Dodaj do ulubionych

Opera - online gdzie

05.01.16, 13:49
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Moje starsze dziecko dało ciała i właśnie okazało się, że ma napisać recenzje opery/baletu na 8/01. Szkoła jakieś wyjścia organizowała, ale syn twierdził że nie są obowiązkowe ( no i nie były, ale trzeba było jak się okazuje samemu na coś pójść ). Wyjście do teatru w tej chwili nie jest możliwe, bo nic nie grają takiego, żeby zdążyć do 8/01.
Oczywiście mogę mu ściągnąć recenzję z netu, ale wolę żeby obejrzał. No i pytanie, czy gdzieś w necie można obejrzeć nagrane przedstawienia. Wiem że online był w listopadzie Straszny dwór, ale nie mogę znaleźć teraz żadnego linku, więc może był tylko na żywo.

Dziecko ogólnie ze sztuką wyższą obeznane, bo po szkole muzycznej, ale to była głównie Filharmonia, koncerty a nie operysad
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 13:53
      Na YT jest sporo.
      www.youtube.com/watch?v=b8rsOzPzYr8
      i po prawej masz kolejne.
      • arwena_11 Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 14:01
        dziękismile znalazłam też kilka operetek, może łatwiej przyswoi.
        • acapoalto Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 14:10
          To chociaż sprawdź czy z XXI wieku. Bo jak napisze recenzję spektaklu z NY z 1999, nauczyciel może nie uwierzyć, że był i pamięta.
          I radzę mimo wszystko zabierać nastolatka, zwłaszcza ucznia SM, do opery/operetki czy na balet przynajmniej raz na jakiś czas. Nie tylko jak szkoła każe.
          • arwena_11 Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 15:17
            No w zeszłym roku był 4 razy ( po dwa w każdym semestrze ), w tym jakoś nie wiem czy "zapomniał" o tym obowiązku czy rzeczywiście szkoła nie nalegała, w każdym razie wyszło dzisiaj jak dostałam info na dzienniku.
            Zachwycony operą to on nie był, balet też zachwytu nie wzbudził ( chociaż jak powiedział - muzyka fajna wystarczy zamknąć oczy i można posłuchać ).
            Ja uwielbiam operetkę/operę, ale nie mam z kim chodzić. Zmusić mogę czasami, ale na pewno nie wzbudzi to miłości.
            • ichi51e Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 15:29
              Balet w moich oczach bardzo zyskał odkąd zaczęłam ćwiczyć. Może to jest jakis trop. Teraz patrzę i nie mogę wyjsć z podziwu jakie to jest piękne...
              • arwena_11 Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 15:34
                Faceci w rajtuzach nie wzbudzają w nim zachwytutongue_out
                • ichi51e Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 16:08
                  Rozumiem bo tez tylko tyle kiedyś widziałam. Teraz płacze przy każdej arabesce big_grin
    • prochottka1 Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 13:57
      yutub
    • ichi51e Re: Opera - online gdzie 05.01.16, 13:57
      Rownież Yt polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka