Dodaj do ulubionych

3 miesiące i basen

13.01.06, 13:26
Witam! Czy we Wrocławiu jest basen z wodą ozonowaną? Jeśli nie to gdzie
chodzicie na basen i czy z 3 miesięcznym bobasem można iść na basen z
chlorowana wodą? Napiszcie proszę.
Obserwuj wątek
    • dorota975 Re: 3 miesiące i basen 14.01.06, 00:43
      Podobno we Wrocławiu nie ma basenu z wodą ozonowaną, choć są tacy co twierdzą,
      że ozonowana woda jest w Redeco. My chodzimy na basen na Stadionie Olimpijskim
      i bardzo sobie chwalimy. Panie prowadzące zajęcia są bardzo sympatyczne i znają
      się na tym, co robią. Woda jest chlorowana, ale naszej małej to nie szkodzi.
      Olga jest już starsza (zaczęła chodzić na basen, jak miała 9 miesięcy), ale na
      zajęcia przychodzą taż takie całkiem malutkie dzidziusie. Ja jestem bardzo
      zadowolona z uczestnictwa w zajęciach na basenie i uważam, że idea jest ogólnie
      warta zachodu. Oczywiście, pozostaje kwestia wyboru miejsca, bo we Wrocławiu
      jest kilka szkółek pływania dla dzieci.
      Dorota
    • jkatnik Re: 3 miesiące i basen 15.01.06, 18:32
      My zaczęliśmy chodzić z Anią na basen do Redeco jak miała 4 miesiące.
      Skończyliśmy 3 miesięczny kurs i teraz chodzimy z nią sami.
      Moim zdaniem super sprawa:) Córeczka ma teraz 8,5 miesiąca w ogóle się nie boi
      wody i sama pływa (w rękawkach). Nie wiem czy basen jest chlorowany czy
      ozonowany, w każdym razie Ani nie szkodzi (a jest alergikiem).
      • efilix Re: 3 miesiące i basen -do jkatnik 15.01.06, 22:23
        Witam. Dzięki za odpowiedź. Byłam na stronie Redeco, ale nie piszą nic o
        zajęciach dla takich maleństw. Możesz mi powiedzieć ile kosztują i jak sie na
        nie zapisuje. Dzięki.
    • gusia-81 Re: 3 miesiące i basen 17.01.06, 15:16
      My już jesteśmy po 2 bsenach. Chodzimy do Redeco. Zajęcia są prowadzone przez instruktorów ze szkoły pływania "Fala" - namiary: 3551184 lub 508315272

koszt - 300zl /12 spotkań

www.wrobel-wroblewski.pl - to stronka tej szkoły

woda jest chlorowana nie ozonowana, ale małej nic nie wyskoczyło po tych 2 pobytach :-)

Jestem baardzo zadowolona i Oliwka chyba też.

Zajęcia trwają pół godziny, 10 minut przed i 10 minut po można posiedzieć z maluchem w brodziku. Skorzystałyśmy z 10 minut "przed".

Ola była bardzo spokojna, pogodna, nie bała się wody ani instruktora.. W grupie jest ok 12 maluszków, ale Oliwka jest jednym z najmłodszych.

Ćwiczenia wg mnie ciekawe, m.in nurkowanie.. kurka, moja 4 miesięczna córeczka nurkowała :-))

Po basenie była tak zmeczona, że nawet nie chciała jeść. Natychmiast jak ja ubrałam to zasnęła jak kamień :-)

Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :-)

kilka fotek z ostatniego pływania- z tatusiem tym razem :-)
      img382.imageshack.us/my.php?image=p11402288rh.jpg
      img57.imageshack.us/my.php?image=p11402227lv.jpg
      img63.imageshack.us/my.php?image=p11402020xj.jpg
      img382.imageshack.us/my.php?image=p11402116xl.jpg
      • baalbina Re: 3 miesiące i basen 18.01.06, 14:42
        Zajęcia dla bobasów są także na Ostrowskiego. Ja zamierzam tam chodzić z moim
        synkiem, jak skończy 3 miesiace. www.fariaszka.wroc.pl/index1.htm
    • pawel_zet Re: 3 miesiące i basen 19.01.06, 22:07
      My chodziliśmy, odkąd nasz chłopak skoczył 2,5 miesiąca.
      Najpierw Redeco, potem na stadion Olimpijski. Woda wszędzie jest chlorowana,
      ale naszemu maluchowi nic a nic to nie przeszkadzało. Obie powyższe opcje są
      godne polecenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka