spanish_fly 26.01.16, 19:49 Oczywiście tylko swoim. Korytko odziedziczone po PO okazało się dla prosiaków z PIS za małe: serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/919674,podwyzki-dla-urzednikow-ustawa-o-sluzbie-cywilnej.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: PIS daje podwyżki 26.01.16, 20:11 Na razie dzisiejszym rozporządzeniem podwyżkę dostaną służby podległe MSWiA. Reszta budżetówki dostanie, jak dla niej wystarczy. Wierz mi, że mam w nosie te dodatki dla wyższych stanowisk, jako zwykłego szarego pracownika budżetówki interesuje mnie tylko i wyłącznie odmrożenie mojej pensji, która od 2009 r. stoi w miejscu. Twój sarkazm w tym przypadku jest zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: PIS daje podwyżki 26.01.16, 22:00 Moja pensja stoi w miejscu od 2005. Nie mam nic przeciwko godnym wynagrodzeniom dla urzędników pod warunkiem, że są to stanowiska dostępne dla wszystkich osób z odpowiednimi kwalifikacjami, a nie rozdawane po uważaniu przez aktualną władzunię. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: PIS daje podwyżki 26.01.16, 22:15 Ostatnio rozmawiałam z koleżanką pracującą w sektorze "państwowym", opowiadała, ze większa część kierownictwa z jej firmy dostała wypowiedzenia i najprawdopodobniej zostanie zastąpiona. Równocześnie zniesiono w konkursach na te stanowiska wymóg "bezpartyjności" i wymóg posiadania doświadczenia. PIS tym samym rozpie... wszystkie struktury administracyjne i organizacyjne i wprowadza swoich ludzi nie do końca kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: PIS daje podwyżki 26.01.16, 22:28 "wprowadza swoich ludzi nie do końca kompetentnych." cóż za piękny eufemizm Odpowiedz Link Zgłoś