Dodaj do ulubionych

boli mnie tyłek

18.09.16, 19:57
Dosłownie. Nie wiem o co chodzi. Pierwszy raz poczułam to na rowerze (myślałam, że wina siodełka, bo akurat zmieniłam), ale nie. Potem pomyślałam o fotelu w pracy, ale też nie (wymieniłam i nie minęło). Czuję to głównie na rowerze i przy wstawaniu/siadaniu.

Bół umiejscowiony na wysokości zakończenia kości ogonowej, ale głębiej.

O co chodzi ematko i jak sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 19:59
      Rwa kulszowa.
      • klamkas Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 20:21
        Chyba nie. Rwa boli trwale, utrudnia poruszanie. A ja czuję tylko na rowerze i przy wstawaniu/siadaniu.
    • krejzimama Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 20:02
      Mniej anala.
      • klamkas Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 20:19
        Nie wyobrażaj sobie - to nie ból odbytu ;p.
    • sonia-3 Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 20:03
      O co chodzi nie wiem, ale oczuwałam to samo kilka lat temu, przez wcale nie krótki okres. Jak siadałam na stołku, to było ok, ale przy wstawaniu to myślałam, że mi tyłek ( kość ogonową) rozerwie. Po jakmś czasie jak samo przyszło, tak samo przeszło. Nigdy nie zdjagnozowana przypadłość.
    • milva24 Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 20:22
      Miałam tak pod koniec ciąży. Samo przeszło po porodzie.
    • sfornarina Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 21:49
      Prawdopodobnie neuralgia (kości ogonowej?). Też tak miałam, męczyło mnie czasem bardziej, czasem prawie wcale przez niemalże rok. I chyba minęło bezpowrotnie samo.

Ibuprofen łykaj, siadaj na miękkim, staraj się unikać wstawania, przy którym ból się nasila. Będą dni, kiedy będzie lepiej, i dni, kiedy będzie nawrót. Generalnie nie ma na to leku i trzeba przecierpieć; zazwyczaj po kilku miesiącach mija.
    • mikams75 Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 21:53
      rozne moga byc przyczyny - rowniez ginekologiczne.
      • klamkas Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 22:11
        A konkretnie jakie ginekolgiczne?

Jestem pod stałą opieką ginekologa (wizyty co 3-6 miesięcy). Ginekologowi nie wspominałam, bo nie wydało mi się to istotne.
        • mikams75 Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 22:47
          u mnie to byla nadzerka ale lekarze (ogolny i ginekolog) mowili, ze moga to byc rozne przypadlosci.
          • klamkas Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 23:04
            Miałaś prawidłową cytologię?
            • mikams75 Re: boli mnie tyłek 18.09.16, 23:20
              nie pamietam juz, to bylo lata temu.
    • ida_listopadowa Re: boli mnie tyłek 19.09.16, 00:12
      miałam to po wyprawie rowerowej, całodziennej, ponad 100 km. Siodełko żelowe a sztyca amortyzowana! a ból był taki, że łzy mi w oczach stawały. Pomogło odstawienie roweru na jakis czas i zmiana fotela w pracy na miękki (zamieniłam sie z kolegą). Coś mięciutkiego pod odwłok sobie podłóż. To jest najprawdopodobniej związane z kością ogonową, złamanie kompresyjne? w miesiąc sie powinno zregenerować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka