Dodaj do ulubionych

pieczenie chleba

18.03.16, 22:18
Kupiłam na allegro automat do pieczenia chleba Clatronic bba 2787. Prawie nie używany tylko, że przyszedł bez instrukcji. Ściągnęłam instrukcję z internetu i czytam. Tylko, że nic nie rozumiem. Nigdy nie piekłam chleba. Nie wiem co się tam wsypuje, jak się ustawia żeby to się wyrobiło, i jak się potem ustawia na pieczenie.
Ktoś coś mógłby mi łopatologicznie, jak blondynce ?/
Proooooszę smile
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: pieczenie chleba 19.03.16, 10:14
      Ale,ze blondynki to głupie sa? smile
    • bbuziaczekk Re: pieczenie chleba 19.03.16, 11:04
      To wpisze w gugle "przepisy na chleb w maszynie do chleba" i wyświetli ci się pierdylion stron, blogow, przepisów i innych rzeczy.
      Wybierz sobie chleb który cie interesuje, powsypuj składki i wlacz.
      Wsypywanie skladnikow zaczyna się zawsze od skladnikow mokrych. Czyli woda, olej, mleko czy co tam innego mokrego. A dopiero potem suche.
    • bbuziaczekk Re: pieczenie chleba 19.03.16, 11:07
      Ja 4 lata temu kupiłam maszyne do chleba i bagietek za która zaplacilam 680 zl. Sluzy mi tylko do wyrabiania ciasta do pizzy, pierogow i ewentualmnie do upieczenia babki (która nie zawsze wyjdzie)
      Chleby mi się wychodzą za chiny ludowe. Zawsze sa zakalce. Już nawet w serwisie była i jest wszystko ok.
      Korzystam z przepisów z plyty która miałam dolaczona do maszyny. I nic.
      Żeby upiec chleb to nie musisz mieć maszyny. Najlepsze chleby wychodzą w zwyklej keksowce pieczone w zwykłym piekarniku.
      Maszyna mi sluzy tylko i wyłącznie do wyrabiania ciasta.
      I prawie 700 zl poszlo w bloto.
      • yuka12 Re: pieczenie chleba 19.03.16, 18:03
        Mam juz druga maszyne do pieczenia chleba. W tej pierwszej czesto mieszadlo zostawalo w wypieku, zazwyczaj chleby byly popalone na wierzchu i ledwo wypieczone na spodzie i owszem zdarzaly sie zakalce. Z tej drugiej jestem bardzo zadowolona. ALE korzystam z przepisow z netu, te z instrukcji nie sprawdzily sie w praktyce smile.
    • bbuziaczekk Re: pieczenie chleba 19.03.16, 11:08
      Chleby mi nie wychodząza chinu ludowe miało być
    • wielceszanownypan Re: pieczenie chleba 19.03.16, 18:18
      korag100 napisała:
      Ściągnęłam instrukcję z internetu i
      > czytam. Tylko, że nic nie rozumiem.

Kup chleb w sklepie i nie próbuj zrozumieć instrukcji, bo cię tylko głowa rozboli od takiego wysiłku.
    • mikams75 Re: pieczenie chleba 19.03.16, 18:37
      mnie nie smakuja z maszyny do chleba, testowalam na tych samych przepisach pieczone w maszynie i w piekarniku i te z piekarnika sa smaczniejsze. Ale z maszyny jestem zadowolona - pieknie wyrabia i wyrasta ciasto na rozne przepisy, na pierogi, makaron, pierniczki, chleby, buleczki itd.

co do obslugi - wrzucasz skladniki - najpierw mokre, pozniej suche, na koniec drozdze (jesli to drozdzowy przepis) i naciskac przycisk na odpowiedni program i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka