crackusek 17.04.14, 18:37 Makijaż natura dla 4-5 Klasisty :) Pozwoliłybyście na to swoim córkom? Ja jestem w szoku. Po co 10 latka ma używać tuszu, pudru, cieni i różu na codzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 18:54 Bez żartów. Oczywiście nie ma mowy o makijażu w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynamalina Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 18:57 Pozwoliłabym 12latce ale na jakies imprezy typu zakonczenie podstawowki, dyskoteka szkolna, delikatny, stonowany zeby zakryc ewentualne niedoskonalosci skory. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 19:06 Zdecydowanie nie. I to nie tylko dlatego, że dziecko za małe czy że nie wypada - ale taka wymalowana dziewczynka wygląda ciut poważniej i może stać się ofiarą jakichś chamskich zaczepek ze strony dużo starszych chłopaków, a nawet dorosłych mężczyzn. Na jakąś zabawę szkolną coś typu błyszczyk, lakier do paznokci w nieagresywnych kolorach - czemu nie, jakby się napierała . Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 19:17 Szkoda że wszyscy komentują, choc chyba nikt nie pooglądał tego filmiku. Po pierwsze - on jest źle nagrany, przez połowę filmu obraz się zawiesza, więc co my komentujemy? Po drugie, przeciez widać że to małolata naśladująca starsze youtuberki, a nie dziecko rzeczywiście malujące się do szkoły. Ten styl, język, sposób pokazywania - to jest stylizacja, choć z komentarzy wynika, że wyszła bardziej parodia. Naprawdę żadna z Was nie podbierała mamie szpilek i kosmetyków i nie udawała dorosłej przed lustrem (z papierosem w długiej lufce?) Moja 12-latka ma brązowy tusz i błyszczyk, czasem ich chyba używa do szkoły, ale na pewno nie codziennie. Ta małolata jest dobra - "tusz o zapachu chomiczej karmy, mam chomika to wiem")) www.youtube.com/watch?v=b-V61FDE8Jk Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 20:18 Naprawdę żadna z Was nie podbierała mamie szpilek i kosmetyków i nie udawała do > rosłej przed lustrem (z papierosem w długiej lufce?) Oh, wielokrotnie; no, bez papierosa. Jednak nigdy w życiu nie przyszło mi do głowy wyjść z domu w tym "makijażu". Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 20:54 Mloda, to I glupia. Ale te komentarze pod wcale madrzejsze nie sa . Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 22:03 Im też rodzice nie pozwalają - chyba że nie widzą, bo makijaż w postaci korektora, odrobiny rózu i błyszczyka to w sumie mało widoczny jest. Ja pamiętam jak dostawałam uwagi ostatnich klasach podstawówki za malowanie paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 23:29 dlania napisała: > Ja pamiętam jak dostawałam uwagi ostatnich klasach podstawówki za malowanie paznokci. A ja pamietam jak bedac w Studium Medycznym, szkole bylo nie bylo pomaturalnej, kazano mi zmyc makijaz (kreski I tusz). Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 18.04.14, 07:05 Ematk i by pozwoliły przecież tusz i blyszczyk to są prawie niewidoczne. Jak ma już tusz i blyszczyk to nie wypada żeby szła bez cieni a kolorowe paznokcie nikogo nie zabiły. Makijaż to wprost obowiązek jest taki cool i trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 18.04.14, 07:08 "makijaż dla 3-4klas"...masakra, dalej mi się nie chce oglądać... myślę, ze nie pozwoliłabym. córka zażyczyła sobie swego czasu kosmetyki, to błyszczyk, to perfumy, ma tez balsam do ciała perfumowany i 2 lakiery do paznokci. wszystko raz użyte, teraz leży. ale ma. wydaje mi się, że córka chciała być jak koleżanki, i być może u koleżanek to właśnie jej się podobało, ale sama nie jest typem panienki z pomalowanymi paznokietkami, (tylko raczej typ sportowy, czarna bluza z kapturem) więc ma i użyła, ale nie czuje tego. i dobrze, myślę, że byłoby to zbyt wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś