efilix 13.01.06, 13:26 Witam! Czy we Wrocławiu jest basen z wodą ozonowaną? Jeśli nie to gdzie chodzicie na basen i czy z 3 miesięcznym bobasem można iść na basen z chlorowana wodą? Napiszcie proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota975 Re: 3 miesiące i basen 14.01.06, 00:43 Podobno we Wrocławiu nie ma basenu z wodą ozonowaną, choć są tacy co twierdzą, że ozonowana woda jest w Redeco. My chodzimy na basen na Stadionie Olimpijskim i bardzo sobie chwalimy. Panie prowadzące zajęcia są bardzo sympatyczne i znają się na tym, co robią. Woda jest chlorowana, ale naszej małej to nie szkodzi. Olga jest już starsza (zaczęła chodzić na basen, jak miała 9 miesięcy), ale na zajęcia przychodzą taż takie całkiem malutkie dzidziusie. Ja jestem bardzo zadowolona z uczestnictwa w zajęciach na basenie i uważam, że idea jest ogólnie warta zachodu. Oczywiście, pozostaje kwestia wyboru miejsca, bo we Wrocławiu jest kilka szkółek pływania dla dzieci. Dorota Odpowiedz Link
jkatnik Re: 3 miesiące i basen 15.01.06, 18:32 My zaczęliśmy chodzić z Anią na basen do Redeco jak miała 4 miesiące. Skończyliśmy 3 miesięczny kurs i teraz chodzimy z nią sami. Moim zdaniem super sprawa:) Córeczka ma teraz 8,5 miesiąca w ogóle się nie boi wody i sama pływa (w rękawkach). Nie wiem czy basen jest chlorowany czy ozonowany, w każdym razie Ani nie szkodzi (a jest alergikiem). Odpowiedz Link
efilix Re: 3 miesiące i basen -do jkatnik 15.01.06, 22:23 Witam. Dzięki za odpowiedź. Byłam na stronie Redeco, ale nie piszą nic o zajęciach dla takich maleństw. Możesz mi powiedzieć ile kosztują i jak sie na nie zapisuje. Dzięki. Odpowiedz Link
gusia-81 Re: 3 miesiące i basen 17.01.06, 15:16 My już jesteśmy po 2 bsenach. Chodzimy do Redeco. Zajęcia są prowadzone przez instruktorów ze szkoły pływania "Fala" - namiary: 3551184 lub 508315272 koszt - 300zl /12 spotkań www.wrobel-wroblewski.pl - to stronka tej szkoły woda jest chlorowana nie ozonowana, ale małej nic nie wyskoczyło po tych 2 pobytach :-) Jestem baardzo zadowolona i Oliwka chyba też. Zajęcia trwają pół godziny, 10 minut przed i 10 minut po można posiedzieć z maluchem w brodziku. Skorzystałyśmy z 10 minut "przed". Ola była bardzo spokojna, pogodna, nie bała się wody ani instruktora.. W grupie jest ok 12 maluszków, ale Oliwka jest jednym z najmłodszych. Ćwiczenia wg mnie ciekawe, m.in nurkowanie.. kurka, moja 4 miesięczna córeczka nurkowała :-)) Po basenie była tak zmeczona, że nawet nie chciała jeść. Natychmiast jak ja ubrałam to zasnęła jak kamień :-) Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :-) kilka fotek z ostatniego pływania- z tatusiem tym razem :-) img382.imageshack.us/my.php?image=p11402288rh.jpg img57.imageshack.us/my.php?image=p11402227lv.jpg img63.imageshack.us/my.php?image=p11402020xj.jpg img382.imageshack.us/my.php?image=p11402116xl.jpg Odpowiedz Link
baalbina Re: 3 miesiące i basen 18.01.06, 14:42 Zajęcia dla bobasów są także na Ostrowskiego. Ja zamierzam tam chodzić z moim synkiem, jak skończy 3 miesiace. www.fariaszka.wroc.pl/index1.htm Odpowiedz Link
pawel_zet Re: 3 miesiące i basen 19.01.06, 22:07 My chodziliśmy, odkąd nasz chłopak skoczył 2,5 miesiąca. Najpierw Redeco, potem na stadion Olimpijski. Woda wszędzie jest chlorowana, ale naszemu maluchowi nic a nic to nie przeszkadzało. Obie powyższe opcje są godne polecenia. Odpowiedz Link