zuleyka.z.talgaru 28.06.16, 21:43 Właśnie mój kot nr 2 (Benio) wpiernicza łupiny po bobie....pełna symbioza ja środeczek on łupinki (bo środek mu nie smakuje...nie chciał) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniani7 Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 21:47 Mojemu Baltazarkowi (kot nr 1) wszystko jedno. Zje z ogromnym smakiem i środek, i łupinkę. Później ma wzdęcia, ale nie potrafię mu żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 21:55 Varia (kot nr 1) nie przepada za warzywami. Natomiast Benio - wsuwa aż miło. Najlepsza jest tradycyjna sałatka jarzynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 22:00 Ten sam Baltazarek kocha ugotowaną marchewkę, pietruszkę, a i selerem nie pogardzi, ale numerem jeden z warzyw jest bób, fasola z puszki (głównie czerwona, bo taką preferuje pani) i kukurydza z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 21:49 Koty to nie ale szczurcie uwielbiają bób Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 21:50 Kocham bób, ubóstwiam wręcz. W sezonie zażeram się nim kilogramami Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 21:53 Mój pies kocha bób. Robi wszystkie znane sobie sztuczki i żebrze. Siądzie przy człowieku i patrzy z takim wyrzutem ( ale to pies - na pomidory, ogórki kiszone, kukurydzę w kolbach i ...kapustę/sałatę) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 22:03 Żadne moje zwierzę nie jadło pomidorów ani ogórków, ale psica namiętnie żarła morwy, zwłaszcza ciemniejszą odmianę. Musiałam zrywać jej i podawać całymi garściami. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Amatorzy bobu. 28.06.16, 22:07 Mój też wyżera! Myślałam, że tylko ten tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Amatorzy bobu. 29.06.16, 04:25 Rodzicow kocur tez. A najsmieszniejsze bylo, gdy mama rozkladala ugotowana fasolke szparagowa i polewala maslem z bulka...kot kradl z talerzy i zarl, az byl jak balonik z ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Amatorzy bobu. 29.06.16, 06:46 Moja kotka kocha szalotki. Wykrada, podgryza i chowa po całym mieszkaniu. Dom mi śmierdzi cebulą Odpowiedz Link Zgłoś
basiastel Re: Amatorzy bobu. 29.06.16, 08:49 Moja ś.p. sunia uwielbiała łupiny bobu. Coś tam musi być, co zwierzakom pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Amatorzy bobu. 29.06.16, 09:13 Moje buldogi wczoraj pożarły mi 1,5 kg malin!!! Zostały przezwane fruktozaurami. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenplusdwaa jak gotować bób 29.06.16, 09:40 bo ja osobiscie tego nie jem, nie lubię, nienawidzę. Jak mam ugotować bo zachciało się męzowi : - wrzucam na zimną czy gorącą wodę - ile czasu - ma byc twardy czy taki jak fasolka szparagowa ( wchodzi widelec) ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: jak gotować bób 29.06.16, 10:58 Ja wrzucam na gotującą się wodę (soloną) i gotuję ok 20min - do miękkości. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: jak gotować bób 29.06.16, 11:39 Kiedyś skubalam bob, ale od czasu kiedy ktoś mnie uświadomił w temacie jakichś obleśnych larw bytujących w środku bobu, zaniechałem. Definitywnie. Nie przemoge sie Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Amatorzy bobu. 29.06.16, 13:18 Bób ma dużo białka, dlatego niektóre zwierzęta widzą w nim substytut mięsa. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś