Dodaj do ulubionych

doc. Szajewska

23.06.05, 10:00
Kochane mamy, czy któraś z Was wie gdzie przyjmuje wspomniana wyżej lekarka (z
Wawy)?Potrzebny jest nam super gastroenterolog i właśnie mamy polecenie poszukać
sobie do niej namiaru... Najlepiej prywatnego - pilnego. Moze któraś z Was
była u niej ze swą pociechą? Może wiecie gdzie przyjmuje?
będę wdzięczna za pomoc... już nie wyrabiam z apetytem i brzuszkiem mojej Miśki...
pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • patyska Re: doc. Szajewska 23.06.05, 10:16
      tez bym chciala jej namiary. ale poki co wybierzemy sie do dr Kotowskiej - jest
      podobno bardzo dobra wink
      • aggula Re: doc. Szajewska 23.06.05, 10:34
        Patysko, a możesz podzielić się namiarami na dr Kotowską? Moze ona nam pomoże...
        Byliśmy już u kilku gastrusiów i patrząc (!!! tylko patrząc) na moje dziecię,
        stwierdzali, że jest zupełnie zdrowiutkie, tylko drobniutkie i poza bardzo
        ciężką pokarmówką, nic jej nie dolega. Nie jestem tego pewna. Ciągle mam
        wrażenie, że chodzi albo o jakieś enzymy, albo cichy refluksik... Wyobraźnia
        pracuje... a dziecię po prostu raz na jakiś czas po kilka dni się głodzi i traci
        cenne, uzbierane z ogromną pracochłonnością gramy. wciąż niedowaga... Nasza
        alergolog twierdzi, że to nic z gastro (dr Z) ale nasza pediatra (też świetna -
        koleżanka dr Z - nie chce z nią zadzierać..) jest pewna, że Mała ma coś z
        brzuniem. No i mamy klops.
        pozdrowionka Aga
        • patyska Re: doc. Szajewska 23.06.05, 11:41
          jak zdobede to sie podziele wink
          a badalas pasozyty? jesli dr z mowi ze to nie gastro, to moze i nie gastro. nam
          tez tak powiedziala, ale ja wole sprawdzic wink lepiej dmuchac na zimne. tez mamy
          ciezka pokarmowke i azs, ale tez czasem lsniace kupy i czesto baczki.
          ewidentnie cos jest nie tak. nasz "znachor" mowi o uszkodzeniu jelit przez
          alergeny. no i mamy candide. na razie jestesmy na ostrej kuracji probiotycznej
          i widze, ze z brzuszkiem sie poprawia. i apetyt wiekszy na tych probiotykach.
          no ale my nigdy nie mielismy problemow z centylami, Jeremi nie jest duzy (25
          centyl) ale waga ok (50 centyl).
          mozesz tez na wlasna reke zrobic badania kalu - ph, stopien strawienia, krew
          utajona, z krwi transaminazy i z tym wybrac sie do kogos, chociazby dr z.
          i zerknij na moja wymiane postow z dr Kotowska na "kolkach".
          • jzabro Re: doc. Szajewska 23.06.05, 11:57
            Byłam na wykładzie prowadzonym przez dr Szajewską. Na zaproszeniu było
            napisane, że pracuje w klinice Gastroenterologii i Żywienia Dzieci AM w
            Warszawie. Może zadzwoń tam i zapytaj o gabinet. Zrobiła na mnie bardzo dobre
            wrażenie jako wykładowca- zdroworozsądkowe podejście do wytycznych i nowych
            badań na temat żywienia. Pozdrawiam.
    • aggula Re: doc. Szajewska 23.06.05, 22:41
      Patysko, jeszcze wczoraj wydaje mi się, że widziałam forum kolkowe, a dziś go
      nie ma... oślepłam czy co? Nie poczytam sobie Twoich postów do dr Kotowskiej
      • patyska Re: doc. Szajewska 24.06.05, 13:45
        no co Ty? jak to nie ma? kolka niemowleca. nie ma? ide sprawdizc wink
      • patyk.od.zosi Re: forum kolkowe 25.06.05, 07:39
        Forum kolka niemowleca zostalo nagle zamkniete i przeniesione do arhiwum i tam
        jest. Mozna tam poczytac.
        A doc. Szajewska moze przyjmuje w fundacji przy szpitalu na Dzialdowskiej,
        skoro tam pracuje?
    • patyska nie ma! 24.06.05, 13:47
      moze dr jest na urolpie, albo... nie wiem, ale faktycznie nie ma sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka