sereni 05.01.06, 09:37 Wstaję rano a za oknem szaro.Dzień do dnia podobny, krótki, mglisty. Słońca mi potrzeba do życia, niech to nawet będzie mróz ale żeby niebo było błękitne :) A Wy..jak macie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberty_mike środki zastępcze ?::)) 05.01.06, 09:55 typu solarium albo ... wycieczka do ciepłych krajów, bo gdzie go niby szukać w tej gorącej postaci ?::)) Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: środki zastępcze ?::)) 05.01.06, 10:26 Solarium to ostateczność, szkodliwe w końcu jest ;)A ciepłe kraje..coż, powrót do codziennośći mógłby być tragiczny w skutkach ;) Ale..jest inny złoty środek: Miłość ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
liberty_mike słowo popularne, wszędzie go pełno ::)) 05.01.06, 10:56 prawie jak wytrych uniwersalny na każdą okazję, który w teorii sam przez się ma powodować przypływ pozytywnego ciepła, ale powtarzany do znużenia może spowszednieć, czy nie warto wymawiać go od święta (a stosować dnia każdego- ot tak, przy okazji ::)) ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: słońca mi potrzeba ! 05.01.06, 10:01 dokładnie tak samo szukam słonca w sobie, czasem sie udaje Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony Re: słońca mi potrzeba ! 05.01.06, 19:07 uwielbiam wyjazdy w zimie do ciepłych krajów, nic tak nie robi człowiekowi dobrze na duszy, choć powrót z takich wakacji też bywa bolesny jak tu chłody... Mój plan jest taki, żeby zarobić na dom w Hiszpanii i w zimie tam mieszkać :) Trzymajcie kciuki za powodzenie HO:) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: słońca mi potrzeba ! 05.01.06, 19:18 ja mam podobny, niekoniecznie w Hiszpani, ale tam gdzie ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony dlaczego Hiszpania? 05.01.06, 19:22 skrzydlate napisała: > ja mam podobny, niekoniecznie w Hiszpani, ale tam gdzie ciepło bo z krajów południowych jest najładniejsza, przynajmniej dla mnie. Kraje arabskie są cieplejsze, ale kulturowo ciężko mi z nimi, jakoś nie dogaduję się z kolektywistami, gdzie zbyt wiele spraw trzeba podporządkować grupie, a ponadto źle znoszę brak widoku kobiet na co dzień ;) kłaniam się, HO Odpowiedz Link Zgłoś
eevvaa Re: słońca mi potrzeba ! 05.01.06, 20:09 -Ja też lubię słoneczko chociaż jestem księżycowa ;) Marzą mi się ciepłe kraje, ale raczej kulturowo podobne do nas i bez gadów;) ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony vivat ciepłe kraje 05.01.06, 20:16 ja chcę tam gdzie ciepło i gdzie można potańczyć na ulicy :) czy ktoś jeszcze ma ochotę? Odpowiedz Link Zgłoś
nunebbia Re: vivat ciepłe kraje 06.01.06, 14:46 Ochotę można mieć zawsze, zwłaszcza na takie ponętne rzeczy... Zanim się to ziści można natenczas pomysleć o jakiejś drobnostce, która oderwie od szarości. Ja zaraz zrobię sobie kawę z rumem umoszczę się wygodnie w fotelu, wezmę kotkę na kolana i posłucham muzyki, może flamenco, albo fado...;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony Re: vivat ciepłe kraje 06.01.06, 16:56 słuszne masz podejście:) szukając dużej przyjemności oświecony hedonista nie gardzi małymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
nunebbia Re: vivat ciepłe kraje 06.01.06, 17:04 Aczkolwiek przedkładam jakość nad ilość, to jednak w dobiazgach toniemy, byle nie mąciły nam one widzenia tych uroczych błysków ;) Odpowiedz Link Zgłoś