Dodaj do ulubionych

Schudłam ale

18.02.16, 16:17
Kilka lat temu byłam z facetem, on mi powiedział że jestem za gruba. Rozstaliśmy się z różnych względów ale pewnie to też się przyczyniło po części. Ogólnie co jakiś czas się widywaliśmy, mamy wspólnych znajomych ale ostatnio nie widzieliśmy się przez rok. Ja rok temu zaczęłam się odchudzać i straciłam 15 kg. Jest to po mnie widać, znajomi i rodzina to widzą, mieszczę się w ciuchy w których wcześniej nie mieściłam. Spodnie które kiedyś ledwo wciągałam na tyłek, dziś je normalnie zapinam. Także różnica jest widoczna. No i do sedna sprawy... Wczoraj spotkałam się z moim byłym, to było ogólnie niespodziewane spotkanie. Pogadaliśmy sobie, pożartowaliśmy bo ogólnie to się normalnie kumplujemy, jest spoko ale zdziwiło mnie to że on w ogóle nie zareagował na to że schudłam. On jest szczery, zawsze mówi to co myśli. Ale nie skomentował mojej przemiany. Byliśmy u mojej znajomej, jak szłam do łazienki to widziałam że patrzył tak inaczej na mnie ale zero komentarza. Czy on naprawdę tego nie widział że schudłam?
Obserwuj wątek
    • mynia_pynia Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:26
      Może nadal jesteś za gruba dla niego i nie miał co komentować, zależy ci, schudłaś dla niego?
      • net.mynia Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:33
        Nie, dla niego nie ale chodzi mi tylko o to że nic na to nie powiedział. Jeszcze muszę zgubić trochę to fakt no ale różnica jest. Znajomi i moja rodzina widzą a on nie skomentował a nie ukrywam że miło by mi było jak by to dostrzegł.
        • mynia_pynia Re: Schudłam ale 18.02.16, 19:11
          Dla pocieszenia powiem ci, że ja też schudłam sporo, i 99,9% ludzi mnie chwali ale było kilka osób w tym jedna którą więcej niż lubię, która w prost powiedziała, że się zrobiłam mała gdzieś zgubiłam cycki - ekstra, a ponoć wszyscy na poziomie ;P
      • mynia_pynia Re: Schudłam ale 18.02.16, 19:01
        To było szyderczo wink, facet na pewno zauważył i może nie chciał komentować żebyś nie powiązała tego z poprzednią docinką.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:33
      Widocznie nadal jesteś za gruba.
      • aquella Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:55
        nadal jej nie kocha widocznie
    • kai_30 Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:35
      Niektórzy tak mają, że nie dostrzegają takich rzeczy, jak zmiana sylwetki, zmiana koloru włosów, okularów itp, zwłaszcza jak nie są emocjonalnie związani. Nie roztrząsaj tego, to Twój były, nie aktualny. Ciesz się z tego, co Ci się udało osiągnąć, zamiast rozbierać na kawałeczki jego brak reakcji.
    • fomica Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:41
      Może naprawdę zauważył albo zauważył że "coś" się zmieniło, ale nie do końca mu świta co konkretnie. Nie wiem jaka to dokładnie waga, czy masz nadwagę, czy otyłość, ale może byc tak, że dla tego faceta albo jesteś "za gruba" albo "w sam raz szczupła" i skoro nie uzyskałaś jeszcze tego drugiego stanu, to nadal mieścisz się w pierwszym smile
      • madzioreck Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:07
        >Może naprawdę zauważył albo zauważył że "coś" się zmieniło, ale nie do końca mu świta co >konkretnie.

Możliwe, mój tata tak ma. Długo mu zajmuje zauważenie, że coś się zmieniło, a jak już zauważy to patrzy, patrzy i mówi, ze coś jakby...? Ale co...? Siostra lata temu przefarbowała włosy z czerwonych na prawie czarne, ja ścięłam długaśne na takie do ucha, to po 2 tygodniach zatrybił wink
    • snakelilith Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:51
      Zauważył, ale albo nie chciał ci tego powiedzieć, bo uraziło go, że wcześniej nie schudłaś dla niego, albo twoja tusza, czy jej brak, są mu zupełnie obojętne i wytykaniem grubości chciał ci wcześniej tylko dopiec. Tak czy inaczej, on tobą nie jest zainteresowany, przestań się nad nim zastanawiać.
      • aandzia43 Re: Schudłam ale 18.02.16, 16:58
        Otoż to, albo albo, albo, a która z opcji nie byłaby właściwa i tak jesteś mu obojętna.
        • marina2 Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:03
          nie powiedział widać jest mu to obojetne
          szkoda ,ze Tobie nie jest . i to moze być problem
    • tol8 Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:02
      Wg mnie zauważył i się zawstydził wcześniejszego tekstu do ciebie. Może podobasz mu się teraz i jest mu najzwyczajniej w świecie głupio?
      • livia.kalina Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:08
        podoba mi się ta interpretacjasmile
      • snakelilith Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:08
        Nie wierzę, że kobiety mogą być takie naiwne. Jeżeli kobieta podoba się mężczyzźnie, który do tego jak mówi autorka, raczej wali prawdę prosto z mostu, to by już dosyć sprawnie dał jej to do zrozumienia. W zawstydzonego w takiej sytuacji faceta, to chyba jeszcze tylko 15-latki wierzą.
    • wielceszanownypan Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:09
      net.mynia napisała:
      Czy on naprawdę tego nie widział że schudłam?

Może utrata piętnastu kilogramów odbiła się niekorzystnie na twojej twarzy, więc facet pomyślał że chorujesz i nic nie powiedział.
      No bo mówisz komuś że strasznie schudł a ten ktoś odpowiada że owszem, bo ma raka i zostało mu pół roku życia big_grin
    • livia.kalina każda z powyższych odpowiedzi 18.02.16, 17:13
      absolutnie nic nie mówi o autorce wątku i jej sytuacji bo prawda jest taka, że mamy za mało danych, żeby kategorycznie zinterpretować zachowanie faceta. Natomiast każda z tych wypowiedzi bardzo dużo mówi o swoim autorze.
      • mynia_pynia Re: każda z powyższych odpowiedzi 18.02.16, 19:05
        Oj przestań, taki wątek to dla nas pożywka ;P
    • asia_i_p Re: Schudłam ale 18.02.16, 17:13
      Szczerość niektórych ogranicza się do uwag negatywnych, jak nie miał czego skrytykować, to zmilczał.
      • nenia1 Re: Schudłam ale 18.02.16, 18:10
        Dokładnie, są tacy ludzie, którzy czują się dobrze tylko wtedy, gdy mówią innym coś niemiłego. To im daje poczucie przewagi.
    • ra-sowa Re: Schudłam ale 18.02.16, 18:30

Jeżeli to były facet, to ja trochę nie rozumiem o co chodzi, pogadaliście trochę i ok. Co cię obchodzi jak on patrzył jak ty szłaś do łazienki? Nie powiedział, to nie powiedział i tyle.
      To byłaby właściwie odpowiedź na pytanie - po czym poznać, że ktoś się starzeje. Ja się starzeję, bo takie rozważania prowadziłam daaaawno temu.
      Czy spojrzał, jak spojrzał, a co sobie pomyslał, a dlaczego tego nie powiedział itd
    • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 18:48
      może utrata kg odbiła się niekorzystnie w innej części ?
      a że jesteś mu zupełnie obojętna to po co miał komentować ?
    • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 18:52
      Oczywiście, że zauważył, tylko głupio mu było się przyznać do tego, że go kręcisz. Proste jak futerał do cepa. Kiedyś nie widziałam się z jakimś panem przez ponad 4 miesiące, a wtedy schudłam tak, że klękajcie narody, wyglądałam jak modelka. Nie poznał mnie. Latał za mną ze dwa lata. Za późno było.
      • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 18:56
        rosa, chyba peron ci odjechał...
        • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:17
          Może tobie. Szkoda, że masz takie smutne życie.. Naprawdę mi cię szkoda.
          • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:32
            nie zdarzyło mi się schudnąć w 4 miesiące do efektu "wyglądam jak milion dolarów"
            w dodatku przez 2 lata nie byłam obiektem "latania"

faktycznie, wg ciebie mam smutne życie
            • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:36
              A mnie tak. Schudłam w 3 miesiące 40 kg, stąd był ten efekt.
              • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:53
                domyślam się, że tracąc ponad 10 kg miesięcznie (wagi) skóra (jako powłoka) również ulegała cudownej dematerializacji tongue_out
                • madzioreck Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:10
                  Nie wiem, jak Ty Aankaa, ale ludzie na ogół po ulicy nie chodzą na golasa, a przy -40kg tej skóry wcale nie musi być i pewnie zwykle nie ma aż tyle, zeby nie dało się jej zakryć ciuchami suspicious
                  • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:25
                    przy -40kg tej skóry wcale nie musi być i pewnie zwykle nie ma aż tyle
                    ===
                    Madzioreck, przymknij oczy, wyobraź sobie kobietę - dla ułatwienia 100 kg - która w 3 miesiące traci 40 kg
                    nadal uważasz, że nie zostaje jej "nadmiar skóry" ?
                    • madzioreck Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:55
                      Przymknij oczy i przetrwa dobrze mojego posta - napisałam, ze nie jej aż tyle, żeby nie dało się tego przykryć ubraniem, a ludzie z reguły na golasa po ulicy nie biegają suspicious
                      I nie, wcale nie musi tej skóry być nie wiadomo ile, ale nawet jeśli, to patrz wyżej suspicious
                      • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:10
                        zlituj się, 40 kg w 3 miesiące + pisze, że wyglądała jak modelka
                        www.zeberka.pl/art/wasze-stylizacje-kinga-29699
                • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:50
                  Miałam 19 lat. I żadnych problemów ze skórą.
                  • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:00
                    już wiem dlaczego stwierdziłaś, że mam smutne życie !
                    skleroza czy nie byłam zapasiona ?
                    • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:54
                      Nie. Po prostu nie przyjmujesz do wiadomości, że mogą być inne opcje niż ci się wydaje.
    • bergamotka77 Re: Schudłam ale 18.02.16, 19:01
      To zalezy ile wazylas na poczatku - jesli 115 kg to te 15 kg nie robia wrazenia, jesli 75 to roznica jest znaczna. Jednak wtedy by ci raczej te spodnie spadaly, a nie dopiero sie dopinaly, bo to sporo - chyba 2 albo 3 rozmiary? Tak czy owak widac ze schudlas dla niego by zrobic wrazenie i moze mu cos udowodnic. Ale niestety albo koles albo ma to juz gdzies, albo jest wkurzony, ze dopiero teraz masz figure o jakiej marzyl, gdy byliscie razem.
      • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:19
        Wyjątkowo się z tobą zgadzam. Wszystko też zależy od wagi wyjściowej. I stylu ubrania. Często dziewczyny, które znacznie schudły, zmieniają garderobę na taką bliżej ciała i często gęsto wyglądają nieziemsko.
        • malwa51 Re: Schudłam ale 19.02.16, 12:48
          O, wlasnie. Ja bujam sie z waga +/- 15 kg - nie wiem, od czego to zalezy, bo jem na oko to samo i tak samo caly czas - a ubrania caly czas takie same´. Na zewnatrz tego "bujania" nie widac, tylko ja czuje, ze kurtka, spodnie luzniejsze.
    • niutaki Re: Schudłam ale 18.02.16, 20:47
      >>Czy on naprawdę tego nie widział że schudłam?<< a tak naprawde to po .... Ci ta wiedza? Schudlas, jest fajnie, z gosciem juz nie jestes, kij z nim i z tym co widzial, a czego nie.
    • gama2003 Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:01
      Fajne takie rozkminki.
      Na sto procent zauważył a Ty masz dziś zasypiać z myślą, że go zaskoczyłaś przemianą. I skoro trzeba to chudnij dalej - dla siebie. Co nie przeszkodzi cieszyć się wrażeniem jakie zrobisz na innych smile
    • black_halo Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:02
      Na pewno nie rozstaliscie sie dlatego, ze bylas za gruba a juz na pewno nie z powodu 15kg. Jesli jednak to byl jedyny powod (w co nie wierze, widzac ilu facetow prowadza sie dosc grubymi kobietami, w tym i moj wlasny) to widocznie schudlas za malo.

Jesli powody byly inne to tusza byla tylko gwozdziem do trumny i to jednym z bardzo wielu. I tak byscie sie w koncu rozstali. A skoro kilka lat juz minelo to faceta juz nie obchodzisz. Wbij to sobie do glowy. Nie odchudzasz sie dla komentarzy swojego exa sprzed kilku lat.
      • rosapulchra-0 Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:52
        Też nie znam facetów, którzy by się rozstawali z kobietą z powodu wagi.
    • 18lipcowa3 Re: Schudłam ale 18.02.16, 21:57
      Widział że wyglądasz lepiej ale może nie zarejestrował why
    • klamkas Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:01
      ychy... sprawdza się "chudnę dla siebie, dla zdrowia" wink.
    • anty_nick Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:04
      nie wierzę... nie wierzę,że dorosła kobieta az tak se przejmuje, że jej były nie skomentował jej schudnięcia
      big_grin
      • klamkas Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:09
        Nie znasz żadnej zakompleksionej, czekającej na to aż były zrozumie jaki popełnił błąd? ;p
    • solejrolia Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:34
      Znam takich którzy jak widzą zmainę NA GORSZE to bez skrępowania wyrzygają wprost, nie patrząc na to gdzie są i która godzina. Ale jak coś na lepsze- nie powiedzą NIC
      (A co tu chwalić, phi -15kg cóż to za wynik, słabo się starasz, złotko , przecież jeszcze z -5 kg ci zostało ) wink
    • zuleyka.z.talgaru Re: Schudłam ale 18.02.16, 22:55
      A wzięła któraś z Was pod uwagę, że faceci nie komentują w ten sposób? " ojejeuuu ale schudłaś!!! Dieta czy siłka?" No chyba jedynje geje smile
      • aankaa Re: Schudłam ale 18.02.16, 23:00
        większość usiłuje wytłumaczyć autorce, że byłemu jest zupełnie obojętne jak wygląda
        to raczej ona chciałaby usłyszeć " ojejeuuu ale schudłaś!!! Dieta czy siłka?"
        • zuleyka.z.talgaru Re: Schudłam ale 18.02.16, 23:04
          A co napisałam. Że nie komentują. A nie komentują - bo maja na to wyrąbane. Po co się interesować image ex laski?
    • mikams75 Re: Schudłam ale 19.02.16, 04:28
      Ale po co mial komentowac? Je tez nie komentuje glosno zmian wygladu znajomych
    • lilly_about Re: Schudłam ale 19.02.16, 07:44
      Tyle osób ci powiedziało, że widać, że schudłaś, a ty czekasz akurat na jego opinię? Daj sobie spokój dziewczyno.
    • olamka1 Re: Schudłam ale 19.02.16, 07:59
      Nie widzę związku:
      Nie zauważył bo nie skomentował???
      Ależ mógł zauważyć i NIE skomentować bo coś tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka