15.12.16, 11:50

Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Polecam 15.12.16, 11:52
      "Poznaj swoje dziecko lepiej dzięki Baby Manager" uncertain
      aplikacja może i sensowna, ale hasło bezdennie głupie
      • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 11:55
        To to drobiazg w porównaniu z pożytecznością ...
    • lauren6 Re: Polecam 15.12.16, 11:54
      Zaraz cie wytną, bo ta aplikacja to konkurencja dla aplikacji agorowej.
      • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 11:57
        O Moje Dziecko chodzi?
        Mam już kilka dni i zero zainteresowania z mojej strony nie spodobało mi się.
    • issa-a Re: Polecam 15.12.16, 14:02
      a, przepraszam, to aplikacja jest potrzebna, żeby wiedzieć, kiedy dzieciakowi trzeba pieluchę zmienić? i policzyć kilka godzin snu?
      ten świat nigdy nie przestanie mnie zadziwiać..
      ciekawe, jak ludzkośc przeżyje, kiedy prądu zabraknie.
      • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:27
        Dodaj do tego dokładne pory/godziny snu, zapisany dokładny czas odciągania mleka i ilość, porcję i porę karmienia + to jakim mlekiem dziecko było karmione (modyfikowanym czy matki), wygląd kupy nazbierało się trochę co nie? Dotknięciem palca masz zapisane wszystko z dokładnością co do sekundy i zawsze przy sobietongue_out
        • aurinko Re: Polecam 15.12.16, 14:29
          Serio zapisujesz sobie wygląd każdej kupy???
          • niu13 Re: Polecam 15.12.16, 14:31
            LOL
          • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:34
            Nie, no ale jak coś zauważę niepokojącego to dlaczego nie; zapiszę.
        • szmytka1 Re: Polecam 15.12.16, 14:30
          hahaha a po co ci wiedzieć takie rzeczy? Spi kiedy/ile chce, je też na żądanie a czy nakarmiałam piersią czy mm to jestem w stanie zapamiętać i bez aplikacji.
          • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:37
            Bo to fajna zabawa z pierwszą też tak robiłam, nawet mogłam po 7 latach sprawdzić ile mleka ściągałam w tych dniach przy niej. Nie nie traktuję tego śmiertelnie poważnie, pamieć też mam ale podoba mi się ...
            • szmytka1 Re: Polecam 15.12.16, 14:40
              to chyba jest to co się nazywa odpieluchowym zapaleniem mozgu wink Nie interesowalo mnie to nigdy. Jak karmiłam piersią to jadło ile chciało, grunt, że rosło, jak piło z butli to orientacyjnie wiedziałam co ile h głodne i mniej więcej ile zjada. Jakby lekarzowi po coś było potrzebne tak na wszelki wypadek, dla własnych potrzeb, nigdy mnie to nie interesowało.
              • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:44
                Jak karmiłam piersią to jadło ile chciało

Sporo wyjaśnia...
                • szmytka1 Re: Polecam 15.12.16, 14:48
                  spoko pierwszy miesiąc zycia było tylko na butli, tez nie notowałam ile zjada, ani potem, jak od piersi odstawiłam, to też nie. Zyje, ma sie dobrze, wzrostem 75 centyl, wagowo 50, także bez tych zapisków się obeszło, ani nie wychudzone, ani nie otyłe.
                • aqua48 Re: Polecam 15.12.16, 17:13
                  kkalipso napisała:

> Jak karmiłam piersią to jadło ile chciało
                  >
                  > Sporo wyjaśnia...

Bo? Dwoje dzieci tak wykarmiłam. Są dorosłe. Duże wyrosły, starsze ze dwa metry ma smile Nigdy problemów z jedzeniem nie miałam. Zawsze dzieci jadły ile chciały, no jedynie słodycze były reglamentowane coby zdrowe zęby miały i to się sprawdziło.
                  • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 18:33
                    Jak to się ma do tematu?
                  • nanuk24 Re: Polecam 15.12.16, 23:36
                    I dlatego ma dwa metry. Gdybyś karmiła mniej i rzadziej, byłoby krótsze wink Gdzie on teraz żonę znajdzie z takiej aplikacji? tongue_out
              • hermenegilda_zenia Re: Polecam 15.12.16, 22:41
                Nie, to jest już ciężkie uzależnienie od smarkfona i nieumiejętność funkcjonowania bez gadżetów, bo mózg wyprany do szczętu. Telefon ginie/psuje się i dziecko umiera, bo matka nie wie, czy jadło, co jadło, ile jadło, gdzie jadło, z czego jadło etc.....
                • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 23:09
                  Masz fantazjebig_grin
            • tontonik Re: Polecam 15.12.16, 15:53
              A ja rozumiem potrzebę zapisywania, bo sama byłam namiętnym zapisywaczem, tyle tylko, że w kalendarzu. Może i kolorów kup nie zapisywałam, ale wpisywałam czasy spania, aktywności, karmienia (mimo że z piersi i na żądanie). Zapisywałam wagę, daty nabycia nowych umiejętności, daty wprowadzania nowych pokarmów. Jeżeli coś mnie zaniepokoiło to też zapisywałam (np. wysypka, marudzenie). Wtedy, przy wiecznym niewyspaniu, takie notatki pozwalały mi się ogarnąć. Teraz są fajną pamiątką.
        • black.sally Re: Polecam 15.12.16, 14:35
          kkalipso napisała:

> Dodaj do tego dokładne pory/godziny snu, zapisany dokładny czas odciągania mlek
          > a i ilość, porcję i porę karmienia + to jakim mlekiem dziecko było karmione (mo
          > dyfikowanym czy matki), wygląd kupy nazbierało się trochę co nie? Dotknięciem p
          > alca masz zapisane wszystko z dokładnością co do sekundy i zawsze przy sobietongue_out

>

a po co to wiedziec co do sekundy?
        • lauren6 Re: Polecam 15.12.16, 14:35
          Jesssu, mnie by się nawet nie chciało tego wszystkiego wyklikiwać. Kolor kupy? Po co? Przygotujesz mu na 18 urodziny zestawienie kolorów stolców?
          • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:41
            Wiesz kolor kolorem wszystkie żółte ale konsystencją nic nie zaszkodzi się trochę zainteresować.
            • cosmetic.wipes Re: Polecam 15.12.16, 14:48
              Zainteresować się można i kolorem i konsystencją, zwłaszcza jeśli coś nie gra, ale po co pisać o tym książkę? Czy własną kupę też upamiętniasz za pomoca urządzenia mobilnego?
              • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 14:57
                Po to np. żeby wiedzieć po którym mleku jakie ''atrakcje''.
                Aplikacja jest tak prosta i miła w obsłudze że same palce chodzą po ikonkach, z pisaniem książki nie ma nic wspólnego.
                Ty jak zwykle dobrym słowem służysz...
                • szmytka1 Re: Polecam 15.12.16, 15:03
                  a ile mlek równoczesnie testujesz na tym dzieciaku? Masz pewno 1 modyfikowane, jak zauwazysz, ze coś nie halo, zmienisz na inne. Aplikacji potrzeba aż do tego? Weź nie przesadzaj, gadżeciarstwo połączone z zafiksowaniem w temacie kup, ot i tyle. Na szczęście nie karaja za to, więc sobie uzywaj na zdrowie, nawet jeśli w moich oczach to wygłup.
                  • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 15:31
                    Moje i 1 modyfikowane.
                    Tak czy siak odciągając czy po karmieniu/pielęgnacji siedzę w telefonie, wcześniej zapisywałam w notesie więc na to samo wychodzi a czekaj (szybciej/sprawniej/dokładniej)....
                    • szmytka1 Re: Polecam 15.12.16, 15:39
                      Uwierz, że tracisz tylko czas.
                • cosmetic.wipes Re: Polecam 15.12.16, 15:13
                  > Po to np. żeby wiedzieć po którym mleku jakie ''atrakcje''.

Codziennie inne mleko dostaje?

> Ty jak zwykle dobrym słowem służysz...

Owszem, obserwacja własnej kupy jest bardzo ważna w profilaktyce nowotworów przewodu pokarmowego.
        • cosmetic.wipes Re: Polecam 15.12.16, 14:36
          > wygląd kupy

Omujboże big_grin
        • lady-z-gaga Re: Polecam 15.12.16, 17:23
          Ja jeszcze i teraz jestem w stanie zapamiętać takie fakty do końca dnia, albo do dnia następnego, chociaż często narzekam na sklerozę... więc chyba młoda mama też umie, o ile nie urodziła pięcioraczkow tylko jedno? a dłużej chyba informacji o kupie albo ilości mililitrow wypitego mleka nie trzeba przechowywac w pamięci?
          • zonda-m Re: Polecam 15.12.16, 18:33
            Skoro istnieje kilka takich aplikacji, to może jednak jest na nie zapotrzebowanie. ... Na początku dzień miesza się z nocą, niewyspanie sprawia że zapominam jak się nazywam czy jaki mamy dzień tygodnia a lekarz zadaje pytanie ile pieluszek moczy dziecko.....
            • lady-z-gaga Re: Polecam 15.12.16, 23:07
              Jeśli dzień miesza Ci się z nocą, to może być objawem jakiejś choroby i dziecko nie ma z tym nic wspólnego. Kobiety rodzą dzieci i kończą studia w tym samym czasie, bez aplikacji przypominającej im jak się nazywają.
              • zonda-m Re: Polecam 16.12.16, 09:16
                Przy zimowym dziecku można mieć problem z odroznieniem czy jest 4 rano czy 16 po południu po raz kolejny wyrwania z krótkiego snu.
                Ja w każdym razie jestem zdrowa i chwalę sobie taką aplikację. Daruj sobie insynuacje i weź pod uwagę że inne kobiety moga sie od Ciebie różnić, miec inne potrzeby czy doświadczenia macierzyńskie.
          • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 18:44
            Twierdzisz że z powodu sklerozy zainstalowałam aplikacje? Nie, frajdę mi sprawia tak jak wcześniej aplikacja o ciąży czy też dziesiątki innych.
            • lady-z-gaga Re: Polecam 15.12.16, 23:08
              Nie, nie z powodu sklerozy . Z powodu odsmartfonowego zapalenia mózgu. Dziecko nie jest niezbędne, aby na to zachorować smile
              • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 23:19
                Do tej pory zapisywałam w notesie jak lata wcześniej tysiące kobiet jak więc byś to nazwała; notesowe zapalenie mózgu? - Lubię wygodę dlaczego miałbym nie skorzystać, zrozumiałabym zdziwienie cioci Krysi ale nie ematki, co tu się porobiło...?
                • szmytka1 Re: Polecam 16.12.16, 09:09
                  Jak raz moje wszystkie koleżanki są już dzieciate, ani jedna nie notowała nic w notesach, chyba by mnie smiechem zabiły jakbym rzuciła taką propozycje. Gdzie te tysiące zapisywaczek wynalazłas?
        • issa-a Re: Polecam 15.12.16, 18:32
          >Dodaj do tego dokładne pory/godziny snu

daj spokój...dwoje dzieci odchowałam.
          NICZEGO nie zapisywałam, to co było potrzebne - pamiętałam.
          reszta nie była warta mojej uwagi, najwyraźniej.
          • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 18:39
            Super. Ja lubię zapisywać i dokładnie pamiętać na dodatek w pierwszym miesiącu życia dziecka wszystko jest warte mojej uwagi więc cieszę się że nie trzeba z długopisem latać ...
    • zonda-m Re: Polecam 15.12.16, 14:57
      Ja korzystam z Baby Feed. Mnie się taką aplikacja przydaje, bez niej/ notatek wszystko zlewalo mi się w jeden dluuugi dzień. Ma fajne statystyki. Przydaje mi się też do kontroli nad odciaganiem mleka.
      • kkalipso Re: Polecam 15.12.16, 15:01
        Ja lubię podsumowanie dnia...;-0
        Zerknę i na Baby Feed może mi się spodoba.
        • zonda-m Re: Polecam 15.12.16, 15:05
          Trochę przekrecilam nazwę : Feed Baby. Anglojezyczny. Płatny. Dostępna wersja testowa na 2 tygodnie chyba.
    • ichi51e Re: Polecam 15.12.16, 17:18
      ja uzywalam baby nursing. w sumie jedyne co sie przydaje to czas karmienia i czas spania - dzieki temu latwiej prawidlowosci zauwazyc kiedy dziecko z rytmu sie wybilo kiedy czas na jedna drzemke przejsc i kiedy ja zrobic. po za tym zbedne.
      a tez wykresik wagi nalozony na siatke centylowa byl fajny. czlowiek widzial ze wsjo ok.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Polecam 15.12.16, 20:29
      O dzięki. Właśnie myślałam, że muszę zapisywać kiedy moja psica się odsikuje i odkupuje, żeby może ustalić jakiś plan dnia XD apka mi to usprawni.
    • jaskiereczka Re: Polecam 15.12.16, 22:50
      Dzięki - ja sobie wypróbuję żeby w panice temat ogarnąć. Przyda się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka