Dodaj do ulubionych

termosowy pojemnik do noszenia jedzenia

23.08.15, 17:28
Mam taki problem w pracy, ze nie ma mikrofali. Jest stolowka ale jedzenie nie do konca mi odpowiada no i mam wrazenie, ze do wszystkiego sypia tam ogromne ilosci soli.

Chcialabym kupic sobie cos w czym bede mogla nosic do pracy np. cos co zostanie z kolacji, np. jakies warzywa z kasza i miesem czy ryba. Najlepiej, zeby dlugo trzymalo cieplo. Mam w domu termos na zupe i jesli np. podgrzeje zupe wieczorem to na drugi dzien w poludnie ona jest jeszcze bardzo ciepla, taka akurat. Zwykly termos - wiadomo, niezbyt wygodny zeby do niego upychac brokula ...
Obserwuj wątek
    • sasanka4321 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 17:46
      Podlaczam sie pod pytanie - tez szukam termosu obiadowego, trzymajacego cieplo jak najdluzej. Dobrze zeby byl taki podzielony - osobna czesc na mieso, na dodatki etc. Cena nie gra wiekszej roli. Ma ktoras cos sprawdzonego?
      • baltycki Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 18:02
        Termos obiadowy:

https://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/74/fc/2c/lunch-box-termos-obiadowy-dwupoziomowy-mazowieckie-warszawa-70776892.jpg

https://tadar.pl/3762-home_default/termos-obiadowy-orange-3-el.jpg
        • sasanka4321 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 18:04
          Baltycki, ale masz ten termos? Trzyma cieplo? Bo ja mam z dziesiec termosow do napojow - czesc trzyma cieplo okolo pol godziny, czesc calo noc. Co ciekawsze, z cena to jest malo zwiazane. I z danymi podanymi przez producenta tez nie.
          • baltycki Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 19:19
            > Baltycki, ale masz ten termos?
            A nie, nie, mam tylko do lodow, ktory trzyma zimnobig_grin
            Obiady mam w kantynie i jezeli cos nosze, to z kantyny do domu i nie do spozycia w tym dniu a do zamrozenia, wiec ciepla nie musi trzymac.. wrecz przeciwniesmile
          • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 09:11
            Ja mam taki niebieski. To nie termos czyli nie ma prozni w sciankach tylko jest tam izolacja. Cos jak kubwk izolowany. Tak tez i cieplo trzyma czyli "tak sobie". Termosy z szeroka gardziela trudno kupic i ze wzgl na cieplo i utrzymanie go nie widzialam w takim ksztalcie jak ten. Zas takich izolowanych trojakow jsst pelno na aliexpress
        • black_halo Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 18:25
          Widzialam te termosy i wedle producenta trzy cieplo 2-3 godziny. U mnie musi minimum 6, wychodze z domu o 6.30, obiad jem o 12.
          • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 09:12
            No i musi byc prozniowy. Vacuum. Niekonieczniw firmy Thermos
    • baltycki Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 17:58
      Termos na lody.
      https://www.salon-sniegula.pl/dane/full/f1311e5847a94830992fba140da6c1f2.jpg
      • jaskiereczka Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 18:41
        Ja nie mam ale chętnie bym posiadła smile może na jakichś stronach producentow sprzętu turystycznego beda termost z danymi o utrzymtwaniu temperatury?
        • aankaa Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 20:50
          Ja bym szukała na stronach firm z wyposaźeniem dla gastronomii
    • bei Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 20:49
      A musi byc termos?
      Moze pojemnik , w ktorym zdrowo podgrzejesz obiad- nie w mikrofali, tylko wlączasz do gniazdka.
      W linkowanym sklepie jest drogo, mozna go bylo kupic za ok 160PLN

cookandlove.pl/lunchbox-scaldi-799-pomaranczowy-ariete.html
      Http://olaromanska.blox.pl/html

Http://krakowskasucha.blox.pl/html
      • bei Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 23.08.15, 20:56
        A w takim wozilam tacie obiady do szpitala- trzymal kilka godzin, od rana do popoludnia

twojlunchbox.pl/termosy-dla-dzieci/510-aladdin-termos-obiadowy-06-morski-we-wzorki.html
      • toso12 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 22:10
        Tu masz termos obiadowy, niewielki (300 ml) i poręczny w rozsądnej cenie.
    • ola_dom Termite 25.08.15, 12:47
      Jestem "termosowa" od paru ładnych lat.
      I już drugi raz kupiłam termos Termite'a.
      U mnie jeszcze dochodził ten warunek, żeby termos wygodnie mieścił się w torbie, bo jestem niezmotoryzowana, za to praktyczna, a nosić wiaderko o średnicy 20 cm mi się nie uśmiechało.

Stary (4-letni) termos był dobry. Nowym jestem zachwycona. Jak ok. 8:00 naleję do niego zupę, to o 13:00 czasem jest zbyt gorąca do jedzenia. Ja mam model Track 0,45 ml - to w zasadzie kubek, ale sprawdza się świetnie.
      Jak dla kogoś nie jest istotne, żeby termos był mały i smukły, to pewnie warto wybrać termos obiadowy Termite'a.

W każdym razie - swego czasu zgłębiałam temat po kilku nieudanych zakupach i zimnej zupie, i Termite jest najlepszą firmą w tej cenie. I daje coś w rodzaju gwarancji na trzymanie temperatury. No i gwarancję 2 lata na sam termos także.
    • sunflowerin Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 25.08.15, 15:40
      Ja daje mojemu 5 latkowi do szkoly cieply lunch w czyms takim:
      www.amazon.co.uk/Thermos-FUNtainer-Food-Flask-Blue/dp/B004DGJLWU/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1440509813&sr=8-6&keywords=food+thermos

Zdaje sobie sprawe ze to za male naczynie dla doroslego i nie ma roznych kompartmentow, ale co ja robie zanim wloze do niego jedzenie, to zalewam wrzatkiem na co najmniej 30min i jedzenie jest potem gorace co najmniej 6 godzin.
    • cosmetic.wipes Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 22:25
      Że wzgledow bezpieczeństwa mikrobiologicznego przyjmuje się, że potrawa nie powinna być przetrzymywana w tego typu pojemnikach dłużej niż dwie godziny, a jej temperatura nie powinna spaść poniżej 65 stopni.
      • cosmetic.wipes Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 22:28
        To są wytyczne dla żywienia zbiorowego oczywiście, ty możesz robić jak uważasz. Niemniej jednak ja bym guanozy nie ryzykowała.
        • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 13:43
          >Niemniej jednak ja bym guanozy nie ryzykowała.

a co to jest ta guanoza bo Wujek Google nie wie
          • cosmetic.wipes Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 14:33
            Zawoalowane określenie sr..., biegunki znaczy.
    • wilowka Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 22:26
      Ikea, termos obiadowy jest ok, zupę, leczo, gulasz z kaszą jak wlejesz gorące, to masz mocno ciepłe po 5 h
    • chicarica Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 22:45
      Taki mam i trzyma ciepło bardzo długo:

www.outnorth.se/primus/trailbreak-lunch-jug-550#Black

Od rana do przerwy lunchowej na pewno wytrzymuje, jeszcze pod wieczór jedzenie potrafi być ciepłe.
    • nanokogirl Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 13.10.18, 23:27
      THERMOS

www.thermos.com/food-storage/genuine-thermos-brand-stainless-king-vacuum-insulated-stainless-steel-food-jar-with-spoon-16oz.html
      • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 13:44
        problem z tym jest taki ze nadaje sie na zupy i gulasze ale nie za bardzo na ciala stale...
        • mikams75 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 13:48
          czemu sie nie nadaje na stale? a makaron nieutopiony w sosie? nie bedzie cieply?
          • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 14:56
            no mam na mysli kotlet ziemniaki surowka. Jesli nie wymieszasz i nie pokroisz na kawalki to nie za bardzo
    • katie3001 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 07:12
      Podgrzewany lunch box. Ja polecam Ariete. Ceramiczny wieć nie przechodzi zapach jedzenia. Wystarczy włączyć do prądu i po 10 min ma się dobrze ciepły posiłek.
      • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 13:45
        fajne ale na jakiej zasadzie to dziala?
        • katie3001 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 14:16
          To znaczy? Ja mam taki model www.euro.com.pl/urzadzenia-do-gotowania/ariete-scaldi-797-pomaranczowy.bhtml
          Pojemnik na jedzenie jest ceramiczny i (niestety) niewyjmowalny. Myć należy bardzo ostrożnie bo pod spodem jest system grzewczy. Rano gotowałam sobie obiad, pokowałam do pojemnika a w pracy podgrzewałam.
          • kokosowy15 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 14:26
            Ale to jest dodatkowe 2 kg.
          • princesswhitewolf Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 14:55
            a czyli to nie mikrofala tylko od dolu idzie cieplo. To trzeba sobie pomieszac tez
            • katie3001 Re: termosowy pojemnik do noszenia jedzenia 14.10.18, 15:05
              Generalnie pojemnik jest dość płaski i jednokomorowy. Jedzenia nie napcha się grubą warstwą bo nie ma nato miejsca. Ja generalnie nie zwracałam na to uwagi bo byłam na diecie i się cieszyłam ze jest pora posiłku wink. Miałam wczesniej jakies gó... za 60 zł z allegro i on musiał podgrzewać 40 min....porażka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka