Dodaj do ulubionych

suszarka do prania problem

17.10.13, 08:32
Kupiłam suszarkę do prania. nie wiem czy coś źle robię ale ubrania wychodzą straszne pogniecione. Nie jestem pedantką, wcześniej prawie nic nie prasowałam. Ale teraz chyba muszę. czyli suszarka przysporzyła mi pracy ale miała odjąć. Co robię nie tak?
Obserwuj wątek
    • majarzeszow Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 08:42
      a dokladnie strzepujesz kazda rzecz przed wlozeniem ? Moze wkladasz zbyt duzo i od razu z pralki ? A moze nie od razu po wypraniu ? albo znowu za dlugo czekaja ciuchy na zlozenie po wysuszeniu ? - to trzeba od razu jak sa ciepłe. Ewentualnie obstawiam wkładanie majtek z dzinsami smile
    • joxanna Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 08:57
      Być może wkładasz za dużo na raz. Dla niektórych programów mogą miec mniejszą pojemność, np 3 litry i nie można po prostu całej pralki przerzucić.
      I przy delikatniejszych rzeczach warto wyciągnąć od razu.

Zresztą, u mnie prasuje się i po suszarce. Rzeczy z suszarki są mięciutki, przyjemne, ale wymagają prasowania. Faktycznie, jak przez jakiś czas nie miałam suszarki, bo się zepsuła, to suszyłam rozwieszone i one były - gładsze - ale też wymagały prasowania.
      • ja-32hh Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 09:03
        Jaka to suszarka? Nigdy nic nie strzepuję, cały majdan z pralki w postaci "kuli" wkładam do suszarki, program "do szafy" i wyjmuję zaraz po zakończeniu suszenia.Może- wkładasz za dużo, przesuszasz, pranie ostygnie w bębnie.Ostatnia opcja - zła suszarka.
        • ulas123 Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 09:08
          Dokładnie, nie prasuję po suszarce bo nie ma takiej potrzeby - wcześniej prasowałam.
          Pranie jest pogniecione jedynie kiedy: jest go bardzo dużo - gniecie się pod własnym ciężarem,
          jest bardzo duże np pościel 200x220 powód jak wyżej, oraz gdy zostawię je w suszarce na kilka godzin po suszeniu - dotyczy bluzek, ręcznikom to nie szkodzi.
          Pralkę mam o pojemności 6 kg suszarkę 8 kg - może to jest powód że się nie gniecie, nie jest przeładowana?
    • olena.s Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 09:19
      Jeszcze dorzucę przesuszenie: jeżeli wsadzisz małe pranie na program do szuszenia ton ręczników i przegrzejesz, to będzie bardziej zmięte.
      • valtho Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 10:04
        Nie "roztrzepuje" przed włożeniem do suszarki i jest ok. Moim zdaniem albo wkładasz za dużo, albo nie wyjmujesz od razu po zakończeniu suszenia. Szczególnie to ostatnie jest ważne - jak ubrania poleżą w suszarce to potem są wygniecione.
    • bella_roza Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 13:13
      mam pralkę 6kg a suszarkę 7kg, ma ogromny bęben, jak wsadzę pełną pralkę to w suszarce rzeczy mają luźno.
      a czemu nie można majtek z dżinsami? jak piorę kolory to faktycznie są i dżinsy a też i delikatne rzeczy jak bluzki.
      używam programu "suche do szafy", część ubrań wychodzi lekko wilgotna. na tych najwyższych programach ubrania są zupełnie suche ale i bardziej pogniecione.
    • marianna72 Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 13:15
      Za duzo rzeczy na raz albo zly program.ja mam kilka programow i troche czasu mi zajelo zanim dobralam ten najbardziej optymalny teraz prawie w ogole juz nie prasuje
    • paul_ina Re: suszarka do prania problem 17.10.13, 14:17
      No właśnie, ja teraz szukam suszarki, oczywiście takiej, po której się nie prasuje - możecie polecić jakiś konkretny model?
      Będę bardzo wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka