saszanasza 29.12.14, 12:40 wiadomosci.onet.pl/warszawa/polowanie-na-staruszke-film-zszokowal-internautow/fwszn mam nadzieję że panienka zaliczy dyscyplinarkę, wyląduje na bruku bez prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:51 Podejrzewam, że w sensie bez pracy. I uważam, że za takie zachowanie należy jej się wyrzucenie z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:51 Raczej odebranie prawka i odsunięcie z drogówki. Moze Np. Ambasady w budce pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:02 Bez jaj. Praca w policji to SŁUŻBA. Za służbę policjanci mają określone przywileje jak np. możliwość wcześniejszego przejścia na emeryturę. Jak służy społeczeństwu policjant, który celowo próbuje zastraszyć starszą kobietę na pasach? Po policjancie oczekiwałabym, że w ogóle nie wyjedzie na skrzyżowanie, mimo zielonego światła, póki pieszy jest na pasach. To ma być służba, zastraszanie pieszej starszej osoby? Kop w 4 litery i niech szuka pracy poza policją. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:07 lauren6 napisała: > Bez jaj. Praca w policji to SŁUŻBA. Za służbę policjanci mają określone przywil > eje jak np. możliwość wcześniejszego przejścia na emeryturę. Policjanci wybierani są na podstawie doboru negatywnego. SŁUŻBĘ - w większości - pełną tam tylko tacy, którzy nie nadają się do żadnej innej pracy. Wywaleni ze składania kanapek w McD czy z chemii w Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 10:08 rosapulchra-0 napisała: > Jesteś policjantem? Nie! Ale mam znajomego, który postanowił nim zostać z powołania - ojciec policjant, dziad policjant i tak do Mieszka... Wytrzymał 2 czy 3 lata i rzucił to w cholerę twierdząc, że z takimi tłukami to się nie da nawet przebywać w jednym pomieszczeniu. Nie myśląc w ogóle o współpracy. Nie wspominając o tym, że w 2009 roku miał broń wyprodukowaną na przełomie.... lat 60 i 70 Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:46 Juz prawko stracila i dyscyplinarkę będzie miała. Inna rzecz ze ta babcia tez na czerwonym juz przechodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:49 w takim wypadku to policja powinna podjechać, zatrzymać się i wlepić "staruszce" mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:51 W pełni się z Tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:53 a moze podjechac, zatrzymac sie i.... POMOC staruszcze przejsc? tego bym oczekiwala od policji..... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:52 Tyle że pieszy będący na pasach ma bezwzględne pierwszeństwo, a zachowanie policjantki (sic!) było godne potępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:55 Zachowanie pieszej takze. Ona tez powinna mandat dostać za przechodzenie na czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:06 Mandat tak, ale nie próba przejechania osoby na pasach, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:08 A czy ja gdziekolwiek usprawiedliwiam zachowanie policjantów? Ty sie czasem zastanawiasz chwile zanim napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:13 A gdzie ja napisałam, że usprawiedliwiasz? Ty sie czasem zastanawiasz chwile zanim napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:36 Przeciez w komentarzach ludzie napisali ze staruszka weszła na jezdnie w czasie zielonego światła, i dopóki nie opuści jezdni ( nawet jesli juz na czerwone) to pojazdy ruszyć nie moga. Nie oglądałam filmu wiec moje zdanie jest tylko na podstawie komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:40 Ja widziałam film i potwierdzam, ona weszła na pasy mając zielone światło, które zmieniło się, gdy już na środku jezdni. Pofrunąć miała? Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:46 Dobrze, jakie babcie są takie są, wie o tym kazdy kierowca, ze nawet na czerwonym znajdzie sie jakas lady, ktora sie zgapi i nie zauważy swiatła. Niedopuszczalne, niedopuszczalne jest dla mnie to, co zrobiła policjantka. Nawet jak mam zielone to zwalniam przed swiatłami bo piesi - ja tez czasami - sie zgapiaja i leza pod koła. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:56 Na niektórych skrzyzowaniach jak nie zacznie szaleństwa-tak przechodzic na zolty to nie 6 das przejsc i bedziesz popylal na czerwonym.Mam takie jedno skrzyzowanie.Trzeba tam sprintem po konczac droge.Babcie nie maja szans. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:58 Akurat na tym skrzyżowaniu mozna zaczekać po środku (jest przystanek tramwajowy i wysepka). Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:21 Mam nadzieję że kiedyś spotkam Cie na pasach... Bedziesz biegać po nich... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:42 I co z tego? kobieta weszła na jezdnię mając zielone światło. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:02 ale na tym skrzyżowaniu światła były długo. Tym bardziej, że na środku jest wysepka, kobieta nie musiała przechodzić od razu całości, a kiedy wchodziła na drugą część juz prawdopodobnie zielone dla pieszych "migało". Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:05 Raczej juz czerwone bylo- patrząc kiedy zmieniło się dla samochodów. A tam nie zmienia się tak od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:47 Moze tak,moze nie,ale policje powinna w takim przypadku pomoc babci przejsv i pouczyc/wlepic mandat,a nie probowac rozjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:51 Nikt nie twierdzi inaczej. Babcia mandat powinna dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:15 Mandat może staruszke zrujnować, nawet najniższy. Wystarczy pouczyć, wytłumaczyć. Może byc i tak, że staruszka nie powinna juz sama wedrować po ulicach. Wtedy policja powinna chyba przekazać sprawę opiece społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:21 sorki Nanga, ale chyba za daleko wyobraźnia cię poniosła. Kobieta po prostu się spieszyła, szła z lekko spuszczoną głową i raczej nawet nie spojrzała na sygnalizację (w drugim etapie przejścia). Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:35 Ja tak dobrze nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:43 Owszem, ale wchodząc na pasy miała zielone światło. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:07 Nie wiemy, bo nie widac sygnalizacji dla pieszych. Może tak, może nie. Mogła wejśc na czerwonym, mogła na zielonym. Mogła nie widziec, zamyślić się, może jest chora psychicznie. Nie rozumiem tego doszukiwania się winy w babci w obliczu sytuacji kiedy finkcjonariusz policji chce rozjechać ją radiowozem. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:09 Nikt tu nie usprawiedliwia policjantów. Ale babcia tez zachowala sie nieprawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:14 Nie użyłam słowa "usprawiedliwiać". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:21 napisałaś o doszukiwaniu się winy staruszki. No więc to nie jest doszukiwanie się winy, ale naprawdę przechodzenie na czerwonym świetle jest łamaniem przepisów. I to nie ma nic wspólnego z tym, co zrobiła policja ! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:23 Nie widać sygnalizacji dla pieszych więc wstrzymałabym się z opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:19 ale nie poczekala na wysepce, ale weszla i pewnie juz "migalo" zielone, a moze nawet weszla na czerwonym.. i w zwiazku z tym? Policja ma prawo gonic samochodem? "Lekki" klakson i wskazanie na migajace/czerwone swiatlo nie spelniloby swojej roli? Wykroczenie staruszki nie usprawiedliwia wykroczenia policji. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:24 baltycki napisał: > Wykroczenie staruszki nie usprawiedliwia wykroczenia policji. Nikt tego nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:25 kurde! czy ktokolwiek tutaj usprawiedliwia policję ? czytajże ze zrozumieniem ! To są dwie odrębne sprawy, ale mnie , jako kierowcę, też denerwuje, kiedy piesi nie przestrzegają przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:45 Mnie jako kierowce i jako pieszego denerwuja swiatla na ktorych nie sposob przejsc normalnym krokiem,tylko sprintem.Babcie z balkonikami,laskami,nie maja zadnych szans na przejscie na zielonym.To efekt zrobienia zielonej fali. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:49 To są przejścia dwuetapowe. Pieszy też może poczekać minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
poblazliwie_patrzaca Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:44 oczywiscie że piesi mogą poczekac minutę, ostatecznie śpiesza się tylko ci, którzy jeżdżą samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:47 poblazliwie_patrzaca napisał(a): > oczywiscie że piesi mogą poczekac minutę, ostatecznie śpiesza się tylko ci, kt > órzy jeżdżą samochodami. Nie - nie tylko. Dlatego są światła i przepisy drogowe - żeby każdy wiedział, kiedy iść/jechać a kiedy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:35 Nie ma żadnych dowodów świadczących o tym, że babcia złamała przepisy i weszła na pasy na czerwonym. Trzymajmy się wersji z domniemaniem niewinności. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:51 lauren6 napisała: > Nie ma żadnych dowodów Wystarczy policzyć ile sekund mija od wejścia na przejście do czasu zapalenia się światła żółtego dla samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:59 Ale po co? Chcesz odnalezc staruszke i ewentualnie ukarac? Zielone, czerwone, niebieskie.. zmienia cos w zachowaniu policjantow? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:03 baltycki napisał: > Ale po co? Co po co? Odniosłam się do konkretnej kwestii rzekomego 'braku dowodu'. Skoro nagranie jest dowodem na złamanie przepisów przez policjantkę to dlaczego nie ma być dowodem na złamanie przepisów przez babcię? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:15 Przyjmijmy bez dowodu, ze weszla na czerwonym Czy to cos zmienia w ocenie zachowania policjantow? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:45 Obejrzyj sobie ten film jeszcze raz i zobaczysz, że kobieta weszła na jezdnię mając zielone światło. Więc w którym miejscu złamała przepis? Bo światło zmieniło się w trakcie, gdy już była na pasach? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:48 Rosa widzisz kolor światła na sygnalizatorze stojącym bokiem Prochy działają? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:45 Obejrzyj film. Dokładnie. Widać, w którym momencie miga zielone światło! Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:57 Są takie skrzyżowania w Poznaniu, z których ja, młoda i zdrowa, wchodząc w momencie zmiany na zielone, schodzę już na zielonym migającym. Osoby starsze, chore, z małymi dziećmi nie mają szans. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 01:46 Nie wiem, jak teraz, ale kilka lat na Pl. 3 Krzyży były takie światła, co nawet pół minuty zielone nie trwało.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:27 zwykle na takich skrzyzowaniach mozna poczekac na środku. To, że nikomu sie nie chce to inna sprawa. Ale "popylac" nie musi. Oraz nikt z tego powodu nie musi przejeżdżać po pieszym. Ile to razy czeka sie aż pieszy dojdzie. Nigdy żadnego kierowcy nie widziałam w takiej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:17 melancho_lia napisała: > Juz prawko stracila i dyscyplinarkę będzie miała. Chciałaś chyba napisać awans i podwyżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:24 Odpowiadasz na: melancho_lia napisała: > Juz prawko stracila i dyscyplinarkę będzie miała. > Inna rzecz ze ta babcia tez na czerwonym juz przechodziła. babcia weszła na pasy na zielonym świetle. chyba nie uważasz, że z chwilą pojawienia się światła czerwonego powinna stanąć jak kołek zgodnie z przepisami powinna skrzyżowanie opuścić i tak zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:28 > babcia weszła na pasy na zielonym świetle. a skąd to wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:47 wiem, bo ludzie z innej strony skrzyżowania opuszczali pasy w czasie kiedy staruszka na nie wchodziła. jeżeli więc staruszka weszłaby na czerwonym świetle, oznaczłoby, że kilkoro innych ludzi schodzi ze skrzyżowania na takim właśnie świetle i również łamie przepisy, co wydaje mi się mało prawdopodobne. moim zdaniem, mogła więc wejść na migającym zielonym świetle, co nie jest wykroczeniem wedle przepisów Rozporządzenia w sprawie sygnałów i znaków drogowych z 31 lipca 2002 roku § 98 ust. 2. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:55 > ludzie z innej strony skrzyżowania opuszczali pasy w czasie kiedy star > uszka na nie wchodziła. ja tego nie widzę, w którym miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:40 Lewa strona po skosie, tuż przy przystanku tramwajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:19 Ale to jest pierwszy etap przejscia. Potem jest wysepka tramwajowa i drugi etap przejscia. Takie rozwiazanie traktuje sie jak dwa osobne przejscia, zawsze na wysepce nalezy sie zatrzymac i poczekac na kolejne swiatlo zielone, jesli nie zdazy przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:24 iwles napisała: > Ale to jest pierwszy etap przejscia. Potem jest wysepka tramwajowa i drugi etap > przejscia. Takie rozwiazanie traktuje sie jak dwa osobne przejscia, zawsze na > wysepce nalezy sie zatrzymac i poczekac na kolejne swiatlo zielone, jesli nie z > dazy przejsc. I to ma być niby powód, żeby gonić staruszkę po pasach samochodem? --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:28 A kto napisal, ze zachowanie staruszki uzasadnia zachowanie policjantów? Czytac nie umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:44 A czy ja tak gdziekolwiek napisalam? Weźże zrozum, ze zachowanie kobiety i zachowanie policjantki to dwie oddzielne sprawy! To teraz jeszcze wyobraz sobie, ze samochody nie stoja na czerwonym, tylko jada, zblizaja sie od poprzednich swiatel z predkoscia ok. 60 km/h. Maja ruch plynny i widza zmieniajace sie swiatla na zielone. I co teraz? Ano, masz bujna wyobraznie, to uzyj jej. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:41 iwles napisała: > Ale to jest pierwszy etap przejscia. Potem jest wysepka tramwajowa i drugi etap > przejscia. Takie rozwiazanie traktuje sie jak dwa osobne przejscia, zawsze na > wysepce nalezy sie zatrzymac i poczekac na kolejne swiatlo zielone, jesli nie z > dazy przejsc. > Ale przyjmijmy że w tym przypadku nie było takiej potrzeby, bo staruszka szła na tyle szybko, by wejść na kolejne pasy na świetle zielonym. Nie znam przepisu który mowi, że na wysepce należy czekać na ponowną zmianę świateł w sytuacji, gdy nadal świeci się światło zielone, a z kolei trudno oczekiwać od kobiety w sedziwym wieku szczegółowej analizy czasu, jaki mógł pozostać do takiej zmiany, wraz z "prognozowaniem", czy idąc w danym tempie zdąży opuścić pasy przed zmianą czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:46 saszanasza napisała: > Ale przyjmijmy że w tym przypadku nie było takiej potrzeby, bo staruszka szła n > a tyle szybko, by wejść na kolejne pasy na świetle zielonym. Ale w tym przypadku tak nie było. > a z kolei trudno oczekiwać od kobiety w sedziwym wieku szczegółowej > analizy czasu, jaki mógł pozostać do takiej zmiany A kto każe analizować czas? Przed zapaleniem czerwonego zielone miga przez kilka sekund ostrzegając przed zmianą. Jak miga to się nie wchodzi na jezdnię (tak samo jak nie wjeżdża się na żółtym). Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 21:56 > Ale w tym przypadku tak nie było. ależ z dużym prawdopodobieństwem było, co wykazałam w poście powyżej. kiedy ona wchodziła na pasy, grupka ludzi na pasach z drugiej strony skrzyżowania z nich schodziła, co daje podstawy sądzić, że było jeszcze zielone światło. powtórze się po raz kolejny:wejście na pasy przy migoczącym czerwonym świetle, co nie jest wykroczeniem wedle przepisów Rozporządzenia w sprawie sygnałów i znaków drogowych z 31 lipca 2002 roku § 98 ust. 2. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 22:39 Powołujesz się na przepis, którego nawet nie przeczytałaś? Cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 09:28 Ależ przeczytałam, cały par 98.m. in. ten zapis: 1) sygnał zielony - zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, przy czym sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście W którym miejscu tego zapisu wynika, że wejściena migającym zielonym świetle jest zabronione? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 12:37 saszanasza napisała: > Ależ przeczytałam, cały par 98.m. in. ten zapis: > > 1) sygnał zielony - zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, przy czym > sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pie > szy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście > > W którym miejscu tego zapisu wynika, że wejściena migającym zielonym świetle je > st zabronione? Hahahaha! Czytanie to baaaardzo trudna sprawa widać Masz jakbyk napisane: ' (...)sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście' Pieszy ma OBOWIĄZEK jak najszybciej OPUŚCIĆ przejcie. Wejście na przejście jest przeciwnością opuszczenia przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:21 Masz jakbyk napisane: > ' (...)sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony > i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście' > > Pieszy ma OBOWIĄZEK jak najszybciej OPUŚCIĆ przejcie. Wejście na > przejście jest przeciwnością opuszczenia przejścia. ależ tak właśnie jest. jeżeli pieszy jest na pasach w przypadku pojawienie się migoczącego światła, pasy powinien jak najszybciej opuścić. nigdzie (sic!) nie jest napisane, że wejście (sic!) na migoczącym zielonym jest zabronione. mało tego: jest jedynie informacja, że są dwa rodzaje światła ZIELONEGO zielone migoczące i ciągłe. Zielone migoczące (skoro nie ma zakazu) to dopuszcza wejście na pasy, ale przy zachowaniu szczególnej uwagi, gdyż informuje, że za chwilę światło zmieni się na czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:28 no jednak nie, Miganie zielone światła jest sygnałem ostrzegawczym do opuszczenia pasów jak najszybciej. Ażeby pasy opuścić, trzeba już na nich być. Wejście na pasy nie jest tożsame ze znajdowaniem się na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:28 saszanasza napisała: > nigdzie (sic!) nie jest napisane, że wejście (sic!) na migoczącym zielonym jest > zabronione. A czy gdziekolwiek jest napisane, że zabronione jest niepłacenie podatków? Czy gdziekolwiek napisane jest, że zabroniona jest jazda przy lewej krawędzi jezdni? Prawo oprócz zakazów składa się również z NAKAZÓW. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:31 O jakim konkretnie NAKAZIE piszesz teraz? Jest NAKAZ zamienienia sie w słup soli na widok migoczacego zielonego światła? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:34 NAKAZ jak najszybszego opuszczenia pasów przez pieszego. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:36 a1ma napisała: > O jakim konkretnie NAKAZIE piszesz teraz? Jest NAKAZ zamienienia sie w słup > soli na widok migoczacego zielonego światła? Błahahahaha Kolejna nie potrafiąca czytać ' (...)sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście' Tak tak - najszybciej opuścić przejście to 'zamienić się w słup soli' Urocze jesteście - naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:45 araceli, tylko spokojnie Z taryfikatora.. Niestosowanie się do sygnałów świetlnych przez wejście na przejście dla pieszych, jeżeli sygnalizator S-5 nadaje sygnał czerwony - 100 złotych. Wskaz mi prosze, jaka kare stosuje sie za wejscie na migajacym zielonym.. W kierowca ma prawo wjechac na zoltym? Jest to karalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:55 Ręce opadają. Taryfikator to dla Ciebie PRAWO? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:46 Nie warto strzępić klawiatury na takie... Po prostu czasem człowiek sobie zdaje sprawę jaki wtórny analfabetyzm panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:51 OOO, melancholio.. Pomoz, wskaz kare za wejscie na migajacym zielonym. I za wjazd na zoltym tez ) Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:55 Pomoge... Sygnalizator z sygnałami dla pieszych Sygnały świetlne dla pieszych nadawane przez sygnalizator S-5 oznaczają: sygnał zielony - zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, przy czym sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście, sygnał czerwony - zakaz wejścia na przejście. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:58 Pomożesz cytując coś, o czym dyskutujemy od wczoraj Uroczy jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 13:59 Dodam dla ulatwienia.. Sygnały świetlne dla pieszych nadawane przez sygnalizator S-5 oznaczają: sygnał zielony - zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, przy czym sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście, sygnał czerwony - zakaz wejścia na przejście. Informuje, ze "migajacy zielony" to nadal jest sygnal zielony!! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:03 Bałtycki - doczytałeś: 'pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście'? Czy tylko słowo 'zielone' potrafisz wytłuścić? Odpowiedz proszę: 1. W jaki sposób można opuścić przejście, na którym się nie jest? 2. W jaki sposób pieszy WCHODZĄC na przejście dopełnia obowiązku NAJSZYBSZEGO OPUSZCZENIA przejścia? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:09 Ty mnie nie egzaminuj z logiki, odpowiedz, jaka kara grozi. Skoro to wykroczenie, to i musi byc kara w taryfikatorze Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:19 to ty mi powiedz, czy żółty to nadal zielony czy już czerwony ? a może żółty to żółty ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:24 Prawo mowi, ze żółty to żółty, a logika roznie, w zaleznosci od tego jak bardzo sie spiesze Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:00 a gdzie ty byłeś, kiedy prowadzone były zajęcia z logiki ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:15 Szanowna iwles, policja kieruje sie przepisami, prawem a nie logika.. a przepisy mowia: (podkreslam przepisy a mie poprzednio wklejane interpertacje) ROZPORZĄDZENIE MINISTRÓW INFRASTRUKTURY ORAZ SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI w sprawie znaków i sygnałów drogowych. § 98. 2.Sygnały świetlne dla pieszych nadawane przez sygnalizator S-5 oznaczają: 1)sygnał zielony - zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, przy czym sygnał zielony migający oznacza, że za chwilę zapali się sygnał czerwony i pieszy jest obowiązany jak najszybciej opuścić przejście, 2)sygnał czerwony - zakaz wejścia na przejście. ------------------------- Jedynie sygnal czerwony oznacza... zakaz wejscia na przejscie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:16 iwles, nie rozśmieszaj mnie Jak na razie w opozycji do rozumu stoicie ty i araceli usilnie starając się udowodnić, że staruszka złamała przepisy... choć przepis na który się powołujecie nie istnieje. Wracając do meritum, cała ta dyskusja jest nic nie warta, bo jak pisałam wcześniej nie ma sądu, który skazałby tą starszą kobietę za cokolwiek. Policjantka powinna się cieszyć, że straciła jedynie prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:21 melancholia poczuje sie.. pominieta Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:23 he hłe hłe. Chyba się jednak mylisz, słuchałam dziś jakies dyskusji na ten temat w tv i staruszka jak najbardziej popełniła wykroczenie, z tym że mówili, iż weszła na czerwonym, więc tak jakby jest to bardziej bezdyskusyjne niż migające zielone światło. Co w żaden sposób nie umniejsza winy policjantki. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:26 lauren6 napisała: > choć przepis na który się powołujecie nie istnieje. Błahahahaha Rozporządzenie nie istnieje Lauren - jesteś BOSKA > Wracając do meritum, cała ta dyskusja jest nic nie warta, bo jak pisałam wcześn > iej nie ma sądu, który skazałby tą starszą kobietę za cokolwiek. Błahahaha! A kim Ty jesteś, żeby takie rzeczy pisać?? Ego na pewno masz wielkie Wklejałam wczoraj artykuł o panie rowerzyście, co dostarczył policji nagranie z łamaniem przepisów przez kierowcę samochodu. I co? I sam się doczekał procesu bo na filmie również jego przewinienie zostało uwiecznione. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:30 Ale tu dowodu na winę staruszki nie ma. Na filmie nie widać światła na sygnalizatorze dla pieszych. Nie można z góry założyć, że było czerwone... bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:45 lauren6 napisała: > Ale tu dowodu na winę staruszki nie ma. Oczywiście, że JEST. Jest uwieczniony CZAS - wystarczy porównać do czasu wyregulowania świateł i masz odpowiedź. Nie trzeba zakładać - trzeba porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:40 araceli napisała: > Wklejałam wczoraj artykuł o panie rowerzyście, co dostarczył policji nagranie z > łamaniem przepisów przez kierowcę samochodu. I co? I sam się doczekał procesu > bo na filmie również jego przewinienie zostało uwiecznione. > Czyli co, sadzac z krwiozerczego tonu proponujesz polowanie na staruszke nr 2, akcja "cala Polska szuka staruszki z przejscia", zeby doprowadzic ja przed oblicze sprawiedliwosci i ukarac ? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:43 I melancholia też się zalicza do tych "lepiej wiedzących".. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:45 Rosa - czekamy na DOWÓD zielonego światła. Może też myszki biegnące ze staruszką widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:49 Przestań mnie obrażać. Po prawej stronie widać migoczące światło. Przyjrzyj się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:51 O rosa spod śniegu sie w końcu wykopała Czekamy niecierpliwie na dalsze posty, w których po raz kolejny pokażesz swoja wszechstronna mądrość Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:55 Wolę swoją mądrość niż twoją.. niemądrość i brak kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:57 Moj brak kultury? Oj rosa, rosa. Chyba czas na zmianę leków bo bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:52 rosapulchra-0 napisała: > Przestań mnie obrażać. Po prawej stronie widać migoczące światło. Przyjrzyj się > dobrze. Wklej zrzut ekranu ba na razie JEDYNA twierdzisz, że widać. Reszta pisze, że nie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:56 Wejdź sobie w linka w poście startowym i obejrzyj film. Dokładnie. A nawet kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:02 Miga, miga, widac to wyraznie na lewym sygnalizatorze, ale nie bedac pewnym, co tam miga (miga dziwnie, jakby to gorne migalo, czerwone) nie poruszalem tej kwestii. Moze to swiatla stojace za sygnalizatorem dla pieszych migaja.. nie bedac pewnym, wolalem przemilczec. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:09 ty mówisz, że po lewej, Rosa, że po prawej. To jak w końcu jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:19 W UK ruch lewostronny, moze to powod (sama sprawdz) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:07 iwles napisała: > ty mówisz, że po lewej, Rosa, że po prawej. To jak w końcu jest Nic nie miga - sygnalizatory dla pieszych stoją BOKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:21 Miga, miga, przyjrzyj sie, wyglada jak odbicie swiatla gornego (czerwone?) na obudowie/daszku dolnego (zielonego?) i to wlasnie jest zastanawiajace Swiatla czerwone na przejsciu dla pieszych ulicy poprzecznej tez .. migaja ) Moze to miganie wynika z jakosci nagrania, drgan samochodu, ale nie zaprzeczaj, bo miga ) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:24 Miga po lewej Ci czy po prawej? A może dyskotekę widzisz? I białe myszki? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:29 Pojutrze nad ranem moze zobacze biale, lepiej odpowiedz na moj post pt "araceli" Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:33 Na swoje pytania doczekałam się tylko wymijanek więc nie licz na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:38 Nie wiem do czego się odnosisz, bo link nie działa ale przeczytałam Twoje odwracanie kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:44 O, przepraszam, bylo cale forum, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:48 Jak masz obowiązek opuścić najszybciej przejście to na nie NIE WCHODZISZ. Kropka. Nie interesuje mnie co mają robić osoby w połowie przejścia bo to nie jest ten przypadek. Wejście na przejście na migającym zielonym świetle jest NIEDOPEŁNIENIEM OBOWIĄZKU, złamaniem nakazu. Kropka. Bez durnych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:54 > Bez durnych dyskusji. Ta dyskusja od 200 postow jest... durna Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 18:05 baltycki napisał: > > Bez durnych dyskusji. > Ta dyskusja od 200 postow jest... durna Owszem jest. Czasem za głowę się łapię, ile wysiłku ludzie potrafią włożyć w udowadnianie, że złe zachowanie jest ok. Narodową cechą Polaków jest walka z przepisami - nawet najbardziej rozsądnymi i służący wspólnemu dobru. Nie! Polak musi, po prostu MUSI bić się z prawem, prawo z definicji jest złe. Gdybyśmy tyle energii wkładali w rozwój ile wkładamy w zbędne kombinatorstwo bylibyśmy światową potęgą. A tak... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 21:50 Fajny watek, nie konczmy )) Wiec jak, NAJSZYBCIEJ rozumiem, DO NAJBLIZSZEGO CHODNIKA, a moze myle sie.. Gdy pada haslo "ewakuacja szkoly" znaczy, najszybciej, do najblizszego wyjscia.. Wyjasnij mi, jak OPUSZCZENIE NAJSZYBCIEJ jest podazaniem do odleglego kraweznika, jesli za plecami mam bliski? Czy opuszczam NAJSZYBCIEJ? Logika czy przepisy zapisane? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:49 baltycki napisał: > Gdy pada haslo "ewakuacja szkoly" znaczy, najszybciej, do najblizszego wyjscia Gdy pada hasło 'ewakuacja szkoły' to wchodzisz do szkoły, bo nie ma 'zakazu'? > Wyjasnij mi, jak OPUSZCZENIE NAJSZYBCIEJ jest podazaniem do odleglego > kraweznika, jesli za plecami mam bliski? Jeżeli uznać przechodzenie przejścia za manewr to proste - kończysz go najszybciej jak możesz. > Logika czy przepisy zapisane? Nie - polskie cwaniactwo, które pięknie opisałeś w swoim wydaniu. I jeszcze w du.ie panie wszystkich dookoła - pan i władca wejdzie na migającym świetle i gdzieś ma wszystkich bo 'muszą' mu pozwolić przejść. W 4 literach masz jakiekolwiek zasady współżycia społecznego czy przepisy, które mają powodować płynność ruchu. Nie widzisz 'zakazu' to odegrasz się na wszystkich - pan idzie, niech inni czekają. Typowy polaczek-cwaniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 15:42 O widzę, że zmieniłaś zdanie, starsza pani już nie weszła na czerwone, tylko migające zielone Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 16:04 rosapulchra-0 napisała: > O widzę, że zmieniłaś zdanie, starsza pani już nie weszła na czerwone, tylko mi > gające zielone Brawo! Brawo! Tak kiepsko czytasz i jesteś tak zaślepiona agresją (byle obszczekać, byle dowalić), że nawet nie zauważyłaś, że odniosłam się do zachowania Bałtyckiego (pisząc PAN) a nie do staruszki Puk, puk w dno od spodu Rosa puka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 16:45 Mało oryginalna jesteś. Ciągle kopiujesz cudze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 09:00 Baltycki, powiem ci tak: jeśli zrobię jeden krok na jezdnię i wtedy zaczyna migać zielone, i ja wiem, że absolutnie nie dam rady zdązyć przejść - to cofam nogę i stoję na wysepce Jeśli miga w połowie drogi - mocno przyspieszam i "podążam" w stronę światła > Gdy pada haslo "ewakuacja szkoly" znaczy, najszybciej, do najblizszego wyjscia a gdy pada hasło: "Proszę jak najszybciej opuścić budynek szkoły!" a ty stoisz przed wejściem, to do szkoły wchodzisz, żeby potem budynek opuścić razem ze wszystkimi ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 10:43 > jeśli zrobię jeden krok na jezdnię > to cofam nogę i stoję na wysepce I to jest wlasnie NAJSZYBSZE OPUSZCZENIE a nie, jak twierdzi araceli, szybkie kontynuowanie rozpoczetego manewru)) > wchodzisz, żeby potem budynek opuścić Nie, ja nie wejde.. ale nie widze powodu do karania kogos, kto wbiegnie po zostawiony portfel I ten wbiegajacy, i staruszka wchodzac na migajacym nie zachowa sie rozsadnie, to nie podlega dyskusji) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 10:49 myślisz, że staruszka zgubiła portfel i dlatego musiała przejść po czerwonym, bo leżał po drugiej stronie na chodniku i czekał na nią ? i ja pisałam o jednym kroku, a ty o znajdowaniu się mniej więcej tuż przed połową przejścia - wtedy trzeba zakończyć manewr, idąc do przodu, tylko przyspieszyć tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 11:27 Ejno, nie przenos portfela ze szkoly na ulice) "zakonczenie manewru" jest zlamaniem przykazu o NAJSZYBSZYM OPUSZCZENIU ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 10:53 Bałtycki - kolejny z problemami z czytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 10:54 > Nie, ja nie wejde.. ale nie widze powodu do karania kogos, kto wbiegnie po zost > awiony portfel a ja widzę, bo stanowi zagrożenie dla innych (idzie pod prąd, czyli hamuje płynność ruchu dla innych uczestników zdarzenia). Jedyny wyjątek, gdy wchodzi ktoś, żeby ratować życie ludzi znajdujących się w środku, ale nie o tym jest wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 11:29 Znaczy, zasluguje na ukaranie za hamowanie, a nie za wbiegniecie) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 15:43 iwles napisała: > > Baltycki, powiem ci tak: > jeśli zrobię jeden krok na jezdnię i wtedy zaczyna migać zielone, i ja [u]wiem[ > /u], że absolutnie nie dam rady zdązyć przejść - to cofam nogę i stoję na wysep > ce > Jeśli miga w połowie drogi - mocno przyspieszam i "podążam" w stronę światła > > > > Gdy pada haslo "ewakuacja szkoly" znaczy, najszybciej, do najblizszego wy > jscia > > a gdy pada hasło: "Proszę jak najszybciej opuścić budynek szkoły!" a ty stoisz > przed wejściem, to do szkoły wchodzisz, żeby potem budynek opuścić razem ze wsz > ystkimi ? > Chodząca doskonałość.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:06 W tym wątku widać, że najwięcej energii w tę durną dyskusję włożyłaś ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Polowanie na staruszkę. 01.01.15, 19:48 Tyle ze nie jest to swiatło sygnalizatora stojącego przy tym przejsciu.Ten stoi bokiem i nic nie widac.Dokladnie mozna zauwazyc ktory to sygnalizator, gdy samochody opuszczaja skrzyzowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:17 Prawo powinno byc tak skonstruowane, zeby nie dawac szans na niejednoznaczna interpretacje - a tu wyraznego zakazu wchodzenia na migajacym zielonym nie ma. Tak na logike to prawodawca zacheca do bicia rekordów predkosci podczas przechodzenia na migajacym zielonym i tylko tyle ;p Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:28 antyideal napisała: > Prawo powinno byc tak skonstruowane, zeby nie dawac szans na niejednoznaczna > interpretacje - a tu wyraznego zakazu wchodzenia na migajacym zielonym nie ma. Oczywiście, że powinno być. Niestety - polaczki-cwaniaczki zawsze będą próbować odwrócić kota ogonem. Taka niestety nasza narodowa przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:33 To nie cwaniactwo, najwyzej brak wiedzy, nie kazdy ma takie zdolnosci jak ty do czytania w myslach prawodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:35 Alez prawo jest jednoznaczne, Zielony - mozna wejsc Zielony migajacy (nadal zielony) mozna wejsc (ale uwazaj, za chwile zapali sie czerwone, jesli jestes staruszka to lepiej nie wchodz) Czerwony - zakaz wejscia Zgodze sie, ze staruszka zachowala sie nierozsadnie, ale.. poki co, za brak rozsadku mandatow nie wlepiaja Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:43 baltycki napisał: > Alez prawo jest jednoznaczne, > Zielony - mozna wejsc > Zielony migajacy (nadal zielony) mozna wejsc (ale uwazaj, za chwile zapali sie > czerwone, jesli jestes staruszka to lepiej nie wchodz) > Czerwony - zakaz wejscia Bałtycki - odniesiesz się w końcu do OBOWIĄZKU NAJSZYBSZEGO OPUSZCZENIA PRZEJŚCIA? Proszę o wypowiedź co taki OBOWIĄZEK oznacza - konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:52 Gdy mi pokazesz kare za wykroczenie (wejscie na migajacym zielonym) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:53 Nie - Ty pierwszy. Zastosuj logikę proszę do CAŁOŚCI przepisu, który zacytowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:16 No dobrze, moja logika mowi, ze nielogicznym jest wchodzenie na przejscie gdy zielone miga i stosujac sie scisle do "OBOWIĄZKU NAJSZYBSZEGO OPUSZCZENIA PRZEJŚCIA", osoby ktore nie doszly jeszcze do polowy przejscia powinny zawrocic, bo w ten sposob NAJSZYBCIEJ OPUSZCZA PRZEJSCIE. ;-D Przepis natomiast, nie zakazuje wejscia na zielonym (chocby migajacym), wiec ja nie bedac staruszka wejde, zwlaszcza, ze: § 95.1.Sygnały świetlne nadawane przez sygnalizator S-1 oznaczają: 1)sygnał zielony - zezwolenie na wjazd za sygnalizator, 2.Sygnał zielony nie zezwala na wjazd za sygnalizator, jeżeli: 1)ruch pojazdu utrudniłby opuszczenie jezdni pieszym lub rowerzystom, Czyli, kierowca nawet majac zielone musi pozwolic mi bez utrudniania opuscic przejscie (zmuszanie do biegu jest utrudnianiem) Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki araceli.. 30.12.14, 16:36 > Ty pierwszy. Zastosuj logikę proszę do CAŁOŚCI przepisu, który zacytowałeś. Teraz Ty zastosuj logike do przepisu na ktory powolujesz sie. "OBOWIĄZKU NAJSZYBSZEGO OPUSZCZENIA PRZEJŚCIA", Czy logicznym jest kontynuowanie przejscia, gdy po dwoch krokach zacznie migac zielone, czy jednak realizujac obowiazek najszybszego opuszczenia przejscia powinnismy zawrocic, bo przeciez, do kraweznika znajdujacego sie za naszymi plecami mamy blizej i z pewnoscia dotrzemy do niego szybciej? Jak Ty postepujesz? Opuszczasz najszybciej, czy jednak kontynuujesz przechodzenie, co nie jest najszybszym opuszczeniem))) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:50 Ty też jesteś polaczką - cwaniaczką. Nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:52 Argumenty Ci się skarbie kończą, że juz obrażasz wszystkich dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:57 Ty chyba czytać nie umiesz, a na pewno robisz to wybiórczo. Odniosłam do słów araceli na temat jej rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:34 niestety, ale sporo przepisów jest niejednoznacznych, stąd na przykład potrzebne są komentarze do kodeksów czy innych aktów prawnych. No i gdyby wszystko było takie czarno-białe niepotrzebna byłaby instytucja adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:42 To ty nie rozumiesz: zielone światło to zielone światło, niezależnie od tego czy miga, mruga czy gra serenady. Migające zielone światło jest jedynie informacją, że pasy należy jak najszybciej opuścić, niezależnie czy już się na nich ktoś znajduje, czy nie. Mało tego: z TARYFIKATORA czyli rozporządzenie PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 24 listopada 2003 r. w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze mandatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń, który w tabelce stanowi m. in. że: -niestosowanie się do sygnałów świetlnych przez: 1) wejście na przejście dla pieszych, jeżeli sygnalizator S-5 nadaje sygnał czerwony. przytoczyłam Ci dwie podstawy prawne. Mam nadzieję, że kolejnym razem, kiedy zaczniesz udowadniać mi i innym, jaka to z ciebie inteligencja, a jakie my jesteśmy głupie, udowodnisz mi swoje racje przytaczając stosowną podstawę prawna, w przeciwnym wypadku możesz sobie takimi farmazonami co najwyżej tyłek podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:47 ucięło mi fragment wypowiedzi saszanasza napisała: > To ty nie rozumiesz: zielone światło to zielone światło, niezależnie od tego cz > y miga, mruga czy gra serenady. Migające zielone światło jest jedynie informacj > ą, że pasy należy jak najszybciej opuścić, niezależnie czy już się na nich ktoś > znajduje, czy nie. > > Mało tego: z TARYFIKATORA czyli rozporządzenie PREZESA RADY MINISTRÓW > z dnia 24 listopada 2003 r. w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze m > andatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń, który w tabelce stanowi m. in. że > : > -niestosowanie się do sygnałów świetlnych przez: > 1) wejście na przejście dla pieszych, jeżeli sygnalizator S-5 nadaje sygnał cze > rwony. w skrócie: kodeks wykroczeń za jedyne wykroczenie objęte karą uznaje sytuację, w której pieszy WCHODZI na pasy na CZERWONYM świetle > > przytoczyłam Ci dwie podstawy prawne. Mam nadzieję, że kolejnym razem, kiedy za > czniesz udowadniać mi i innym, jaka to z ciebie inteligencja, a jakie my jesteś > my głupie, udowodnisz mi swoje racje przytaczając stosowną podstawę prawna, w p > rzeciwnym wypadku możesz sobie takimi farmazonami co najwyżej tyłek podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:00 saszanasza napisała: > że pasy należy jak najszybciej opuścić, niezależnie czy już się na nich ktoś > znajduje, czy nie. Acha - wejście na pasy to ich 'najszybsze opuszczenie'. Logika ciężka rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:07 Lepiej pokaz przepis zakazu wejscia na pasy na migajacym zielonym, pozniej sie chichraj. I jeszcze, dwa razy Cie prosil Baltycki, bys powiedziala, ile kosztuje mandat za wejscie napasy na migajacym zielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:12 nanuk24 napisała: > Lepiej pokaz przepis zakazu wejscia na pasy na migajacym zielonym, pozniej sie > chichraj. Pokaż mi zakaz niepłacenia podatków! Czekam! Jest?? Istnieje? 250 postów tej dyskusji i do niektórych nie dociera, że oprócz zakazwó w prawie są jeszcze NAKAZY. > I jeszcze, dwa razy Cie prosil Baltycki, bys powiedziala, ile kosztuje mandat z > a wejscie napasy na migajacym zielonym. To podaj mi wysokość mandatu za spóźnianie się z alimentami. Taryfikator proszę. Kwotę podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:10 Saszanasza, nie udowodni, ale za to będzie ujadać ile się da i obrażać swoich rozmówców - ona już tak ma. Wystarczy przeczytać, ile osób w tym wątku obraziła, zamiast kulturalnie dyskutować. Ale ktoś mi wczoraj dobrze napisał - jej wypowiedzi świadczą tylko o niej. Zgadzam się z tą opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:41 Środek nocy a Rosa przyszła obszczekiwać każdy mój post PSYCHOFANKA Szkoda tylko,m ze prawdziwa psycholka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:57 Swoją drogą to bardzo ciekawe, że tak dyżurujesz na forum po nocy i szukasz moich postów Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:04 Nie szukam - nie dyskutują w ogóle z Tobą. Niestety Twoje nocne obryzgiwanie każdego mojego posta niezależnie od dyskusji to już standard. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:16 Tak sobie tłumacz, wulgarna pyskaczko. Tak sobie tłumacz. I pokazuj dalej poziom swojego chamstwa na tym forum. To bardzo dobrze robi na twoją i tak podłą opinię tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:26 Co mam sobie tłumaczyć? Dop..lasz się do mnie w każdej dyskusji, gdzie nic do Ciebie nie piszę i wydalasz z siebie posty ciurkiem personalnie do mnie - nic w temacie dyskusji tylko plucie. Zachowujesz się jak g..o, które przykleiło mi się do buta i śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:45 Jak rzekłam - twoje wypowiedzi świadczą tylko i wyłącznie o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:50 rosapulchra-0 napisała: > Jak rzekłam - twoje wypowiedzi świadczą tylko i wyłącznie o tobie. I kto to pisze? Błahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:31 Na zielonym to raczej na pierwsza polowe weszla. Potem miala czerwone wystarczyłoby by poczekala na wysepce po środku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:28 Gdy wchodziła na drugą połowę jezdni miała zielone. Gdy już była na psach, to zaczęło migać. Widać to na filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:31 melancho_lia napisała: Inna rzecz ze ta babcia tez na czerwonym juz przechodziła. Zaczęła przechodzić na zielonym, światła się zmieniły, gdy była gdzieś w połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:35 > Zaczęła przechodzić na zielonym, światła się zmieniły, gdy była gdzieś w połowie. Bez wizji lokalnej nie rozstrzygniemy tego. Nie wiemy, czy swiatla zmieniaja sie jednoczesnie, tzn, czy czerwone dla pieszych zapala sie jednoczesnie z zielonym dla pojazdow, czy wczesniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:36 no właśnie o to chodzi, że chyba nie. Samochody mają zielone światło gdzieś tak po jej dwóch krokach, biorąc pod uwagę czas na miganie zielonego oraz czas tzw. "opóźniaczy" wchodziła prawdopodobnie już na czerwonym (mówimy o drugim etapie przejścia, kiedy była na wysepce). Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 16:25 Światła dla kierowców zaczęły się zmieniać, gdy ona była pośrodku drugiej części przejścia. Zakładając, że zielone zaczęło migać zanim pojawiło się pomarańczowe dla kierowców (a nie powinno), daje duże prawdopodobieństwo, że zaczęła przechodzić na zielonym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:15 Dokładnie. Ale do tego odrobinę dobrej woli, żeby to zobaczyć, a nie głupio się upierać, że starsza pani jest winna całego zajścia. Bo te głupie tłumaczenia,że nikt nie broni policjantki, ale staruszka to, staruszka tamto świadczą tylko o jednym - za wszelką cenę niektóre ematki próbują zmniejszyć winę policjantki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:14 Po jej pięciu krokach światło zaczęło się zmieniać, gdy była już poza linią radiowozu. Sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:42 rosapulchra-0 napisała: > Po jej pięciu krokach światło zaczęło się zmieniać UDOWODNIJ swoje omamy Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:43 Swoją drogą - nieźle płyniesz - teraz policzyłaś kroki staruszki, którą zasłania radiowóz Rosa - Ty naprawdę masz coś z głową i to bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:55 Twoje wypowiedzi na temat innych osób, z którymi "dyskutujesz" świadczą tylko i wyłącznie o tobie, twojej kulturze i inteligencji. Sorry, ale ty nie jest na dnie, ty w nie pukasz od spodu. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:56 Obejrzałam - Twoich białych myszek tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:34 araceli napisała: Obejrzałam - Twoich białych myszek tam nie ma Niezbyt dobrze obejrzałaś. Światła zaczęły się zmieniać, gdy babcia była w połowie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:41 misterni napisała: > Niezbyt dobrze obejrzałaś. Światła zaczęły się zmieniać, gdy babcia była w poło > wie drogi. Sygnalizatory DLA PIESZYCH stoją BOKIEM - nie widać na nich światła. Nie wiem co Wy tam widzicie ale prawdopodobnie mylicie z innymi światłami widocznymi na filmie, mogącymi nawet nie być sygnalizatorami. Jeżeli twierdzisz, że widzisz zielone to wklej zrzut ekranu. Prosiłam o to wielokrotnie ale nie da się udowodnić czegoś, czego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:44 Wystarczy dokładnie obejrzeć film, a nie pyskować dla samego pyskowania. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:46 Wystarczy wkleić zrzut ekranu z widocznym zielonym światłem. Widać jego po prostu NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:45 Pomarańczowe światła dla kierowców zapalają się w połowie drogi. W tym czasie zwykle zaczynają migać zielone dla pieszych, o ile wszystko jest dobrze zsynchronizowane. Z tego wynika, że babcia weszła na jezdnię, gdy było zielone. Nie muszę niczego udowadniać, tak po prostu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:48 misterni napisała: > Pomarańczowe światła dla kierowców zapalają się w połowie drogi. W tym czasie z > wykle zaczynają migać zielone dla pieszych, o ile wszystko jest dobrze zsynchro > nizowane BZDURA aż zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 08:40 no niestety, ale nie. najpierw miga zielone (ok. 4-5 sekund), potem są opóźniacze (czyli czerwone dla pieszych i samochodów jednoczesnie) - ok. 5-7 sekund. Potem dopiero zapala się żółte i za chwilę zielone dla kierowców. Nigdy nie ma tak, że żółte dla kierowców pokrywa się z migającym zielonym dla pieszych, nie ma takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 17:03 misterni napisała: > Zaczęła przechodzić na zielonym, światła się zmieniły, gdy była gdzieś w połowie. Kolejna z problemem oceny odległości Gdy zapaliło się zielone dla samochodów pani była w połowie przejścia. Zielone DLA SAMOCHODÓW. Zapalenie zielonego dla samochodów poprzedza zapalenie żółtego. Żółte dla samochodów zapala się, gdy już pali się czerwone dla pieszych. Czerwone dla pieszych poprzedza kilka sekund migającego zielonego.Cała akcja od wejścia staruszki na pasy do próby rozjechania jej przez policjantkę trwa 3 sekundy. Policz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 02:36 Jasne. Pomarańczowe chyba. Okulary sobie spraw. Zresztą to bez znaczenia. Babcia znalazła się na pasach, gdy kierowcy mieli czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 08:44 > Babcia znalazła się na pasach, gdy kierowcy mieli czerwone. co nie znaczy, że ona miała zielone jest taki moment (kilka sekund), kiedy wszyscy mają czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:48 Na pewno babcia policjantki wydziergała jej niemodny sweterek pod choinke, upajając sie wlasna dobrocią i poswieceniem, i udręczona dziewczyna musiala odreagowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 12:53 nangaparbat3 napisała: > Na pewno babcia policjantki wydziergała jej niemodny sweterek pod choinke, upaj > ając sie wlasna dobrocią i poswieceniem, i udręczona dziewczyna musiala odreago > wac. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 13:42 Jakby ta starsza pani była mniej mobilna i kuśtykała z laską lub balkonikiem, to musieli by ją z latarni ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:00 Baba za kierownica plus poczucie bexkaenosci i mamy rozjezdzanie pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:32 Coś z beksami pewnie. Wiadomo baby to beksy Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:52 bezkarnosci i nie beksy a nie domyslne tuki Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 14:56 no tak, kobieta ma jeszcze zawsze wiedzieć, co facet ma na myśli, nawet wtedy, gdy bełkocze Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:30 Tak to jest jak sie piwsko od rana żłopie. To i we właściwie klawisze po południu ciężko trafić Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:10 'Panienka' zdaje się poniosła odpowiedzialność. Starsza pani też powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:32 Ale to wina "panienki" ze starsza pani nie poniosla odpowiedzialnosci (jesli w ogole doszlo do naruszenia przepisow z jej strony). Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 16:38 Nie wiem, może poniesie, może nie. Tak czy siak, policjantka zachowała się absolutnie skandalicznie, a starsza pani nie powinna wchodzić na pasy, jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:20 Pani policjantka ma coś z glową - nie powinna pracować z ludźmi, w zadnym charakterze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:39 Dobrze, że ta kobieta się nie przewróciła. Taka policjanta zdecydowanie nie powinna pracować w tym zawodzie. Jeżeli starsza pani zrobiła coś nie tak to wystarczyło tylko się zatrzymać i ją pouczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 15:47 >Dobrze, że ta kobieta się nie przewróciła. Taka policjanta zdecydowanie nie powinna pracować w tym zawodzie. Jeżeli starsza pani zrobiła coś nie tak to wystarczyło tylko się zatrzymać i ją pouczyć. A moze nawet odstawic do domu, bo nie wiadomo, czy pani nie ma demencji czy czegos tam, czy sie zle nie czuje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:07 trafila babcia idiotka (kiedys ktos naprawde ja przejedzie! w ostatnich swiatecznych dniach gdyy nie moja osrtozna bezpieczna jazda ponizej dopuszczalnych predkosci to rozjechalabym 3 staruszi- zadna nie przechodzila w miejscu dozwolonym!) na policjantke psychopatke. jedna warta drugiej obydwie stwarzaja niebezpieczenstwo na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:15 chcialam zauwazyc ze policja poza próbą przejechania staruszki złamała jeszcze kilka innych przepisów i była zagrożeniem takze dla taksówki Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:47 Nawet jesli migalo zielone czy nawet jesli juz czerwone sie zaswiecilo to karygodnym jest utrudnianie przejscia pieszemu, niewazne czy starszej osobie czy w jakimkolwiek wieku. Szokuja mnie niektore komentarze w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:49 A czy ktokolwiek tu napisal ze zachowanie policjantów nie jest karygodne? Co Cię tak szokuje, jestem ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:57 Szokuje mnie postawa wobec pieszych ktorzy chca przejsc na druga strone ulicy. Bo moze bylo juz czerwone a moze zielone migalo, trzeba ja ukarac itd. Niektorzy ludzie wogole nie powinni miec prawa jazdy. Zblizajac sie do przejscia i widzac pieszych w poblizu nalezy umozliwic im przejscie, naprawde to nic nie kosztuje. Jak czulaby sie ta policjantka albo ktokolwiek gdyby uderzyl w pieszego? Poganiany pieszy moglby sie przewrocic, nie zdazyc itd? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 17:58 A przechodzenie na czerwonym Cię nie szokuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:31 araceli napisała: > A przechodzenie na czerwonym Cię nie szokuje? > Weszła mając zielone światło!!! To widać na filmie! Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:00 Ale zrozum, ze pieszy nie stosujący sie do swiatel takze stanowi zagrożenie. I nie tylko dla samego siebie. Bo może doprowadzić do wypadku jak ktos będzie Np. Próbował go ominąć. Nikt nie umniejsza winy policji. Ale wiele osób zwraca tez uwagę na nieprawidłowe zachowanie pieszej. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:07 Tu nie ma zadnej winy pieszej, kierowcy mieli obowiazek pozwolic jej bezpiecznie zejsc przez swiatlo. Policjantka zmienila pas na przejsciu dla pieszych, zmuszajac ta kobiete do ucieczki. To jest niedopuszczlne i nie wiem jak wogole mozna twierdzic ze piesza zrobila cos nie tak. Ludzie wy macie prawo jazdy? Znacie przepisy? Jakakolwiek kultura jazdy was obowiazuje? OJP. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:10 Czyli pieszy może iść niezależnie od tego jakie ma światło a kierowcy mają się dostosować? Kodeks drogowy by Najma? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:14 araceli napisała: > Czyli pieszy może iść niezależnie od tego jakie ma światło a kierowcy mają się > dostosować? Kodeks drogowy by Najma? A jakie bylo swiatlo dla pieszych? Zielone dla kierowcow zaswiecilo sie gdy piesza schodzila z pasow, czyms normalnym jest zwyczajne pozwolenie na to pieszemu. Zmiana pasa na zebrze i prawie rozjechanie pieszego to zasada kodeksu drogowego by araceli. Tyle ze to nie jest smieszne a straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:20 Obejrzyj filmik jeszcze raz. Żółte światło zaświeciło się jak pani była w 1/3 przejścia. Żółte dla kierowców zapala się co najmniej sekundę po tym jak dla pieszych jest czerwone. Czerwone! A wcześniej przez kilka sekund mruga zielone. Jak mruga to na jezdnię się już nie wchodzi (tak samo jak na skrzyżowanie nie wjeżdża się na żółtym). Kodeks drogowy obowiązuje WSZYSTKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:33 To ty obejrzyj. Widać tam bardzo wyraźnie światła dla pieszych, kobieta weszła na pasy, gdy miała stałe zielone! Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:14 No pewnie. Dajmy pieszym absolutne pierwszeństwo. Po co maja zatrzymywac sie na światłach. Fajne masz pomysły, najma Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:33 Pieszy będący na pasach ma absolutne pierwszeństwo. Według prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:12 Kultura drogowa wymaga takze przestrzegania przepisów przez pieszych. Na czerwonym świetle piesi nie powinni przechodzić i kropka. A i uprzedzając , zachowanie pieszej nie usprawiedliwia zachowania policjantów. Zarówno ona jak i oni stworzyli zagrożenie w ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:17 melancho_lia napisała: > Kultura drogowa wymaga takze przestrzegania przepisów przez pieszych. Na czerwo > nym świetle piesi nie powinni przechodzić i kropka. Piesza nie wtargnela na jezdnie ona przeszla 3/4 zebry gdy kierowcy mieli swiatlo czerwone. Policjantka zmienila nieprawidlowo pas, kierowca na pasie ktory piesza opuszczala czekal. Film jako dowod winy kierowcy auta policyjnego widac za malo dla niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:21 Najma - Ty chyba okularów potrzebujesz - ocena odległości leży Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:14 Znam to przejście i nie ma chyba w Warszawie drugiego takiego, gdzie trzeba tyle czekać na zielone. Makabra! Człowiek stoi, stoi i w pewnym momencie zaczyna się zastanawiać, czy te światła na pewno działają? Może staruszka też zna to przejście i pomyślała, że kolejnej zmiany może już nie doczekać? --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:16 I wolała rzucic sie pod auto? Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:20 Nie wtargnela pod ruszajace samochody, nie dramatyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:26 Oglądałaś filmik? Bo pitolisz bez sensu. Samochody stały, gdy staruszka weszła na jezdnię. I kierowca na prawym pasie stał dalej, czekając aż przejdzie. Policjantka z lewego pasa ruszyła, nieprzepisowo zmieniła pas i goniła staruszkę po pasach. Jesteś żoną jakiegoś krawężnika, że tak bronisz tej policjantki? --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 18:40 Wyciągasz bledne wnioski. Napisz mi w ktorym dokładnie miejscu bronię policjantki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:31 Starasz się przerzucić winę na staruszkę, co jest umniejsza niem winy policjantki. Policjantka próbowała przjechać babcie, ale babcia sama weszła na pasy za późno. Pan zgwałcił panią, ale pani go pewnie do gwałtu zachęciła bo miała głęboki dekolt. Tak to szło. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:34 Nie przerzucam winy na staruszke. Zwracam uwagę jedynie ze pani również stworzyla zagrożenie. Nie widzisz różnicy, trudno. Nigdzie nie napisalam, ze pani sobie zasluzyla na przejechanie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:53 Kuzwa, gdzie Ty tu widzisz zagrozenie? za kierownicami nie siedza chyba matoly czy jakies bezrozumne maszyny, dla ktorych zielone swiatlo = ruszenie z kopyta?? Serio nie mozna poczekac pare sekund dluzej I pozwolic pieszym zejsc z drogi? To co widac na filmie to chamstwo niewiarygodne jest I dziwie sie, ze niektore tu chca umniejszyc wine policjantki. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:55 Oczywiście, że 'można poczekać'. W sumie po co Kodeks Drogowy skoro pieszy to święta krowa, leźć może jak chce a reszta to ma się dostosować, bo inaczej wyzwą od 'bezrozumnych'? Pieszy jak widać rozumu mieć nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: OT 29.12.14, 19:57 Nie mogę powstrzymać sie od uwagi, że często jak święte (i rozlazle) krowy poruszają się kierowcy, którzy wlasnie wysiedli z wozu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: OT 29.12.14, 20:05 nangaparbat3 napisała: > Nie mogę powstrzymać sie od uwagi, że często jak święte (i rozlazle) krowy poru > szają się kierowcy, którzy wlasnie wysiedli z wozu. Być może - nie sprawdzam. Kodeks obowiązuje wszystkich. Swoją drogą w Gdyni niedawno był taki przypadek rowerzysty, który utrwalił na filmiku wykroczenie kierowcy samochodu i... sam pewnie dostanie mandat bo na filmiku też przepisy złamał www.tvn24.pl/pomorze,42/gdansk-rowerzysta-nagral-pirata-drogowego-stanal-przed-sadem,495964.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: OT 30.12.14, 10:41 araceli napisała: > nangaparbat3 napisała: > > > Nie mogę powstrzymać sie od uwagi, że często jak święte (i rozlazle) krow > y poru > > szają się kierowcy, którzy wlasnie wysiedli z wozu. > > Być może - nie sprawdzam. Kodeks obowiązuje wszystkich. Swoją drogą w Gdyni nie > dawno był taki przypadek rowerzysty, który utrwalił na filmiku wykroczenie kier > owcy samochodu i... sam pewnie dostanie mandat bo na filmiku też przepisy złama > ł Tia.. typowe dla tego zabawnego kraju. Nie jest winny ten co robi tylko ten co widzi... przecież mógł odwrócić wzrok i nic się by się nie wydarzyło! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:59 Moze kiedys nadejdzie czas, ze nie bedziesz taka sprawna jak teraz I nie zdarzysz przed zmiana swiatel. Przypomnij sobie wtedy, co tu pisalas, jak Ci jakis wyrywny po pietach przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:02 majenkir napisała: > Moze kiedys nadejdzie czas, ze nie bedziesz taka sprawna jak teraz I nie zdarzy > sz przed zmiana swiatel. Przypomnij sobie wtedy, co tu pisalas, jak Ci jakis wy > rywny po pietach przejedzie. OJP! Uwelbiam te ckliwo-agresywne tony Życz sobie rozumu może najpierw - Kryjąc się w fortecy sztywnej konsekwencji, schronić się możemy przed zakusami rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 21:00 Nie ma co z toba gadac o zyczliwosci I empatii, bo to jak z slepym o kolorach Skrzywidzil cie ktos kiedys, zes taka nabuzowana? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 21:09 Ty po tym co napisałaś pod moim adresem piszesz o 'życzliwości' i 'empatii'??? Napad schizofrenii jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:02 araceli ale co sugerujesz? bo nie rozumiem? rozjezdzanie pieszych? Jak sie widzi pieszego to bezwzgednie nalezy poczekac, nawet jezeli ten pieszy robi cos glupiego Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:06 Absolutnie NIC nie sugeruję - to co piszę, piszę WPROST. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:44 A co w przypadku, kiedy osoba przechodzi na zielonym jak prawo nakazuje, ale jej sie ucho od torby urwie i wszystko z torby na ulice wyleci i zanim pozbiera dwa razy sie zdazy swiatlo zmienic? Rozjezdzac czy moze stanac albo jeszcze lepiej, wysiasc z samochodu i pomoc jej rzeczy i pieniadze pozbierac? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:55 melancho_lia napisała: > Nie przerzucam winy na staruszke. Zwracam uwagę jedynie ze pani również stworzy > la zagrożenie. Ale ona nie stworzyła żadnego zagrożenia. Była dobrze widoczna, samochody STAŁY. Co najwyżej wymuszala na nich nieco wolniejszy start. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:43 lauren6 napisała: > Starasz się przerzucić winę na staruszkę, co jest umniejsza niem winy policjan > tki. Policjantka próbowała przjechać babcie, ale babcia sama weszła na pasy za > późno. Pan zgwałcił panią, ale pani go pewnie do gwałtu zachęciła bo miała gł > ęboki dekolt. Tak to szło. Debilne porównanie. W przypadku gwałtu pani choćby paradowała w mini trzęsąc zadkiem przed panem nie łamie prawa. Kropka. Natomiast przechodzenie na czerwonym świetle to jest łamanie przepisów. Nie usprawiedliwia to zachowania policjantki w żadnym stopniu. To prosty fakt - przechodzenie na czerwonym jest łamaniem przepisów. KROPKA. FAKT. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:46 Pokaż film, na którym widać ze weszła na czerwonym. Nie ma dowodu, nie ma tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:54 Już Ci napisałam - zobacz jaki czas upływa od wejścia staruszki na pasy a zapaleniem się żółtego. Dla sądu wystarczający dowód. Swoją drogą - odbijając piłeczkę: Czemu tak bardzo zależy wam na wybieleniu łamania przepisów przez staruszkę? Same łazicie na czerwonym? Przyzwalacie dzieciom na łażenie przy czerwonym? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:58 Alez nikt nie wybiela staruszki, chodzi o zachowanie odpowiednich proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:00 Proporcji czego? Nagranie jest dowodem winy policjantki ale nagle dowodem winy staruszki być nie może? Dlaczego tak ciężko jest niektórym przyznać prosty FAKT? Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:32 Bezczelna przestepczyni, to na pewno jedna z nich Monty Python - Skecz o gangu staruszek Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:34 No jasne! Staruszka napadła na sklep Rossmanna, który jest po drugiej stronie ulicy i uciekała z łupem! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 21:58 Sama nie znasz przepisów i pewnie na skrzyżowaniu zachowałabyś się jak ta policjantka. Pieszy ma zawsze pierwszeństwo na pasach. Babcia nie wtargnęła na pasy, nie stworzyła niebezpiecznej sytuacji na drodze, bo samochody stały na czerwonym świetle, gdy wkroczyła na pasy. Jest to widoczne na filmie. Twoja teoria o winie staruszki sypie się jak domek z kart. Żaden sąd by jej nie skazał za złamanie przepisów lub stworzenie zagrożenia na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 22:37 Pieszy ma pierwszeństwo jak wlezie na pasy na czerwonym? Proszę o podanie konkretnego przepisu z kodeksu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:52 araceli napisała: > Pieszy ma pierwszeństwo jak wlezie na pasy na czerwonym? Proszę o podanie konkr > etnego przepisu z kodeksu. > W którym miejscu weszła na czerwonym świetle??? Ochłoń w końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 10:44 araceli napisała: > Pieszy ma pierwszeństwo jak wlezie na pasy na czerwonym? Proszę o podanie konkr > etnego przepisu z kodeksu. Tak jak przedstawiono na filmie instruktażowym powinna wyglądać interwencja funkcjonariusza gdy pieszy wlezie na czerwonym? Przejechać go?! Chyba zrobiło Ci się coś z głową....czapkę załóż czy coś! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 12:32 dyzurny_troll_forum napisała: > Tak jak przedstawiono na filmie instruktażowym powinna wyglądać interwencja fun > kcjonariusza gdy pieszy wlezie na czerwonym? Przejechać go?! Puknij się w głowę! Kto tu pisze, że zachowanie policjantów było OK? Proszę - zacytuj gdzie rzekomo tak piszę? Złe zachowanie policjantki NIE WYMAZUJE złamania przepisów przez pieszą. DOCIERA? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:54 araceli napisała: > > Puknij się w głowę! Kto tu pisze, że zachowanie policjantów było OK? Proszę - z > acytuj gdzie rzekomo tak piszę? > > Złe zachowanie policjantki NIE WYMAZUJE złamania przepisów przez pieszą. DOCIER > A? > Pokaż, w którym dokładnie miejscu złamała przepisy! Bo jak na razie, to tylko w twojej niezbyt zdrowej wyobraźni.. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:56 Ratlerek Rosa w natarciu. Terasz obszczeka wszystkie moje posty - byle szczekać. HAU! HAU! HAU! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 10:36 Nie masz racji, nie należy rozpoczynac przejścia przez ulicę, gdy zapala się czerwone światło. Co więcej, nie należy tego robić nawet w momencie, gdy zielone światło miga, ponieważ miganie jest informacją, że należy szybko zakończyć przejście przez jezdnię, a nie dopiero zaczynać manewr. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 14:54 Bo ty tak mówisz, czy prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 01:56 Czyli twoja interpretacja? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:03 starsza pani wyraznie nie powinna juz wchodzic na przejscie. Skoro jednak juz weszla to nalezalo poczekac az przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:51 Szkoda słów na ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:46 Cały czas deprecjonujesz zachowanie pieszej. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:52 Nie rzucila się pod auto, auta stały, widziały ją, wystarczyło nie ruszać z piskiem opon i nieco wolniej podjechac do zebry. Wystarczylo nie zmieniać pasa na przejsciu dla pieszych. Staruszka mogla zalożyć, że ma do czynienia z w miare normalnymi ludźmi - i to jest jej jedyny bląd. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:54 Wystarczylo, wystarczylo.. pewnie, ze wystarczylo, ale zabawy bysmy nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 02:30 melancho_lia napisała: > A czy ktokolwiek tu napisal ze zachowanie policjantów nie jest karygodne? Co Ci > ę tak szokuje, jestem ciekawa? Niby nikt tak nie napisał, ale doszukujecie się winy w zachowaniu starszej pani. To wystarczy, by się zszokować. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 19:53 Gdyby zamiast babci był łysy kark wszyscy by boki zrywali. Dla policjantki zabranie prawa jazdy - ruch ok i wg mnie jeszcze ustna nagana i wystarczy.Nie jestem zwolenniczka wieszania ludzi za jednorazowy błąd, no ale w Polsce lubimy pręgierze, my społeczeństwo idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:04 kozica111 napisała: > Gdyby zamiast babci był łysy kark wszyscy by boki zrywali. > Dla policjantki zabranie prawa jazdy - ruch ok i wg mnie jeszcze ustna nagana i > wystarczy.Nie jestem zwolenniczka wieszania ludzi za jednorazowy błąd, no ale > w Polsce lubimy pręgierze, my społeczeństwo idealne. Dla mnie ta policjantka to psychopatka i powinni ją przebadać psychiatrzy. Ktoś taki absolutnie nie powinien być policjantem. Nie wiadomo, co jej strzeli do łba za miesiąc czy dwa. Nikt normalny nie goni samochodem ludzi po ulicy. Ona nie otrąbiła babci klaksonem i nie nawrzeszczała na nią, co jeszcze można by zrozumieć. Ona chciała ją przejechać. Wariatka i to niebezpieczna dla otoczenia. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:17 No. Wyobraź sobie tę panią jak przesluchuje Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:07 Sytuacja jak w kawale, tylko pasazer bardziej roztropny.. Pasazer wsiadl pierwszy raz do mercedesa, taksowki, jada. - A po co to kolko z przodu na masce? Kierowca lubiacy sobie pozartowac odpowiada.. - A widzi pan, to celownik, gdy ktos nieprawidlowo przechodzi przez ulice, to ja go na celownik i baaach.. Ucze przepisow - O wlasnie ta staruszka przechodzi na czerwonym, wezme ja na celownik.. i pojechal dokladnie tak, jak ta policjantka.. bo przeciez chcial tylko pozartowac sobie z pasazera... Mijajac staruszke pasazer otworzyl drzwi i faktycznie zrobili baaaach staruszce.. -Do d...y z takim celownikiem, gdybym nie otworzyl drzwi to uciaklaby nam Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:39 O matko ludzie, niektorzy z was zachowuja sie jak dzicz, ktorej przed chwileczka wylano asfalt na osiedlu. Czlowiek ma prawo bezpiecznie przejsc po pasach i to nawet wtedy, kiedy w polowie drogi swiatlo zmieni sie na zielone. Jest jeszcze gorzej, nawet jezeli osoba sie zagapi i wejdzie na czerwonym to nikt nie ma prawa go celowo rozjezdzac czy strzelac z broni palnej. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 29.12.14, 20:42 nanuk24 napisała: > O matko ludzie, niektorzy z was zachowuja sie jak dzicz, ktorej przed chwileczk > a wylano asfalt na osiedlu. > Czlowiek ma prawo bezpiecznie przejsc po pasach i to nawet wtedy, kiedy w polow > ie drogi swiatlo zmieni sie na zielone. Jest jeszcze gorzej, nawet jezeli osoba > sie zagapi i wejdzie na czerwonym to nikt nie ma prawa go celowo rozjezdzac cz > y strzelac z broni palnej. > No ludzie, nikt tego nie sugeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 10:47 nanuk24 napisała: > O matko ludzie, niektorzy z was zachowuja sie jak dzicz, ktorej przed chwileczk > a wylano asfalt na osiedlu. Jakie społeczeństwo tacy policjanci, jacy policjanci takie zachowanie.... Policjant chroni mnie przed bandytą, lecz kto obroni mnie przed policjantem?! Takie stare a takie aktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:12 Babcia wlazła na czerwonym, ale policjantka zachowała się jak psychopatka, bałabym się mieć z taką do czynienia. Powinna się zatrzymać i wlepić babci mandat, aż dziwne, że testy psychologiczne przeszła i do policji ją przyjęli bo normalna to ona nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 15:20 kota_marcowa napisała: > Babcia wlazła na czerwonym, ale policjantka zachowała się jak psychopatka, A bo to ona jedna? A Ci co bili Wiplera to normalni byli? A ten co kopał lezącego na marszu niepodległości? Można tak długo... ale wszyscy wiedzą, że w Policji to normalność jest patologią > że testy psychologiczne przeszła i do policji ją przyjęli bo normalna to ona nie jest. Te testy to od dość dawna fikcja Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polowanie na staruszkę. 30.12.14, 16:58 Testy służą między innymi temu, żeby wyselekcjonować osoby o odpowiednim stopniu agresji. Policjant w stylu Seksmisji "Ja nie jestem agresywny, agresywność jeden" nie jest nikomu potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 09:56 Przysługe jej zrobila- dla emerytki mandat chocby 50 zl to tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 09:05 Moim zdaniem to piesza weszla na czerwonym lub na migajacym zielonym,czyli miala swiadomosc,ze nie zdazy przejsc.Policjantka postanowila dac jej nauczke.Absolutnie nie rozjezdzac, to nadinterpretacja. Policjantka zlamala przepisy, piesza równiez. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 09:52 A nie można dać nauczki, zatrzymując się i wlepiając mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 09:55 Mozna. Ale moze jej sie nie chcialo, a moze litosciwie wolala nie karac kobiety finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 15:50 Litościwie mogła ją przejechać po prostu. Miałaby kobieta nauczkę na całe życie.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 10:27 no i o to właśnie chodzi, że policja powinna była włączyć koguta, podjechać do kobiety i albo dać mandat, albo tylko pouczenie (myślę, że to by wystarczyło). Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 11:20 Policjantka postanowila dac jej nauczke.Absol > utnie nie rozjezdzac, to nadinterpretacja. Ludzka pani, tylko w rączki z wdzieczosci całowac. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Podsumowanie.. 31.12.14, 17:01 -Rosa, zachowujesz sie jak typowy troll, troll zgodny z przyjeta definicja (ematkowa definicja trolla odbiega od ogolnoprzyjetej). -araceli, poleglas na swoich argumentach, probie interpretacji NAJSZYBCIEJ OPUSCIC, kontynuacja manewru nie spelnia tego wymogu. -iwles. staruszka nie powinna wchodzic na migajacym zielonym, ale karalne to nie jest.. Czy zadowolonas? -melancholia, myslalem przez pewien czas, ze jestes drugim wcieleniem iwles A teraz zycze WSZYSTKIM Paniom... czego sobie same zycza ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 17:05 Nie, nie jestem niczyim drugim wcieleniem (chociaż to mój trzeci nick na forum- pierwszy sie zdezaktualizował, do drugiego straciłam dostęp ). Tobie tez życzę tego co sam sobie życzysz Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 17:09 > -iwles. staruszka nie powinna wchodzic na migajacym zielonym, ale karalne to ni > e jest.. A moim zdaniem ona weszła już na czerwonym, a to co migało, to były drugie światła w tyle. Choć oczywiście nie zmienia to faktu, że policjantka nie powinna jej rozjeżdżać Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 17:16 Troche to malo prawdopodobne, bo oznaczaloby, ze pchalaby sie na czerwone na oczach policji, ktora stala tuz przy pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 17:29 Koto marcowa, dzieki Ci bardzo, oswiec araceli, ze cos tam miga Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 18:33 baltycki, ty zawsze według tej definicji zachowujesz się jak troll. Sorry, ale u siebie nie widzisz, u kogoś zawsze. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 18:42 Trolluss fukswus ? troll strasznie rzadki. Występuje raz na 1000. Jest bardzo złośliwy. Jednak tylko czasami. System jego jest jak bomba zegarowa. Trzeba rozbroić, bo jak wybuchnie. BANOODPORNY!!! Zemści się. Na różne sposoby. Bardzo często przyjaźni się z wnerwiającym kompanem. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 19:19 rosapulchra-0 napisała: > baltycki, ty zawsze według tej definicji zachowujesz się jak troll. Twój atak na bałtyckiego i bagatelizowanie twojego własnego trollowania są szokująco irracjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Podsumowanie.. 31.12.14, 19:24 forum.gazeta.pl/forum/w,567,155954548,155965387,tak_to_nowy_nick.html Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 17:03 Policja powinna stać na straży prawa , z rygorem przestrzegac przepisów i kto jak to ,ale w ruchu drogowym to wlasnie oni powinni pierwszorzędnie dawac dobry przykład i kategorycznie respektować Kodeks drogowy . Staruszki "wina" jest drugorzędna o ile można mowic o winie ( tak i nie) lecz funkcjonariusze ,którzy pełnia służbę i poruszają się w służbowym samochodzie zdecydowanie z założenia są wyznacznikiem "autorytetu" na drogach, to ich się zwoluje na kolicje, na wykroczenia drogowe i w zadnym bądź razie nie mają prawa dawac sobie przyzwolenia na tego typu samowolki Ja tu bym nie stawiala babci na równi z policjantami jeśli chodzi o przewinienie/ wykroczenie ,a widzę w wielu wypowiedziach ,ze więcej się wymaga i linczuje starsza kobite, niż "głowy" w radiowozie które łamać przepisów drogowych kategorycznie nie powinni ,zwłaszcza Oni i to od nich się najwięcej wymaga restrykcji drogowych i respektowania przepisów Atak na kobietę i bagatelizowanie kierującego pojazdem jest irracjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 17:11 10/10 Chyba niektórzy policjanci zapominają, że nie stoją ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 17:22 szamanta napisała: > Ja tu bym nie stawiala babci na równi z policjantami jeśli chodzi o przewin > ienie/ wykroczenie ,a widzę w wielu wypowiedziach ,ze więcej się wymaga i li > nczuje starsza kobite, niż "głowy" w radiowozie które łamać przepisów drogowy > ch kategorycznie nie powinni ,zwłaszcza Oni i to od nich się najwięcej wymaga > restrykcji drogowych i respektowania przepisów Ale nikt tu nawet nie porównuje tych dwóch win! Wina policjantki jest BEZSPORNA absolutnie - nikt nie ma co do niej cienia wątpliwości. Natomiast kwestia zachowania staruszki jak widać nie dla wszystkich jednoznaczna jest - stąd dyskusja. > Atak na kobietę i bagatelizowanie kierującego pojazdem jest irracjonalny Żaden atak i żadne bagatelizowanie. A prawo obowiązuje wszystkich - wina jednej osoby nie znika, bo wina drugiej jest duuuuuużo większa. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 17:35 Owszem formalnie wina dwóch stron jest (choc kobiety dosyć sporna i dyskusyjna ,wiec osądzać jednoznacznie nie będę ), ale skala WINY jest nieporównywalna , tym bardziej nieporównywalne jest od kogo i co się wymaga o wiele bardziej rygorystycznie i surowszym okiem na kogo się patrzy , dlaczego od policji wymaga sie więcej to napisałam powyżej Pieszy w starciu z autem jest jak żaba na drodze, nie będę pisać już o tej sytuacji na pasach, kiedy skręca się w stronę przechodnia i to kierując radiowozem przez "guru" przepisów w ruchu drogowym Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 17:37 araceli, ja Ciebie prosze, wskaz przepis/prawo zakazujace wejscia na zielonym... Wskazywany przez Ciebie OBOWIAZEK NAJSZYBSZEGO OPUSZCZENIA znaczy tyle, ze kazdy zmyka do najblizszego kraweznika, tam NAJSZYBCIEJ. Jestes innego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 18:24 Bałtycki - chcesz znów kręcić się w kółko? Pokaż przepis zakazujący niepłacenia podatków. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 18:38 Bałtycki - pozwól, że zaprezentują Twoją 'logikę' w starciu z rzeczywistością. Linkowałam wcześniej materiał o rowerzyście, który dostarczył nagranie policji, gdzie widać jak samochód wyprzedza na podwójnej ciągłej. Kierowca dostał mandat. Po czym policja stwierdziła, że jazda rowerzysty też nie była ok bo... nie jechał przy prawej krawędzi jezdni. Wiesz, jak brzmi artykuł z kodeksu drogowego, który mówi o jeździe po prawej stronie? Brzmi tak: Art. 16. 1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny. 2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze. 3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni. 4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa. Czy widzisz tam gdziekolwiek słowo 'ZAKAZ'? Bo według Twojej logiki, jeżeli nie ma zakazu to można spokojnie pruć lewym pasem czy przy lewej krawędzi. A tutaj proszę - MANDACIK To jak - zaczynamy pojmować znacznie wyrażenia 'być zobowiązanym do...'? Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna1959x Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 18:44 Widzialam profil tego goscia na fejscie. WIdac, ze ma słabość do starych bab. I te pielgrzymki z nimi w tle. Krzyz mu na drogę. Szkoda, ze przez niego ktos stracił prace.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 23:12 Psychopatka, która omal nie rozjechała człowieka na pasach jest biedna według ciebie???? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 18:30 szamanta napisała: > Atak na kobietę i bagatelizowanie kierującego pojazdem jest irracjonalny Jest szokująco irracjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 18:34 Irracjonalny to jest Twój upór w doszukiwaniu się wypowiedzi, których nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 19:26 To ja opowiem o moim zdarzeniu w piekny majowy dzien. Przechodzilam z dzieciem na pasach, stalo duzo samochodow, w tym radiowoz policyjny. I sie wywalilam na tych pasach, wszystko z torby mi sie powywalalo. Obciach straszny, ale coz zrobic. Policja nie dosc, ze mnie nie gonila samochodem, to wlaczyla koguty i zablokowala radiowozem przejazd, zeby nikt mi czy mojemu dziecku po glowie nie przejechal. Zreszta, pewnie nikt by nawet nie probowala, bo kierowcy z pierwszych w klejce samochodow powysiadali, zeby mi pomoc pozbierac moje torebkowe rupiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polowanie na staruszkę. 31.12.14, 23:11 Nanuk, ale ty nie mieszkasz w Polsce prawda? Odpowiedz Link Zgłoś