13.12.13, 15:06
Witam,
jesteśmy umówieni w przyszłym tygodniu z synem do chirurga dziecięcego na zabieg odklejenia napletka. Czy przez zabiegiem można stosować jakąś maść/ krem, aby trochę zmiękczyć skórkę i trochę zmniejszyć ból? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Sklejka 13.12.13, 15:33
      Doradzam jeszcze jedną konsultację jeśli dotąd tego nie zrobiłaś, teraz raczej się nie odkleja. W jakim wieku jest syn? Jakieś dolegliwości to u niego powoduje np. utrudnione oddawanie moczu?
      Można stosować maść ze sterydem np. Oxycort.
      • boroovca Re: Sklejka 13.12.13, 15:39
        Syn ma prawie 8 lat i od jakiegoś czasu ciągłe stany zapalne. Chirurg powiedział, że zabieg jest konieczny sad
        • przystanek_tramwajowy Re: Sklejka 13.12.13, 15:44
          Ja dostałam receptę na specjalną maść, którą miałam smarować przed zabiegiem.

---
          Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • aguar Re: Sklejka 13.12.13, 15:45
          Czyli jest już dość duży i są dolegliwości. W takim razie wstrzymuję się od kwestionowania. Powodzenia!
      • przystanek_tramwajowy Re: Sklejka 13.12.13, 15:40
        Tez doradzam konsultację. Są dwie szkoły - jedni tną, inni każą czekać. Mój syn miał skierowanie na zabieg, nie poszedł, odkleiło się samo.

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • boroovca Re: Sklejka 13.12.13, 15:53
          Pamiętasz może nazwę tego specyfiku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka