Dodaj do ulubionych

Wojsko dla idiotow - udowadniam

26.03.15, 10:21
Otoz... Mam brata rocznik 83.
I po maturze chcieli go wziac do wojska. Poszedl sie uczyc dalej. Ale wyjechal do pracy za granice. I w pewnym momencie wszedl przepis, ze koniec z obowiazkowa sluzba. A do niego nadal przychodzily wezwania. Zadzwonilam wiec do wku i spytalam o co kaman. Pan wazny wojskowy zaczal drzec sie na mnie, ze brat ma obowiazek, ze musi! Ze on nie slyszal o nowym przepisie. Przejechalam sie wiec z ksiazeczka brata do wku i w cztery oczy powiedzialam, co mysle o takim zachowaniu i wyjasnilam szczegolowo nowy przepis oraz obiecalam, ze opowiem o tej niewiedzy w wku gdzie trzeba. Dostalam na miejscu pieczatke i wpis o przeniesieniu brata do rezerwy.
Gdybym polozyla uszy po sobie, jak zapewne uczynilo wiele prawych i czolobitnych mezow i synow, brat pojechalby w kamasze i mialby rok wyjety z zyciorysu.

Tak wiec gratuluje wszystkim poslusznym i praworzadnym obywatelom, ktorzy robia tak, jak wodz kaze i z radoscia zapitalaja na poligonie przybokrzykach: won! Naaaaaaprzód!
Albowiem jest to tak rozwojowe dla ciala i umyslu, ze kazdy obywatel powinien poswiecic czastke zycia ku chwale!

Ps. Szkoda tylko, ze ci na gorze sa zwolnieniwink a brak odbycia sluzby wojskowej nie jest przeszkoda w rzadzeniu nami i ustalaniu dla naszych mezczyzn durnych przepisow.

Howk!
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 10:35
      dowód równie anegdotyczny jak ten ze kogoś kiedys jakas pielęgniarka/nauczycielka/lekarka (zeby juz płci nie mieszac) raz źle potraktowała i to świadczy o degeneracji całej grupy zawodowej.
      czyli w skrócie dowód z tyłka wzięty big_grin
    • baltycki Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 10:50
      Gdybys miala troche pojecia, nie pisalabys takich bzdur
      " Gdybym polozyla uszy po sobie, jak zapewne uczynilo wiele prawych i czolobitnych mezow i synow, brat pojechalby w kamasze i mialby rok wyjety z zyciorysu."

Wzywali wlasnie po to, by przeniesc do rezerwybig_grin
      • shell.erka Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 10:56
        Otoz nie. Pytalam o to przede wszystkim. Bo na tym nam zalezalo.
    • iwles Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 10:57

oj shellerka, shellerka,
      Bałtycki ma rację, brat miał nieuregulowany stosunek do "służby wojskowej".
      i w tym przypadku przepisy się nie zmieniły, należy mieć uregulowany big_grin
      • shell.erka Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 11:10
        Seeerio?smile
    • margotka28 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 11:15
      muszę powiedzieć mojemu ojcu, szwagrowi i wujkowi, że są idiotami. Dzięki shellerka, człowiek jednak się uczy całe życie o sobie.
      • vi_san Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 11:50
        Pociesz się, że nie tylko w twojej rodzinie są idioci... Oraz że zdaniem Shell.erki kryształowymi charakterami, uczciwością i Bóg wie jakimi cnotami obdarzeni są ci, którzy "załatwili" sobie kat. D. Bo są przedsiębiorczy i energiczni. Co prawda odsłużenie wojska nijak nie zawadziło memu mężowi w zrobieniu dwóch kierunków studiów i ciekawej pracy później, szwagrowi takoż, znam co najmniej kilku innych, którzy też nie mają traumy z tego powodu... No, ale Shell.erka uważa, że jeśli przełożony każe jej się wziąć do roboty to mobbing stosuje...
      • lafiorka2 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 11:58
        margotka28 napisała:

> muszę powiedzieć mojemu ojcu, szwagrowi i wujkowi, że są idiotami. Dzięki shell
        > erka, człowiek jednak się uczy całe życie o sobie.

nio dlatego widzisz... tez przekaże mężowi, że od pługa oderwany... ale wiesz? co on tam wie? idiota z Pułku Lotnictwa Myśliwsko-Bombowego.
        • lilly_about Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:07
          I w dodatku nie kombinuje, co? wink
        • dziennik-niecodziennik Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:10
          > idiota z Pułku Lotnictwa Myśliwsko-Bombowego.

ooooooo!!!!!..... smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:08
        ja ide poinformowac męża big_grin
        o reszcie rodziny nie wspomnę.
      • redheadfreaq Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 14:14
        A ja z takim "idiotą" chcę mieć dzieci. Durna ja, durny on i durny jego ojciec z oddziału desantowego. O, i mój ojciec też głupi. Ech... smile
    • fadilla Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:01
      Twój dowód to nie dowód, co nie znaczy, że idiotów tam nie brakuje. Aha i alkohol się leje litrami. No raczej nie w czasie służby, ale po ... co się dzieje z tymi ludźmi
      • margotka28 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:12
        kolejny mit. Piją tak samo jak przedstawiciele innych zawodów. Ile masz w rodzinie wojskowych lub na jakich badaniach się opierasz, że wydajesz takie kategoryczne sądy?
      • dziennik-niecodziennik Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:15
        bez przesady. to juz chyba policjanci piją więcej.
        • vi_san Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:21
          Chyba nie. tongue_out
          Wszelkie takie uogólnienia mnie trzaskają jak cholera. Z racji rodzinnych znam wielu nauczycieli, dwóch z nich pije = nauczyciele to alkoholicy? Policjantów też znam kilku i pije jeden. I to tez nie na zasadzie non - stop, a po prostu np. na imprezach nie zna umiaru. Strażaka też znam pijącego. I to znaczy, że cała PSP to chlający po służbie?
          • baltycki Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:28
            > dwóch z nich pije
            > pije jeden
            > też znam pijącego

Znaczy, mezczyzni pijasmile
          • dziennik-niecodziennik Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:30
            no ja tak ironicznie pisałam smile
            aczkolwiek wiekszosc policjantów jakich znam ma jakis tam jednak problem z alkoholem, taki fakt. z tym ze ja sie im wcale nie dziwie, szczerze mowiac.
            • vi_san Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 14:14
              a większość tych, których ja znam nie ma. Jaki z tego wniosek?
              Pociąg do alkoholu i przemocy nie zależy nijak od uprawianego zawodu. big_grin
    • lafiorka2 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:09
      ach jaka ty bohaterka... no normalnie...

big_grin big_grin big_grin
    • morgen_stern Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:27
      Po tym wątku stwierdzam, że to naprawdę shellerka big_grin
      • lilly_about Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 12:37
        To samo pomyślałam w wątku poprzednim, jak usilnie mi tłumaczyła, że woli męża kombinatora smile
    • karola1008 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 14:01
      No, no, mnie tam jak na razie udowodniłaś, ze jesteś alter ego Shellerki, która się swego czasu z takim hukiem z forum żegnała.
      Zapewne to o tę pieczątkę chodziło tzn. Twój dostałby właśnie ją, nawet gdyby poszedł tam, to straszne, osobiście i nie powiedział nikomu "co o tym myśli". Jestem dziwnie spokojna, ze w kamasze by nie poszedł. Teraz Twój brat ma uregulowany stosunek do służby wojskowej. Wcześniej nie miał.
    • kleo881 Re: Wojsko dla idiotow - udowadniam 26.03.15, 14:10
      Wojsko dla idiotow?
      Wow.
      No ale coz, to ja i tak wole takich idiotow po wojsku, niz 'wypierdki' bez wojska co pompki zrobic nie umieja. ;-p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka