Dodaj do ulubionych

Ja i mój brzuch...

29.04.14, 10:53
Dziewczyny czy jest sposób żeby "pozbyć" się brzucha?? Generalnie krąży opinia ze ja szczupła jestemsmile ale ten mój brzuch, no odstaje wiecznie. Cały czas na wciągniętym chodzę, ale jak wypuszczę to lekko ciężarna jestemsmile Jak się tego brzuszka pozbyć???? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii. Lato się zbliża przecież znów.
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 10:56
      może espumisan? Coś na wzdęcia.Jeśli dasz radę wciągnąć go tak żeby był płaski to chyba tłuszcza tam wiele nie ma.
      • ulka13 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 11:06
        No właśnie dla mnie to sam tłuszcz. Pamiętam, jak byłam dzieckiem, wujek śmiał się z mojego wystającego brzucha. I ten brzuch tak sobie do dziś wystaje, a mała to już co najmniej od 30 lat nie jestem. Mam wrażenie, że wszystkie kg które mi przybywają odkładają mi się na brzuchu. Moja macica jest w 100% chroniona przez tłuszcz, ale ja już przecież nie mam zamiaru rodzicsmile więc po co????
        • cosmetic.wipes Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 11:08
          Przytyj ze 25 kilo, to ci się proporcje wyrównająbig_grin
          • ulka13 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 11:41
            No tak, jest to jakieś wyjście smile Wtedy na brzuch nie będę musiała narzekać tylko na całą resztę.
    • oqoq74 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 11:45
      Zacznij ćwiczyć. Jakieś zestawy z youtube'a czy Chodakowską.
      Tylko nie idź w tabletki czy jakieś inne świństwa.
    • alpenne Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 12:36
      Ja pozbyłam się brzucha kręcąc hula -hopem .Takim specjalnym z masażerem .Na początku było trudno ,ból jak dla mnie straszny ale z czasem przeszło. W czasie pierwszych 2 miesięcy obwód tali zmniejszył się o 7 cm. Możesz sobie poczytać wątek na kafeterii ,to naprawdę działa.Nadal ćwiczę hula-hopem i mogę jeść co chce a oponki nie masmile
      • to_ja_tola Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 12:40
        że hula hop pomaga,to ok...jak ćwiczyłam,też brzuch mi się zmniejszył.
        ale...wystający brzuch to różne przyczyny.Ja np.mam wysoko żołądek i choćbym chciała...dużo mi nie zejdzie.U mnie to rodzinne.Kobiety w mojej rodzinie tak mają.Jedne mniej ,inne więcej.
        Ale hula hop mi pomogła.Nie żebym oszałamiające wrażenia przezyła,ale pomogło.
        • ulka13 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 12:51
          No właśnie, to chyba ten żołądek wywalony wysoko. Niby człowiek nie gruby a brzuch zawsze jestsmile A hula hop.. no spróbuje, tylko musze gdzieś miejsce na kręcenie znaleźćsmile
          • mx3_sp Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 13:00
            a może masz jakąś przepuklinę?
          • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 22:33
            Nigdy nie pomyślałam o wysokim żołądku. Chyba też tak mam. Zazwyczaj kobietom odstaje pod pępkiem, a mi - jeśli odstaje - to własnie na wysokości żołądka. A w talii mam 62 cm, otłuszczona nie jestem.
        • lusitania2 Re: eh ta anatomia... 30.04.14, 07:18
          to_ja_tola napisała:

> ale...wystający brzuch to różne przyczyny.Ja np.mam wysoko żołądek
          znaczy, że gdzie u ciebie leży żołądek?
          Bo u zwykłych ludzi żołądek jest położony tak:
          zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,10626209,Zoladek__kaprysna_sakiewka_pelna_kwasu.html
          Położony wyżej niż normalnie, tym bardziej byłby kryty i spłaszczany przez żebra, a nie powodował wystawanie brzucha.

Pała z biologi!
        • memphis90 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:29
          Wysoko żołądek??? A co to znowu za pomysł? Żołądek sam z siebie leży wysoko...
          • naomi19 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:56
            no właśnie, o co chodzi z tym żołądkiem, mają go... wyżej, czyli w okolicach płuc... i dlatego mają tłuszcz na brzuchu? moja 6-latka potrafi zlokalizować najważniejsze organy...
            • wielkanocnaniespodzianka jak z grubaskami-zawsze winne hormony...Hehehe 03.05.14, 10:38
      • zuwka Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 00:15
        Alpenne ile razy tygodniowo kręciłaś hula hoopem? Po ile minut? Moją zmorą jest po pierwsze brzuszek przy zgrabnych nogach i reszcie, przez co ludzie ustępują mi miejsca w tramwaju, po drugie słaba krzepliwość krwi. Po półgodzinnym kręceniu hula - z wypustkami, mam jeden wielki siniak wokół talii. I boli jak pies. Przetrenowałam chyba... sad
        • kj-78 Re: Ja i mój brzuch... 01.05.14, 13:41
          A czytalas instrukcje? Przez pierwsze dni 3 min dziennie, przez nastepne 5, az po 3 tygodniach dojedziesz do 15. Cialo trzeba przyzwyczaic, ja po pierwszych 3 min mialam straszne siniaki, wiec okrecilam sie w pasie grubym szalem i po paru tygodniach efekt: siniakow brak, a ja moglam krecic bez szala. Chyba przetrenowalas...
      • princy-mincy Re: Ja i mój brzuch... 03.05.14, 08:41
        A miałas siniaki?
        U mnie po hulahop z masazerem pojawiły sie siniaki w okolicach ledzwi. Ćwiczyć sie nie dało z bólu.
    • kosmitka06 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 13:38
      Mam podobny problem, ogólnie jestem szczupła... jedynie ten brzuszek.
      Jem małe porcje, regularnie co 3h (w miarę możliwości) i ćwiczę. Zauważyłam że skakanka/bieg/hula hop fajnie go "rzeźbią" ale co kto lubi wink
      Kiedyś też wyczytałam że powinno się pić dużo wody ale nie w taki sposób że wciągasz w siebie całą szklankę czy butelkę. Po łyczku a często. Ja 2,3 razy dziennie dorzucam jeszcze zieloną herbatę.
      • to_ja_tola Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 19:09
        jak się napiję "figury" to też mam płaski brzuch dopóki jogurtu nie zjem wink
        • naomi19 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:57
          ale ty masz żołądek wysoko hahahahahaha to cię usprawiedliwia big_grin
    • solejrolia Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 19:33
      mam taką samą figurę. polubiłam. zwłaszcza, że stosunkowo łatwo zamaskować taki brzuszek, np noszę spodnie rurki czy leginsy (bo nogi mam szczupłe, wręcz chude, rąsie równieżwink) do tego luźniejsza koszulka a na wierzch bluza rozpinana, czy rozpięty żakiet. i np apaszka odwracająca wzrok od mankamentu. NIKT nie domyśla się nawet co ja próbuję zamaskować.
      (ale faktycznie, przytycie też (nieco) pomaga tongue_out z XS na M smile )
      • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 22:37
        Fakt, plusem takiej figury są zazwyczaj fajne nogi wink A nogi odsłania się częściej niż brzuch.
    • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 22:28
      Dieta (utnij węglowodany, zwłaszcza proste, alkohol, podjadanie) + aeroby + siłowe. Osobiście polecam bieganie. Jak jesteś szczupła, to jednak będzie ciężko, mały balast wbrew pozorom ciężko zrzucić, zwłaszcza z "problematycznego" miejsca, organizm nie chce resztek zapasów oddawać wink . Mnie się udało pozbyć dzięki bieganiu, a i tak nie wygląda tak jakbym chciała, choć wiciągać już nie muszę (chyba, że wieczorami lub po piwie wink ). Tyle, że brzuch się spłaszczył jak zeszłam do 47 kilo, wcześniej, choć całe ciało było szczupłe, on się nie chciał poddać. Ale się poddał, Twój też się podda, tylko wiele samozaparcia trzeba.
      • kanga_roo Re: Ja i mój brzuch... 29.04.14, 23:59
        tylko czy zanim się brzuch podda, nie zgubię biustu oraz tej odrobiny krągłości na twarzy? marzy mi się schudnięcie, ale wyglądam wtedy na chorą normalnie, a brzuch sobie jest i tak.
        może bieganie rzeczywiście jest rozwiązaniem.
        • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 00:14
          Szczerze? Nie wiem jak wyglądasz, ale najprawdopodobniej biust po części stracisz, krągłości na twarzy też. Skoro przy chudnięciu źle wyglądasz, to po bieganiu nie będzie inaczej. Nie da się schudnąć z jednej części ciała. Chudnie się całościowo, a spora część ludzi ma jakieś tak miejsca problematyczne, z których schodzi na samym końcu i najciężej. Ja żeby mieć jako-taki płaski brzuch musiałam zejść trochę poniżej 50 kilo (160 cm wzrostu), przy czym biegałam już dla przyjemności, nie odchudzałam się specjalnie. Piersi prawie znikły, żebra wyszły na wierzch, a nawet jak ważyłam 50 kilo, to brzuch odstający miałam. Nosiłam rozmiar S a i tak musiałam brzuch lekko napinać, bo może się nie wylewał, ale nie był płaski, na wysokości żołądka mi się ciuchy opinały, jak napinałam mięśnie to było OK (w rozmiarze M natomiast wyglądałam już źle, bo wszystko wisiało). Teraz w końcu już nie muszę napinać mięśni, ale ważę 47 kilo. Chciałabym w sumie trochę przybrać na twarzy, w biodrach, ale niestety, mnie wszystko najpierw idzie w brzuch. Moja mama miała identycznie - szczupłe, zgrabne nogi, szczupłe ręce i duży brzuch, tyle, że jej natura przynajmniej piersi nie poskąpiła wink
          • kanga_roo Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:05
            policzyłam bmi - 47 kg w Twoim przypadku oznacza niedowagę sad
            czegoś takiego raczej nie osiągnę, ale i tak wydaje mi się, że lepiej tracić kilogramy biegając, niż się głodząc
            • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 18:18
              BMI to bulszit. Liczy się % tłuszczu, nie BMI. Można mieć dużo mięśni i mało bf, albo dużo bf i mało mięśnie, a BMI będzie takie samo. I co?
          • yotsukaido Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:15
            Mam podobny wzrost i wagę. Ostatnio przytyłam do 50kg, mój cel to właśnie 47kg. Tydzień temu zaczęłam biegać - co drugi dzień, na razie jest to dystans 2 km.Moja sylwetka jest w porządku, jestem szczupła, wręcz drobna. Chcę pozbyć się brzucha i boczków, bo tam mi się gromadzą zapasy. No i chciałabym być bardziej wysportowana, mieć lepszą kondycję. Masz może jakieś porady albo wskazówki? Chyba w dni, w które nie biegam zacznę kręcić zachwalanym hula hop - mam takie spore z tymi wypustkami.
            • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 18:22
              A po co chcesz chudnąć do 47? Jak masz sylwetkę w porządku, to ją modeluj, a nie chudnij. A jak masz za dużo tłuszczu (w co wątpię), to i tak dzięki bieganiu i dobrej diecie Ci zleci smile Na początek nie skupiaj się na dystansie, tylko na czasie. Minimum pół godziny, na początek marszobiegi. Zamiast hula-hop spróbuj ćwiczeń siłowych, jakieś z hantelkami, ćwiczenia core. Jak chcesz kondycję, to nie obejdzie się bez właściwego odżywiania smile
    • guderianka Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:32
      Mój M tak ma i Młodsza też. Taka budowa.
    • naomi19 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 08:58
      najłatwiej byłoby go... wyciąć.
      a jeśli nie-to po prostu odpowiednio dobrane ćwiczenia.
    • gazeta_mi_placi Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 09:06
      Podobno te sprawy legalnie załatwia się na Słowacji i w Niemczech.
    • mejerewa Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 19:00
      A może chodzi o trzewną tkankę tłuszczową, czyli wewnętrzną. U szczupłych osób problem jest pomijany, choć sprawdza się stosunek obwodu w pasie do bioder (u kobiet chyba 0,7).
      Oczywiście zależy to też od budowy ciała, ja mam wąską miednicę i o kobiecej talii z wcięciem mogę pomarzyć tylko. Jak brzuch od czasu do czasu wyjdzie bardziej, to niestety wygląda to ciążowo, bo przy szczupłej figurze bardziej rzuca się w oczy.
      • paliwodaj Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 19:17
        jak sie chce poprawic jakas czesc ciala to trzeba ruszyc sie i wycwiczyc. A nie pisac na forum bo brzuch nie bedzie malal proporcjonalnie do ilosci postow. Dieta tez, niektore skladniki jedzone w nadmiarze odkladaja sie w poszczegolnych partiach ciala, u kobiet filozofii nie ma biodra, brzuch i uda ida na poczatek. Cwiczyc , cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, tona cwiczen na you tube
        A nie tlumaczyc zoladkiem polozonym w nietypowym miejscu
        • ira_07 Re: Ja i mój brzuch... 30.04.14, 19:44
          Na moich biodrach akurat nic się odkładać nie chce tongue_out

Di
          > eta tez, niektore skladniki jedzone w nadmiarze odkladaja sie w poszczegolnych
          > partiach ciala, u kobiet filozofii nie ma biodra, brzuch i uda ida na poczatek.

Kwestia fizjologii, nie składników. Jakby to była kwestia składników, to facetom odkładałoby się tak samo. Jak ci żarcie idzie np w uda, to nieważne czy tyjesz od pączków czy jesz zdrowo, ale za dużo.

> Cwiczyc , cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, tona cwiczen na you tube

Masz rację, ćwiczyć i ćwiczyć da się, jestem przykładem. Tylko nie z YT, a porządne aeroby. Tylko czasem trzeba zejść do baaardzo niskiej wagi, bo całe ciało już chude, a z jednego miejsca schodzi słabo. Ja tak miałam, ważyłam 49 kilo i miałam brzuszek... Nie jakieś fałdy, wiadomo, ale miałam, za to uda czy biodra idealne. Mnie się udało spłaszczyć brzuch dopiero podczas treningów do półmaratonu, miałam naprawdę ostry reżim treningowo-jedzeniowy. I powiem Ci, że nie wiem czy byłabym w stanie się tak poświęcić TYLKO dla płaskiego brzucha, tym bardziej, że z piersi też poleciało, a twarz wolałam mieć trochę pełniejszą.

Czasem pozbycie się tłuszczu z problematycznego miejsca równa się tak niskiemu poziomowi tłuszczu, że zanika okres na przykład. Więc to też nie do końca tak, że ćwicz i będzie OK, bo czasem nie będzie, czasem koszt może być za wysoki.
    • lady-z-gaga Re: Ja i mój brzuch... 01.05.14, 10:28
      Wiele osób szczupłych uważa, że nie potrzebuja cwiczen i w ogóle żadnego sportu.
      Efektem jest sylwetka niby szczupła, ale niezgrabna. Brak mięsni widac gołym okiem, a to wpływa na ogolna postawę. Klatka piersiowa za nisko, ramiona opuszczone, brzuch wypięty, pogłębiona lordoza. U takich osob brzuch zawsze będzie wystawał, to widać nawet u bardzo chudych nastolatek.
      Nie chodzi o to, aby chodzic z wciągniętym brzuchem, ale cała miednica powinna byc lekko podciągnięta, jak przy chodzeniu na szpilkach. Do tego trzeba trochę siły i dobrego nawykau, ktorego nauczysz się cwicząc.
      Oczywiście brzuch może byc nieco za duży z innych powodów, takich jak np niewłasciwa dieta.
      • mami2 Re: Ja i mój brzuch... 01.05.14, 19:03
        To się nazywa skinny fatwink- się ostatnio dowiedziałam, bo mnie niestety też dopadło.

Mam dokładnie taką figurę, jak autorka wątku- każdy dodatkowy dekagram ( bo u mnie kilogram to chyba w pół roku się odkładasmile idzie w brzuch. Wąska (chłopięca) miednica, szczupłe ręce i w miarę zgrabne nogi. Tyle że ja mam wajchę w drugą stronę- od wielu lat próbuję przytyć i idzie jak po grudzie, a jak już coś się odłoży to właśnie na brzuchu.
        Do tego brak ruchu i grawitacja w wieku 39 lat robi swoje. Więc pozostaje wziąć się za siebie i jednak regularnie ćwiczyć, bo przy pracy siedzącej czasem mam wrażenie że ten mój organizm to już 60.tki dobiega- mam strasznie słabą kondycję. Tak jak napisałaś- niektórzy myślą, że jak są szczupli to nie muszą się ruszać. Błąd! Też tak myślałam, bo zawsze miałam parę i kondycję i do tego mogłam jeść wszystko. Im bliżej 40.stki tym gorzej się czuję ze swoim ciałem.

<
    • monhann2 Re: Ja i mój brzuch... 01.05.14, 18:59
      Nie napisze tutaj nic nowego ale musisz zrobic porzadek z dieta i wziac sie za cwiczenia. Ogranicz weglowodany, pieczywo, wypieki, zwieksz spozycie warzyw, duzo wody, chude mieso. Plus ruch. Juz nawet nie tyle silownia ale kazde zajecie wymagajace ruchu

Faktycznie, mozesz miec taka budowe i tendencje do odkladania sie tluszczu na brzuchu (ja np tyje w biodrach i udach) ale nie musisz wcale wygladac jak w piatym miesiacusmile))

Powodzeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka