaby spowodować ciężki uszczerbek na jej zdrowiu to miała prawo ja usunąć
        • madzioreck Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 20:13
          ale jeśli ciąża miałaby spowo
          > dować ciężki uszczerbek na jej zdrowiu to miała prawo ja usunąć

I tego właśnie jej odmówiono, mając to prawo w doopie.
        • wuika Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 20:22
          Po czym wyzwano ją od morderców i innych miłych ludzi.
          • attiya Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 20:51
            jak to katolicy - miłość do bliźniego nade wszystko zarówno w słowie jak i w czynie
        • demodee Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 09:09
          Miniofilka,

Piszesz, że nie wiesz, o co chodzi z panią Tysiąc, to CI pokrótce opowiem.

Pani Tysiąc, osoba słabego zdrowia (bardzo słaby wzrok), samotna matka dwójki dzieci, dorosła, całkiem świadoma, że ciąża jej stan zdrowia z pewnością pogorszy, odbyła dobrowolnie stosunek seksualny z mężczyzną, jako zabezpieczenie stosując prezerwatywę. Prezerwatywa pękła, pani Tysiąc zaszła w ciążę, ojciec jej dziecka się ulotnił. Pani Tysiąc oświadczyła, ze nie wie, gdzie jest ten mężczyzna. Chciała usunąć legalnie ciążę, odmówiono jej, urodziła się zdrowa dziewczynka, a wzrok matki się pogorszył. Pani Tysiąc popadła w długi, zwróciła się do Sądu w Strasburgu, który nakazał państwu polskiemu wypłacenie jej 100 tys.euro. Wypłaciliśmy.

Czy naprawdę uważasz, że pani Tysiąc miała moralne prawo przerwać rozwijające się życie ludzkie, które sama świadomie i dobrowolnie powołała na świat, aby powstrzymać pogarszanie się wzroku?
          • morgen_stern Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 09:11
            Wprawdzie nie mnie pytasz, ale odpowiem - tak, miała.
          • attiya Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 09:11
            jeśli jest prawo, które umożliwia i zgadza się na zabieg przerwania ciąży to dlaczego nie miała owego moralnego prawa?
          • dziennik-niecodziennik Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 09:36
            o świadomym i dobrowolnym powołaniu kogokolwiek na świat mozna byloby mówić gdyby tam nie zastosowano antykoncepcji w ogóle. ale zastosowano, wniosek - nikt tam nie planował i nie chciał płodzić dzieci.
            tak tytułem korekty.
            • chipsi Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:03
              Nie no, antykoncepcja świadoma to byłby kalendarzyk a tak to zwyczajnie cudzołożyli wink
            • demodee Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:13
              Ale przecież wiadomo, że jedynym sposobem, żeby na 100% nie zajść w ciążę jest abstynencja seksualna. Żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% pewności, prezerwatywa jest bardzo niepewna.

Pani Tysiąc wraz z partnerem świadomie podjęli ryzyko, nie udało się tym razem, więc ojciec dziecka uciekł, a matka chciała zrobić skrobankę.
              • chipsi Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:20
                Wiadomo też tez że jedynym sposobem na unikanie głupoty jest nieczytanie niektórych wpisów na tym forum a jednak wszystkie tu siedzimy big_grin
              • morgen_stern Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:29
                Jak piszesz "skrobanka" zamiast "aborcja" to masz orgazm?
                • attiya Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 12:40
                  lubię to big_grin
                • demodee Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 14:02
                  > Jak piszesz "skrobanka" zamiast "aborcja" to masz orgazm?

Skąd Ci takie pomysły przychodzą do głowy, morgen_stern?

Po prostu staram się używać synonimów (wyrazów bliskoznacznych), żeby nie powtarzać ciągle tego samego wyrazu. Nie słyszałaś nigdy o takim zabiegu stylistycznym?
                  • morgen_stern Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 14:08
                    To nie jest wyraz bliskoznaczny i nie rób z nas wała, cwaniaczko. Nie bierz tej cwaniaczki za mocno do siebie, to tylko taki zabieg stylistyczny.
                • aandzia43 Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 14:15
                  Dobre big_grin
                • salinas Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 16:54
                  morgen_stern napisała:

> Jak piszesz "skrobanka" zamiast "aborcja" to masz orgazm?

A ja mam wrażenie, że parę pań na słowo katolik lub Terlikowski jest albo przed, w trakcie lub po orgazmie. He he he ... Nie rozumiem fenomenu tego pana ,że rozpala takie emocje. Ja zawsze twierdzę ,że jak nie ma widza to i spektaklu też nie ma...

Aborcja to takie ładne słowo, kulturalne. Skrobankę natomiast robią panie parające się li tylko najstarszym zawodem świata.
                  • salinas Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 16:56
                    A i zapomniałam dodać, że aborcję robią panie z wyższych sfer.
              • attiya Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:32
                koniec końców ważne jest to, prawo zezwala na usunięcie ciąży w wyjątkowych sytuacjach, nawet jeśli świadomie szło się do łóżka i to bez zabezpieczeń
              • dziennik-niecodziennik Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 11:14
                > Ale przecież wiadomo, że jedynym sposobem, żeby na 100% nie zajść w ciążę jest
                > abstynencja seksualna. Żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% pewności, pre
                > zerwatywa jest bardzo niepewna.

so what?
                a prezerwatywa AŻ TAK bardzo niepewna nie jest.

> Pani Tysiąc wraz z partnerem świadomie podjęli ryzyko, nie udało się tym razem,
                > więc ojciec dziecka uciekł, a matka chciała zrobić skrobankę.

jesli było to zgodne z jej sumieniem i światopoglądem oraz spełniało niezbędne warunki to jest to tylko i wyłącznie jej sprawa.
          • mindtriper Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:48
            W kwestii Tysiąc odpowiem tylko tak:
            mam potężną wadę wzroku (-10 i -9), do tego zwyrodnienie siatkówki. Nie mogę podnosić ciężkich rzeczy, napinać mięśni brzucha., bo każdej chwili może mi siatkówka trzasnąć.
            O wadzie siatkówki dowiedziałam się podczas pierwszej ciąży.
            Spędziłam bardzo dużo czasu u okulistów na zabiegach mniejszych i większych.
            Zachodząc w kolejne ciąże dostawałam niemal natychmiast skierowanie na CC, zakaz parcia i podnoszenia. Nikt nie proponował mi aborcji, bo nie jest ona potrzebna do zachowania wzroku.
            Myślę, że uczciwiej by było, gdyby Tysiąc tłumaczyła swoją chęć trudną sytuacją osobisto-finansową, a nie wzrokiem.
            • attiya Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 12:41
              powiem Ci ładnie i wyraźnie czemu takowej nie proponowano ci
              bo twoje zdrowie i życie jest "g" warte w porównaniu do życia poczętego, więc po co mieliby ci ją proponowac
            • vilez Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 14:36
              Skoro Tobie nie zaproponowali, to innym mają nie zaproponować. Piękne. Ty o to nie wnosiłaś, a pani Tysiąc tak. To jest ta róznica
          • puza_666 Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 10:51
            Ja nie pamietam dobrze sparwy Tysiac, ale wytlumaczcie mi jedno bo nie kumam. Tysiac chciala usunac ciaze bo porod spowodowalby znaczne pogorszenie sie wzroku, czy w takiej sytuacji nie jest to jednoznaczne wskazanie do CC? Po CC tez by sie jej pogorszylo? Trzeba bylo od razu usowac? To o wzrok chodzilo tylko tak czy cos wiecej? Sory za durne pytanie ale jak mowilam nie pamietam tej afery dokladnie.
            • dziennik-niecodziennik Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 11:07
              pogorszenie wzroku powoduje nie tylko poród ale tez sama ciąża.
            • veritas Tysiac urodzila przez CC 08.10.13, 17:26
              Tysiac urodzila przez CC.

A jednak jej "sie pogorszylo".

------------------------------
              Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej.
          • minor.revisions Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 16:24
            > Czy naprawdę uważasz, że pani Tysiąc miała moralne prawo przerwać rozwijające s
            > ię życie ludzkie, które sama świadomie i dobrowolnie powołała na świat, aby pow
            > strzymać pogarszanie się wzroku?

Sąd nie decyduje na podstawie prawa moralnego, tylko prawa, obowiązującego w danym państwie - i zgodnie z nim miała prawo do legalnego usunięcia ciąży.
            Moralne osądy mógłby wydać ksiądz i zadać jej pokutę, ale to nie o pokutę się rozchodzi w Strasburgu.
    • m_incubo Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 22:36
      Wreszcie!
      Każdy przypadek katolickiego miłowania bliźniego na modłę (nomen omen) Terlikowskiego i jemu podobnych powinno być premiowane w taki sposób.
    • iziula1 Re: Terlikowski skazany 07.10.13, 23:18
      E tam. nie skazany tylko musi przeprosić za swoje słowa.
      A znając p. Terlikowskiego, On jako PRAWDZIWY katolik przepraszać nikogo nie musi.

W końcu bycie katolikiem do czegoś zobowiązuje tongue_out
      • attiya Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 08:35
        no już biedny miś zapowiedział, że jak przegra w II instancji, to odwoła się do ....Strasburga big_grin
        • merit_p Re: Terlikowski skazany 08.10.13, 14:07
          O mordowaniu nie można, o zabijaniu można. Taka tam ekwilibrystyka słowna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka