Dodaj do ulubionych

zdrapki w Biedronie

13.09.14, 11:14
Czy ktos z was zdrapal jakas nagrode w loterii? Albo moze zna kogos kto wygral? Tak z ciekawosci pytam, bo pare razy drapalam i z moim szczesciem mialam tylko i wylacznie zachete "probuj dalej" (czy cos w ten desen) wink
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 11:16
      Jeszcze nie załapałam się na zakupy powyżej 50 zł, ale w poniedziałek idę zrobić większe więc może się załapię. Co jest do wygrania?
      • best_bej Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 11:21
        reklam nie słucha?
        Auto do wygrania jest!
        Swoja droga zawsze mnie to ciekawi- delikwent wygra samochod o wartosci 100.000. Klient taki samochód wygrywa i musi zaplacic podatek 10%. 10.000 spora kwota (zwlaszcza ze nie chodzi o klienta almy) i co wtedy? idzie sie do providenta?
        • czekoladove.love Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 11:29
          samochody, tablety, smartfony, ekspresy do kawy i bony na zakupy to tyle co pamietam ale na pewbo bylo cos tam jeszcze...
          nie wiem czy chcialabym jednak wygrac ten samochod, ale nie ze wzgledu na podatek, tylko ze wzgledu na reklame, w ktorej wystapila szczesliwa posiadaczka nowego volkswagena wink jesli do tego obliguje regulamin to dziekuje postoje tongue_out
        • cosmetic.wipes Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 11:51
          Zazwyczaj do nagrody rzeczowej o dużej wartości organizator dorzuca kwotę podatku w gotówce. Aż wejdę na stronę biedry, żeby poczytać regulamin.
          • marysia_m24 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:03
            Ja wydrapałam bon na 10zł wink
            • czekoladove.love Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:14
              fju fju, na co przeznaczylas te zawrotna sume?big_grin
            • ga-ti Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:22
              Gratulacje! smile
          • best_bej Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:09
            Z regulaminu (czyli na podatek kasa jest):
            samochód Volkswagen Golf Sportsvan, o wartości 75 000,00 zł brutto (słownie:
            siedemdziesiąt pięć tysięcy zł brutto) wraz z dodatkową nagrodą pieniężną w kwocie
            8 332,50 zł (słownie: osiem tysięcy trzysta trzydzieści dwa i 50/100 zł)
            Organizator przewidział w Loterii łącznie 100 sztuk (słownie: sto) samochodów
            Volkswagen Golf Sportsvan o łącznej wartości wraz z dodatkową nagrodą pieniężną
            8 333 250,00 zł brutto (słownie: osiem milionów trzysta trzydzieści trzy tysiące dwieście
            pięćdziesiąt zł brutto).

Lecę do biedronki!
            • fadilla Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:13
              hmm nie znam sie szczegółowo na podatkach, ale wydaje mi się że od kwoty 8332,50 będąca nagroda również należy zaplacic podatek. Czyż nie tak? Zamkniete koło, organizator dorzuca ekstra kase na podatek od której również nalezy zaplacić podatek. big_grin
              • ronalilly Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:39
                Podatek od auta 7500, podatek od kasy - 830. Wyjdziesz na zero.
              • kk345 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 12:49
                > hmm nie znam sie szczegółowo na podatkach,
                Fakt, nie znasz się.
                Te 8332,50 zł to nie jest kwota, którą dostajesz do ręki, tylko organizator odprowadza ją jako twój podatek za samochód. Tak jest we wszystkich dużych loteriach.
                • fadilla Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 16:02
                  A to ciekawe, bo to wygrywający odprowadza podatek od swojej nagrody, czyli płaci swoimi pieniędzmi. Jesli je od kogoś otrzyma to pieniądze te są darowizną. A z tym tez wiążą sie jakies podatki. Nadal uwazam, że to blędne koło. Witamy w Polsce. smile
                  • pulower8 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 17:09
                    Ronalliy to wyjasnia wyżej
                    Wygrywasz auto za 75 000+ gotówkę 8332,50
                    Podatek za auto wynosi 7500. Płacisz to z wygranej gotówki. Zostaje ci 832,50 zł
                    Podatek od wygranej gotówki wynosi 832,50. Płacisz tym co ci zostało. I voila!
                    • fadilla Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 17:53
                      Ależ mi tego nie tłumacz. To osoba wyżej twierdzi, że ktoś inny niż zwycięzca płaci podatek.
                      • pulower8 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 18:35
                        Formalnie odprowadza wygrywający, ale organizatorzy dorzucają do nagrody rzeczowej taką ilość gotówki, żeby starczyło na podatek za nagrodę rzeczową oraz podatek za tę wygraną gotówkę. Pewnie załatwiają tez odprowadzenie podatku za wygrywajacego.
                        • kk345 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 21:50
                          > Pewnie załatwiają tez odprowadzenie podatku z
                          > a wygrywajacego.
                          Dokładnie tak to się robi we wszystkich szanujących się loteriach- powinien być o zapis w szczegółowym regulaminie konkursu, ale nie chce mi się kopac.
                          • poppy_pi Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 14:23
                            Dokładnie tak jest. W tym roku udało mi się wygrać wycieczkę. Firma odprowadziła za mnie podatek do wyznaczonego przeze mnie US.
            • gazeta_mi_placi Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:46
              Rany, chciałabym ten samochód wygrać. Nagrodę pieniężną tudzież.
              • koralik12 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 21:49
                ja toże
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:45
            cosmetic.wipes napisała:

> Zazwyczaj do nagrody rzeczowej o dużej wartości organizator dorzuca kwotę podat
            > ku w gotówce.

I tak też jest w tym przypadku....

Ksiadz Anatol
    • mag1982 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:05
      Ja parę razy drapałam i tylko "spróbuj dalej".
      • beata985 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:28
        to tak jak ja..suspicious

mojafilcowabiżu
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:45
      czekoladove.love napisała:

> Czy ktos z was zdrapal jakas nagrode w loterii? Albo moze zna kogos kto wygral?

Wygrywa mniej więcej 1:100....

Ksiadz Anatol
      • premeda Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 09:26
        Gdzieś było, że nakład zdrapek to 50mln z czego wygrywających 526100szt.
    • bbeti59 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 12:59
      Niestety nie sad

• summerspring Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 13:01
        Ja miałam 10 zł.
    • ga-ti Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:27
      Ja nie, ale drapałam tylko raz. Za często robię zakupy, trzeba raz na kilka dni, by więcej zdrapek dostać wink

Ps. moje dzieci w wakacje wygrały lody gratis z patyczków, sprawdziły w kilku sklepach i w żadnym nie chcą im wymienić sad A tak się cieszyły. Lód wartości 1 zł, ale jaka frajda wink
      • jowita771 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:18
        Chyba żartujesz? Jak to nie chcą wymienić? Moje wymieniają w każdym sklepie, niekoniecznie w tym, w którym kupowały danego loda. Ja bym dała znać producentowi, bo wydaje mi się, że sklep jest zobowiązany wydać nagrodę jak chce sprzedawać promocyjne produkty.
        • ga-ti Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:22
          A no nie chcą, ani w tam, gdzie kupili, ani w innych. A to że nie prowadzą takiej promocji (a lody z patyczkami promocyjnymi mają), a to że nie mają akurat tych lodów na wymianę, eh, tylko szkoda dzieciaków.
          • burina Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 00:43
            Szkoda Ci dzieciaków a tak to zostawiłaś?
        • lafiorka2 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 09:29
          jowita771 napisał:

> Chyba żartujesz? Jak to nie chcą wymienić? Moje wymieniają w każdym sklepie, ni
          > ekoniecznie w tym, w którym kupowały danego loda. Ja bym dała znać producentowi
          > , bo wydaje mi się, że sklep jest zobowiązany wydać nagrodę jak chce sprzedawać
          > promocyjne produkty.

>

jeżeli przedstawiciel nie zapewni dodatkowego opakowania lodów na wymianę,znaczy się do doopy przedstawiciel,a sklep tym samym nie bierze udziału w promocji.To raz.Dwa...sklep może zamawia lody w ogólnej firmie i wtedy też nie bierze udziału w promocji.
    • krejzimama Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:53
      Nie wygrałam nic bo nie kupuje w tym sklepie.
      Ale bardzo się cieszę, że istnieją miejsca gdzie gorzej sytuowania mogą kupić towar o nieco gorszej jakości ale też sporo taniej.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 14:56
        krejzimama napisał:

> Nie wygrałam nic bo nie kupuje w tym sklepie.
        > Ale bardzo się cieszę, że istnieją miejsca gdzie gorzej sytuowania mogą kupić t
        > owar o nieco gorszej jakości ale też sporo taniej.

A gdzie on tam sporo taniej!? Zwykle niewiele, ale jednak drożej niż w innych sklepach....

Ksiadz Anatol
      • ga-ti Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:00
        Cieszymy się razem z Tobą!
        • krejzimama Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:04
          Cieszy mnie ta powszechna radość.
      • jowita771 Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:25
        Żebyś się nie zdziwiła z ta gorsza jakością. Moja siostra pracowała kiedyś w firmie, która swoje produkty wysyła również do Biedronki. Na taśmie były produkty, a na maszynie rolka z papierem do pakowania, jak zamówienie było z Biedronki, to zmieniała się tylko rolka, towar szedł dokładnie ten sam.
        Teraz jest jeszcze lepiej - Biedronka stawia warunki i ma bardzo wyśrubowane normy. Bliska krewna jest technologiem w firmie produkującej m. in dla Biedronki (to nie ta sama firma, w której pracowała siostra). Robią dla Biedronki, Almy i nie tylko. I np. przy majonezie sieci same sobie ustalały skład (ile chcą tłuszczu np.) i Biedronka zamawiała lepszy majonez niż Alma. I tańszy był niż ten w Almie, a jakże.
        • bbuziaczekk Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:41
          jowita771 napisał:

> Żebyś się nie zdziwiła z ta gorsza jakością. Moja siostra pracowała kiedyś w fi
          > rmie, która swoje produkty wysyła również do Biedronki. Na taśmie były produkty
          > , a na maszynie rolka z papierem do pakowania, jak zamówienie było z Biedronki,
          > to zmieniała się tylko rolka, towar szedł dokładnie ten sam.
          > Teraz jest jeszcze lepiej - Biedronka stawia warunki i ma bardzo wyśrubowane no
          > rmy. Bliska krewna jest technologiem w firmie produkującej m. in dla Biedronki
          > (to nie ta sama firma, w której pracowała siostra). Robią dla Biedronki, Almy i
          > nie tylko. I np. przy majonezie sieci same sobie ustalały skład (ile chcą tłus
          > zczu np.) i Biedronka zamawiała lepszy majonez niż Alma. I tańszy był niż ten w
          > Almie, a jakże.
          >

Dokladnie !! Ale co niektórzy sa za glupi i za tepi i kupuja wszystko najlepszych firm big_grin

Ja osobiście 8 lat temu pracowałam na produkcji przy pakowaniu ciastek kruchych.
          Jednego dnia pakowaliśmy ciasta firmowe niemieckiej firmy w której pracowaliśmy w Polsce i np. paczka "formowek" ciastek kosztowala 20 zl.
          A potem np. w ciągu dnia była zmiana rolki z folia pakujaca na folie dla sieci Biedronka, czy Tip czy inne sieciowki. Wtedy te ciastka kosztowaly 10 zl big_grin a zawartość była ta sama tongue_out

Kupujac rozne rzeczy z sieciowek można na opakowaniu przeczytać kto pakowal dla np. Biedronki. Np. na zlecenie Biedronki pakowala firma Knorr. I potem roznicaw cenie jest kolosalna a zawartość ta sama tongue_out
          Owszem może nie zawsze.....ale często.

Z tymi ciastkami w firmie to wsumie robiliśmy rozne rzeczy big_grin np. odswiezalo się ciastka z folii po terminie waznosci w nowa folie z nowa data waznosci tongue_out

• kwiat_w_kratke Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 23:44
            No i po co zdradziłyście te rzeczy dziewczyny... Krejzi tak się cieszyła, że kupuje towar lepszej jakości, a tu taka wiadomość...
            • aquella Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 16:56
              i przyjdzie raz do Biedronki i wydrapie samochód jeszcze
        • fadilla Re: zdrapki w Biedronie 13.09.14, 15:59
          A wystarczyłoby tylko samemu spróbować niektórych produktów, zamiast trzymać sie uparcie nieaktualnej opinii o towarze gorszej jakości. Nigdzie nie znalazlam tak dobrych jogurtów typu greckiego jak w Biedronce, nie dosć, że dobre, to jeszcze tańsze niż gdziekolwiek indziej.
        • lafiorka2 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 09:31
          jowita771 napisał:

> Żebyś się nie zdziwiła z ta gorsza jakością. Moja siostra pracowała kiedyś w fi
          > rmie, która swoje produkty wysyła również do Biedronki. Na taśmie były produkty
          > , a na maszynie rolka z papierem do pakowania, jak zamówienie było z Biedronki,
          > to zmieniała się tylko rolka, towar szedł dokładnie ten sam.
          > Teraz jest jeszcze lepiej - Biedronka stawia warunki i ma bardzo wyśrubowane no
          > rmy. Bliska krewna jest technologiem w firmie produkującej m. in dla Biedronki
          > (to nie ta sama firma, w której pracowała siostra). Robią dla Biedronki, Almy i
          > nie tylko. I np. przy majonezie sieci same sobie ustalały skład (ile chcą tłus
          > zczu np.) i Biedronka zamawiała lepszy majonez niż Alma. I tańszy był niż ten w
          > Almie, a jakże.
          >

a świstak siedzi....
          • mamajulki35 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 10:03
            Ty oczywiście wiesz lepiej. Bo podglądasz produkcję do biedronki przez dziurkę od klucza i widzisz jak świstaki po kryjomu podmieniają produkty przed etykietowaniem i pakowaniem :p
        • vi_san Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 11:21
          Ale w Biedronce nie dają siateczek z nadrukiem "Alma" i byłoby widać, że bidusia nie tam kupuje, gdzie elity... big_grin
    • mamajulki35 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 00:04
      Dzięki za przypomnienie, właśnie wygrzebałam z portfela 6 zdrapek z zakupów w Biedronce, sprawdziłam i okazało się, że jestem dychę do przodu big_grin
    • gulcia77 Re: zdrapki w Biedronie 14.09.14, 17:01
      Jak byłam na studiach to była promocja mleka łaciatego. Jedna pani, która pracowała w oddziale banku, w katowickim GCK-u jeździła łaciatym garbusem.
      Sama wygrałam w życiu kilka płyt, biletów do kina, kawę rozpuszczalną z dwoma kubkami, sportowe obuwie i raz trafiłam czwórkę w totka. Liczy się?
    • gazeta_mi_placi Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 09:13
      Czy ktoś wie do kiedy można dostać zdrapkę jeszcze? Nie widzę nigdzie informacji do kiedy ta cała akcja jest.
      • siyah.zeytin Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 11:06
        gdzieś czytałam, że do 10 czy 12 października
        • gazeta_mi_placi Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 14:15
          Dzięki.
    • vi_san Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 11:17
      Koleżanka z pracy "wydrapała" ekspres do kawy, a syn sąsiadki bon na 50,-
      Ja na razie tylko "Próbuj ponownie"... big_grin
      • gazeta_mi_placi Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 14:16
        Ja na trzy zakupy wygrałam (za drugim już razem) 10 zł.
        Kupiłam jajka, ser żółty w plastrach i jogurty.
    • dorala Re: zdrapki w Biedronie 25.09.14, 17:25
      dzisiaj trafiło się 10 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka