bedada 09.11.04, 15:18 Zastanawiacie się już jakie prezenty kupić najbliższym?Właśnie uświadomiłam sobie ,że niedługo juz sa święta! A jak się czas odlicza aby szybciej do soboty to zleci nie wiadomo kiedy!To tylko 6 tygodni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata32 Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 15:24 Super temat i na czasie. Co do prezentów dla dzieci - napewno sobie poradzę ale mam większy problem. Mąż ... Dziewczyny chętnie bym poznała Wasze pomysły na 'męskie' prezenty. Chodzi o prezent niespodzankę, nieużyteczny tylko jakiś fajny. Książki - nie, muzyka - raczej nie - mało słucha, filmy - stwierdzi, że szkoda kasy - można wypożyczyć, do ciuchów nie ma stosunku prezentowego - tylko użytkowy, fajna woda po goleniu - też nie bo kasy szkoda ... ... znacie cięższy przypadek??? ... jakieś pomysły??? Odpowiedz Link
bedada Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 15:31 O rany jakbym mojego tatę słyszała! Mój mąż akurat wybredny nie jest tylko problem z nim jest taki,że 14 listopada ma urodziny,28 listopada ma imieniny no i jeszcze święta.Tak więc każdemu mogą się pomysły wyczerpać( no i oczywiście fundusze)Ale mój mąż jest zapalonym kibicem piłki nożnej to może kupię mu jakiś fajny breloczek do kluczy albo co.Muszę pomyśleć. Odpowiedz Link
agamamaani prezenty .. 09.11.04, 15:32 prezenty dla mężczyzn wogóle, a dla mojego męża w szczególności to straszny kłopot.. Kupiłam mu juz : piłkę do koszykówki, piłkę do piłki nożnej, dres i nagolenniki do piłki nożnej ( acha dla tych co nie wiedzą to sportem się on zawodowo zajmuje).. Ale chcę już z tych "sportowych prezentów zrezygnować.. Zwłaszcza, że my też mamy rocznicę ślubu w sylwestra i tez bym mu coś fajnego chciała kupić.. może jakiś zegarek.. moze fajny breloczek do kluczy.. Kolejjnym problemem jest prezent dla teściowej i dla mojej mamy.. Zazwyczaj kupujemy jakiś krem lub inny kosmetyk, ale od ostatnich urodzin teściowej mąż mój się zbuntował i stwierdził, że to wygląda na tak jakbyśmy uważali jego mamę za brudasa, bo zawsze jakieś kosmetyki ;-) i nie mogłam mu wytłumaczyć, ze każda kobieta lubi dostawac jakieś pachnidła.. Tak więc w tym roku będę musiała się jeszcze nad nią pogimnastykować.. (bo to oczywiście na mnie spadnie to kupowanie).. Aga Aga Odpowiedz Link
black_currant Re: Prezenty świąteczne 09.11.04, 17:37 Mój mąż chce zawsze coś do komputera... Dostał już DVD, nagrywarkę, super odjechane głośniczki, a teraz mi się skończyły pomysły... Jak będzie się dalej upierał przy 'komputerowych' prezentach, to chyba dam mu podkładkę pod mysz ;-) A tak na serio, to chcę mu kupić taki malutki ekspresik do kawy, który stawia się na gazie. Mąż miał taki, ale mu się spalił (był zaspany i zapomniał nalać wody) nad czym strasznie ubolewał, więc na pewno nowy go ucieszy. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa :-) Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link
agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 09:27 o rany taki expresik to ja sobie zażyczyłam w tym roku na święta też mi się strasznie spodobał ( widziałam go u kumpeli i zamażyłam o nim ;-) naprawdę super sprawa.. aga Odpowiedz Link
ageman Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 12:16 Mój mąż - jak go zapytać, co chciałby dostać - odpowiada zwykle " skarpetki albo krawat". Wybredny nie jest, prawda (te skarpetki to już mógłby sobie sam kupić)? Ale pomysłowy też nie. Aha, co roku gubi rękawiczki, więc też zawsze się przydadzą. Ale tak na poważnie - na razie nie mam pomysłów ani dla dzieci ani dla innych członków rodziny. Jako anegdote to jeszcze Wam opowiem o mojej teściowej, która nieodmiennie przy każdej okazji pyta: " a co można kupić dziewczynkom ?" no i ja i mąż bierzemy to poważnie i dajemy różne propozycje. Ale jak dzieci rozpakowują prezenty, to od razu wiemy, co tam będzie - albo piłki albo lale ! Ostatnio po takim jej zapytaniu nasza odpowiedź brzmiała: tylko nie piłki i tylko nie lale ! I co dziewczynki otrzymały ? Łatwo się domyśleć :)))) W każdym razie mamy już 12 piłek (nie licząc nadmuchiwanych)i 9 lalek. Może ktoś chce ? Aga Odpowiedz Link
yezyk Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 13:49 a my w zeszłym roku przyjęliśmy zasadę, że każdemu kupuje się jakiś drobiazg. i chyba w tym roku będziemy ją przestrzegać. jakoś zauważyłam, że nawet dzięki temu większa radość z tych świąt była. Odpowiedz Link
agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 13:53 oj właśnie mój mąż oddał nasze auto do mechanika.. wiec i my chyba poprzestaniemy na maliutkich drobiazgach..Proza życia , pieniążki.. Ale za to wreszcie będziemy we trójkę - czyli rodzina pełna.. Aga Odpowiedz Link
yezyk Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:07 u nas tez powodem były pieniądze. ale teraz widzę jakiś głębszy sens tego. Odpowiedz Link
bedada Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:19 u nas też nigdy nie ma żadnych drogich wyszukanych prezentów,ale zawsze jest jakiś miły drobiazg dla każdego członka rodziny Odpowiedz Link
agamamaani Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:30 u rodziny mojego męża to nawet częściej robiono sobie prezenty ( i było to bardzo fajne dostać sweter robiony na drutach lub inną fajową rzecz własnoręcznie zrobioną).. Ale niestety moja siosrta i moja mama mają zwyczaj dawania drogich prezentów (i ja zazwyczaj czuję się w obowiązku "oddania im podobnego prezentu").. Choć jak już wyżej pisałam pewnie się w tym roku wyłamię.. Aga Odpowiedz Link
bedada Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 14:34 Też bym chciała dostać taki ładniutki sweterek zrobiony na drutach....Ech pomażyć można u mnie w rodzinie niestety nikt nie robi już na drutach kiedyś moja babcia robiłą takie fajne rzeczy na drutach ,ale niestety odeszła już od nas... Odpowiedz Link
pantaleona Re: Prezenty świąteczne 10.11.04, 20:32 a moje pomysły na prezenty to: 1. dla mam, teściowych, sióstr - tabletki-kosmetyki z witaminami (zamiast corocznego kremu:) np. Merz spezial Anti-age 2. dla ojców, teściów, braci, mężów - atlas samochodowy z aktualnymi drogami (nowe autostrady, nowe odcinki dróg) 3. dla podróżników-wielbicieli wina: www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=266804&ret=wys65527605 4.dla smakoszy i gotujących: www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=319049&ret=wys65527662 Odpowiedz Link
lippy Re: Prezenty świąteczne 18.11.04, 13:00 pantaleona tak tak, ten nr4 to w sam raz dla mojego meza, wypatrzylam niedawno w merlinie i juz czekam tylko na wyplate, bo chce tez zamowic kilka pozycji dla corki moj M to zapalony kuchmistrz!! hehe, pozdr E Odpowiedz Link
mama.szymona Re: Prezenty świąteczne 13.11.04, 08:31 Cześć, widzę, że nie tylko ja mam problemy z zakupem a raczej wymyśleniem świątecznych prezentów. Wczoraj nawet zaczęłam rozmowę na ten temat z mężem. Ale jak to facet, stwierdził, że do świąt jeszcze daleko, że nie ma się czym przejmować i że ja na pewno coś wymyslę:(......czy u Was też tak jest;)? W tamtym roku umówilismy się z rodzinką, że nie robimy sobie prezentów (siostry, bracia), prezenciki dostają dzieciaki i rodzicom kupujemy jakiś upominek. I doskonale się to sprawdziło, sporo czasu zaoszczędziliśmy na bieganiu po sklepach i wyszukiwaniu czegoś niedrogiego a mogącego się przydać/spodobać obdarowanemu a ile pieniążków zostało w portfelu (niestety to był główny powód). I w tym roku będzie tak samo... Ale nie mam zupełnie pomysłu na prezenciki.... mojemu mężowi nic nigdy nie potrzeba.... teściowa i teściu....hmmm oni nie mają zadnych zainteresowań, kosmetyków nie używają... zawsze mam z nimi największy problem... Synek.... mój mąż przebąkuje coś o kolejce elektrycznej (ale to chyba bardziej dla siebie do zabawy;), Szymcio byłby bardziej zadowolony z wozu strażackiego.. Może Wy macie jakieś pomysły??? Pozdrawiam gorąco Kasia Odpowiedz Link
asiulek_78 Re: Prezenty świąteczne 13.11.04, 10:37 A może któraś z Was byłaby zainteresowana w ramach prezenty gwiazdkowego ręcznie robionym albumem na zdjęcia? Zainteresowane zapraszam na moją stronkę. Pzdr. Asia ~~~~~ MOJE RĘCZNIE ROBIONE ALBUMY- ŚLUBNE, DZIECIĘCE... Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Prezenty świąteczne 18.11.04, 13:57 A mój Mąż 'Pomysłowy Dobromir' wymyslił, żeby mu kupic maszynke do strzyżenia to zaoszczędzi na fryzjerze... Wprawdzie maszynka nie jest taka całkiem tania, ale i fryzjer co miesiac kasuje najmniej 10 PLN - warto sie chyba zastanowic nad takim prezentem... Odpowiedz Link
pantaleona mój M także Pomysłowy Dobromir 18.11.04, 22:27 zażyczył sobie taką maszynkę jakiś czas temu. Szkopuł w tym, że teraz to ja muszę go strzyc :-( Na początku mojej kariery fryzjerskiej, prawie doszło do rozwodu z powodu nieudanych baczków. Teraz jest lepiej, tylko małe awanturki średnio co drugi raz. A wydawałoby się, że nic prostszego, niż obcięcie włosów równo na długość 0,5 cm. Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: mój M także Pomysłowy Dobromir 19.11.04, 08:43 Ja odmówiłam wszelkich strzyżeń - strzyże sie sam... jak Igor dorosnie (8,5 m-ca) to Go będzie strzygł... Odpowiedz Link
majamonia Re: Prezenty świąteczne 22.11.04, 11:50 Witajcie dziewczyny! ja też jestem pracującą mamą 7 miesięcznej Majki. Właśnie znalazłam to forum i temat bardzo na czasie. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i będziemy się wspierać w pracy i opiece nad dzieciaczkami. Jeśli chodzi o prezenty... Rodzicom robimy składkowe prezenty z razem z rodzeństwem, np. zestaw narzędzi, a dla młodszych mężczyzn - krem po goleniu dla "wrażliwców" (sami sobie nigdy nie kupią, a jak spróbują, są zachwyceni), dla kobitek - coś do kuchni: fajną patelnię, znajoma kupiła takie coś do rozdrabniania orzechów dla swojej mamy kochającej pieczenia ciast. Ostatnio w sklepie spodobały mi się produkty do pielęgnacji paznokci z serii Saly Hansen (podobno rewelacja, ale dosyć drogie, żeby kupić sobie, ale dostać- czemu nie. Chętnie poczytam inne pomysły. pzdr Monika Odpowiedz Link
yellow1 Re: Prezenty świąteczne 23.11.04, 12:06 Rodzicom i tesciom przygotowuje kalendarze ze zdjeciami wnuczki; siostrze ksiege slubna (w sierpniu wychodzi za maz)- taki albumik na zdjecia, pamiatki, wpisy gosci weselnych; szwagierka (i jednoczesnie chrzesna mojej corki) dostanie kubek z fotka chrzesnicy i odbiciem jej malutkiej dloni -to sa prezenty, ktore zrobie sama. Mam mala zagwostke z mezem, bo ilez razy mozna kupowac skarpety czy krawaty :) A maz jest bardzo praktyczny i lubi praktyczne prezenty. Corcia dostanie pluszowe ksiazeczki. Odpowiedz Link
agamamaani a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:12 rzeczywiście fajny pomysł (i chyba niedrogi)... Jak można sobie samemu takie zrobić.. Czy trzeba iść do specjalnego punktu??? Aga Odpowiedz Link
yellow1 Re: a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:19 Jest taki program w Microsoft Office Publisher, tam przygotowuje kalendarz (wkladam fotki, mozna tez cos dopisac, zaznaczyc najwazniejsze daty), kupuje ladny blyszczacy papier formatu a4 i drukuje na domowej drukarce. Potem ide do punktu, gdzie to mozna zbindowac i kalendarz gotowy :) Odpowiedz Link
yellow1 Re: a te kalendarze to jak??? 23.11.04, 12:22 Acha, kalendarz drukuje czarno- bialy, troszke zdjecia "podrasowuje" w programie graficznym, zeby wygladaly na stare. Dla kazdej babci i dziadka inny zestaw fotek, kazdy ma zaznaczone swoje wazne daty (urodziny babci, dziadka, dziecka, dzien chrztu itp.) Odpowiedz Link
agamamaani super.. 23.11.04, 12:37 świetny pomysł.. zaraz sprawdzę, czy ja mam ten Office Publisher..RZeczywiście takie "robione"prezenty dla mnie są bardziej wartościowe od tych kupnych.. Aga Odpowiedz Link
agamamaani oj chyba nie mam... :-( 23.11.04, 12:39 publishera.. Czy wchodzi on w skład pakietu office?? Aga Odpowiedz Link
i.r taki pomysl... 23.11.04, 16:32 Moze kiepski, ale kubeczki ze zdjeciem wnusia dla dziadkow chyba moga byc?? Problem mam z moim M, jak co roku, w tym dodatkowo jeszcze nie mam wlasnych pieniazkow na swieta :( po raz pierwszy od dawna, zazwyczaj moglam poszalec. wzdech* ale w nastepnym sobie odbije, kupowanie prezentow i pozniej pakowanie to niezla frajda :) Odpowiedz Link