paszewa 02.04.16, 16:52 oglądacie? warto? zaczęliśmy oba i mimo dobrych opinii zupełnie nas nie wciągnęły. Spróbowac jeszcze raz? Co z seriali polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krejzimama Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 16:59 Vinyl nie wiem bo nie oglądam(przynajmniej na razie). Better Call Saul to spinoff Breaking Bad i lepiej się ogląda mając Breaking Bad wśród obejrzanych. Jednak nawet bez tego BCS jest dla mnie arcydziełem. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 17:24 hmmm, to spróbuję obejrzec pierwszy odcinek do końca Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 17:28 Tak jak napisała Krejzi Better Call Saul raczej oglądaj po obejrzeniu Breaking Bad, inaczej nie znając tych postaci może się wydawać zwyczajnie nudny Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:02 BB uwielbiałam, BCS zupełnie mnie nie wciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:15 Ja uwielbiam sposób reżyserii i techniki operatorskiej. Do tego jeśli w Breaking Bad była niesamowita postać drugoplanowa Saula Goodmana która spowodowała powstanie spinoffu to w Better Call... bardzo lubie postać prawniczki Kim Wexler. W obu serialach bardzo lubie postać Mike'a Ehrmantrauta. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 20:38 to tak jak ja. obejrzalam pare odcinkow i dalam sobie spokoj a BB ciagiem cale sezony. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:43 Ale druga seria podoba Ci sie tak samo jak pierwsza? Dla mnie troszkę zbyt rozwleczona jest... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 20:07 Tak. Ja po prostu kupuję tą powolną narracje, długie sceny gdzie "nic" się nie dzieje. Pamietam jak podobała mi się scena gdzie Saul czeka na autobus emerytów z Sandpiper. Długa, powolna... Dziś obejrzałam 7 odcinek i fragment gdzie Saul robi wszystko by wylecieć z roboty powalił mnie. Ten z kolei był szybki i dynamiczny. Jednocześnie jak najbardziej rozumiem, że nie wszystkim serial podejdzie. Ja na ten przykład kilkakrotnie podchidziłam do Gry o Tron, 6 stóp pod ziemią czy Mad Mena. Rezygnowałam po 4-5 odcinkach. Nie wszystko musi pasowac każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 18:23 Oglądam Vinyl. Jest ok, może nie piszczę z zachwytu, ale przyjemne klimaty, dobrzy aktorzy i świetna muzyka. Dla kogoś, kto siedzi w klimatach muzycznych z tamtego okres to czysta przyjemność. Natomiast polecam Fargo. Pierwszy sezon to miazga. Zaczęłam drugi i niestety to już nie to, a podobno miał być lepszy od pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 18:36 Nam się bardzo podobał pierwszy sezon Fargo. Ale ostatnio odkąd trafiliśmy na skandynawskie seriale mamy zawyżone oczekiwania Po Moście nad Sundem, The Killing, Rządzie i Zabójcach jakoś nie mamy ochoty wracać do amerykańskich seriali. Czekam jeszcze na Grę o Tron ale czuję że się srogo rozczaruję Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:03 Jak dobrze cię rozumiem z wymienionych tylko Zabójców jeszcze nie widziałam. To jest inna klasa. Jak myślisz, będzie kolejny sezon Forbrydelsen? No bo że będzie Most, to chyba oczywiste Rządu mi żal, fantastycznie się to oglądało. BTW dziennikarka z Rządu gra w Vinylu Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 20:36 Myślę że będzie kolejny sezon Forbrydelsen, bardzo na to liczę, w końcu każdy sezon wychodził co kilka lat. Co do Mostu- no ba! Jak amen w pacierzu A odnośnie Zabójców to bardzo polecam, w jednym z odcinków gra aktor z teledysku Syreny Rojka. Tak mnie to zaskoczyło że aż go wygoglałam, Tomas Lemarquis się nazywa. Nie widziałam żadnego z jego filmów ale chyba wrzucę je na listę Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:13 Sons of Anarchy polecam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 19:57 I zmęczyłaś wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Better call Saul i Vinyl 02.04.16, 20:00 Better Call Saul wymiata Drugiego sezonu jeszcze nie ogladałam. Mam zwyczaj, że siadam do serialu, kiedy już mam cały sezon. Z wyjątkiem The walking dead, Vikings i Game of Thrones. Odpowiedz Link Zgłoś