Dodaj do ulubionych

Radość z prezentów

30.11.13, 09:24
Dzięki ematkom kupiłam prezenty już teraz, zamiast zagryzac zęby 22. grudnia czy kurier dotrze. No i tylko trzeba wytrzymać, żeby nie dać bachorom już już już teraz teraz teraz!!! To może tu napiszmy, co mamy dla naszych dzieciaków, żeby się cieszyć chociaż tak smile
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Radość z prezentów 30.11.13, 09:32
      Ja też już właściwie wszystko skompletowałam:
      W tym roku dzieciaki dostaną głównie ksiąźki i planszówki. Córka jeszcze robofish i kreatywne zestawy z kucykami pony, bo ma aktualnie fazę.
      • heca7 Re: Radość z prezentów 30.11.13, 20:47
        saszanasza napisała:

> Ja też już właściwie wszystko skompletowałam:
        > W tym roku dzieciaki dostaną głównie ksiąźki i planszówki. Córka jeszcze robofi
        > sh i kreatywne zestawy z kucykami pony, bo ma aktualnie fazę.
        >
        Dla dzieci w jakim wieku ta robofish? Warta kupienia?
        • schiraz Re: Radość z prezentów 30.11.13, 21:06
          Robofish już w zeszłym roku bardziej cieszyło mnie i męża niż naszego dziesięciolatka smile Naprawdę pływa, naprawdę jak prawdziwa rybka i ogólnie jest fajna. Mi jej było szkoda, że ta bateria tak się marnuje wiec wyjmowałam z wody na noc na taki specjalny stojaczek, który jest z rybką. Ogólnie uważam za bardzo przyjemną zabawkę dla dorosłych bo dziecku znudzi się po dziesięciu minutach...ile można patrzeć na pływającą rybkę smile Także ja w tym roku zażyczyłam sobie między innymi nowe baterie do rybki, plus towarzysza z koralowcem w zestawie. Dziecko rybkę olewa od roku.
        • saszanasza Re: Radość z prezentów 01.12.13, 09:23
          heca, kupiłam z myślą o 5,5 latce. Siedzi jeszcze w opakowaniu, więc się nie wypowiem, ale poniżej ktoś bardziej doświadczony dodał co niecosmile
    • grave_digger Re: Radość z prezentów 30.11.13, 09:59
      Nie, no pod choinkę nie mam jeszcze.
      Mam na Mikołaja, to co chciały - młodsza puzzle Violetty, starsza dużego zooblesa (w sklepie 150, na allegro 50, taka mała dygresja wink)
      A Ty co toto zakupiłaś?
      • totorotot Re: Radość z prezentów 30.11.13, 10:54
        Książeczki
        Karolcia - Maria Kruger
        Mam oko na liczby
        Kubuś Puchatek - Milne A.A.
        Mysi domek (Przedstawienie) - Schaapman Karina
        Mam oko na litery
        Witaj Karolciu - Kruger Maria
        D.O.M.E.K. Doskonałe okazy małych i efektownych...

Jeszcze chce dokupić czuczu do ćwiczenia rączek dla młodszego

Duży znikopis ze stempelkami
        SPIDERMAN - piżama
        Dwa samoloty coby (te z promocji BP)
        Arielka metamorfoza
        I nie moge sie zdecydować: czy dwa działka laserowe po jednym dla dziecka, czy jedną małą wyrzutnie nerf dla jednego (ktora nie wydaje dzwiekow)
        Cymbałki Eichorn
        Duży drewniany autobus piętrowy
        Kilka kosmetyków kolorowych wiko z promocji w rosmanie (lakiery)
        Latarki dla każdego
        Samochodziki jeżdżące do samodzielnego skonstruowania ich
        Puzzle księżniczki
        Metamorfoza arielki
        Sekrety elektroniki radio fm
        • totorotot Re: Radość z prezentów 30.11.13, 11:09
          jeszcze prawdziwy stetoskop wink))) (taki za dwie dychy)
          • grave_digger Re: Radość z prezentów 30.11.13, 11:35
            Aż tyle?????
            • totorotot [...] 30.11.13, 20:01
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • totorotot Re: Radość z prezentów 30.11.13, 21:38
              To nie moja wina, że mi nie wykropkowalo przekleństwa, więc po co kasujecie?

Jakoś zupełnie przypadkiem mąż za moimi plecami zrobił też zakupy, a ja za jego. Poza tym moje dzieci nie dostaną nic od nikogo z rodziny. Pier..olę, nie zapraszam krewnych, co mi przynoszą zabawki z komisu bądź śmierdzące maskotki z lat dziewięćdziesiątych kupione w lumpexie. Nie zapraszam nikogo na obiadek z tych cwaniaczków, toteż przyoszczedze na gęsi, wolowinie, kaczce, ciastach jakieś 300zl. Zabawki i książki kupuję z rozsądkiem, w najtańszych sklepach internetowych, szukam promocji itp. Faktycznie sporo tego się zrobiło smile)) ale i ja dobrze w tym miesiącu zarabiam smile)

• pulcino3 Re: Radość z prezentów 30.11.13, 19:26
            Dużo masz tych dzieci. smile
        • kura17 Toto 04.12.13, 08:57
          > D.O.M.E.K. Doskonałe okazy małych i efektownych...

jak sie dzieciom DOMEK spodoba, to bardzo polecam z tej samej serii DESIGN i MODA, moje dzieci (6 i 8 lat, chlopcy) wszystkie te ksiazki uwielbiaja i bardzo szybko zapamietuja te domki, rzeczy, ciakawostki modowe... teraz musimy kupic 2 krzesla do kuchni i oni juz wiedza, jakie chca - z ksiazki DESIGN wlasnie wink
          • heca7 Re: Toto 04.12.13, 22:51
            Moja córka też je ma. Warto. Ciekawie napisane.
    • ga-ti Re: Radość z prezentów 30.11.13, 10:03
      My mamy tylko dla dzieciaków i tylko część, chyba głównie na Mikołajki, dostaną: syn: rękawice narciarskie, model samolotu do sklejania, grę; córka: lalkę-wróżkę ze skrzydełkami, zestaw koralików i albo puzzle albo jakieś akcesoria plastyczne.
      Na święta mamy tylko monopol dla młodego, reszta dopiero przed nami.
      Mam nadzieję, że dzieciaki się ucieszą, staramy się podsłuchiwać ich marzenia i podpowiadać im o czym marzyć wink
    • eo_n Re: Radość z prezentów 30.11.13, 12:16
      Książki, gry, domek z tektury, pet shopy, strój wróżki, małe lego.
      Wszystko już mam dla córeczki smile
      • ella_nl Re: Radość z prezentów 30.11.13, 20:42
        Na Mikołaja córka dostanie to co wymarzyła czyli lalkę kota z Monster High. Oczywiście słodycze i owoce. Na gwiazdkę Lalkę Barbie i kuchnię do zabawy.
    • agni71 Re: Radość z prezentów 30.11.13, 20:43
      Ja tez lubie sie cieszyc prezentami dla dzieci wink

Na Mikołaja będą: dodatki do Carcassonne, książki i małe zestawy Playmobil

Na Gwiazdkę: głównie Lego Friends, gry planszowe, książki, i jakies drobniejsze rzeczy typu ozdobna poduszka, pluszak do kolekcji, figurki do kolekcji, farby, zestawy Top Model, i pewnie jeszcze parę rzeczy...

Tez sie napawam i kupowaniem, i dobieraniem, i później pakowaniem, a na koniec radością dzieciaków smile
    • heca7 Re: Radość z prezentów 30.11.13, 20:56
      Dla córki ma już książki. Jeszcze dodatek do Sims3 i gra Znaj Znak.
      Dal synów tory kulkowe quercetti x2 i wspólny telepods.

Na Mikołajki w tym roku nie mogłam się powstrzymać i kupiłam gry Aleksandra. Mini quizy o przyrodzie i geografii Polski i o historii Polski. Będą mieli wspólny prezent.
      Mój ojciec chce czajnik , mama dostanie tel bezprzewodowy bo nigdy nie mogę się do niej dodzwonić (nie słyszy na jedno ucho, na drugie słabo).
      Szwagierka piżamę, teściowie... drabinę big_grin
      Brat coś do samochodu. Bratowa perfumy. Bratanica nr1- kartę do Rossmanna, bratanica nr2 grę Kolejka. Bratanek klocki lego wzięte za punkty na Orlenie.
      Siostrzenica męża- młyn kucyków Filly.
      Uff! wink
    • drosetka Re: Radość z prezentów 30.11.13, 22:00
      tez sie nie mogę doczekać jak wreczę dzieciakom prezenty, dla córeczki pod choinkę mam domek dla kucyków pony, codziennie jak juz śpi chodzę do garderoby go oglądacbig_grin nie mogę się juz doczekać kiedy się będe z nią bawic. Na przesyłkę z prezentem od Mikołaja jeszcze czekam, myślę ze w pon albo wtorek dotrze, Kucyk Tawny i Barbie, wymarzony przez nią. Dla syna za to jeszcze nic nie mamsad ma dostać gre, może jutro zamówimy, to do środy jak wezmę przesyłkę pobraniową dotrze.Ale mam opracowany już plan strategiczny z zadaniami dla niego - jak znaleść prezent. Bardziej czeka zawsze na te zadania niz na sam prezent, wiec w tym roku będzie hojnie obdarzonysmile 10 zadań z krzyzówkami, rebusami i szyframi które wskazą mu drogę do prezentu.Mam już prezent dla rodziców...no prawie, tylko wymaga trochę mojego wkładu własnego, abażury plus podstawki do lampek nocnych, które teraz trzeba wyszlifowac i pomalować na biało, a abażurki ozdobic kryształkamismile
      • ella_nl Re:Drosetka... 30.11.13, 23:07
        Mojej córki konik Tawny też był wymarzonywink
        Dam Ci radę - uważajcie na ogon bo on lubi wypadać a włożyć go z powrotem to już problem.
        I nasz konik zaczął już kuleć i przez to się przewraca.
        Ale ogólnie zabawka super.
      • totorotot Re: Radość z prezentów 30.11.13, 23:48
        > inkę mam domek dla kucyków
        pony, codziennie jak juz śpi
        chodzę do garderoby go
        > oglądacbig_grin

Iiiiiii smile)))))) ja spędziłam wieczór wożąc różne rzeczy w autobusie piętrowym smile)))
      • totorotot Re: Radość z prezentów 30.11.13, 23:56
        Fotki byś wrzuciła tych lampek jak skończysz smile
        • drosetka Re: Radość z prezentów 01.12.13, 09:16
          wrzucę smile boję sie jaki będzie efekt
    • hamerykanka Re: Radość z prezentów 30.11.13, 23:29
      Ja juz mam 90% prezentow dla corki, spakowane i schowane smile Reszta ma przyjsc za tydzien-dwa poczta.
      No wiec dostanie:
      -zabawkowy aparat foto, ktory mozna podlaczyc do PC i ogladac zdjecia (przez Discovery Kids)
      -laptop dla dzieci z zaladowanymi grami edukacyjnymi typu 'Skad sie biora wulkany"
      -dwie "futrzane" kamizelki z kapturami-glowami zwierzat; wybralam rozowego krolika i husky :
      www.ebay.com/itm/181254775301?var=480290743083&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      -dwie czapki w ksztalcie glow zwierzat z dlugimi lapami z kieszonkami na koncu, ktore mozna uzyc jako szalika i wlozyc w nie rece. Wybralam rozowego krolika i dalmatynczyka;
      www.ebay.com/itm/180994107519?var=480195427919&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      -zamek ksiezniczki z klockow Sluban, podobnych (i kompatybilnych ) z LEGO:
      www.ebay.com/itm/370819513339?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      Z tej samej firmy; mniejszy zamek, scena dla artystki; restauracja, dorozka i powoz krolewski;
      www.ebay.com/itm/350582012680?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
      Czekam jeszcze na cztery male zestawy zawierajace dodatkowe akcesoria dla ksiezniczki, domek i samochod ze snackami do restauracji.
      • hamerykanka Re: Radość z prezentów 30.11.13, 23:34
        Zapomnialam umiescic-trzy bogato ilustrowane ksiazki z bajkami (staramy sie czytac razem, jako ze w tutejszej zerowce wlasnie ucza ich czytac) i ksiazki do cwiczenia pisania i czytania dla pierwszakow.
    • tomelanka Re: Radość z prezentów 01.12.13, 08:15
      Synek 2 latka
      Drewniane warzywa na rzep z deska do krojenia
      Lego duplo ogrod
      Gra granna lotto dom
      Mała wyciskarka do ciastoliny i mala tubka tejże
      Duże bańki
      Książka z magnesami o zwierzętach z markerem do rysowania
      Książka magnetyczna układanie twarzy
      Książka z peppa
      2 zeszyty z naklejkami
      Samolot dusty na pilota
      Smartfon zabawkowy smily play

Od wujka wiem że będzie biurko wielozadaniowe a wymarzone to ten samolot, ale n bańki i naklejki też będzie szał wink do tego wrzucam reklamówkę słodyczy które dostane w pracy
      Mi się najbardziej podobają warzywa wink

Na mikołajki będzie bluzka z ciastkiem świątecznym i domino
    • patia22 Re: Radość z prezentów 03.12.13, 01:19
      Ja jak na razie kupiłam prezenty na mikołaja, oraz kilka pod choinkę mam już zamówionych.
      Przede wszystkim uważam, że dziecko powinno się czegoś nauczyć, jednak oczywiście poprzez zabawę, dlatego właśnie moja córcia dostanie przede wszystkim książki smile Dwie z bajkami, Cztery z magnesikami i pisakiem (można pisać a potem zmazać itd.), i atlas zwierząt (bo uwielbia oglądać zdjęcia zwierzaków). Mojej chrześnicy natomiast kupiłam też kilka książek, jednak z uwagi, że jest starsza dostanie też grę edukacyjną Akademia Umysłu Junior: www.akademia-umyslu.pl/junior/gry-dla-dzieci-programy W grze spodobał mi się fakt, że gdy program uzna, że dziecko zbyt długo siedzi przed komputerem, automatycznie uruchamia śmiesznego ludzika, który zachęca do krótkiej gimnastyki.

A tak na marginesie, to ja również mam tak, że nie mogę się doczekać kiedy dam dzieciom prezenty. smile Uwielbiam bowiem patrzeć na uśmiech na ich twarzach. smile Jednak na to też znalazłam sposób. Zamówiłam i puściłam dzisiaj swojej córci wideo od Mikołaja - była zachwycona. A najbardziej spodobał jej się fakt, że jest na liście grzecznych dzieci. Wiadomość obejrzała 10 razy i non stop powtarzała, że jest grzeczna. smile
    • alutkama Re: Radość z prezentów 03.12.13, 03:28
      Na Mikolaja Lego Minecraft. Na Swieta, jeszcze nie zdecydowalam.
    • lea_223 Re: Radość z prezentów 03.12.13, 06:54
      Na Mikołajki - nowa płytka Huntera z autografami zespołu (radość będzie wielka!) książka.
      Na Gwiazdkę - na razie nic bo listu do Mikołaja jeszcze nie napisała. Na pewno będą książki, resztę się zobaczy.
    • ichi51e Re: Radość z prezentów 03.12.13, 07:27
      Duzo bardzi prezentow wasze dzieci dostaja. Ja jeszcze nic nie mam ale raczej to bedzie jedna sztuka - dzieciak jeszcze maly jak od nas i od dziadkow dostanie to az nadto.
      • agni71 Re: Radość z prezentów 03.12.13, 08:11
        ichi51e napisała:

> Duzo bardzi prezentow wasze dzieci dostaja. Ja jeszcze nic nie mam ale raczej t
        > o bedzie jedna sztuka - dzieciak jeszcze maly jak od nas i od dziadkow dostanie
        > to az nadto.

A nasze dzieci nie takie małe, i od dziadków umawiamy się, ze tylko słodycze dostaną - to mogą więcej dostać? wink
    • ojasia Re: Radość z prezentów 03.12.13, 12:10
      Prezenty kupione już dawno, ale jeszcze nie zapakowane, bo bardzo lubię je oglądać. Zaczynam kupować na początku listopada, bo córka ma jeszcze urodziny między Mikołajkami a Świętami. Udało mi się kupić wszystko z listy życzeń i coś na dokładkę.
      Mikołajki:
      puzzle z konikami Pony
      gra planszowa Grzybobranie (nie mogę się doczekać, kiedy zagramy)
      kredki
      Urodziny:
      Lalka Equestria Girl
      Święta:
      Lego Friends
      gra planszowa Memory
      film DVD
      płyta CD z piosenkami dla dzieci
      książka Pony
      farbki
      super ekstra pędzelki do farbek
      Barbie Syrenka
      Książka Baśnie Rosyjskie
      książka Dinozaury
      i rózne drobiazgi.
      Dla męża prezenty zamówione, mam nadzieję, że dotrą na czas. Mam takiego pecha, że mąż ma również urodziny tuż przed Świętami, a w tym roku dodatkowo okrągłe.
      Strasznie lubię dawać prezenty.
      • rene1311 Re: Radość z prezentów 03.12.13, 13:48
        Ja też uwielbiam być MikołajemsmileMoja 8-latka miała w sobote urodziny i dostała kilka zestawów Lego Friedns, słuchawki Panasonica - żółtesmile - najważniejszy był kolorwink, szkicownik Top Model i kilka innych drobiazgów. To wszystko od nas i rodziny i przybyłej na urodziny.
        A na Mikołaja dostanie torbę na ramię i etui na telefon Nici. Na Gwiazdkę jeszcze nic nie mam, a dostanie coś z listu który napisała: łyżwy, książki Holly Webb, zestaw Top Model do robienia makijażu.
        9-latka na Mikołaja dostanie portfelik Violetta, karty Uno Monster i dwie książki.
        Na Gwiazdkę chciała konsolę przenośną, zestaw do makijażu, książki Holly Webb.
        Zobaczymy czy Mikołaj da radęwink
    • kikimora78 Re: Radość z prezentów 03.12.13, 14:10
      mojej kupiłam domek dla lalek www.multitrend.no/Moblert-dukkehus-i-tre-HAPE/cat-p/c/p10501706 i jeszcze chce jej dokupić rodzinkę sylvanian family.
      I to będzie wszystko chyba co dla niej mamy.

No i mąż musi "zbudować" ten domek przed wigilją, bo oczywście w pudle jest rozmontowany, a chcę, żeby od razu zaczęła się bawić (z kuzynką) i żeby dały nam spokój smile a nie, żeby nagle szukać srubokrętów i do nocy składać domek w akompaniamencie wycia "mama daj, mama daj". Także w papier owinę już zmontowany smile

Będą jeszcze paczki od obu babć (od jednej wiem, że będize to wielka lalka, która je, pije i sika) i wujka (zabawkowy zestaw piknikowy) a ciocia z rodziną do nas przyjedzie, ale tu najfajniejszym "prezentem" będzie ośmioletnia kuzynka, która jest w mojej córce zakochana i bardzo fajnie się razem bawią - więc to prezent i dla córki i dla mnie big_grin
    • werualta Re: Radość z prezentów 04.12.13, 22:45
      na Mikołajki: płyta BAD m.j.
      na gwiaZdkę: gra na PS3, którą syn sam wybiera 08.12
      sensownie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka