Dodaj do ulubionych

Prezenty świąteczne :)

12.11.16, 12:41
Kto chce, niech wpisuje, co komu kupił lub zamierza - może ktoś się zainspiruje wink

Ja - zupełnie niespodziewanie, bo zupełnie nie miałam w planach już teraz robić zakupów prezentowych - właśnie dziś kupiłam córce przepiękną srebrną bransoletkę. Na bank jej się spodoba (znam jej gust bądź co bądź wink ). Bardzo się cieszę smile

W związku z tym, że mam do obkupienia tylko ją oraz męża, na jednym prezencie się nie skończy. Muszę przemyśleć resztę. Ale zaczęłam! big_grin

Ps. Proszę, aby w tym wątku obeszło się bez złośliwości...
Obserwuj wątek
    • viridiana73 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 12:48
      Syn coś napomykał o Monopoly w wersji Harry Potter. Ja Monopoly nie trawię, ale grałby sobie z przyjaciółmi, a mamusi nie zmuszałsmile
      • ruscello Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 17:47
        Widziałaś gdzieś taką wersję? Sama bym chciała dostać, tylko nie wiem, gdzie kupić uncertain
        • viridiana73 Re: Prezenty świąteczne :) 06.12.16, 22:10
          Już się dopytałam dziecka. Niestety, tej gry nie da się kupić w sklepie, zaprojektowała ją jakaś fanka H. Pottera. Dostępna tylko na zamówienie (gra, nie fanka), wykonywana ręcznie. Wolę nie wiedzieć, ile kosztujesad
    • ra-sowa Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 12:53
      Teraz dopiero kupujesz prezenty???? Tak późno, na bank nie zdążysz. Ja córce kupiłam jak się urodziła na 15 kolejnych lat. teraz tylko wyjmuję paczkę z odpowiednią datą tongue_out
      A na serio, to kupiłam na razie córce książki i szlafrok. A mężowi urządzenie do warsztatu niewiadomodoczegosłużące. Ale chciał, to kupiłam i pomimo że jęczy dam dopiero na święta.
      • liliawodna222 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 12:55
        wink
    • chocolate_cake Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 13:18
      Kupuję prezenty córce, synowi, mężowi, mamie i tacie. Teściowa drugi rok pod rząd jedzie do córki za granicę. Wcześniej 20 lat była z nami.
      Nie mam pojęcia co kupię. Zwykle podpytuję wcześniej 😊
      • magda.tyl Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 13:27
        Synom kupiliśmy duży stół piłkarzyki, do tego dostaną najzwyklejsze latarki, będą się cieszyć jak wariaci wink Chrześniak dostanie mega pakę klocków wafli (uwielbia je), chrześnica książki i głowę do czesania.
        Ja chciałabym młynek do kawy, karcher do mycia okien i mini termofor w pokrowcu z włóczki smile
    • heca7 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 13:33
      Mamy 17 osób (łącznie z nami) do obdarowania wink
      Nawet nie wiem jak to opisywać. U mnie dzieci dostaną lego- sklep na rogu, sklep z zabawkami, domek 3w1, powerbanki. Tablet graficzny, laptop. Starsze bratanice na spółkę z nami i dziadkiem telewizor.
      Mąż książkę ulubionego pisarza i perfumy- to u niego samograj. Bratowej wzięliśmy z Vitaya złotą zawieszkę, brat dostanie golarkę elektryczną, moja matka lusterko podświetlane. Dla reszty pomysłów jeszcze nie mamy.
      • kina1 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 17:02
        Ja już trochę prezentów mam:
        - dziewczynka 10 lat - dodatek do Simsów Miejskie życie
        - dziewczynka 8 lat - lego friends
        - 4 latek i 2 latek - akcesoria Strażaka Sama - gaśnice, kaski, itp.
        - 4 latek - ciastolina play doh
        - 7 latek - lego city
        - 8 latek (syn) - gra na ps3 lego Jurrasic park, lego city, lego creator, gra Pięć sekund
        - 11 latek (syn) - coś związanego z Pokemonami, coś piłkarskiego, Tomek Łebski 9,
        - mąż - bielizna termiczna na motor
        Sama chciałabym książki, płyn do kąpieli jakiś super, świeczki
        • koza_w_rajtuzach Re: Prezenty świąteczne :) 07.12.16, 17:20
          > - 11 latek (syn) - coś związanego z Pokemonami

A masz pomysł co związanego z Pokemonami mu kupisz?
          Bo mam córkę w podobnym wieku i ona uwielbia Pokemony, a jeszcze nie mam dla niej pomysłu na prezent.
          • kina1 Re: Prezenty świąteczne :) 08.12.16, 21:23
            Mój wielbiciel Pokemonów zażyczył sobie pluszaki Pokemonowe, czapkę jakiegoś Asha i plakat z Pokemonami. Kupię na pewno maskotkę Pikachu
    • mama.nygusa Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 17:07
      Corka lat 11 dostanie-okragle lustro wiszace na pasku(lidl), metalowy kosz na smieci, ciuchy levisa, ciuchy ze smyka, zastranawia sie jeszcze na ari max'ami.jeszcze ksiazki dokupie i inne drobiazgi.
      • lauren6 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 17:31
        Nie zapomnij o plastikowych workach do śmietnika.
    • agni71 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 17:54
      A pokażesz bransoletkę, jesli jest gdzies w sieci?
      • agni71 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 18:03
        A z moich pomysłów:

dla nastolatek (lub prawie): kolczyki, torebka, dodatek do Sims, dodatek do Talismanu, książki, bransoletka, kosmetyki do kapieli Bomb Cosmetics, Fifa 17 na xbox, pluszak smile, skarpetki z motywem świątecznym.

• aurinko Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 17:55
      Najmłodszy chciałby piłkarzyki i pociąg lego. Córka piłkarzyki i kolejne kilka/kilkanaście par kolczyków. Najstarszy będzie zachwycony ulubionymi potrawami jeśli uda mu się przyjechać na święta. Nm dostanie lektora angielskiego na rok wink Zatem dzieciakom pewnie kupimy te piłkarzyki. Do tego na pewno kilka gier planszowych, bo uwielbiają oboje. Pociąg lego będzie na urodziny niebawem, a córce jeszcze dokupię łańcuszek do wisiorka, który zostawiła dla niej ciocia. Kolczyki dostanie bez okazji.
      Ze mną będzie trudniej, bo najbardziej to bym chciała wyjechać gdzieś na weekend.
      • schiraz Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 18:46
        U nas prezent dla rodziny to właśnie cztery dni w Zakopanem przed samymi świętami (16-20 grudnia), żeby było klimatycznie, śnieżnie (mam nadzieję) i magicznie wink Hotel ma spa więc od razu mąż może zakupić prezent dla mnie, na miejscu. Oprócz tego ja bym chciała abonament w Legimi. Dla dzieci mam już, chłopcy 13 i 7 lat: Lego, książki, gry planszowe (dwie jadą już do Zakopanego), dwie gry na Xbox, brelok z powerbankiem dla 13 latka, strój piłkarza dla 7 latka, klawiatura do xbox, sportowy bidon, dla dwulatki łóżeczko z bobasem, duuuży zestaw drewnianego jedzonka do krojenia leci już z Chinwink, filcowa kanapka do składania Melissa and Doug, gry Czuczu, dla 10 latki bransoletka Pandora z dwoma charmsami, książki, gra na xbox, trochę ubrań, personalizowana poduszka. Dla męża mam portfel, oklepane ale akurat mu się rozwalił i bardzo chciał videorejestrator do auta więc też dostanie. Prezenty dla dzieci są od nas i od babć.
        • jakasik0 Re: Prezenty świąteczne :) 06.12.16, 07:07
          Dla 10 latki bransoletka Pandora - aaaaaaaaa.
          Adoptuj mnie!
      • aurinko Re: Prezenty świąteczne :) 06.12.16, 01:13
        Errata smile
        Wszystko się u nas pozmienialo smile)
        Jednak lepiej za duzo nie planowac wink)
    • eve-lynn Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 18:09
      Mężowi czapkę uszankę z królika i 10 Thorgali w twardej oprawie. Starszej wielki pałac Elsy w rozmiarach jak dla barbie i kolorowanki top model. Młodszej znikopis, tor wyścigowy szczeniaczka uczniaczka i interaktywnego motyla. Jeszcze dzieciakom coś dokupie na pewno.
      • sundry Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 18:57
        Bogate te prezenty ematkowe, nie ma co smile
        • eve-lynn Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 20:53
          U nas bogate bo tylko od nas. Spędzamy święta sami, odwiedzamy się ze znajomymi ale to już bez prezentów. Nie ma prezentów od dziadków (tzn są ale bardzo małe, takie co do listu wejdą bo nawet nie paczki np. po parze skarpetek albo rajstop - niemal jak Harry Potter od Dursleyow dostawal smile). Chrzestych nie ma bo dzieci nie chrzczone wink jest tylko co my kupimy dzieciom. No i sobie.
          • mysz1978 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 21:14
            u mnie skromniej - na dzieci tak po 100zl wydaje (mam dwoje), dorosli (4 osoby) po okolo 70zl od lebka. Tak wiec teoretycznie powinnam zmiescic sie w 500zl. Czesc juz na szczescie mam, bo w przeciwienstwie do wiekszosci ematek do bogatych nie naleze i ciezko byloby taki wydatek "na raz" udzwignac tongue_out
    • kochamruskieileniwe Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 19:11
      już był taki watek - jeszcze w październiku tongue_out

Mam lekki dylemat - syn marzy o dwóch zestawach lego (takich naprawdę dużych, oba sporo powyżej tysiąca elementów)- jeden ustrzeliłam w wakacje, drugi - udało mi się ustrzelić niedawno. Piszę ustrzelić - bo ceny rzeczywiście rewelecyjnie wyszły w stosunku do katalogowej.
      I nie wiem, który mu dac pod choinkę.... Bo obu to nie dam, nie ma mowy. Za dużo.
      A czekać do Dnia Dziecka? Długoooooo.....
      Chyba, że imieniny w lutym...

Aha - sama sie nie mogę doczekać ich budowy big_grin
      • heca7 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 20:02
        Może jeden na Mikołajki a drugi pod choinkę ? smile
        • kochamruskieileniwe Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 08:38
          Swiety Mikołaj 6 grudnia przynosi (u mnie) bardziej drobiazgi....
          Chyba imieniny w lutym - w sumie krócej to niż czekanie do czerwca big_grin
      • liliawodna222 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 20:24
        kochamruskieileniwe napisała:

> już był taki watek - jeszcze w październiku tongue_out
        >
        No to wybacz, ale rzadko tu bywam tongue_out
        • memphis90 Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 09:53
          Ha- mój ci on był! I nie w październiku, ale 1 listopada!
          • kochamruskieileniwe Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 10:27
            Muszę Cię zmartwić - pierwszy był już we wrześniu!
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,162413076,162413076,Prezenty_gwiazdkowe_.html#p162719309
    • slonko1335 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 19:48
      Powoli się krystalizują pomysły-są pierwsze zakupy-ale jeszcze nie wiem co dla kogo i czy nie dla mniewink Miałam dwa duże zestawy lego...miałam...teraz mają je dzieciakiwink
      Mamy sporo osób do obdarowania tak dzieci(w wieku 1-12) jak i dorosłych.
      Póki co mam trzy sprytne plasteliny(dwie wrażliwe na ciepło i płynne szkło, kilka książek(Co? jak rysować? najnowsze Magiczne Drzewo, To nie jest las dla starych wilków, 8plus2, Szkoła kotów, 52 piętrowy domek na drzewie), zestaw prezentowy kredek akwarelowych mondeluz z blokiem). Zamówiłam lamorożca u Pani która szyje genialne maskotki-to marzenie mojej corki, kupiłam kilka świeczek i wosków yankee candle i kominek.
    • berber_rock Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 20:18
      Syn 15 _ sluchawki z blue tooth
      Corka 5 _ zestaw do hodowli zywych motyli (gasienice zamowimy na wiosne i bedziemy robic obserwacje)
      Maz - tu mam wciaz problem
      Rodzice 65-70 - groupon do gruzinskiej knajpy na kolacje + ksiazke kulinarno-przewodnikowa po Gruzji. To tak zeby zachecic ich do kierunku podrozy, bo wydaje sie, ze od wieloma wzgledami (tani przelot, odleglosc, jezyk) jest to dla nich do zrobienia
      Tesciowie - rice-cooker
      Paniom dorzuce pewnie po jakis rekodziele recznym jedwabnym tyu apaszka czy szal, ktore przywiozlam z wakacji w Myanmarze. Zakupilam tam hurtowo za grosze z mysla wlasnieo prezentach sztuk kolo 10 roznych. Panom palaacym reecznie skrecane fajki stamtad.
    • angeika89 Re: Prezenty świąteczne :) 12.11.16, 23:48
      Zamierzam kupić mężowi coś z gadżetów, odnośnie jego pasji motocyklowej.
      Już oglądałam kilka rzeczy np koszulki z logiem motoru który posiada smile
      Mam też upatrzone prezenty dla dzieci(syna i dzieci szwagrostwa).
      • angeika89 Re: Prezenty świąteczne :) 06.12.16, 17:01
        Dobra, mogę się dopisać.
        Mąż na Mikołajki dostał ową koszulkę, a synek kilka samochodzików metalowych(jak realne) i słodycze.
        Pod choinkę zamówiłam mężowi nowy sportowy zegarek, a synkowi motorek na akumulator i traktor rolniczy do zabawy. Dla dzieci Szwagrostwa(dziewczynki- różowe klocki Wader 102 elementy, chłopcy- traktory z maszynami rolniczymi)+ jakieś słodycze się potem dokupi.
        Dzieci pisały listy do Mikołaja więc na pewno się ucieszą smile
    • memphis90 Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 09:51
      Ja już prawie wszystko mam:
      dla teściów- kawiarka na kuchenkę gazową
      dla rodziców- książka dla mamy i ręcznik z mikrofibry dla taty, bo nie ma, a uprawia różne sporty poza domem
      dla babci 1- chwytak do podnoszenia upadłych przedmiotów, bo babcia już nie jest pochylna wink
      dla babci 2- wymarzona filiżanka do herbaty z dzbankiem
      dla dziadków od strony męża - jeszcze nic, w grudniu będę kombinować
      dla najbliższej ciotki- książka o ogrodach, bo właśnie stala się właścicielką ogrodu
      dla dzieci - zamówione gry (córa- planszowa, syn- na ps3), pamiętnik elektroniczny, łuk nerf dla dziewczynek, tarcza kpt ameryki, z aliexpress idzie miecz świetlny (tymi prezentami podzielę się z dziadkami, którzy nigdy nie wiedzą co kupić dzieciom)
      dla drobiazgu z sąsiedztwa- drobiazgi typu bańki z rękawiczką
      muszę dokupić coś dla chrześniaczki i wymyślić jakiś DIY dla przyjaciół- i będę mieć komplet.
    • izazalew Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 09:56
      Ja mam jak na razie pomysły tylkobig_grin ale chyba powoli czas zacząć ogarnianie, bo potem kaski zaczyna brakować przed samymi świętamismile
      • karme-lowa Re: Prezenty świąteczne :) 13.11.16, 11:04
        Córce kupiłam domek dla Pet Shop (wymarzony), grę 5 sekund, Playmobile.
        Dla męża nie mam jeszcze nic.
    • liliawodna222 Re: Prezenty świąteczne :) 14.11.16, 14:59
      Podnoszę - może ktoś jeszcze się dopisze smile
    • julita165 Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 17:35
      Ja jeszcze prezentów nie mam, przymierzam się.
      Synuś lat 5 "popełnił" list do Św. Mikołaja i już mi się kolana ugięły bo wśród wielu różnych pozycji są tez zestawy lego star wars ( sokół millenium i x-wing ) co lekko licząc nie wiem czy zmieściłabym się w tysiącu. Muszę go chyba trochę stopować choć jakiś zestaw lego musi być smile Na razie mam dla niego tablicę ( stojąca i do pisania i z magnesami ). Poza tym mam zamiar jeszcze kupić mu ze dwie gry planszowe bo właśnie ostatnio jest szał na tym pkt. Mamie jakiegoś ciucha bo ona to najlepiej lubi ale proste to nie jest bo odpada wszystko co wymaga mierzenia więc zostaje jakiś sweter. Dla bratowej coś z biżuterii, dla brata może jakaś książka, dla jednego starszego wuja znalazłam w tschibo akcesoria do wina. Poza tym jeszcze kupuje dla przyjaciół z którymi spotykam się w święta. Dla przyjaciółek mam po sukience, letniej bo z wyprzedaży ale powinny im się spodobać. Dla ich mężów nie mam jeszcze nic i jak zwykle nie wiem co im kupić. Dla dwóch 6 latek jakieś plastyczne zabawki, dla 9 latki nie mam pojęcia co i dla 13 latka to już zupełnie nie wiem smile
    • marianna1960 Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 17:45
      Nic nie kupiłam i nic nie kupię po prostu u mnie w rodzinie nie ma tego zwyczaju dawania prezentów.
    • asia_i_p Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 18:09
      Mąż dostaje Lego stację z serii City. Córka telefon. Syn pluszaka z serii Kubuś Puchatek - wiem, niesprawiedliwość społeczna, ale to jedyna zabawka, na którą jakoś zareagował w sklepie, a wszystko albo już ma, albo ma w piwnicy po siostrze.
      W tym roku po stronie mojego taty kupujemy tylko dzieciom.
      • asia_i_p Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 18:10
        nie dokończyło mi się smile
        kupujemy tylko dzieciom, więc reszty nie mam co opowiadać, bo rzeczone dzieci bądź ich rodzice znają mój nick. smile
    • solejrolia Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 18:34
      Jeszcze nic nie kupiłam, i co gorsze- nie mam żadnych konkretnych pomysłów...Po prostu któregoś dnia pójdę do sklepu i będe improwizować, o!
      Ogólnie nastawiam sie na jakies drobiazgi.

Odwiedzę sklep witeksu czy inny Home&you- mama, siostra i dziewczyna chrzesniaka. Empik lub świat ksiazki- mama, córka. M&S- coś z bielizny dla męża, i przyjaciel mamy. A, juz widzę, ze jakoś to będziesmile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 19:32
      Na razie swojej 16-letniej siostrzenicy kupiłam kalendarz i skarpety - wybrałam z jej długaśnej listy... tzn. listu do św. Mikołaja tongue_out Niestety absolutnie nie mam pojęcia, co pokupować pozostałym dzieciom z rodziny, bo one WSZYSTKO mają uncertain Jak macie jakiś pomysł dla 12- i 7-letnich dziewczynek, oraz dla 12- i 10-letnich chłopców to podpowiedzcie wink
      • shumari Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 19:52
        Mezowi nowy telefon, corkom MP3 players I bezprzewodowe sluchawki, po zestawie lego friends ,plus kilka pie.... Siostrzenicom kolczyki i pizamy z Harrym POterem , rocznym siostrzencom-blzniakom lego duplo ,
        mojemu niemowlakowi taka pierdolke zabawke edukacyjna. Musze jeszcze poyslec o mamie sad
      • iliri Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 20:10
        Dla 7-8latek mam w planach ksiazki( nowa Nela, coś z serii o Duni, Klinika pod bolilapka, może Narnia), gry( Duszki, Straszny dwór, Kotobirynt, Śpiące królewny), piasek kinetycznych- marzenie mojej córki, może lego friends, mały portfelik, szlafrok, jakieś śmieszne rękawiczki. Do obkupienia mam trzy dziewczynki w tym wieku, prezenty maja być ode mnie i od pozostałych członków rodziny, którzy scedowali na mnie ten obowiazek😊.
      • agni71 Re: Prezenty świąteczne :) 05.12.16, 22:35
        Moja 12-latka dostanie książki, Fifę 17 na xbox, dodatek do gry planszowej, kolczyki. Z drobiazgów: kapcie, świąteczne skarpetki, kula do kąpieli Bomb Cosmetics ze świątecznym motywem, srebrny i złoty mazak, krem do twarzy. Może coś cię zainspiruje.
    • ludborka Re: Prezenty świąteczne :) 06.12.16, 07:17
      Nie lepiej kupić 7 już normalnego telefonu? Nie boisz się, że koledzy zabiją go śmiechem?
    • dziennik-niecodziennik Re: Prezenty świąteczne :) 07.12.16, 10:32
      bratankowie - obkupieni.
      siostrzenice męża - jeszcze nie kupione, ale juz wymyslone, do konca tygodnia sprawę zamkniemy.
      dzieci przyjaciołki - obkupione.
      mama obkupiona.
      tata - prezent wybrany, jeszcze nie kupiony.
      tesciowie i szwagierka z mężem - ni huhu nie mam pomyslu. musze podpytac. ale coś symbolicznego, w stylu kubki czy cos.
      bratu i bratowej nie kupuje, oni nam tez nie.
      • dziennik-niecodziennik Re: Prezenty świąteczne :) 07.12.16, 10:49
        corka obkupiona czesciowo smile
    • angeika89 Re: Prezenty świąteczne :) 07.12.16, 16:22
      Mężowi zamówiłam zegarek. Reszcie rodziny kupiłam kosmetyki+ dla babć i mam ręcznie robione serwety. No i ptasie mleczka smile
    • black.sally Re: Prezenty świąteczne :) 21.12.16, 16:53
      rodzicom kolacje sylwestrową w podobno "znanej i dobrej restauracji" i drogiej suspicious
      mężowi zegarek-chciał
      dzieciakom lego minecraft, ksiązki , nerfy, gry na ps3

nie wiem co mam chciec dla siebie. Nie mam pomysłu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka