Dodaj do ulubionych

39 lat i juz wszystko skonczone?

21.10.14, 00:32
Maria Seweryn. Brzydka kboieta, ladna kobieta. Nos koszmar, ogolnie nieurodziwa itp. Mozna dyskutowac, mozna sie spierac, jedemu sie podoba, innemu nie..
Tyle

Ale, co jesli z kobiety/brzydkiej/ladnej robi sie kobieta stara...?

Czy mozna miec jeszcze jakies watpliwosci?
www.pudelek.pl/artykul/72326/maria_seweryn_ma_nowego_faceta/
Dlaczego lata tak wiele zabieraja? Dlaczego ta kobieta wyglada na 40stke i nie, nie dlatego, ze ma 2 dzieci, ale ze dobiega do tego wieku i nie wiem-obkurczyla sie, zapadla, przytyla?
Dlaczego to sie dzieje?
Powiedzicie mi jak to zatrzymac??
Obserwuj wątek
    • helufpi Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 00:43
      > Powiedzicie mi jak to zatrzymac??
      Taki jest krzyżyk w rogu zakładki przeglądarki z napisem "Pudelek". Trzeba go nacisnąć lewym przyciskiem myszy.
      • heca7 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 00:53
        big_grin
      • monikaj21 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:43
        smile
    • totorotot Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 00:56
      zmienic płec na mężczyznę
    • evee1 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 04:56
      No, nareszcie ktos kto wyglada normalnie smile.
      • naturella Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 06:41
        Ona wyglada staro???! Według mnie tak samo jak 5 lat temu. Wyglada na dojrzała kobietę, a nie na nastolatkę i tyle. Lepiej, niz kiedyś... smile
        Jak chcesz zobaczyć stare, czterdziestoletnie kobiety, to idź do kościoła w małej miejscowości. Tam można zobaczyc bordo fryzury z natapirowana trwała u niespełna trzydziestolatek, ciuchy jakie noszą nasze mamy, makijaże, ktore dodają dwudziestu lat itp. To nie kwestia wieku, ten stary wygląd, ale mentalności.
        • lafiorka2 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 16:18
          naturella napisała:

> Ona wyglada staro???! Według mnie tak samo jak 5 lat temu. Wyglada na dojrzała
          > kobietę, a nie na nastolatkę i tyle. Lepiej, niz kiedyś... smile
          > Jak chcesz zobaczyć stare, czterdziestoletnie kobiety, to idź do kościoła w mał
          > ej miejscowości. Tam można zobaczyc bordo fryzury z natapirowana trwała u niesp
          > ełna trzydziestolatek, ciuchy jakie noszą nasze mamy, makijaże, ktore dodają dw
          > udziestu lat itp. To nie kwestia wieku, ten stary wygląd, ale mentalności.

nooo,bo te z małych miejscowości to luster w domu nie maja,a te z miasta to zawsze takie dystyngowane panie
          większych bredni dawno nie czytałam.
    • echtom Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 07:51
      Ale jakie "wszystko"?
    • gosiablo Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:00
      Maria S to prawie moja rówieśnica. Czas mija, od momentu kiedy miałyśmy 20 lat minęło kolejne 20 lat i dorosło następne pokolenie. Z tym problemu nie mam, jak również z tym że nastolatką w tym wcieleniu już nie będę. Nie rozumiem pytania w tytule postu... Co jest już skończone? Bo wygląda na to że powinnam kupić łopatę i zakopać się w ogrodziesmile
      • sonniva Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:10
        Tak, skończone, pozamiatane, czas rezerwować kwaterę bynajmniej nie nad morzem.
        Zastanawiam się skąd tacy ludzie się biorą, ponoć głupich nie sieją, sami się rodzą wink
        • anorektycznazdzira Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 19:25
          jest takie powiedzenie, że jak pan bóg chce kogoś doświadczyć to mu rozumu nie daje...
    • depompadur Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:01
      >Powiedzicie mi jak to zatrzymac??

Ale po co?
    • default Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:13
      kikik-iki napisała:

> > Dlaczego lata tak wiele zabieraja? -obkurczyla sie, zapadla, przytyla?
      > Dlaczego to sie dzieje?
      pl.wikipedia.org/wiki/Proces_starzenia_si%C4%99
      >>Ale, co jesli z kobiety/brzydkiej/ladnej robi sie kobieta stara...?

Odstrzelić ?
      • depompadur Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:20
        default napisała:

> Odstrzelić ?

Niehumanitarne.
        Może przymusowe ostrzykiwanie botoksem?
        • gulcia77 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 12:58
          Eeee, to ja wybieram odstrzał. Byle szybko. Zresztą według autorki wątku mam jeszcze prawie dwa lata życia, powinnam zacząć spisywać listę rzeczy do zrobienia big_grin A potem w tył głowy, byle szybko big_grin
    • moofka Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:24
      nigdy nie byla ladna, pewnie dawno sie z tym pogodzila i nie w te strone jej wysilki szly
      no i lubila sobie dziabnac, alkohol jednak bardzo niszczy urode
      • sarah_black38 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:37
        Normalna kobieta, bez maski botoksowej, bez anorektycznego wychudzenia. Nie znam szczegółów jej życia, ale to świetna aktorka, która nie gra w kiczowatych serialach i nie reklamuje maści na hemoroidy.

Co za czasy, że tuż po 40 do grobu już się kłaść? Kobiety , które mają do zaoferowania tylko urodę ciężko zniosą wiek średni. A on przyjdzie czy tego się che, czy nie...
    • gaskama Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:32
      Cóż, moim zdaniem o wiele gorzej jest gdy z kobiety głupiej a nawet bardzo ładnej robi się kobieta stara. A to dotyczy większość naszych celebrytek (Krupa, Siwiec, więcej nie znam, ale co chwila pojawiają się na Pudlu jakieś dziwne nazwiska, które nic mi nie mówią).
      A Seweryn jest absolutnie ok.
      A tak poza tym, to pytania

Nie brzmią zbyt filozoficznie. Raczej głupio.
      • zlotonaiwnych Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 08:41
        No cóż, czasu nie da się zatrzymać - widać to nawet u celebrytów, którzy mogą sobie pozwolić na wszelkiego rodzaju kosztowne zabiegi i operacje estetyczne. Moim zdaniem żeby młodo wyglądać trzeba przede wszystkim dbać o dietę, ruch - nic tak nie dodaje lat jak zbędne kilogramy, wiem coś o tym. Dużo warzyw, mało używek. Nawilżanie skóry, dbanie o zęby, stopy, dłonie. No i włosy - żadnych trwałych, balejaży, pasemek - postarza strasznie. Ja najlepiej czuję się teraz (czyli po czterdziestce) w półdługich - zbyt krótkie dodają mi lat, zbyt długie też. Jedyne, co zrobię chirurgicznie to za parę lat korektę powiek, nic więcej. A mój mąż i tak twierdzi, że najpiękniej wyglądam po intensywnym rowerowym treningu.
        • mozambique Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 11:11
          akurat u 40-tki 5kg ponad norme lepiej robi na twarz niz 5kg ponizej normy
        • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:11
          zlotonaiwnych napisała:

> No i włosy - żadnych trwałych, balejaży, pasemek - postarza strasznie.

I żadnych doczepek. Zostają własne trzy cienkie włosy na krzyż.
          • iwoniaw Riki, to faceci łysieją 21.10.14, 16:39
            Kobietom zostało to raczej oszczędzone big_grin
            • riki_i [...] 21.10.14, 20:41
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • riki_i re 21.10.14, 22:47
                Nie wiem co ta moderacja dziś tak szaleje, w każdym razie chodziło o jak najbardziej kobiece doczepki w postaci naturalnych włosów zgrzewanych laserowo. Ma to dzisiaj cała masa dziewczyn.
    • jagienka75 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 09:00
      przecież ta kobieta za rok będzie miała czterdziechę, więc jak ona ma niby wyglądać?
      co ma sobie zrobić? oparacje plastyczną?
      może ona czuje się ze sobą dobrze i nie chce niczego zmieniać?

nie każdy musi być piękny.
      • triss_merigold6 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 09:01
        Mniej obwisła mogłaby być? Za dużo % w tym wieku niszczy twarz i powoduje opuchliznę.
        • marychna31 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 11:38
          Ja tam wolę nawet więcej procentów odciśniętych na urodzie niż napinkę na fantastyczny wygląd i niedostatek zabawy i radości w życiu. Bo to świetny materiał na dzidzię piernik się robi, takiej, której uroda i styl z czasem zachwyca już tylko właścicielkę.
          • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:14
            marychna31 napisała:

> Ja tam wolę nawet więcej procentów odciśniętych na urodzie

Nie wiesz o czym mówisz. Procenty odciśnięte na urodzie masz tutaj i o ile nie jesteś małolatką, to chyba masz świadomość, jak olśniewająco przepięknie wyglądała niegdyś ta kobieta.
            • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:15
              Gdyby ktoś nie wiedział, kim jest ta zachlana pani na zdjęciu, to uprzejmie wyjaśniam - Sandra, mega gwiazda pop lat 80tych
              • echtom Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:38
                O q...
              • claudel6 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 22:42
                ou dżizas...
            • brak.polskich.liter Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:40
              Omatobosko! Co jej sie stalo?!
              Wyglada, jakby ktos ja pobil. Albo jakby upadla twarza na cos, na co ma alergie.
              • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 20:45
                Co jej się stało? Permanentnie wprowadzany do organizmu płynny element baśniowy wink Powoduje charakterystyczną opuchliznę i utrudniony kontakt z rzeczywistością (artystka gościła niedawno w Łodzi, gdzie odezwała się ze sceny na przywitanie tekstem "Hallo Warschau !" , a podczas skróconego i opóźnionego wystepu miała problemy z utrzymaniem pionu).
                • brak.polskich.liter Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 22:13

Jej fotek moznaby uzywac w kampaniach antyalko jako straszaka dla mlodziezy "tak bedziesz wygladac, jak stracisz umiar w chlaniu" czy cos w tym stylu.
                  Straszne, co ona sobie zrobila.
                  • echtom A tak było kiedyś: 21.10.14, 22:21
                    www.youtube.com/watch?v=p4VcSnn51hk
                    • riki_i Re: A tak było kiedyś: 21.10.14, 23:04
                      Jeśli Was interesuje proces staczania się tej Artystki, to bardzo proszę.

Tak wyglądała jeszcze w 2002 roku

Tak wyglądała w 2006 roku, widać już , że jest naprana na scenie i ma parę kg więcej

No, a jak wygląda teraz, to już wcześniej zalinkowałem sad Zdjęcie pochodzi z koncertu w Berlinie (IFA), 5 września 2011 roku.
            • iziula1 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 20:43
              riki_i napisał:

> Nie wiesz o czym mówisz. Procenty odciśnięte na urodzie masz tutaj i o ile nie jesteś mało
              > latką, to chyba masz świadomość, jak olśniewająco przepięknie wyglądała niegdyś
              > ta kobieta.

Kurcze, chciałam zaprzeczyc ale to rzeczywiście ona....
              I to niestety nie menopauza i hormony.
              Aż boli jak na nia patrzę sad
    • lady-z-gaga Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 09:11
      >co jesli z kobiety/brzydkiej/ladnej robi sie kobieta stara...

tak, z każdej kobiety robi się kiedys kobieta stara
      i nie jest to wina Tuska, tylko od początku świata tak było

Dlaczego ta kobieta wyglada na 40stke i nie,
      > nie dlatego, ze ma 2 dzieci, ale ze dobiega do tego wieku

dlatego, że dobiega do tego wieku tongue_out
      20tka wygląda na 20tkę, 40tka na 40tkę, a 50tka na 50tkę
      czasem tak w życiu bywa tongue_out

big_grinbig_grinbig_grin

ale co? starzenie czy wytrysk głupich pytań?
    • brak.polskich.liter Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 11:15
      kikik-iki napisała:

> Ale, co jesli z kobiety/brzydkiej/ladnej robi sie kobieta stara...?

Wtedy to tragedyja, pani (tfu, babsko nie dosc, ze paskudne, to jeszcze STARE, mujborze).
      Kilka-mogilka.

Zabic sie o sciane.
      Tylko postarac sie nie celowac w sciane geba, zeby pozostawic atrakcyjne zwloki.
      (chyba, ze tuz przed Halloween, wtedy geba mozna, a nawet nalezy)
      • marzeka1 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 11:25
        Nie wiem, mam wrażenie, że tzw. przeciętny wygląd (czyli: nie brzydka, ale też nie zaskakuje urodą od razu) jest wraz z upływem wieku lepsze dla kobiety- bo piękne panie dostając kolejnych lat, wariują i zaczyna się poprawianie urody i na początku są zachwyty, że "och lata upływają, a one ciągle piękne", a potem nagle te mocno ingerencja w twarz- zamieniają je w obcego, dziwne twarze.
        • brak.polskich.liter Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 12:41
          Cos w tym jest.
          Mam wrazenie, ze nawet nie tyle o obiektywna jakosc opakowania chodzi (tzn. o bycie piekna/ladna/przecietna), a bardziej o to, przez pryzmat czego laska sama siebie definiuje.

Jesli od najmlodszych lat miala wbite do lba, ze uroda to jej glowny atut i na byciu piekna i powabna budowala swoja tozsamosc przez lata, to wkraczanie w wiek sredni i przemijanie urody moze postrzegac jako dramat i wykonywac w zwiazku z tym rozne desperackie ruchy.

Dla laski z tej samej polki atrakcyjnosci wizualnej, ale z odmiennym mindsetem, traktujacej urode jak fajny bonus, uplyw czasu tragedia raczej nie bedzie.
          • echtom Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 12:51
            Myślę, że masz rację - choć te atrakcyjne są w grupie ryzyka wink
          • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:18
            brak.polskich.liter napisała:

> Jesli od najmlodszych lat miala wbite do lba, ze uroda to jej glowny atut i na
            > byciu piekna i powabna budowala swoja tozsamosc przez lata, to wkraczanie w wie
            > k sredni i przemijanie urody moze postrzegac jako dramat i wykonywac w zwiazku
            > z tym rozne desperackie ruchy.

Masz rację. Z tym, że multum kobiet swą samoocenę , a często również lifestyle i życie zawodowe opiera na wyglądzie. I to jest autentyczny dramat, jak ten wygląd się kończy. Nie ma nic gorszego w przyrodzie niż przeterminowana modelka, którą rzucił ostatni facet. To się nie da opisać.
            • brak.polskich.liter Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:38
              Wyobrazam sobie.
              Mam w dalszej rodzinie taki przypadek - sliczna jako dziecko (taki blond-aniolek w ogromnymi chabrowymi oczami), potem sliczna nastolatka, potem piekna mloda kobieta. Jej udroda zachwycalo sie otoczenie blizsze i dalsze. Modelka ani aktorka co prawda nie zostala, ale
              wyglad stal sie jedna z podwalin jej tozsamosci.

Problemy zaczely sie niedlugo po 40tce i spotegowaly sie wraz z dojrzewaniem najstarszej corki - mloda jest sliczna, ten sam typ urody, co matka, jest przez otoczenie wychwalana za urode, co powoduje u matki wyrazny dol bupy. Dos.ywa mlodej, dissuje jej wyglad (ciuchy, fryzure), rzuca wredne uwagi na temat chlopakow, ktorymi mloda sie interesuje, generuje antagonizmy miedzy rodzenstwem (mlodsza siostra, tez ladna, ale nie ta zjawiskowa i bardziej podobna do ojca, stala sie ukochana corcia mamusi i mamusia ochoczo dolewa oliwy do ognia, gdy mlodsza czyms dokuczy starszej).
              Z fajnej, wesolej laski wylazlo wredne zawistne, toksyczne suczydlo z syndromem macochy Krolewny Sniezki.
    • redheadfreaq Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 12:58
      Ależ mi się gryzie ten uroczy wątek z wątkiem Rosy tuż obok. Wiek ten sam lub podobny, a jak różna skala dramatu...
    • po-trafie Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:21
      Przestac myslec, ze to ze wyglada sie na 20 czy 30 lat to 'wszystko'.

W wieku 40 lat wiekszosc kobiet wyglada na ok 40.
      W wieku 60 beda wygladaly na ok. 60.

Nie wygladanie na nastolatke czy 'dziewcze' to nie 'wszystko' smile
    • kama265 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:32
      Ależ ona jest podobna do ojca!
    • echtom Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:34
      Wobec perspektywy dożycia 80 lat mieć pomysł tylko na pierwsze 40 to dość nierozsądne podejście do życia.
      • bei Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:41
        Zatrzymać ślady starzenia?
        Są nieukniknione. Można starać się niedopuścić do zniedołężnienia, bo sprawność jest najważniejsza w naszej urodzie ciałasmile

Maria Seweryn- po prostu ujęcie gorsze niż wygląd rzeczywisty.
        Poza tym ma taka urodę duszy, że nie musi ulegać pokusom zatrzymania czasu.
      • marzeka1 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:44
        echtom napisała:

> Wobec perspektywy dożycia 80 lat mieć pomysł tylko na pierwsze 40 to dość niero
        > zsądne podejście do życia.
        >

- się tylko podpiszę smile , ba, w tym roku cieszę się z tego, że po prostu żyję, czymś strasznym jest wszystko skupiać tylko na wyglądzie.
    • sumire Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 13:50
      No okropne. 39-letnia kobieta wygląda na 39 lat.
      To jednak prawda, że Photoshop robi ludziom kuku na głowę.
      • andaba Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 16:07
        A konkretnie co skończone?
        Po przeczytaniu tytułu myślałam co najmniej umiera. A ona tylko nie wygląda jak dzidzia piernik, tylko jak normalna kobieta w swoim wieku.
        • bumbunierka1 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 16:20
          > Po przeczytaniu tytułu myślałam co najmniej umiera.

No ja tez bylam przekonana, ze to bedzie o smiertelnej chorobie...
    • solejrolia Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 16:28
      O! jak ona dobrze teraz wygląda! znacznie lepiej, niz te 10-15-20 lat temu!
      Super babka.
      • riki_i Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 20:50
        Dyskusja o konkretnym przypadku nie ma większego sensu, ale warto zauważyć, że ta Pani nigdy nie była ładna, a teraz wygląda lepiej niż gdy była młódką. Bo wtedy była wręcz odpychająca.
        • sumire Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 21:02
          Na szczęście nie każda kobieta musi być ładna. Niektóre nawet mają coś do powiedzenia, albo - co więcej - talent jakiś.
          • noname2002 Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 07:48
            Na szczęście nie każda kobieta musi być ładna. Niektóre nawet mają coś do powie
            > dzenia, albo - co więcej - talent jakiś.

Jak się nie pchają do aktorstwa, to owszem nie muszą być ładne.
            • sumire Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 07:56
              A to Złote Lwy albo Olivier Award przyznają za urodę? Tego nie wiedziałam.
              • lillaj Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 10:10
                Zdziwiłaby się Maria Seweryn, gdyby weszła na ematkęsmile Wszystko skończone, no błagam, założycielka tego wątku ma 12 lat?
            • morgen_stern Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 16:24
              To kto gra role przeciętnych lub brzydkich kobiet?
    • kkalipso Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 21:47
      Dlaczego ta kobieta wyglada na 40stke

Taka jej uroda.
    • triismegistos Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 21.10.14, 21:56
      Dżizas. W samym tytule artykułu stoi, że rzeczona pani akuratnie zakochana, świeży romans kwitnie a ty tu wyskakujesz ze "wszystko skończone", jakby to było info o raku, nie miłosci. Weź się może do ortopedy przejdź, albo co?
      • go-jab Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 02:09
        Tarczyce niech sprawdzi!
    • saszanasza Re: 39 lat i juz wszystko skonczone? 22.10.14, 07:35
      Ja w tym roku skończyłam 39 lat...cóż, nie wyglądam już na 18-stkę i zapewne wyglądać juz nie będę.
      Maryśka po prostu wygląda na swoje lata. Nic dodać nic ująć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka