Dodaj do ulubionych

Czas na miłość

21.03.14, 21:09
Czy mam jeszcze szansę na znalezienie miłości? Opiszę swoją sytuację:
Jestem po 30, mam swoją firmę, dom, nigdy nie miałam męża, mam za to wspaniałego syna, z jego tatą rozstaliśmy się kiedy byłam jeszcze w ciąży. Ex facet nie utrzymuje z nami żadnych kontaktów, nie mam alimentów na dziecko, syn ma moje nazwisko. Jestem niezależna pod każdym względem, nigdy nie interesowali mnie zbytnio mężczyźni, wolałam uczyć się, podróżować niż uganiać się za kimś. Im jestem starsza tym bardziej chciałabym mieć kogoś bliskiego do pogadania, pójścia do kina. Mój syn jest moim życiem, w pewnym sensie staram się dać mu siebie, zastąpić ojca, którego nigdy nie miał. Czy jest szansa w dzisiejszych czasach na znalezienie kogoś normalnego, dla kogo nie liczą się tylko pieniądze, kto nie myśli wyłącznie o sobie....Czy jest recepta na dobry związek?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Czas na miłość 21.03.14, 21:25
      Myślałam, że to wątek o filmiesmile
      Pewnie że jest szansa, ale musisz zacząć się interesować tymi mężczyznami. Wychodzisz gdzieś, masz jakieś życie towarzyskie?
      • leibah Re: Czas na miłość 21.03.14, 21:31
        Moje życie towarzyskie sprowadza się do spędzania czasu w firmie, na placu zabaw. Tak serio to cały czas wolny spędzam z synem. Jestem samotną mamą, jedynaczką, moi rodzice mieszkają za oceanem. Jestem typem samotnika, ale czas najwyższy to zmienić. Aaaaaa i uwielbiam sport i podróże. Z tym, że kiedy ja ćwiczę ok 5 rano większość samców smacznie śpi.
        • anika772 Re: Czas na miłość 21.03.14, 21:37
          No to jak chcesz ich poznawać, tych samców? Nie dajesz im szansysmile
    • jola-kotka Re: Czas na miłość 21.03.14, 21:30
      Zawsze jest szansa,spotkanie kogoś interesującego to bardzo często przypadek bez spiny typu ja musze bo to raczej sie nie sprawdza. Nie ma recepty na dobry związek, ale dla mnie nie może być rutyny,ma być zawsze tak jak było na początku nie istotne ile lat jesteśmy razem. Musi być ta chemia jak są kapcie, telewizor i gazeta to dla mnie jest po związku. Ale każdy preferuje co innego dlatego recepty nie ma.
      • leibah Re: Czas na miłość 21.03.14, 21:38
        Raz jeden jedyny byłam zakochana. W ojcu mojego syna. Znaliśmy się krótko, ale spędzaliśmy ze sobą mnóstwo czasu. Poznaliśmy się w dziwnych/trudnych dla mnie okolicznościach. Był dla mnie wsparciem do momentu zajścia w ciążę (której żadne z nas nie planowało), skończyło się zanim tak naprawdę zaczęło. Ot życie. Nigdy nie oczekiwałam od niego jakiś deklaracji, wsparcia finansowego, małżeństwa itp. Nie udało się i tyle. Syn jest z wyglądu identyczny jak jego tatuś. Każdego dnia przypomina mi o nim... nie, nie kocham exa. Tylko o nim myślę przez to podobieństwo i nie mam żalu. Nie miałam go nawet w najcięższych momentach (ciąża i poród). Tak się stało i tyle.
    • mayaalex Re: Czas na miłość 21.03.14, 22:52
      Szukaj przyjaciol, plci obojga smile osob, z ktorymi chetnie bedziesz spedzac czas, robiac cos, co lubicie. I niekoniecznie jednej osoby, tylko kilku, bo z kims innym mozesz biegac czy jezdzic na nartach a z kims innym chodzic do kina. Moze z ktorejs z takich przyjazni rozwinie sie cos wiecej a moze ktos taki przedstawi Ci swoich fajnych znajomych i tam bedzie ktos dla Ciebie? W kazdym razie zacznij od zintensyfikowania zycia towarzyskiego, nie szukaj faceta tylko ludzi, z ktorymi Ci dobrze. Predzej czy pozniej znajdzie sie wsrod nich jakis fajny mezczyzna.
      • paliwodaj Re: Czas na miłość 22.03.14, 04:49
        a ty mieszkasz po ktorej stronie oceanu? Ja mysle ze jak najbardziej masz szanse spotkac kogos, ale musisz czasami zrobic ten krok do przodu . Nie mysl w taki sposob ze dziecko moze ci to utrudnic, dla wartosciowego faceta dziecko i sposob w jaki je wychowujesz bedzie zaleta. Mimo wszystko wielu facetow po 30, z przejsciami lub bez marzy o rodzinie
        • leibah Re: Czas na miłość 22.03.14, 22:01
          Mieszkam w Pl, konkretnie w Wawie. Rodzice w Kanadzie. Pocieszyliście mnie troszkę. Dzięki. Muszę otworzyć się na ludzi, uwierzyć w to, że mam szansę na miłość i pomyśleć odrobinę o sobie. Ostatnio wybrałam się na weekend w Spa. Było cudownie, pełen relaks tylko mężczyzn w takich miejscach jak na lekarstwo smile Same babki się upiększają i prawidłowo. Trzeba dbać o formę i ciałko.
    • wies-baden Re: Czas na miłość 22.03.14, 07:07
      Uporządkuj swoje sprawy, tzn alimenty i kontakty z ojcem dziecka - to bardzo ważne dla syna, którego tak kochasz i chcesz być dla niego "2 w 1", nawet jak facet ma rodzinę, walcz o prawa dla swojego dziecka.
      Jak to załatwisz i podzielisz się choćby częściową opieką nad synem, możesz jak ty to nazywasz, uganiać się za mężczyznami.
      • jola-kotka Re: Czas na miłość 22.03.14, 12:41
        Pytanie nie dotyczyło kontaktów jej syna z ojcem. To chyba sprawa autorki.
        Nie ma nic wspólnego z tematem i tym czy ma szanse znależć faceta.
      • leibah Re: Czas na miłość 22.03.14, 21:57
        Dziękuję za radę, ale nie mam zamiaru niczego zmieniać w relacjach ojciec-syn. O alimenty występować też nie zamierzam. Jeśli ex nie chciał mieć nic wspólnego z dzieckiem i ze mną to trudno. Nic na siłę, alimentów nie potrzebuję. Finansowo radzę sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka