Dodaj do ulubionych

Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo

12.07.14, 15:44
za długo nim jeździł.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16311310,Starszy_pan_za_dlugo_jezdzil_autobusem__Kierowca_go.html?lokale=opole#BoxWiadTxt
To tak przy okazji wątku o starszych osobach w komunikacji miejskiej..
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 16:51
      Mam nadzieję, że kierowca zostanie należycie ukarany.
      • baczyn_ska8 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 19:31
        A ile można jeździć autobusem? Dzień w dzień po kilka/kilkanaście godzin? To go nie nudzi?
        Rozumiem, nie ma wielu obowiązków i rozrywek, ale bez przesady.
        Kierowca niekulturalny, mógł to pewnie załatwić delikatniej, ale z drugiej strony nie ma mu się co dziwić.
        • nickbezznaczenia Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 19:44
          Tyle ile się chce, a kierowca to prymityw.

baczyn_ska8 napisał(a):A ile można jeździć autobusem?
        • marychna31 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 20:16
          > A ile można jeździć autobusem?

A ile przysługuje, żeby kierowcy nie puszczały nerwy i nie wyrzucał z autobusu?
        • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 20:35
          A co cię to obchodzi? Starszy pan ma prawo jeździć autobusami, ile mu się rzewnie spodoba. Tobie nic do tego, kierowcy tym bardziej. Mam nadzieję, że zostanie surowo ukarany.
          • morgen_stern Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:04
            Żywnie, rosa, żywnie smile
            • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:04
              Kurde, wiedziałam, że coś mi tu nie pasuje.. Sorry, mój błąd.
        • edelstein Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:00
          Jesli ma sie wazna bilet to mozna caly Bozy dzien jezdzic i nic nikomu do tego.
          • baczyn_ska8 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:02
            No niby tak.
            Jednak jest to dziwne trochę. Bo i co to za rozrywka?
            • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:05
              Baczynska, bo to jest tak - ty nie rozumiesz tego pana, że ma rozrywkę jeżdżąc autobusami, a wiele osób nie rozumie, że ty masz rozrywkę jeżdżąc autem po pijaku. Proste? Proste.
              • baczyn_ska8 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:11
                Skończ już z tym. Nie jeżdżę po pijaku, i niech to do ciebie dotrze w końcu. Proste?
                • baczyn_ska8 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:11
                  Aha, i trzymaj się tematu, a nie za każdy razem się dopier..... bez sensu
                  • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:39
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,150836774,150836774,Pijani_kierowcy.html
                    A tu ciekawsza rozrywka wink
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,151408445,151408445,jest_szansa_na_to_ze_nie_jestem_w_ciazy_.html
                    A ty się dziadka czepiasz, że jeździ sobie autobusami..
                    • triismegistos Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 13.07.14, 17:18
                      Nie wierzę surprised Jakby mi wpadło do głowy prowadzić po pijaku i ktoś ze znajomych zadzwonił na policję to bym temu znajomemu kupiła potem kwiaty i szampana. Nie mieści mi się w głowie taka patologia... A moje towarzystwo jest bardzo rozrywkowe...
            • echtom Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 21:40
              > Bo i co to za rozrywka?

Jest wśród ludzi, coś się wokół dzieje - ciekawsze i bliżej życia niż patrzenie w telewizor.
            • majenkir Re: 12.07.14, 22:13
              baczyn_ska8 napisał(a):
              > Bo i co to za rozrywka?

Mniej wiecej taka, jak emama big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 22:23
          Baczynska, wóda ci mózg wyżarła. O ile w ogóle go kiedyś miałaś.
    • majenkir Re: 12.07.14, 20:59
      Generalnie nie jestem pieniaczka tongue_out, ale w tym przypadku podalabym MPK do sadu.

W Stanach facet juz bylby bogaty wink.
      • ainafets Re: cisza bo dalej nie pojadę 12.07.14, 22:33
        A w moim mieście kierowca autobusu MPK powiedział do pasażerów:

... Nim dojechaliśmy do następnego przystanku, kierowca zagroził, że stanie i nie ruszy, jeśli w autobusie nie zapanuje cisza....

Stało się to po tym, jak kierowca autobusu zamknął przed nosem drzwi biegnącej kobiecie, a inni pasażerowie domagali się, aby się zatrzymał i otworzył jej drzwi.
        • majenkir Re: 13.07.14, 13:37
          ainafets napisała:
          > kierowca zagroził, że stanie i nie ruszy, jeśli w autobusie nie zapanuje cisza....

Hehe, facet minal sie z powolaniem - powinien zostac nauczycielem wink.
    • pochodnia_nerona Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 22:41
      Kierowca chamidło. Gdyby był normalny, to po prostu podszedłby do człowieka i z ciekawości zapytał, czemu tak jeździ. A odpowiedź by zaspokoiła jego ciekawość. I tyle.
    • klamkas Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 12.07.14, 23:31
      Witamy w Mieście Spotkań - Wroclove zaprasza wink.
    • woman_in_love pewnie wielu takich i stąd ten tłok (to samo u lek 13.07.14, 08:44
      arza). Powinno się jednak zlikwidować darmowe bilety MPK dla emerytów w godzinach szczytu.
      • rosapulchra-0 Re: pewnie wielu takich i stąd ten tłok (to samo 13.07.14, 12:57
        Kup sobie samochód, nie będziesz mieć problemu.
        • woman_in_love nie o sobie myśle, tylko o tych jeżdżących w godzi 13.07.14, 13:50
          nach szczytu kobietach w ciąży, zmęczonych po pracy itd. , którym takie świry zajmują miejsca siedzące (bo raczej to on tam nie stał)
          • rosapulchra-0 Re: nie o sobie myśle, tylko o tych jeżdżących w 13.07.14, 13:53
            Wiesz co? Przyganiał kocioł garnkowi. Sam jesteś świerem, co wielokrotnie udowodniłeś na tym forum.
            • woman_in_love Re: nie o sobie myśle, tylko o tych jeżdżących w 13.07.14, 15:09
              Nie nie, znowu ci się coś pomyliło. Świrem i pośmiewiskiem tego forum to jesteś ty.
              • rosapulchra-0 Re: nie o sobie myśle, tylko o tych jeżdżących w 13.07.14, 15:11
                Jasne. Tak się pocieszaj, bo cóż innego ci pozostało.
    • ichi51e Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 13.07.14, 13:11
      Dziwna historia ktora mysle ma drugie dno. Nie dowiemy sie. Tak jak opisane to kierowca swir. Chociaz z drugiej strony jesli kierowca prosi o opuszczenie autobusu (tak jest na niektorych petlach ze trzeba wysiasc) to powinno sie wysiasc.
      • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 13.07.14, 13:26
        Ale ten kierowca wyrzucił starego człowieka na jakimś przystanku.
        • ichi51e Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 13.07.14, 13:49
          No ale sa niescislosci typu - dlaczego szedl do domu 2-3h? Czyli jakies odludzie/petla ze w nic innego nie wsiadl.
          Cham kierowca to nie ulega watpliwosci - czego czlowiekowi plecakiem rzucal? - mam nadzieje ze po premii pojada - aczkolwiek o co poszlo sie nie dowiemy bo media jedna strone zdarzenia opisuja uncertain
          • rosapulchra-0 Re: Kierowca wyrzucił go z autobusu, bo 13.07.14, 13:59
            A to myślisz, że Wrocław to taki mały jest? Może ten pan mieszkał w dzielnicy północnej, a wysadzony został w południowej? Tego nie wiemy. Poza tym to stary człowiek, więc i prędkość nie ta, co u młodego człowieka, niedowidzi, mógł mylić miejsca, place, ulice. Ja drugiego dna tutaj nie dostrzegam. Jeśli facet codziennie jeździł sobie autobusem po kilka godzin i to była dla niego jedyna rozrywka, która nikomu do tej pory to nie przeszkadzała, to kierowca, który go wygnał z autobusu powinien zostać surowo ukarany.
            • woman_in_love jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszystkim 13.07.14, 15:11
              przeszkadzają tacy zapychacze miejsc i jeżdżący dla zabawy w godzinach szczytu
              • rosapulchra-0 Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 15:17
                Nie, no, druga baska forumowa. Może wybuduj getta dla starców i tam wszystkich przenieś? Oraz alkoholików, narkomanów, żebrzących, etc. Wtedy będziesz szczęśliwy, że żaden staruszek nie zajmie ci miejsca w autobusie czy w przychodni do lekarza nie będziesz czekać w gronie osób pow. 70 r.ż. A może przymusowa eutanazja? Kązdy kto śmie skończyć 55 lat, to zabić, spalić, do śmieci wysypać? Zostaną sami młodzi, piękni i tacy fajni, jak ty, trolle.
                • ichi51e Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 15:20
                  Ale w uk tez trzeba wysiasc jak kierowca kaze...
                  • ichi51e Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 15:23
                    www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---ed_protect/---protrav/---safework/documents/publication/wcms_118243.pdf
                  • rosapulchra-0 Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 15:26
                    Czym innym jest wysiąść, bo jest pętla i kierowca mówi, żeby wyjść z autobusu, a czym innym jest wyrzucenie kogoś (tu starszego pana) na przystanku autobusowym, nie sądzisz?
                    • ichi51e Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 16:43
                      Oczywiscie ze jest czyms innym - tym nie mniej nie raz w uk bylam swiadkiem jak kierowca wyrzucil kogos z autobusu (z pozdrowieniami dla W7)za chociazby to co uznal za chamstwo pod swoim adresem. Zeby kierowca w pl ruszyl sie z miejsca naprawde musi byc albo swirem albo go cos ruszyc. Dlaczego wspolpasazerowie nie reagowoli? Moze dlatego ze wszyscy wysiedli? No nie widze tego ze kierowca bez powodu zatrzymal autobus wylazl z kanciapy i zaczal z kims awanture. Przeciez im z pensji potracaja za spoznienia...
                      • rosapulchra-0 Re: jak to nikomu nie przeszkadzało?przecież wszy 13.07.14, 17:28
                        Nie mam pojęcia. Naprawdę. Jednak nadal uważam zachowanie kierowcy wobec tego starszego pana za skandaliczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka