Dodaj do ulubionych

znowu remontowo

30.04.14, 12:53
o płytkach było- mam nadzieje, że skorzystam se z porad (szukam płytek do domu z dziecmi, ofczarkami i meżem- błoto dla całej ekipy to element wystroju wnetrz uncertain)
a tera tak- malowanie
pokoj drugorodnego jest malusi, jakies 10 metrow (ale z kolei nie wymagajmy od zmywakowej matki, że zapewni dziecku przestrzenny apartament) - na szczscie dzieli go tylko z pluszakami
i co ja mam zrobic z kolorem na scianach? no co?
biały mnie brzydzi nieprzecietnie
beże i kremy sa nudne jak zywoty świetych wg Skargi
kochamy niebieski, ale on stwarza wrazenie zaćpania u patrzacego
jak ja mam pomalowac ten pokoj?
rwa, szukam juz prawie rok farbysad
wiem, ze musi byc delikatny kolor, ale charakterny
i czy wsje sciany musza byc jednakowe, czy, za przeproszeniem, głowna, moze byc inna?
znalazlam dzisiaj farbe pt lekki deszcz
to taka szarość-nie szarość- cos jak letnie popoludniowe niebo tuz przed mżawką
taka troche naturalna wełna na kandynawski sweter zimowy
drogie emamy! - co mi taki kolor zrobi z małym pokojem? (bardzo sonecznym, jasnym i zgrabnym- ale małym)
Obserwuj wątek
    • to_ja_tola Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:07
      moje maja pokój w beżu i ecru.Mieli w niebieskim kolorze.Rzygałam nim wchodząc do pokoju.
      Teraz jest ładnie i schludnie.
      Jest czysto i..przestronnie,dzieki takim kolorom.
      Monotonnie nie jest,bo sa firanki w Zyzgaka albo spidermana,mają naklejki tychże na ścianie no i kolorowe dodatki.
      • konwalka Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:09
        wiem, co robi niebieski
        moja kolezanka tak machnela kolor w niewielkim pokoju córki
        po trzech minutach mialam zaburzenia widzenia, mgłę i ochote na nieokiełznany krzyk
        ale ten szary nieszary to co? jak myslisz?
        • aneta-skarpeta Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:18
          taki jasny szary nie-szary może byc bardzo ładny i być świetnym tłem pod meble i dodatki
          • konwalka aneta OT 30.04.14, 13:27
            jak jest? gufka w porządalu? ja nie moge zacząć diety jakoś sad
    • deelandra Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:16
      Jak mały pokój to jesteś niestety skazana na pastele.
      Ja bym w zielonopodobnych pogrzebała - można ładnie połączyć z jakimś ostrym przeciwstawnym, np czerwień (uchwyty do mebli, ramki na jakieś tam obrazki czy pudełka na zabawki), przełamać fioletami, rozjaśnić żółcią itd, w ogóle zieleń to wdzięczny kolor do połączeń bo ze wszystkim mu dobrze (no, może prócz różu big_grin).
      Ja też będę dzieciakom malować w tym roku z obrzydliwej bieli na coś takiego (nr 5)
      https://mikrus.sklep.pl/uploads/product/orginal/196_emulsja_wewnetrzna_28_emulsja_wewnetrzna_farba__lateksowa_do_scian_nobiles_pory_roku_paleta_kolorow.jpg
    • mw144 Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:18
      Malowałam osotatnio "szara poświata" Duluxa, coś takiego:
      waszewnetrza.leroymerlin.pl/jadalnia,1,29,199177,199281.html
      Podoba mi się.
      • deelandra Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:21
        Ściany pomalowane na jakikolwiek szary nieodmiennie zamieniają każde pomieszczenie w bunkier. tongue_out
        • konwalka Re: znowu remontowo 30.04.14, 13:25
          ale to nieszary szary
          takie cos, jakby gdzie w oddali była burza
          no nie wiem
          zieleni mam po kokarde sad
          zgodzilam sie w chwili umysłowego zacmienia na seledyn w salonie i wlasnie dokonywam szalenczych wysilkow, zeby to jakos zakryc sad((
    • guderianka Re: znowu remontowo 30.04.14, 16:19
      temat na czasie-jesteśmy w trakcie
      malujemy na biało z dwoma "kołami'-w przestrzeni syna niebieskie koło -wiosenny deszczyk-łuk od sufitu do podłogi i w przestrzeni córki to samo-kolor jesiennie wrzosowisko
    • lady-z-gaga Re: znowu remontowo 30.04.14, 16:42
      Córka urządzając swoje pierwsze lokum wymyśliła kolorek wrzosowy (lawendowy?) do małej sypialni.
      Byłam sceptyczna, dopóki nie zobaczyłam - jest pięknie. Z całego serca doradzam, tylko odcień musi byc własciwy, aby nie wyszło sino.
      Opcja nr 2, ktorą ja bym brała pod uwagę, to delikatny oranż/morela/brzoskwinia/jak zwał, tak zwał, ale wiadomo, o co chodzi smile
      • konwalka Re: znowu remontowo 30.04.14, 20:34
        teraz tam jest brzoskwoinia, ale taka soczysta i dojrzała
        efekt? mam wrazenie, że zawsze mam właczone swiatło w tym pokoju i trzeba mruzyc oczy
        diametralna zmiana poczebna na juz
    • karola1008 Re: znowu remontowo 30.04.14, 16:52
      Szarość -nie szarość jest niezła. Moja bratanica ma taki kolor, tzn. niby szary, ale nie taki całkiem szary, jakby nieco rozbielony, z delikatnym, bardzo delikatnym niebieskawym, no takie właśnie niebo przed mżawką, ale nie przed burzą, coś takiego, ewidentnie mam problemy, jak to opisać big_grin. Do tego ma zielono-brązowe meble. Bardzo ładnie, naprawdę.
      U moich dzieci sprawdziła się natomiast oliwka, ale taka delikatna właśnie - duluxa. Nie agresywna zieleń, ale jednak coś konkretnego. Do tego meble w kolorze kawy z mlekiem i naprawdę nieźle wygląda.
    • blablanie Re: znowu remontowo 30.04.14, 17:27
      My mamy połączenie szarego z zielonym i tapeta w zielono szare kwiaty,ale to dla dziewczynki...dla chłopca szary połączyłabym z oliwka na jednej ścianie lub inną tapetą. Mogę wysłać zdjęcia bo piszę z telefonu i nie mogę zamieścić...
      Ta zieleń leszczynowa nie jest wcale taka delikatna-trochę bije po oczach...my mamy zieloną wyspę,ale nie pamiętam czy z duluxa czy decorala i jest fajna. Do tego meble w kolorze zieleń z mlecznym bukiem.już 2lata i jeszcze mi się nie znudziło...
    • mruwa9 Re: znowu remontowo 30.04.14, 17:55
      kiedys pomalowalam dziecku pokoj na jasnofioletowy, taki w kolorze bladego koktaju jagodowego, zaden majtkowo-bielizniany niebieski. Plus sosnowe meble. Atmosfera byla bardzo przyjemna.
      • konwalka Re: znowu remontowo 30.04.14, 20:31
        ale wrzos a niebieski to sa dwie oddzielne historie
        wrzos jest piekny, mam go w domu dużo i chetnie
        tylko mysle, że syn potraktuje go jako różowy i bedzie nie-bą

cholera, pokoj jest nap[rawde mały i musze głowkować co tu zrobić, zeby aptecznie go powiekszyc, wstawic sensowne meble, ktore nie przytłoczą i jeszcze zostawic miejsce na niezbedne męskie akcesoria...
        ponawiam pytanie: co robi szarość-nieszarość?
        daje złudzenie, ze jest przestrzen czy raczej sciany polecą nam na łby? (tak mialam raz z niebieskim)
        • mruwa9 Re: znowu remontowo 30.04.14, 20:39
          ja nie mam na mysli wrzosu z rozowym odcieniem, ale raczej jagode. Ten kolor, ktory na scianach mialo moje dziecko nawet nie stal obok rozowego, zupelnie go nie przypominal.Raczej kojarzyl sie z koktajlem jagodowym albo z kosmosem.Nie wiem, dlaczego, tak mi sie po prostu kojarzyl.
          • konwalka Re: znowu remontowo 30.04.14, 20:45
            no to siewi, bo wrzosy i fiolety sa po prostu uniwersalne, piekne, cieple i perfekcyjne do kompozycji róznorakich
            ale moi faceci sa uposledzeni kolorystycznie, rozrozniają kilka głównych i szlus
            wiec ja moge sie wysilic z pudrowym lilakiem, a dla nich to bedzie róż
            i pozamiatane...
            • mruwa9 Re: znowu remontowo 30.04.14, 20:56
              smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka