ichi51e 07.12.13, 07:32 Ze wiekszosc ematek nie oglada to wiemy. Ale czy uwazacie ze abonament jest uczciwy? Placicie regularnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretchen184 Re: Abontament tv 07.12.13, 07:39 opłacam abonament za kablówkę i uważam,że to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Abontament tv 07.12.13, 08:13 Nie płacimy. W publicznej tv lukam tylko klan i to nie zawsze, nie odczułabym różnicy gdyby ją zlikwidowali, z radiem podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Abontament tv 07.12.13, 08:17 nie place i nie mam zamiaru, glupokowate reklamy w stylu w europie sie placi mnie nie biora :0 Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Abontament tv 07.12.13, 08:18 nie sie panstwo zajmie porzadnym finansowaniem tv moze wtedy bedzie co ogladac bo na razie dno... jak dla mnie jest komu zabrac aby innym dac np kk Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Abontament tv 07.12.13, 09:21 Tak mnie wzielo bo ja tez nie place. Nawet telewizora nie mam. Nie mowiac juz o ksiazeczce - nawet nie wiem gdzie i jak i ile sie placi. A tu dzis czytam ze sejm za nasze podatki rozwaza ustawe na mocy ktorej beda umarzac dlug abonamentowy osobom ktore nie placily a z racji roznorakich nie sa do tego zobowiazane (emeryci bezrobotni itd ktorzy nie wyrejestrowali sie) przeciez to juz jest jakis absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Abontament tv 07.12.13, 10:55 ichi51e napisała: > Ze wiekszosc ematek nie oglada to wiemy. O, jestem w większości. Niemniej czasem oglądam - u którychś znajomych, jak akurat tv jest włączone. W domu telewizora nie mam. > Ale czy uwazacie ze abonament jest uczciwy? NIE. Nie może być uczciwy haracz. Uczciwe byłoby zakodowanie programów i udostępnianie za opłatą zainteresowanym. W ramach "misji" bezpłatnie z powodów socjalnych. Finito. Placicie regularnie? Nie mam powodu. Nie mam telewizora. Nie oglądam w kompie. Wolę poczytać książkę, powyszywać serwetki, zrobić coś na drutach, w sezonie pogrzebać w ziemi... Wkurzają mnie pomysły wprowadzenia stałej opłaty obligatoryjnej z powodu założenia, że każdy korzysta, albo przynajmniej może. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Abontament tv 07.12.13, 11:43 jolunia01 napisała: Wkurzają mnie pomysły wprowadzenia stałej opłaty obligatoryjnej z powodu założeni > a, że każdy korzysta, albo przynajmniej może. Obligatoryjnej to moze nie, ale powinno byc to kontrolowane i w przypadku zlapania na oszustwie kary dotkliwe. Telewzja przez internet to co innego bo stacje same decyduja ktore programy udostepniaja natomiast posiadanie odbiornika telewzyjnego i nie oplacanie abonamentu to oszustwo tak jak jazda pociagiem bez biletu. Nie wazne czy ktos tylko luka na jeden program ma mozliwosc bo ma telewizor. Problem to niska albo zadna kontrola, brak mozliwosci/pomyslu/organizacji w egzekwowaniu oplat abonamentowych. My placimy abonament plus tv nazwijmy kablowa (akurat u nas jest inna droga), tak samo jak oplacamy gaz i elektrycznosc a nie kombinujemy jakby tu udawac ze my to przy swieczkach siedzimy i na kozie gotujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Abontament tv 07.12.13, 13:35 nie dosc ze nie place to jeszcze na basen etc wchodze z synkiem za free bo mowie ze nie ma jeszcze 3 lat lubie oszukiwac toz to taki nasz sport narodowy. dzis M w markecie podslyszal rozmowe parki przy worze ziemniaków do mikrofalówki (oczywiscie znacznie drozszych niz standardowe) " to co rwiemy " ( w sensie ten wór) no i nadarli tych pyr... ale to byl francuski market wiec nie mam objekcji Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Abontament tv 07.12.13, 11:49 Posiadam 2 telewizory plus nie podłączony trzeci stojący w garażu. W zyciu nie zapłaciłam nawet złotówki abonamentu (bo abonamentu na kablówkę nie liczę) i nie mam zamiaru tego zmieniac. Jakośc proponowanych przez publiczną programów sprawia że uważam że TVP nie zasługuje na te pieniądze. A realizacja misji to kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 13:51 to dla was powód do dumy? (nie mam na myśli tych, które nie oglądają TV ofkors) No nie rozumiem, z czego tu być zadowolonym z siebie? Że się jest złodziejem? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 13:54 nie ogladam ale cóz...przyklad idzie z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 13:57 Przyznawajcie sie dalej ze nie placicie A za chwile ktos was znajdzie po IP kompa i zapuka do drzwi z kara. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:03 A jaka jest kara za niepłacenie abonamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:02 Najlepsze ze nie posiadajac tv a majac kompa nalezy placic. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:14 Tego to akurat też nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:35 ichi51e napisała: > majac kompa nalezy placic. Źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:54 Ooo dobrze wiedziec! Okazalo sie ze w pl tablet komp telefon itd sie nie licza za to w Uk i De licza sie. Oszczekalam ojczyzne )) Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 16:43 Jeszcze nie, bo odpowiedni projekt już od jakiegoś czasu jest... Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 14:08 Gdyby jakość polskich programów była choc w przybliżeniu podobna do jakości BBC nie zastanowiłabym się minuty i karnie płaciłabym abonament. Na razie telewizja polska nie dość że daje żenujące programy misyjne to jeszcze upycha je reklamami ile wlezie. Czyli ma dwa źródła finasowania (abonament i reklamy) i nie daje za to NIC wartego uwagi. Wg TVP misję wypelnia chociażby wspomniany serial Klan który jest obrazą dla inteligencji widza. A przy okazji jest jednocześnie spotem reklamowym dzieki umieszczonym tam product placement. I to umieszczonych tak że ostatnio zbierałam szczękę z podłogi kto sie na to zgodził - kilku sekundowe zbliżenia na logo jakiejś firmy podczas trwania serialu. Reasumując - tak nie płace abonamentu i zrobie wszystko by go nie płacić. Traktuje to jako obywatelskie nieposłuszeństwo. Bo nie godzę sie na to co proponuje TVP. A dopóki ludzie nie pokarzą TVP że im się to nie podoba dopóty nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Naprawdę niepłacenie abonamentu 07.12.13, 16:35 Nie i nie zamierzam, zapłaciłam za telewizor, opłacam kablówkę, TVP nie oglądam to niby za co ? Poza tym TVP niczego nie oferuje poza reklamami i gwiazdami typu Durnie tańczą na lodzie czy Plebania... Poza tym sorry ale póki dziennikarz tam będzie zarabiał 40 000 miesięcznie czy nawet 20 000 to ode mnie ani zł nie dostaną. Ja na 40 000 muszę 4 lata pracować, także bujać to my ale nie nas. No i na koniec, trzeba se było mniejszą siedzibę wybudować toby kaska była a tak to nara i spadać od mojej kasy... Źle im nie jest, kasę mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Abontament tv 07.12.13, 16:32 Dlaczego mam płacić za to, że mam telewizor? Opłacam platformę cyfry, tvp1 oraz 2 do szczęścia nie są mi potrzebne, mogłoby ich nie być, skoro mam je w pakiecie to oznacza, że opłacam je płacąc abonament cyfry. Inaczej niż w na platformie cyfrowej nie odbieram, bo mam stary telewizor bez możliwości odbioru telewizji naziemnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Abontament tv 07.12.13, 16:38 Nie i nie zamierzam, zapłaciłam za telewizor, opłacam kablówkę, TVP nie oglądam to niby za co ? Poza tym TVP niczego nie oferuje poza reklamami i gwiazdami typu Durnie tańczą na lodzie czy Plebania... Poza tym sorry ale póki dziennikarz tam będzie zarabiał 40 000 miesięcznie czy nawet 20 000 to ode mnie ani zł nie dostaną. Ja na 40 000 muszę 4 lata pracować, także bujać to my ale nie nas. No i na koniec, trzeba se było mniejszą siedzibę wybudować toby kaska była a tak to nara i spadać od mojej kasy... Źle im nie jest, kasę mają. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Abontament tv 07.12.13, 17:23 Płacę sumiennie od 23 lat. Ponadto opłacam kablówkę. Mąż w pracy płaci abonament za radio. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Abontament tv 07.12.13, 17:26 Uważam, że nie jest uczciwy, ale ja i tak nie mam telewizji - to znaczy mam telewizor, ale nie mam anteny. Służy nam jako duży monitor do filmów, oraz do gier na Wii. Odpowiedz Link Zgłoś