Dodaj do ulubionych

niskie czoło

01.04.14, 23:01
Uważacie niskie czoło za spory defekt czy właściwie nie zwracacie na nie uwagi? Dla mnie jest to niestety zaburzenie proporcji twarzy znacznie bardziej pobrzydzające wygląd twarzy niż np. wystający podbródek.No i niezbyt ładnie się przyznam,że osoby o niskim czole sprawiają dla mnie często wrażenie mało inteligentnych.No wiem,że chamsko,ale cóż...Każdy ma swoje skojarzenia i kiedy widzę np. małe dziecko z niskim czółkiem,to mi się kojarzy jakoś tak głupkowato a czasem nawet debilnie - no niestety, tak się ludziom niekiedy kojarzą fizyczne dysproporcje.Jako posiadaczka takiegoż niestety czoła nie przyznaję się do tego w żadnym wypadku.Niestety jest to mój ogromny kompleks i nie potrafię być obiektywna w tym przypadku również w stosunku do innych.Czy wy zwracacie u innych uwagę na czoło? Wiem,że wysokie czoło również nie jest ogromną zaletą,ale tak naprawdę coraz rzadziej zauważam osoby posiadające niższe czoło - może ten defekt zanika?<joke>.Czy znacie ładne kobiety z taką dysproporcją? Ja poza Catherine Zeta-Jones chyba żadnej,a Kasia Cichopek w ogóle mi się nie podoba,m.in. ze względu na ten defekt.
Jak ukryć ten mankament? Jest to chyba jedna z niewielu wad,na którą nie zda się żadna chirurgia plastyczna. Ja generalnie noszę zazwyczaj rozpuszczone włosy,które trochę maskują owal twarzy.Kiedyś miałam niby niezawodną,bo kamuflującą grzywkę,ale nie lubiłam jej i teraz nie noszę.Moje czoło jest po prostu niskie i płaskie,do tego mam pyzate policzki,okrągłe i głęboko osadzone oczy oraz zaokrągloną brodę.W gładko spiętych włosach wyglądam jak karzełek,bo wszystko w twarzy robi się jakby małe - po prostu obnaża to mocno wszystkie moje dysproporcje.Z profilu twarz też prezentuje się nie najlepiej mimo braku dużego i brzydkiego nosa. Jak to zakamuflować? Modelować twarz fluidem/bronzerem/różem na obszarze czoła/policzków/brody.Nosić uniesione/natapirowane włosy żeby optycznie wydłużyć twarz? Macie jakieś sposoby? Czy któraś z was też ma taki kompleks? Kompleksy to jednak nie jest zawsze biust czy nos...
Obserwuj wątek
    • anorektycznazdzira Re: niskie czoło 01.04.14, 23:04
      Jakiś kosmos dla mnie co mówisz.
      • ichi51e Re: niskie czoło 02.04.14, 07:42
        To samo pomyslalam... Straszne jednak sa kompleksy..
        • aquella Re: niskie czoło 02.04.14, 08:27
          jakbym swoją siostrę słyszała, tylko tamta całe życie o nosie i ten nos u innych to też ich przekreśla, takie przypadki są do leczenia, naprawdę bo to potrafi zatruć życie posiadacza kompleksu i jego otoczenia

niskie czoło to możliwość czesania się do góry i to jeszcze z tapirem, czy tam puffem co mi się akurat bardzo podoba
          najgorsze to są zakola u kobiet, takie ma Izabella Scorupco ale na szczęście pewnie bez kompleksów na tym punkcie bo przecież poza tym jest piękną kobietą
    • kk345 Re: niskie czoło 01.04.14, 23:06
      Po ukonczeniu 15 lat z takich dylematów się na szczęście wyrasta...
      • bei Re: niskie czoło 01.04.14, 23:39
        Mam wysokie i wcale nie jestem z niego zadowolona.
    • dziennik-niecodziennik Re: niskie czoło 01.04.14, 23:43
      pare wieków temu modne były wydłużone twarze - aby osiągnąć ten efekt kobiety depilowały sobie włosy na linii czoła. polecam.
    • rhaenyra Re: niskie czoło 02.04.14, 00:06
      rozumiem ze to tak z okazji 1 kwietnia ?
      • agnieszka77_11 Re: niskie czoło 02.04.14, 00:24
        rhaenyra napisała:

> rozumiem ze to tak z okazji 1 kwietnia ?

Chyba tak.

Catherine Zeta Jones ma niskie czoło??!!!
    • asia_i_p Re: niskie czoło 02.04.14, 07:35
      Jeżeli niskie czoło oznacza takie jak u Zeta-Jones czy u Cichopek, a nie takie, jak u neandertalczyka, to nie masz się czym przejmować. Ja odbieram ich twarze jako całkowicie proporcjonalne i uważam, że już prędzej wysokie czoło wymaga korygowania fryzurą. No ale najpiękniej, gdzie nas nie ma, jak się pewnie domyślasz, mam sporo za wysokie.
      • niecierpek_25 Re: niskie czoło 02.04.14, 08:04
        U Cichopek to akurat najgorszy był ten wdowi szpicwink
        Teraz chyba już nie ma.

Co do czoła i w ogóle długości posta o czole to musi być naprawdę straszny kompleks i chyba nie dotyczy tylko czoła, bo to aż niemożliwe, żeby tak się przejmować częścią twarzy, którą akurat można ładnie modelować optycznie.
    • kroliczyca80 Re: niskie czoło 02.04.14, 09:09
      Jeju, taki dlugi tekst o czole...
      Ale nigdy nie pomyślałam, że Zeta ma niskie czoło. Jedyną znaną osobą, która przychodzi mi do głowy w tym kontekście jest Ferigie. I u niej to czoło naprawdę zaburza proporcje twarzy i dla mnie czyni ją nieatrakcyjną. Proszę:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Les_Black_Eyed_Peas_en_concert_au_VIP_Room_Paris_2.jpg
      • nolus Re: niskie czoło 02.04.14, 09:22
        To fakt, czoło Fergie jest fatalne i rzeczywiście rzuca się w oczy. Niskie i płaskie wygląda źle.
    • edelstein Re: niskie czoło 02.04.14, 09:58

Kurde,nawet nie wiem jakie mam czplo.Mi sie moja twarz podobatongue_out
      • ladnyusmiech Re: niskie czoło 02.04.14, 18:00
        Bardzo niskie czoło i bardzo płaskie nie wygląda ładnie. Żadna wyraźna dysproporcja nie wygląda ładnie.
    • sanciasancia Re: niskie czoło 02.04.14, 18:24
      > nam,że osoby o niskim czole sprawiają dla mnie często wrażenie mało inteligentn
      > ych.No wiem,że chamsko,ale cóż..
      Przestan czytać tyle Musierowicz, to Ci przejdzie.
    • iwoniaw W średniowieczu sobie radzili 02.04.14, 18:46
      wyskubując włosy nad czołem i propagując modę na wysokie nakrycia głowy:
      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn9s-0kTvnTetcdGjQcv71UeAGnYcUoTHnbTEkuf-JWc_Bz-ff
    • wegatka Re: niskie czoło 02.04.14, 19:39
      Łatwiej zrobić z niskiego czoła wysokie, niż na odwrót wink

https://www.szysza.pl/upload/images/wysokie_czolo_2013-12-30_20-41-32_middle.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka