Dodaj do ulubionych

Żenada totalna

11.08.15, 09:16
www.pudelek.pl/artykul/82197/60-letnia_polska_aktorka_urodzila_bliznieta_to_nie_bylo_in_vitro_tylko_cud/
i dzisiaj w PnŚ apel o to, by jej pomóc finansowo, bo kobieta ma 1200 zł emerytury i jej nie starcza, a dzieci są takie cudowne i maja prawo do godnego życia.O.Łukaszewicz pisał ponoć nawet w tej sprawie do ZUS-u, by zwiększyć jej dochód,ale dostał odpowiedź odmowną...na razie koledzy aktorzy pomagają, ale co potem...jak żyć, jak żyć?.
Żenada totalna, osobiście znam co najmniej kilka kobiet o podobnym dochodzie, wychowujących więcej niż jedno dziecko.Dlaczego ich losem nikt się nie przejmuje?
Pani najpierw przeszła kurację hormonalną, zaszła, urodziła i dopiero zaskoczyła,że tak naprawdę w wieku 60-u lat jej nie stać na dziecko.No sorry,ale to myślenie nastolatki albo patologii, która najpierw dzieci klepie, a potem jojczy,że na wychowanie nie ma...
Obserwuj wątek
    • to_ja_caryca_katarzyna Re: Żenada totalna 11.08.15, 11:30
      No ale ona tak bardzo chciala miec dzidziusia !! Zrozumze big_grin
    • afro.ninja Re: Żenada totalna 11.08.15, 11:34
      Ale to w koncu nie byla kuracja, tylko in vitro. I musiala skądś wziasc pieniadze na taki zabieg.
      Laska pewnie chce zatrudnic nianie, ale nie ma kasy i dlatego wola o pomoc. Przeciez jesli ma matke, to i matka ma emeryture, wiec maja wiecej niz 1200. No to zlobek w koncu to dzieci samotnej matki, mops i te sprawy...
    • iwoniaw Re: Żenada totalna 11.08.15, 11:37
      Cóż, uważam tak samo. Abstrahując od dyskusji na temat wieku matki, motywacji do zaciążenia i sposobu, w jaki do tego doszło - pani nie jest w ani trochę gorszej sytuacji niż tysiące rodziców nie mających kokosów, za to żyjących w niewielkim lokum, mających starych, wymagających opieki rodziców etc. Głośnie wołanie (osobiście czy przy pomocy sławnych kolegów), że jest się kimś Specjalnym w Większej Niż Inni Potrzebie jest w tej sytuacji zwykłą bezczelnością.
    • ewa_mama_jasia Re: Żenada totalna 11.08.15, 12:39
      Niech wytrzyma te 3 miesiące, potem będzie nowy, właściwy rząd, nowy właściwy premier i z pewnością tę specjalną emeryturę przyznają. wink
    • lilly_about Re: Żenada totalna 11.08.15, 12:46
      Uważam, że jeśli to był cud, to kościół powinien pomóc, ewentualnie Jezus Chrystus.
      • dyzurny_troll_forum_2 Re: Żenada totalna 11.08.15, 13:00
        lilly_about napisała:

> Uważam, że jeśli to był cud, to kościół powinien pomóc, ewentualnie Jezus Chrys
        > tus.

Tak jest! Ktoś w końcu za te cuda musi ponieść odpowiedzialność...
    • zlotarybka_1 Bicie piany c.d. 11.08.15, 13:13
      pomalu mam dosyc, walkowanie tematu do znudzenia.
      Tak, to stara, nieodpowiedzialna, zenujaca kobieta - lepiej Wam?
      Szkoda tylko, ze tak latwo przychodzi co niektorym oceniac innych, a tak trudno przyjrzec sie sobie i swoim zyciowym bledom - prawda raczku?
      • kamunyak Re: Bicie piany c.d. 11.08.15, 13:22
        no właśnie, ileż można?
      • dido_dido Re: Bicie piany c.d. 11.08.15, 13:44
        A potem ubolewanie skąd w INNYCH tyle hejtu
        • raczek47 Re: Bicie piany c.d. 11.08.15, 17:05
          Tak odnośnie przytyków do mnie-nie śledzę obecnie forum na bieżąco, więc przeoczyłam dyskusję na ten temat jesli była, a po prostu rano dzisiaj oglądałam PnŚ i o tym była właśnie mowa-fotki dzidziusiów, rzewna prośba o pomoc itp.
          Ja właśnie borykam się z masą problemów, finansowych też ,przez gnoja i może dlatego tak mnie to zirytowało, bo nie pomaga mi nikt, zresztą nie mam w zwyczaju tak na bezczela żebrać.
          • marychna31 Re: Bicie piany c.d. 11.08.15, 21:58
            >Ja właśnie borykam się z masą problemów, finansowych też ,przez gnoja i może dlatego tak mnie to >zirytowało, bo nie pomaga mi nikt,

Nie martw się- jej póki co tez nikt nie pomaga i pewnie nie pomoże.
      • cosmetic.wipes Re: Bicie piany c.d. 11.08.15, 18:28
        > Szkoda tylko, ze tak latwo przychodzi co niektorym oceniac innych, a tak trudno
        > przyjrzec sie sobie i swoim zyciowym bledom - prawda raczku?

Że tak powiem, troszku zbyt blisko bandy pojechałaś.
    • liliawodna222 Re: Żenada totalna 11.08.15, 17:19
      Z każdym dniem przybywa faktów.
      Osobiście chciałabym wiedzieć, dlaczego pani B.S. podaje, że ma lat 50 (1965), a nie 60? Podobno odmładza się o dychę. Skąd więc emerytura w tym wieku? Aha, rozumiem, do tej pory podawała 50, żeby mieć role. Teraz podaje faktyczny wiek, coby zwiększyć dochody...
      Niesmaczne.
      • sumire Re: Żenada totalna 11.08.15, 18:03
        No to sobie chciej. Na szczęście żaden człowiek nie musi składać wyjaśnień zniesmaczonym forumowym bytom.
    • sid_15 Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:37
      A mnie zastanawia, że kiedy panowie w podobnym wieku jak ta aktorka, zaciążają przeważnie o połowę młodsze partnerki, to nie ma takiego halo, jak kiedy kobieta powiedzmy 50+ rodzi dziecko.
      • sea.sea Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:45
        Bo jak pan 60-letni zaciąży panią 30-letnią, to jest szansa, że choćby jedno z rodziców dożyje w dobrym zdrowiu pełnoletności dzieciąt.

A pani ma 60 lat, jest sama i twierdzi, że ojciec nie ma wobec dzieci żadnych obowiązków - być może to faktycznie było in vitro i ojciec jest nieznany. Kto się zajmie tymi dziećmi, jeśli za 10 lat pani zachoruje, zakładając, że nie ma żadnego rodzeństwa?
        • sid_15 Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:48
          Wiesz, na tej zasadzie każdy może zginać w wypadku i osierocić dzieci. Ale ok, już się przyzwyczaiłam, ze dzieci to przede wszystkim sprawa kobiety. suspicious Gdyby ta pani miała o połowę młodszego od siebie partnera, to pewnie "halo" byłoby jeszcze większe.
          • sea.sea Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:52
            Gdyby pani miała partnera, to z mojej strony halo by nie było.
            Owszem, obydwoje rodzice mogą zginąć w wypadku. Tyle, że weź zobacz statystyki, jak często się to zdarza, a następnie porównaj ze statystykami w temacie ryzyka śmierci lub zachorowania na różne malownicze dolegliwości u ludzi po 60-tce.
      • memphis90 Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:50
        Pewnie dlatego, że męski udział w prokreacji trwa raptem 5 minut, a kobiecy- 40 tygodni. Panu najwyżej moze pikawka po viagrze zaszwankować. I- biologicznie- 60 -letni płodny mężczyzna to norma, natomiast nie jest naturalna płodność u kobiety w podobnym wieku.
    • fomica Re: Żenada totalna 11.08.15, 19:44
      Wiesz, każdy ma prawo pisac petycje i listy, prosić o pomoc, robić szum itd, a osobom z szołbiznesu najłatwiej bo jeśli sami nie maja znanej twarzy, to mają kumpli o znanych twarzach, więc łatwiej im się przebić do mediów. Akurat jej losem, jak piszesz "przejmują się" głównie koledzy, pewnie rodzina i znajomi, czyli tak jak zawsze.
      Wątpie żeby ta pani uzyskała jakies specjalne świadczenia, ale domagać się może, dlaczego nie. Każdy może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka