Dodaj do ulubionych

gdzie jest billy?

03.06.14, 14:06
Ikea ostatnio non stop robi numery. Najpierw wycofała kuchnie, łaskawie informując przynajmniej o tym wcześniej i robiąc jakiś okres przejściowy, a teraz bez uprzedzenia, pyk.. zniknęła seria billy.
Mieli te regały od 1978 r. nosz..
a mi pozostał jeszcze jeden do dokupienia/ Te regały są tanie akurat, ale tam strach cokolwiek kupować
Obserwuj wątek
    • babcia.stefa Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:11
      Nie ma - sami ostatnio w panice kupowaliśmy, co tam zostało, przez co mamy głębsze niż dotychczasowe, bo tylko takie się ostały.

Zaczynają mnie wqu...ać.
    • d.o.s.i.a Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:14
      "a mi pozostał jeszcze jeden do dokupienia/ Te regały są tanie akurat, ale tam strach cokolwiek kupować"

A w innych sklepach nie strach?
      • panterarei Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:21
        seria kuchenna kupiona 5 lat temu przeze mnie w brw, dalej jest..inna rzecz, że już mi się nie podoba. Wiem, że w sklepach asortyment ma prawo się zmieniać, ale w przypadku serii meblowych, mogliby uprzedzać.
        A może tylko ja tak mam, że dokupuje część mebli i potem w ramach potrzeb i środków resztę?
        • d.o.s.i.a Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 15:59
          No wiesz, ale jak cos produkuja od 1978 roku to moze dasz im prawo zmienic asortyment bez ogloszen w prasie ogolnopolskiej?
    • aurita Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:29
      billego wycofali???? niemozliwe, Ikea bez Billego?????
      • cherry.coke Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:31
        Spokojnie, jest jakas inna seria, ma troche mniej masywne boki i tyle...
        • mdro Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:35
          No w popłoch wpadłam, bo mamy do dokupienia i poszperałam po guglach, w prasie szwedzkiej jest info, że "nowe półki nie pasują do starych regałów", stąd wniosek, że całkiem nie wycofali, tylko "zmodernizowali". Pytanie, jak będą obok siebie wyglądać...
    • misterni Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 14:44
      panterarei napisała:

Ikea ostatnio non stop robi numery. Najpierw wycofała kuchnie, łaskawie informując przynajmniej o tym wcześniej i robiąc jakiś okres przejściowy,

łaskawcy - okres przejściowy był śmiesznie krótki. Normalne jest, że producent zmienia co jakiś czas system, ale stare i nowe powinny być prze 2-3 lata produkowane jednocześnie, żeby dać szanse klientom na dostosowanie się do zmian.
    • kaka-llina Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 15:38
      W UK jeszcze są... Dobrze bo miałam własnie zamiar jedna kupic..
    • conena Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 16:11
      wy tak na serio?
    • oqoq74 Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 16:16
      Przecież logiczne jest, że producent mebli chce żeby były kupowane. Skoro rosną koszty produkcji, to się je obniża, także zmieniając wzory produktów. Likwidują serie, bo to napędzi sprzedaż. Raz, że część klientów zamiast dokupować jeden regał, kupi komplet nowych, dwa, inni znów, jak zobaczą nową serię, być może stwierdzą, że czas na wymianę starych.
      Widocznie tych w/w klientów jest więcej, niż tych, którzy mieli w planach dokupić jedną, dwie szafki.
      • panterarei Re: gdzie jest billy? 03.06.14, 22:18
        Ja im kurcze nie bronie zmieniać asortyment ale miesiąc temu kupowałam kilka regałów.robiąc listę na ich stronie itp. I nigdzie nie bylo info, ze ich zaraz nie będzie. Przeciwnie, historia, ze tyle lat produkują..na prawde kończąc serie mozna umieścić info na stronie.Nie wymagam, żeby dzwonili do każdego z obecnych I potencjalnych klientow w bazie, ze kończą I może klient chce cos dokupić
        • panterarei wrócił? 09.06.14, 09:16
          to Ci dopiero zagadka, jest z powrotem, chyba zadzwonię na infolinie, o co tu chodzi
          • sueellen Re: wrócił? 09.06.14, 10:28
            Pewnie prezeska ikei czyta ematkę smile

A ematka dalej nie wierzy, że tu same specjalistki w wąskiej dziedzinie som tongue_out
    • vilez Re: gdzie jest billy? 09.06.14, 10:42
      Powodzenie IKEI polegało także na tym, że mieli serie aktualne przez wiele lat. Ale ja już dawno nie ufam w tej materii- kilka razy się zawiodłam i wystarczy.
      Moim zdaniem stracą na tej polityce.
      • babcia.stefa Re: gdzie jest billy? 09.06.14, 11:08
        No więc właśnie - istotną przewagą IKEA nad Fabryką Mebli Józek i Synowie, Myciska Niżne, była stabilność. Wiadomo było, że jest i będzie, można spokojnie kupować po kawałku i rozbudowywać, a nie zbierać forsę na całość, bo jak o czymś zapomnisz, to za chwilę nie będzie i jesteś w doopie.

Najśmieszniejsze, że IKEA jakieś 2 lata temu temu robiła celebrację BILLY'ego jako flagowego produktu (acz nie wiem, czy w Polsce). Były jakieś wersje specjalne zdobione przez grafików i komiksiarzy, jakieś broszurki z gatunku "jak regał Billy zmienił moje życie". A teraz zonk. Jakiś głupi marketoid obudził się rano i wymyślił, że zaoszczędzą pierdyliard euro robiąc ścianki o 3 mm cieńsze, czy co...
    • tryggia Re: gdzie jest billy? 09.06.14, 10:50
      Jak to? A ja, niczego nieświadoma, w tą sobotę kupiłam kilka billich do pracy.
      Ale chciałam za jakiś czas kupić dzieciom jeszcze jeden. I co, nie kupię? sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka