Dodaj do ulubionych

Prezenty świąteczne

09.11.04, 15:18
Zastanawiacie się już jakie prezenty kupić najbliższym?Właśnie uświadomiłam
sobie ,że niedługo juz sa święta! A jak się czas odlicza aby szybciej do
soboty to zleci nie wiadomo kiedy!To tylko 6 tygodni.
Obserwuj wątek
    • beata32 Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 15:24
      Super temat i na czasie.
      Co do prezentów dla dzieci - napewno sobie poradzę ale mam większy problem.
      Mąż ...
      Dziewczyny chętnie bym poznała Wasze pomysły na 'męskie' prezenty. Chodzi o
      prezent niespodzankę, nieużyteczny tylko jakiś fajny. Książki - nie, muzyka -
      raczej nie - mało słucha, filmy - stwierdzi, że szkoda kasy - można wypożyczyć,
      do ciuchów nie ma stosunku prezentowego - tylko użytkowy, fajna woda po
      goleniu - też nie bo kasy szkoda ...
      ... znacie cięższy przypadek???

... jakieś pomysły???
      • bedada Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 15:31
        O rany jakbym mojego tatę słyszała! Mój mąż akurat wybredny nie jest tylko
        problem z nim jest taki,że 14 listopada ma urodziny,28 listopada ma imieniny no
        i jeszcze święta.Tak więc każdemu mogą się pomysły wyczerpać( no i oczywiście
        fundusze)Ale mój mąż jest zapalonym kibicem piłki nożnej to może kupię mu jakiś
        fajny breloczek do kluczy albo co.Muszę pomyśleć.
      • agamamaani prezenty .. 09.11.04, 15:32
        prezenty dla mężczyzn wogóle, a dla mojego męża w szczególności to straszny
        kłopot.. Kupiłam mu juz : piłkę do koszykówki, piłkę do piłki nożnej, dres i
        nagolenniki do piłki nożnej ( acha dla tych co nie wiedzą to sportem się on
        zawodowo zajmuje).. Ale chcę już z tych "sportowych prezentów zrezygnować..
        Zwłaszcza, że my też mamy rocznicę ślubu w sylwestra i tez bym mu coś fajnego
        chciała kupić..
        może jakiś zegarek..
        moze fajny breloczek do kluczy..

Kolejjnym problemem jest prezent dla teściowej i dla mojej mamy.. Zazwyczaj
        kupujemy jakiś krem lub inny kosmetyk, ale od ostatnich urodzin teściowej mąż
        mój się zbuntował i stwierdził, że to wygląda na tak jakbyśmy uważali jego mamę
        za brudasa, bo zawsze jakieś kosmetyki ;-) i nie mogłam mu wytłumaczyć, ze
        każda kobieta lubi dostawac jakieś pachnidła..
        Tak więc w tym roku będę musiała się jeszcze nad nią pogimnastykować.. (bo to
        oczywiście na mnie spadnie to kupowanie)..
        Aga
        Aga
      • black_currant Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 17:37
        Mój mąż chce zawsze coś do komputera... Dostał już DVD, nagrywarkę, super
        odjechane głośniczki, a teraz mi się skończyły pomysły... Jak będzie się dalej
        upierał przy 'komputerowych' prezentach, to chyba dam mu podkładkę pod mysz ;-)

A tak na serio, to chcę mu kupić taki malutki ekspresik do kawy, który stawia
        się na gazie. Mąż miał taki, ale mu się spalił (był zaspany i zapomniał nalać
        wody) nad czym strasznie ubolewał, więc na pewno nowy go ucieszy.

---------------------------------------
        Ania - podwójna mama październikowa :-)
        Emilka (1.10.2001)
        Grześ (18.10.2004)
        • agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 09:27
          o rany taki expresik to ja sobie zażyczyłam w tym roku na święta też mi się
          strasznie spodobał ( widziałam go u kumpeli i zamażyłam o nim ;-) naprawdę
          super sprawa..
          aga
    • ageman Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 12:16
      Mój mąż - jak go zapytać, co chciałby dostać - odpowiada zwykle " skarpetki
      albo krawat". Wybredny nie jest, prawda (te skarpetki to już mógłby sobie sam
      kupić)? Ale pomysłowy też nie. Aha, co roku gubi rękawiczki, więc też zawsze
      się przydadzą.
      Ale tak na poważnie - na razie nie mam pomysłów ani dla dzieci ani dla innych
      członków rodziny.
      Jako anegdote to jeszcze Wam opowiem o mojej teściowej, która nieodmiennie przy
      każdej okazji pyta: " a co można kupić dziewczynkom ?" no i ja i mąż bierzemy
      to poważnie i dajemy różne propozycje. Ale jak dzieci rozpakowują prezenty, to
      od razu wiemy, co tam będzie - albo piłki albo lale !
      Ostatnio po takim jej zapytaniu nasza odpowiedź brzmiała: tylko nie piłki i
      tylko nie lale ! I co dziewczynki otrzymały ? Łatwo się domyśleć :)))) W każdym
      razie mamy już 12 piłek (nie licząc nadmuchiwanych)i 9 lalek. Może ktoś chce ?

Aga
    • yezyk Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 13:49
      a my w zeszłym roku przyjęliśmy zasadę, że każdemu kupuje się jakiś drobiazg. i
      chyba w tym roku będziemy ją przestrzegać.
      jakoś zauważyłam, że nawet dzięki temu większa radość z tych świąt była.
      • agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 13:53
        oj właśnie mój mąż oddał nasze auto do mechanika.. wiec i my chyba
        poprzestaniemy na maliutkich drobiazgach..Proza życia , pieniążki.. Ale za to
        wreszcie będziemy we trójkę - czyli rodzina pełna..
        Aga
        • yezyk Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:07
          u nas tez powodem były pieniądze. ale teraz widzę jakiś głębszy sens tego.
          • bedada Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:19
            u nas też nigdy nie ma żadnych drogich wyszukanych prezentów,ale zawsze jest
            jakiś miły drobiazg dla każdego członka rodziny
    • agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:30
      u rodziny mojego męża to nawet częściej robiono sobie prezenty ( i było to
      bardzo fajne dostać sweter robiony na drutach lub inną fajową rzecz
      własnoręcznie zrobioną).. Ale niestety moja siosrta i moja mama mają zwyczaj
      dawania drogich prezentów (i ja zazwyczaj czuję się w obowiązku "oddania im
      podobnego prezentu").. Choć jak już wyżej pisałam pewnie się w tym roku
      wyłamię..
      Aga
      • bedada Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:34
        Też bym chciała dostać taki ładniutki sweterek zrobiony na drutach....Ech
        pomażyć można u mnie w rodzinie niestety nikt nie robi już na drutach kiedyś
        moja babcia robiłą takie fajne rzeczy na drutach ,ale niestety odeszła już od
        nas...
    • pantaleona Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 20:32
      a moje pomysły na prezenty to:
      1. dla mam, teściowych, sióstr - tabletki-kosmetyki z witaminami (zamiast
      corocznego kremu:) np. Merz spezial Anti-age
      2. dla ojców, teściów, braci, mężów - atlas samochodowy z aktualnymi drogami
      (nowe autostrady, nowe odcinki dróg)
      3. dla podróżników-wielbicieli wina:
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=266804&ret=wys65527605
      4.dla smakoszy i gotujących:
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=319049&ret=wys65527662

• lippy Re: Prezenty świąteczne 18.11.04, 13:00
        pantaleona
        tak tak, ten nr4 to w sam raz dla mojego meza, wypatrzylam niedawno w merlinie
        i juz czekam tylko na wyplate, bo chce tez zamowic kilka pozycji dla corki
        moj M to zapalony kuchmistrz!! hehe,
        pozdr E
    • mama.szymona Re: Prezenty świąteczne 13.11.04, 08:31
      Cześć,
      widzę, że nie tylko ja mam problemy z zakupem a raczej wymyśleniem świątecznych
      prezentów. Wczoraj nawet zaczęłam rozmowę na ten temat z mężem. Ale jak to
      facet, stwierdził, że do świąt jeszcze daleko, że nie ma się czym przejmować i
      że ja na pewno coś wymyslę:(......czy u Was też tak jest;)?
      W tamtym roku umówilismy się z rodzinką, że nie robimy sobie prezentów
      (siostry, bracia), prezenciki dostają dzieciaki i rodzicom kupujemy jakiś
      upominek. I doskonale się to sprawdziło, sporo czasu zaoszczędziliśmy na
      bieganiu po sklepach i wyszukiwaniu czegoś niedrogiego a mogącego się
      przydać/spodobać obdarowanemu a ile pieniążków zostało w portfelu (niestety to
      był główny powód).
      I w tym roku będzie tak samo...

Ale nie mam zupełnie pomysłu na prezenciki.... mojemu mężowi nic nigdy nie
      potrzeba.... teściowa i teściu....hmmm oni nie mają zadnych zainteresowań,
      kosmetyków nie używają... zawsze mam z nimi największy problem...
      Synek.... mój mąż przebąkuje coś o kolejce elektrycznej (ale to chyba bardziej
      dla siebie do zabawy;), Szymcio byłby bardziej zadowolony z wozu strażackiego..
      Może Wy macie jakieś pomysły???
      Pozdrawiam gorąco
      Kasia
    • asiulek_78 Re: Prezenty świąteczne 13.11.04, 10:37
      A może któraś z Was byłaby zainteresowana w ramach prezenty gwiazdkowego
      ręcznie robionym albumem na zdjęcia? Zainteresowane zapraszam na moją stronkę.
      Pzdr.
      Asia
      ~~~~~

MOJE RĘCZNIE ROBIONE ALBUMY- ŚLUBNE, DZIECIĘCE...
    • mamaigora1 Re: Prezenty świąteczne 18.11.04, 13:57
      A mój Mąż 'Pomysłowy Dobromir' wymyslił, żeby mu kupic maszynke do strzyżenia
      to zaoszczędzi na fryzjerze...
      Wprawdzie maszynka nie jest taka całkiem tania, ale i fryzjer co miesiac kasuje
      najmniej 10 PLN - warto sie chyba zastanowic nad takim prezentem...
      • pantaleona mój M także Pomysłowy Dobromir 18.11.04, 22:27
        zażyczył sobie taką maszynkę jakiś czas temu. Szkopuł w tym, że teraz to ja
        muszę go strzyc :-( Na początku mojej kariery fryzjerskiej, prawie doszło do
        rozwodu z powodu nieudanych baczków. Teraz jest lepiej, tylko małe awanturki
        średnio co drugi raz. A wydawałoby się, że nic prostszego, niż obcięcie włosów
        równo na długość 0,5 cm.
        • mamaigora1 Re: mój M także Pomysłowy Dobromir 19.11.04, 08:43
          Ja odmówiłam wszelkich strzyżeń - strzyże sie sam...
          jak Igor dorosnie (8,5 m-ca) to Go będzie strzygł...
    • majamonia Re: Prezenty świąteczne 22.11.04, 11:50
      Witajcie dziewczyny! ja też jestem pracującą mamą 7 miesięcznej Majki. Właśnie
      znalazłam to forum i temat bardzo na czasie. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie
      do swojego grona i będziemy się wspierać w pracy i opiece nad dzieciaczkami.
      Jeśli chodzi o prezenty... Rodzicom robimy składkowe prezenty z razem z
      rodzeństwem, np. zestaw narzędzi, a dla młodszych mężczyzn - krem po goleniu
      dla "wrażliwców" (sami sobie nigdy nie kupią, a jak spróbują, są zachwyceni),
      dla kobitek - coś do kuchni: fajną patelnię, znajoma kupiła takie coś do
      rozdrabniania orzechów dla swojej mamy kochającej pieczenia ciast.
      Ostatnio w sklepie spodobały mi się produkty do pielęgnacji paznokci z serii
      Saly Hansen (podobno rewelacja, ale dosyć drogie, żeby kupić sobie, ale dostać-
      czemu nie.
      Chętnie poczytam inne pomysły.
      pzdr Monika
      • yellow1 Re: Prezenty świąteczne 23.11.04, 12:06
        Rodzicom i tesciom przygotowuje kalendarze ze zdjeciami wnuczki; siostrze
        ksiege slubna (w sierpniu wychodzi za maz)- taki albumik na zdjecia, pamiatki,
        wpisy gosci weselnych; szwagierka (i jednoczesnie chrzesna mojej corki)
        dostanie kubek z fotka chrzesnicy i odbiciem jej malutkiej dloni -to sa
        prezenty, ktore zrobie sama. Mam mala zagwostke z mezem, bo ilez razy mozna
        kupowac skarpety czy krawaty :) A maz jest bardzo praktyczny i lubi praktyczne
        prezenty. Corcia dostanie pluszowe ksiazeczki.
        • agamamaani a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:12
          rzeczywiście fajny pomysł (i chyba niedrogi)... Jak można sobie samemu takie
          zrobić.. Czy trzeba iść do specjalnego punktu???
          Aga
          • yellow1 Re: a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:19
            Jest taki program w Microsoft Office Publisher, tam przygotowuje kalendarz
            (wkladam fotki, mozna tez cos dopisac, zaznaczyc najwazniejsze daty), kupuje
            ladny blyszczacy papier formatu a4 i drukuje na domowej drukarce. Potem ide do
            punktu, gdzie to mozna zbindowac i kalendarz gotowy :)
            • yellow1 Re: a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:22
              Acha, kalendarz drukuje czarno- bialy, troszke zdjecia "podrasowuje" w
              programie graficznym, zeby wygladaly na stare. Dla kazdej babci i dziadka inny
              zestaw fotek, kazdy ma zaznaczone swoje wazne daty (urodziny babci, dziadka,
              dziecka, dzien chrztu itp.)
              • agamamaani super.. 23.11.04, 12:37
                świetny pomysł.. zaraz sprawdzę, czy ja mam ten Office Publisher..RZeczywiście
                takie "robione"prezenty dla mnie są bardziej wartościowe od tych kupnych.. Aga
                • agamamaani oj chyba nie mam... :-( 23.11.04, 12:39
                  publishera.. Czy wchodzi on w skład pakietu office??
                  Aga
                  • yellow1 Re: oj chyba nie mam... :-( 23.11.04, 15:02
                    Tak, ja go mialam w pakiecie.
    • i.r taki pomysl... 23.11.04, 16:32
      Moze kiepski, ale kubeczki ze zdjeciem wnusia dla dziadkow chyba moga byc??
      Problem mam z moim M, jak co roku, w tym dodatkowo jeszcze nie mam wlasnych
      pieniazkow na swieta :( po raz pierwszy od dawna, zazwyczaj moglam poszalec.
      wzdech*
      ale w nastepnym sobie odbije, kupowanie prezentow i pozniej pakowanie to niezla
      frajda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka