Dodaj do ulubionych

Makijaż dla 4-5 klasy SP

• anika772 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 18:54
      Bez żartów. Oczywiście nie ma mowy o makijażu w tym wieku.
      • cytrynamalina Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 18:57
        Pozwoliłabym 12latce ale na jakies imprezy typu zakonczenie podstawowki, dyskoteka szkolna, delikatny, stonowany zeby zakryc ewentualne niedoskonalosci skory.
    • lily-evans01 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 19:06
      Zdecydowanie nie. I to nie tylko dlatego, że dziecko za małe czy że nie wypada - ale taka wymalowana dziewczynka wygląda ciut poważniej i może stać się ofiarą jakichś chamskich zaczepek ze strony dużo starszych chłopaków, a nawet dorosłych mężczyzn.
      Na jakąś zabawę szkolną coś typu błyszczyk, lakier do paznokci w nieagresywnych kolorach - czemu nie, jakby się napierała wink.
      • dlania Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 19:17
        Szkoda że wszyscy komentują, choc chyba nikt nie pooglądał tego filmiku.
        Po pierwsze - on jest źle nagrany, przez połowę filmu obraz się zawiesza, więc co my komentujemy?
        Po drugie, przeciez widać że to małolata naśladująca starsze youtuberki, a nie dziecko rzeczywiście malujące się do szkoły. Ten styl, język, sposób pokazywania - to jest stylizacja, choć z komentarzy wynika, że wyszła bardziej parodia.

Naprawdę żadna z Was nie podbierała mamie szpilek i kosmetyków i nie udawała dorosłej przed lustrem (z papierosem w długiej lufce?)wink

Moja 12-latka ma brązowy tusz i błyszczyk, czasem ich chyba używa do szkoły, ale na pewno nie codziennie.

Ta małolata jest dobra - "tusz o zapachu chomiczej karmy, mam chomika to wiem"wink))
        www.youtube.com/watch?v=b-V61FDE8Jk
        • anika772 Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 20:18
          Naprawdę żadna z Was nie podbierała mamie szpilek i kosmetyków i nie udawała do
          > rosłej przed lustrem (z papierosem w długiej lufce?)wink

Oh, wielokrotnie; no, bez papierosa. Jednak nigdy w życiu nie przyszło mi do głowy wyjść z domu w tym "makijażu".
          • morekac Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 18.04.14, 07:15
            A ta młoda dama wyszła?
    • majenkir Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 20:54
      Mloda, to I glupia. Ale te komentarze pod wcale madrzejsze nie sa wink.
    • dlania Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 22:03
      Im też rodzice nie pozwalają - chyba że nie widzą, bo makijaż w postaci korektora, odrobiny rózu i błyszczyka to w sumie mało widoczny jest.
      Ja pamiętam jak dostawałam uwagi ostatnich klasach podstawówki za malowanie paznokci.
      • majenkir Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 17.04.14, 23:29
        dlania napisała:
        > Ja pamiętam jak dostawałam uwagi ostatnich klasach podstawówki za malowanie paznokci.

A ja pamietam jak bedac w Studium Medycznym, szkole bylo nie bylo pomaturalnej, kazano mi zmyc makijaz (kreski I tusz)big_grin.
        • wioskowy_glupek Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 18.04.14, 07:05
          Ematk i by pozwoliły przecież tusz i blyszczyk to są prawie niewidoczne. Jak ma już tusz i blyszczyk to nie wypada żeby szła bez cieni a kolorowe paznokcie nikogo nie zabiły. Makijaż to wprost obowiązek jest taki cool i trendy.
    • solejrolia Re: Makijaż dla 4-5 klasy SP 18.04.14, 07:08
      "makijaż dla 3-4klas"...masakra, dalej mi się nie chce oglądać...

myślę, ze nie pozwoliłabym.
      córka zażyczyła sobie swego czasu kosmetyki, to błyszczyk, to perfumy, ma tez balsam do ciała perfumowany i 2 lakiery do paznokci.
      wszystko raz użyte, teraz leży.
      ale ma.
      wydaje mi się, że córka chciała być jak koleżanki, i być może u koleżanek to właśnie jej się podobało, ale sama nie jest typem panienki z pomalowanymi paznokietkami, (tylko raczej typ sportowy, czarna bluza z kapturem) więc ma i użyła, ale nie czuje tego.
      i dobrze, myślę, że byłoby to zbyt wcześnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka